Gør-det-selv hætte og kanalinstallation

Hvis du vil levere den reneste luft i køkkenet uden dampe, fedt og lugt, har du brug for en emhætte af høj kvalitet. Valget af denne enhed skal være baseret på design og ydeevne, men installationen af ​​en emhætte er ikke mindre vigtig. I øvrigt er det ikke specielt svært at gøre alt med egne hænder..

Funktioner ved installation af kølehætter

Emhætten installeres i køkkenet efter forskellige principper afhængigt af konstruktionstypen:

 1. Hvis udstyret kan fungere i recirkulations- og udstødningstilstande, betyder installationen, at luftkanalens udløb til et eksternt ventilationssystem. Her skal du korrekt beregne kanalens diameter (den skal være inden for 120-150 mm). Luftkanalen er ikke indsnævret, hvis den ikke er mulig at bøje eller forlænge – dette vil bidrage til at minimere effekttab. En firkantet eller rund kanal er installeret – men helst glat, ikke bølgepap, ellers vil støjeffekten fra emhætten, der fungerer i køkkenet, stige betydeligt.

emhætte ventilationsboks typer af emhætter recirkulation og flow

 1. Der er emhætter, der kun fungerer i recirkulationstilstand. Deres hovedelement er et kulfilter. En sådan anordning er ikke forbundet med en ventilationsaksel. Den luft, der kommer ind i strukturen, når den passerer gennem kulfilteret, renses, hvorefter den igen “smides ud” ind i rummet. Kulfilter sælges separat. Det er let at tilslutte en enhed af denne type, selvom dens ydeevne vil være lavere end for et universelt design..

installation af et kulfilter i emhætten

Metoderne til korrekt installation af emhætten vil variere, afhængigt af om de installerer indbyggede apparater eller monteres.

typer emhætter konstruktion

Værktøjer og materialer, der kræves til arbejde

Gør-det-selv køkkenhætte installation kræver specielt tilbehør og værktøj. Nogle af dem følger med det købte udstyr, og nogle (f.eks. En holder eller et kulfilter) skal købes separat..

Til installation skal du bruge:

 • Korrugering, som gør det muligt at fjerne luft med forurenende stoffer direkte ind i ventilationskanalen;
 • Gitter til ventilationsakslen – så det sted, hvor korrugeringen blev installeret, ser æstetisk tiltalende ud;
 • Fastgørelse (klemmer) korrugeringer – 2 klemmer.

installation af emhætte og luftkanal

Også installation af emhætten i køkkenet kræver følgende værktøjer:

 • Skruetrækker eller boremaskine, hammerbor;
 • Skruetrækker;
 • Kniv;
 • Roulette og blyant til mærkning;
 • Niveau;
 • Hacksav til metal til bølgepap.

Vi udfører installation af emhætten – trin i arbejdet

Inden installationen påbegyndes, er det nødvendigt at beregne i hvilken højde emhætten skal hænges. Selve gør-det-selv installationsprocessen involverer flere faser:

 1. Fastgør hætten til væggen.
 2. Tilslut enheden til kanalsystemet (eller sæt et kulfilter indeni).
 3. Lav en elektrisk forbindelse.

Der er to hovednuancer ved at fastgøre emhætten til væggen:

 • Enheden skal monteres med maksimal pålidelighed;
 • Det er nødvendigt at bestemme afstanden fra ovnen til emhætten korrekt.

Hvor højt skal emhætten installeres? Det afhænger af både dens type og typen af ​​kogeplader:

 • Hvis modellen er installeret til en elektrisk komfur, er afstanden, du skal hænge enheden på, mindst 70 cm;
 • Til emhætte med gaskomfur minimumshøjde er 80 cm.

Nogle håndværkere, der foretrækker at foretage installationen med egne hænder, hævder, at for både en gas- og en elektrisk komfur er den optimale afstand nøjagtigt 700 mm. En sådan højde anses faktisk for tilstrækkelig, så emhætten i køkkenet (selv en recirkulationshætte, der indeholder et kulfilter), effektivt kan rense luften i arbejdsområdet..

Det skal dog forstås, at mere opvarmet luft vil stige fra gaskomfuret – produktets effekt er muligvis ikke nok, filteret eller andre strukturelle elementer kan blive beskadiget. Det viser sig, at ved at opretholde den mindst tilladte afstand risikerer du enhedens betjeningsevne, og hvis du beslutter dig for at montere enheden i en øget højde fra ovnen, kan du mister betydeligt strøm.

Yderligere arbejde med at installere emhætten i køkkenet med dine egne hænder er som følger:

 1. Emhætten skal hænges op mod væggen. Det er meget vigtigt her at korrekt beregne højden over pladen og udføre markeringen. Du skal montere enheden langs en særlig akse, der svarer til midten af ​​kogepladen. Det er bedre, hvis den valgte emhætte har excentriske fastgørelseselementer – det giver dig mulighed for at justere nuancerne for udstyrets placering over ovnen inden for 5 mm.
 2. Du skal installere emhætten og tilslutte den til kanalsystemet. Enhedens position skal beregnes på en sådan måde, at kassenes længde er minimal. Installation af luftkanalen udføres til ventilationskanalen, designet til at fjerne luft fra rummet. Du kan installere luftkanalen i ventilationskanalen ved hjælp af en speciel muffe. Den resulterende forbindelse komprimeres med klemmer og smøres med silikone for tæthed.
 3. Det er umuligt at løse spørgsmålet om, hvordan man installerer en emhætte i køkkenet uden en elektrisk forbindelse. Enhedens effekt er som regel lav – det betyder, at der ikke er behov for en særlig beregning af ledningernes tværsnit eller installation af en separat afbryder. Det er tilrådeligt at sørge for en ledning i køkkenet med det samme og skjule det i væggen. Hvis dette ikke blev gjort, skal du hænge udløbet udefra og tilslutte ledningen og skjule det i den eksterne ventilationskanal.

Funktioner ved installation af en indbygget hætte

Det er ganske muligt at installere en indbygget emhætte med egne hænder, selvom den har sine egne egenskaber. Her skal du også korrekt beregne højden over pladen, men hovednuancen er, hvordan enheden er fastgjort.

Den indbyggede model i køkkenet behøver ikke at blive hængt op ad væggen – den er fastgjort i køkkenmøblerne, i et skab med et specialfremstillet skjult hulrum. I øvrigt kan du også tilslutte recirkulationshætter på samme måde – deres kapacitet vil være tilstrækkelig til små køkkener.

Når udstyret er fuldt tilsluttet, kontrolleres dets funktionalitet. Det sidste trin er installationen af ​​et beskyttende hus, der skjuler luftkanalerne. Derefter kan du nyde ren luft..