Atârnăm o oglindă în dormitor conform celor 8 reguli

Oglinda este un atribut esențial al dormitorului, care îi conferă șic și originalitate. Oglinda este un atribut esențial al dormitorului, care îi conferă șic și originalitate.Oglinda are multe proprietăți pozitive. În primul rând, oglinda vă permite să vă evaluați aspectul. Din acest motiv, pentru femei, oglinda a devenit o parte integrantă a vieții. Pentru interior, oglinda este utilă în sensul că extinde vizual spațiul, care este necesar pentru apartamentele rusești, unde camerele spațioase sunt adesea doar un vis. Oglinzile devin un subiect preferat al muncii designerilor, ceea ce le distinge în mod favorabil pe fundalul altor detalii funcționale ale decorului interior al camerei..

Oglindă în dormitor: bună sau rea

În antichitate, oglinda era folosită pentru o varietate de ritualuri de ghicire și magie. Se credea că oglinda este un portal către lumea cealaltă, misterioasă și cu siguranță periculoasă. Semnele antice păstrează ecouri ale acestei percepții a oglinzii..

Există următoarele semne cu privire la oglindă:

 • Ei spun că bebelușii nu trebuie aduși lângă o suprafață a oglinzii..
 • Există convingerea că nu ar trebui să mănânci în fața unei oglinzi..
 • Există, de asemenea, o serie de restricții în oglindă legate de decedat..
 • Există, de asemenea, interdicția de a dormi în fața unei oglinzi..

Oglinda din dormitor trebuie poziționată astfel încât în ​​timpul somnului să nu fie în fața ta. Oglinda din dormitor trebuie poziționată astfel încât în ​​timpul somnului să nu fie în fața ta.

Dintre semnele populare, una este larg răspândită, potrivit căreia este strict interzis să dormiți în fața unei oglinzi..

Dacă crezi în auguri, dar în același timp dorești să ai o masă de toaletă, o oglindă sau un dulap cu o ușă oglindită în dormitor, atunci poziționează suprafața oglinzită astfel încât corpul tău să nu se reflecte în timpul somnului. De asemenea, puteți echipa oglinda cu o perdea decorativă pentru a acoperi suprafața noaptea. Pentru o soluție radicală a problemei, puteți acoperi oglinda cu un film opac..

Oglinzi dormitor Feng Shui

Practica feng shui oferă, de asemenea, prescripții destul de stricte pentru oglinzile dormitorului. În mod surprinzător, această cultură a dezvoltat reguli stricte conform cărora oglinda trebuie să aibă o formă și o dimensiune deosebite..

Nu este recomandat să plasați o oglindă în Feng Shui pe tavan, așa cum se arată în fotografie, deoarece patul va fi reflectat în ea. Nu este recomandat să plasați o oglindă în Feng Shui pe tavan, așa cum se arată în fotografie, deoarece patul va fi reflectat în ea.

Cunoașteți regulile de bază pentru oglinzile de dormitor în conformitate cu practica Feng Shui:

 1. Fără colțuri ascuțite! Alege oglinzi rotunde sau ovale pentru dormitor.
 2. Pentru oglinzile mari, este important ca o persoană să se reflecte în ea în plină creștere, iar pentru oglinzile mici, este important ca capul să se potrivească complet în ea. În caz contrar, există riscul de tulburări mentale și dureri de cap..
 3. Patul soților nu trebuie să se reflecte în oglindă.
 4. De asemenea, ușile și pasajele nu trebuie reflectate în oglindă..

În mod ciudat, Feng Shui repetă ideea principală, care este, de asemenea, apropiată de semnele slave: o oglindă nu ar trebui să reflecte patul și oamenii care dorm pe el..

Oglindă în dormitorul opus patului: părerea psihologilor

Nu numai semnele populare se referă negativ la ideea de a atârna o oglindă în fața patului, dar psihologii susțin, de asemenea, că o oglindă situată în fața patului nu va duce la nimic bun..

