Κανόνες για την επιλογή και την εγκατάσταση λαμπτήρων για υπνοδωμάτια

Μια ποικιλία μοντέλων λαμπτήρων είναι κατάλληλες για τη διακόσμηση ενός υπνοδωματίου. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι οι λαμπτήρες κομοδίνου και οι λαμπτήρες δαπέδου. Μια ποικιλία μοντέλων λαμπτήρων είναι κατάλληλες για τη διακόσμηση ενός υπνοδωματίου. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι φωτιστικά κομοδίνου και φωτιστικά δαπέδου. Τι είδους λαμπτήρες είναι κατάλληλοι για την κρεβατοκάμαρα; Για να διακοσμήσετε τα υπνοδωμάτια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλίκες, προϊόντα με διακόπτες αφής, προβολείς ή λαμπτήρες από πολυμερές. Οποιοδήποτε φωτιστικό μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ή ντουλάπι που βρίσκεται κοντά στο κρεβάτι. Εάν είναι επιθυμητό, ​​είναι εύκολο να φτιάξετε κομψές πηγές φωτός με τα χέρια σας από αυτοσχέδια μέσα.

Φωτιστικά τοίχου κρεβατοκάμαρας ρητίνης

Τα φωτιστικά από πολυμερές είναι πολύ δημοφιλή καθώς συμπληρώνουν όμορφα το σχέδιο και είναι σχετικά φθηνά. Τα πολυμερή προϊόντα χρησιμοποιούνται συχνότερα ως φωτιστικά για παιδικό υπνοδωμάτιο ή σαλόνι..

Πολυμερείς λαμπτήρες τοίχου - μια φθηνή και κομψή λύση Πολυμερείς λαμπτήρες τοίχου – μια φθηνή και κομψή λύση

Τα πλεονεκτήματα των λαμπτήρων πολυμερούς:

 1. Αντοχή. Οι σύγχρονοι λαμπτήρες από πολυμερή υλικά διαρκούν 2-3 φορές περισσότερο από τους συμβατικούς λαμπτήρες τοίχου ή τους αναρτημένους προβολείς.
 2. Αδιάβροχο και ανθεκτικό στη θερμότητα. Οι πολυμερείς λαμπτήρες δεν παραμορφώνονται υπό την επίδραση υγρασίας ή ακραίων θερμοκρασιών και τα προϊόντα από πολυαμίδια είναι ανθεκτικά σε κραδασμούς.
 3. Χαμηλό κόστος. Οι κομψές λάμπες από πολυμερή είναι 1,5-2 φορές φθηνότερες από τις συνηθισμένες απλίκες ή προβολείς LED.
 4. Ευστροφία. Αυτά τα προϊόντα φαίνονται όμορφα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Επιπλέον, τέτοια φωτιστικά μπορούν να τοποθετηθούν βολικά. Τα προϊόντα πολυμερούς εγκαθίστανται συχνότερα σε τοίχους, ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο με ένα πόδι και να εγκαταστήσετε τη συσκευή φωτισμού σε κομοδίνο ή ντουλάπι.

Όταν αγοράζετε φωτιστικό από πολυμερές, φροντίστε να διαβάσετε την τεχνική τεκμηρίωση. Εάν η φαινόλη χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της συσκευής φωτισμού, τότε ένα τέτοιο προϊόν μπορεί να απελευθερώσει τοξικές ουσίες υπό την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας..

Φωτιστικά κομοδίνου για παιδικά υπνοδωμάτια

Για να διακοσμήσετε ένα παιδικό υπνοδωμάτιο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε απλίκες δίπλα στο κρεβάτι μιας ασυνήθιστης διαμόρφωσης. Δημιουργούν ένα υποτονικό φως και δείχνουν διακριτικά. Συνήθως, οι απλίκες στο κρεβάτι εγκαθίστανται σε ύψος 1,5-2 μέτρων πάνω από το δάπεδο..

Για παιδικό υπνοδωμάτιο, ταιριάζουν καλύτερα τα κομοδίνα με απαλό, διάχυτο φως. Για παιδικό υπνοδωμάτιο, ταιριάζουν καλύτερα τα κομοδίνα με απαλό, διάχυτο φως.

Υπάρχουν 3 τύποι απλίκες κομοδίνου:

 • Προϊόντα επιτοίχια. Τέτοιες απλίκες είναι συνήθως εξοπλισμένες με αμπαζούρ και είναι εγκατεστημένες πάνω από το κρεβάτι..
 • Συσκευές φωτισμού με αποχρώσεις. Αυτές οι απλίκες έχουν ασυνήθιστη διαμόρφωση. Κατά κανόνα, τέτοια προϊόντα έχουν ορθογώνιο ή οβάλ σχήμα..
 • Απλίκες στις οποίες είναι τοποθετημένα κρεμαστά αμπαζούρ. Τέτοια προϊόντα είναι ακριβά, ωστόσο, φαίνονται τα πιο όμορφα. Οι απλίκες με κρεμαστές αποχρώσεις μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε ύψος.