Dacă nu există alt loc pentru oglindă, decât în ​​fața patului, atunci înainte de culcare ar trebui să fie acoperit cu ceva. Dacă nu există alt loc pentru oglindă, decât în ​​fața patului, atunci înainte de culcare ar trebui să fie acoperit cu ceva.

Ce spun psihologii despre oglinzile dormitorului:

 • Oglinda sporește sentimentul de frică față de întuneric, care, într-un grad sau altul, este prezent în fiecare persoană. Oglinda reflectă luminile stradale aleatorii, umbrele și ramurile copacilor noaptea. Acest lucru vă poate speria și crea o fobie a oglinzilor. Astfel de cazuri sunt cunoscute și descrise pe larg în literatura medicală..
 • Reflecția ta, pe care o vezi imediat după ce te trezești brusc, poate fi, de asemenea, intimidantă. Uneori oamenii recunosc că într-o stare de semi-delir somnoros, reflectarea lor li s-a părut întruchiparea unei alte persoane sau chiar a unei creaturi mitologice..
 • Subconștientul nostru stochează lucruri uneori străine mintii noastre, spun psihologii. Prin urmare, convingerea interioară că oglinda afectează cu adevărat starea unei persoane poate afecta evenimentele din viața reală sau chiar starea mentală a unei persoane..
 • În dormitor, o persoană nu arată întotdeauna sănătoasă, pozitivă și îngrijită. Iar oglinda influențează foarte mult formarea imaginii noastre de sine interioare, potrivit psihologilor. Prin urmare, este mai bine să plasați oglinda unde vă transformați aspectul: dressing, baie, hol.

O modalitate excelentă de a nu scoate oglinda din dormitor, dar, în același timp, de a evita necazurile, este o perdea pentru o suprafață reflectorizantă pentru timpul nopții..

Oglindă mare în dormitor

Așadar, având în vedere semnele și credințele populare, înarmat cu o perdea elegantă pentru a vă salva de afecțiuni și spirite rele, puteți trece la complexitățile alegerii unei suprafețe oglindă pentru dormitor. Să ne oprim asupra unei oglinzi mari: unde este mai bine să o punem și cum să o aranjăm?

O oglindă mare poate mări semnificativ spațiul vizual, ceea ce este foarte important pentru încăperile mici O oglindă mare poate mări semnificativ spațiul vizual, ceea ce este foarte important pentru încăperile mici

Opțiuni de amplasare a oglinzilor mari:

 1. Dulap. Un mod bugetar și convenabil de a aranja o oglindă care reflectă proprietarii în plină creștere este achiziționarea unui dulap cu uși oglinzite. Această opțiune va economisi spațiu, precum și extinderea sa vizuală..
 2. Pe podea. Oglinda mare de pe podea este foarte elegantă și proaspătă. Este nevoie de un cadru mare pentru oglinda podelei pentru a evita reflexia neplăcută a suprafeței podelei. Este bine să așezați oglinda pe podea în zona de dressing sau pe un perete liber, departe de zona de dormit.
 3. Pe perete. Se recomandă instalarea oglinzii pe perete cât mai aproape de podea, astfel încât picioarele să nu fie tăiate de oglindă. Acest lucru nu numai că respectă legile esteticii, ci și siguranța conform culturii Feng Shui..
 4. Oglindă orizontală. Dacă aveți nevoie de o oglindă nu atât pentru admirația de sine în plină creștere, cât mai degrabă pentru a extinde spațiul, atunci o oglindă mare poate fi așezată orizontal deasupra patului sau deasupra mesei de toaletă..

O oglindă mare poate fi poziționată orizontal, ceea ce reprezintă o mișcare excelentă interioară pentru a extinde vizual spațiul.

Mobila din dormitor cu oglindă: stil și design

Strict vorbind, oglinda nu impune mobilierului nevoia de a se potrivi în niciun fel aspectului său. Unele combinații sunt considerate clasice, dar puteți aranja un dormitor în stilul și caracterul care vi se pare apropiat..

Un dulap glisant cu oglindă este o piesă de mobilier practic, deoarece nu este nevoie să alocați spațiu pentru o oglindă Un dulap glisant cu oglindă este o piesă de mobilier practic, deoarece nu este nevoie să alocați spațiu pentru o oglindă

Ce se combină de obicei cu o oglindă în interior:

 • Dulap pentru haine. Așa cum am menționat mai devreme, un dulap poate deveni cel mai bun prieten al tău dacă prețuiești un sistem de depozitare sau poate să nu fie un plus frumos și voluminos pentru un dormitor..
 • Masă de toaletă. Acest lucru este ideal pentru acele femei care doresc întotdeauna să arate cât mai bine.!
 • Dulap pentru haine. Un sistem de depozitare deschis ascuns în spatele unei perdele este frumos, convenabil și economic. Faceți o mică zonă de dressing pentru dressingul păduchilor.
 • Fotografii, picturi și alte decorațiuni. Oglinzile pot fi mici și încadrate frumos. O astfel de oglindă va fi considerată decorativă, ceea ce îi va diminua oarecum funcțiile, făcând-o parte din interior..

Oglinda din dormitor se potrivește cu aproape orice mobilier.

Oglindă în interior în dormitor: variații ale compoziției cu o oglindă

Oglinda sună diferit în fiecare cameră. Așa este și în dormitor: oglinda va arăta diferit în funcție de designul său și în funcție de stilul și scopul camerei în care este amplasată.

Puteți face oglinda originală și unică cu ajutorul lămpilor agățate direct pe suprafața oglinzii. Puteți face oglinda originală și unică cu ajutorul lămpilor agățate direct pe suprafața oglinzii.

O oglindă poate arăta diferit, motiv pentru care depinde de funcția pe care o îndeplinește:

 1. O oglindă asimetrică conferă interiorului un aspect modern și, de asemenea, mărește vizual spațiul.
 2. Plăcile oglinzii pentru bucătărie sau baie sunt folosite destul de des. Efectul unei astfel de plăci este cel mai adesea decorativ. Puteți lăsa dorințe sau desene pe o astfel de țiglă..
 3. Oglinda curbată – o soluție avangardistă pentru interior! Așezați o astfel de oglindă în sufragerie și insistența bună nu vă va părăsi niciodată.
 4. Oglinda de tavan este o mișcare interioară foarte puternică. O oglindă pe tavan va crea impresia unei găuri în suprafața tavanului. O mulțime de lumină se va reflecta într-un astfel de tavan..
 5. Oglindă și consolă. O masă de toaletă prefabricată se poate dovedi originală și compactă dacă alegeți o consolă pentru o oglindă de perete.
 6. Cu plantele de apartament, oglinzile arată în același timp ecologice și moderne. O oglindă montată pe perete, lângă care sunt amplasate plantele, este o decorare și mărire a unui colț de grădină de acasă.
 7. Panou cu oglindă. O oglindă de o formă și dimensiune neobișnuită poate servi ca bază independentă pentru un panou; puteți face, de asemenea, o compoziție folosind o oglindă decorativă. Folosirea oglinzilor pentru decorațiuni este foarte artistică, originală și îndrăzneață..
 8. Lângă corpul de iluminat, o oglindă va sublinia în mod favorabil frumusețea dispozitivului, precum și va crește cantitatea de lumină. Așezați oglinda ca priză pentru un candelabru sau ca suport pentru un picior de sconce.
 9. Dulapuri glisante și oglindă lungă. Revenind la adevăratul scop al oglinzilor, este necesar să menționăm aranjamentul clasic al oglinzii: o oglindă înaltă poziționată vertical care reflectă o persoană în toată gloria sa.
 10. Oglindă pe părțile laterale ale patului. Deci nu vei avea riscul de a fi reflectat în timpul somnului..
 11. Oglindă cu rafturi. Un sistem suplimentar de depozitare este foarte util pentru dressing..