Όταν χρησιμοποιείτε απλίκες, συνιστάται η χρήση λαμπτήρων αλογόνου, καθώς δημιουργούν χαμηλό φως και δεν καταναλώνουν πολύ ηλεκτρισμό..

Επιλογή λαμπτήρων για το κομοδίνο στο υπνοδωμάτιο

Εάν δεν σας αρέσουν οι απλίκες τοίχου ή οι λαμπτήρες πολυμερούς, μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα που είναι εγκατεστημένα στο κομοδίνο. Όταν επιλέγετε μια τέτοια συσκευή φωτισμού, πρέπει να λάβετε υπόψη πολλές αποχρώσεις. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να λάβετε υπόψη το σχεδιασμό της κρεβατοκάμαρας. Το κλασικό στυλ ή ο μινιμαλισμός ταιριάζουν με τους τυπικούς λαμπτήρες, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με λαμπτήρες Tiffany.

Όταν επιλέγετε ένα φωτιστικό, θα πρέπει να προχωρήσετε κυρίως από το σχεδιασμό του υπνοδωματίου: το μοντέλο που σας αρέσει πρέπει να είναι σε αρμονία με το σχεδιασμό του δωματίου Όταν επιλέγετε ένα φωτιστικό, θα πρέπει να προχωρήσετε κυρίως από το σχεδιασμό του υπνοδωματίου: το μοντέλο που σας αρέσει πρέπει να είναι σε αρμονία με το σχεδιασμό του δωματίου

Επίσης, κατά την επιλογή ενός λαμπτήρα, πρέπει να λάβετε υπόψη:

 1. Ο τύπος λαμπτήρα που βιδώνεται στο φωτιστικό. Δεν συνιστάται η χρήση λαμπτήρων LED ή εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς μπορεί να βλάψουν τα μάτια.
 2. Η παρουσία μιας ρυθμιστικής κεφαλής. Αυτή η λεπτομέρεια θα βοηθήσει στη ρύθμιση της κατεύθυνσης του φωτός..
 3. Διαστάσεις συσκευής φωτισμού.

Όταν επιλέγετε μια λάμπα για πεζοδρόμιο, θυμηθείτε ότι το χρώμα του προϊόντος και το χρώμα των επίπλων πρέπει να ταιριάζουν. Διαφορετικά, τα φωτιστικά θα φαίνονται άγευστα και θα προσελκύσουν υπερβολική προσοχή..

Κρεμαστό φωτιστικό για την κρεβατοκάμαρα: τύποι και χαρακτηριστικά

Είναι λογικό να εγκαταστήσετε μια κρεμαστή λάμπα εάν το υπνοδωμάτιό σας έχει ψηλά ταβάνια. Τα κρεμαστά προϊόντα συνήθως τοποθετούνται σε ύψος 1,2-1,5 μέτρων από το δάπεδο. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τέτοιο φωτισμό, τότε θυμηθείτε ότι οι λαμπτήρες για κρεμαστά προϊόντα θα πρέπει να έχουν ένα ζεστό φάσμα λάμψης..

Το κρεμαστό φωτιστικό θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου με ψηλά ταβάνια Το κρεμαστό φωτιστικό θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου με ψηλά ταβάνια

Οι κρεμαστές λάμπες μπορούν να σχεδιαστούν με το ακόλουθο στυλ:

 • Κλασσικός. Τέτοια προϊόντα είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Οι κλασικοί κρεμαστές λάμπες είναι συνήθως μαζικές, επομένως είναι τοποθετημένες σε μια ισχυρή μεταλλική ράβδο..
 • Μοντέρνο. Οι λαμπτήρες αυτού του τύπου έχουν σφαιρική διαμόρφωση και είναι εξοπλισμένοι με στολίδι..
 • Υψηλής τεχνολογίας. Τέτοια προϊόντα είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και έχουν συνήθως ορθογώνιο σχήμα..
 • Χώρα. Τα φωτιστικά αυτού του τύπου έχουν σχήμα τροχού και είναι κατασκευασμένα από ξύλο..

Κατά την εγκατάσταση κρεμαστών φώτων, επιλέξτε μια τέτοια διάταξη έτσι ώστε τα προϊόντα να βρίσκονται σε απόσταση 20-30 εκατοστών από τις γωνίες των τοίχων..