Oglinda poate îndeplini multe funcții interioare..

Oglinzi frumoase pentru dormitorul de pe perete: o facem conform regulilor

Nu numai înțelepciunea populară are reguli cu privire la localizarea oglinzilor. Proiectanții, ca urmare a practicii lor de lucru, au identificat, de asemenea, o serie de reguli, a căror respectare vă va permite să utilizați oglinda din dormitor în cel mai bun mod..

Pentru un dormitor de înaltă tehnologie, o oglindă rotundă volumetrică este perfectă. Pentru un dormitor de înaltă tehnologie, o oglindă rotundă volumetrică este perfectă.

Reguli pentru oglinzile de perete:

 • Lățimea oglinzii de perete ar trebui să fie de cel puțin o jumătate de metru, cu excepția cazului în care, desigur, vorbim despre oglinzi decorative de forme și dimensiuni speciale.
 • O oglindă mare nu trebuie să depășească o lungime de 2 metri. O oglindă prea mare tulbură percepția spațiului.
 • Nu limitați libertatea! Oglinda de perete ar trebui să vă permită să vă vedeți de la o distanță de cel puțin un metru și jumătate.
 • Dacă este necesar să plasați o mică oglindă, atunci centrul acesteia ar trebui să fie aproximativ la nivelul ochilor.
 • Așezați mici oglinzi decorative la cel puțin un metru și jumătate deasupra podelei.

Dormitorul este o zonă de relaxare. Prin urmare, pentru dormitor, este mai bine să alegeți o oglindă într-un cadru frumos rotunjit. Sunt permise excepții dacă dormitorul dvs. este realizat într-un design special, care nu permite linii curbe blânde și forme rotunjite..

Oglinzi de podea pentru dormitor

Cel mai boem și original mod de a așeza oglinda este să așezi oglinda pe podea. Această opțiune arată foarte ușoară și puțin neglijentă. Un dormitor cu oglindă de pardoseală are caracterul unui atelier de creație sau de cusut.

Oglinzile de podea cu rame largi sunt mai potrivite pentru interioarele clasice Oglinzile de podea cu rame largi sunt mai potrivite pentru interioarele clasice

Lucruri de reținut atunci când așezați o oglindă de podea în dormitor:

 1. Înălțimea oglinzii de pardoseală ar trebui să fie de cel puțin 170 cm. Dacă oamenii înalți locuiesc în casă, atunci numărul ar trebui să fie puțin mai mare.
 2. Dacă sunt copii în dormitor, atunci aveți grijă să montați oglinda pentru a evita accidentele. De asemenea, observați colțurile și marginile ascuțite ale oglinzii; mai bine alegeți un model cu cadru rotunjit.
 3. Pentru o familie ai cărei membri sunt de diferite înălțimi, este mai bine să achiziționați o oglindă de podea psiche. Această oglindă vă permite să reglați unghiul de înclinare.
 4. Dacă aveți o oglindă de podea în dressing, atunci acordați atenție modelelor cu rafturi încorporate..

Oglinzile de podea vintage sunt deosebit de frumoase. Obțineți o oglindă de podea vintage sau îmbătrâniți singur rama. O oglindă albă cu patină nu este doar un vis al oricărui anticariat, ci și al oricărei fashioniste sofisticate..

Alegerea unei oglinzi pentru dormitor (video)

<

Asistenții principali în extinderea vizuală a spațiului sunt ferestrele și oglinzile. Principala lor proprietate este creșterea cantității de lumină. Iluminarea suplimentară a oglinzilor poate ajuta, de asemenea, în această chestiune. În ceea ce privește latura financiară a problemei, aș dori să observ că oglinda în sine este ieftină. Cu toate acestea, ferește-te de produsele necorespunzătoare. Pentru dormitoare, alegeți suprafețele reflectorizante perfecte în rame rezistente și atractive.

Design oglindă în dormitor (foto interioară)