Φωτιστικά LED για σαλόνι και υπνοδωμάτιο

Ο φωτισμός λωρίδων LED χρησιμοποιείται συχνά όταν διακοσμείτε ένα σαλόνι ή υπνοδωμάτιο. Οι διακόπτες αφής χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της λωρίδας LED. Προσαρμόζουν τη φωτεινότητα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, το χρώμα του οπίσθιου φωτισμού. Εάν έχετε ένα κρεβάτι ενσωματωμένο στην ντουλάπα και έχετε βαρεθεί τους συνηθισμένους προβολείς, μπορείτε να στερεώσετε μια λωρίδα LED στα έπιπλα. Ωστόσο, για αυτό πρέπει να κάνετε μια ειδική θέση και να επιλέξετε ένα κατάλληλο τροφοδοτικό..

Τα φώτα LED φαίνονται πολύ εντυπωσιακά και σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα και το χρώμα του οπίσθιου φωτισμού Τα φώτα LED φαίνονται πολύ εντυπωσιακά και σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα και το χρώμα του οπίσθιου φωτισμού

Το φωτιστικό LED εγκαθίσταται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Τρυπήστε μια οπή στην οροφή για τη λωρίδα LED.
 2. Τραβήξτε τα καλώδια στο φωτιστικό.
 3. Στερεώστε τη λωρίδα LED με ταινία ή άλλο κολλητικό υλικό.
 4. Ελέγξτε τη λειτουργικότητα της δομής.
 5. Αφαιρέστε την περίσσεια ταινίας.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ισχυρές συσκευές φωτισμού, τότε πρέπει να επιλέξετε ένα ισχυρό τροφοδοτικό. Συνιστάται η χρήση τροφοδοτικών ισχύος άνω των 100-120W.

DIY σχεδιασμός φωτισμού κρεβατοκάμαρας

Μια ασυνήθιστη λάμπα μπορεί να γίνει με τα χέρια σας από ένα πλαστικό μπουκάλι. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε έναν λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας, ένα πιστόλι κόλλας, ένα πριόνι, κουτάλια μιας χρήσης και ένα μπουκάλι τριών λίτρων..

Το φωτιστικό κατασκευάζεται με την ακόλουθη σειρά:

 • Κόψτε το κάτω μέρος της φιάλης και κόψτε τις λαβές των κουταλιών.
 • Κολλήστε τα κουτάλια στο κάτω μέρος του μπουκαλιού. Χρησιμοποιήστε ένα πιστόλι κόλλας για να το κάνετε αυτό. Θυμηθείτε ότι τα κουτάλια πρέπει να κλιμακώνονται.
 • Περάστε το καλώδιο από το λαιμό και συνδέστε τη λάμπα σε αυτό.
 • Συνδέστε το προϊόν που προκύπτει στον τοίχο. Χρησιμοποιήστε ταινία ή σφιγκτήρες διπλής όψης για στερέωση.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​η αρχική λάμπα μπορεί να κατασκευαστεί εύκολα με το χέρι Εάν είναι επιθυμητό, ​​η αρχική λάμπα μπορεί να κατασκευαστεί εύκολα με το χέρι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόντρα πλακέ για να φτιάξετε μια ασυνήθιστη λάμπα. Για να φτιάξετε μια τέτοια συσκευή φωτισμού, εκτός από κόντρα πλακέ, θα χρειαστείτε γυαλόχαρτο, χρώμα, τρυπάνι, λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας, σφιγκτήρες ή καλώδιο στερέωσης..

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε παχύ κόντρα πλακέ με το σωστό σχήμα. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, συνιστάται να τρίψετε τις άκρες του κόντρα πλακέ με γυαλόχαρτο..

Τεχνολογία κατασκευής λαμπτήρων κόντρα πλακέ:

 1. Κόψτε μια τρύπα στο φύλλο κόντρα πλακέ για μια λάμπα.
 2. Τρίψτε ξανά το κόντρα πλακέ.
 3. Βάψτε το τεμάχιο εργασίας που προκύπτει.
 4. Τρυπήστε μια τρύπα για το καλώδιο στο τεμάχιο εργασίας.
 5. Τραβήξτε το καλώδιο και συνδέστε το με τη λάμπα.
 6. Κρεμάστε το προϊόν που προκύπτει στο καλώδιο πρόσδεσης.

Πώς να εγκαταστήσετε λαμπτήρες στον τοίχο στο υπνοδωμάτιο

Η εγκατάσταση απλίκων ή άλλων φώτων τοίχου είναι εύκολη. Πρώτα πρέπει να ισοπεδώσετε την επιφάνεια και να εφαρμόσετε ειδικές σημάνσεις. Συνιστάται η εγκατάσταση της απλίκας σε απόσταση μεγαλύτερη από 100 εκατοστά από το δάπεδο..

Πριν εγκαταστήσετε το φωτιστικό, πρέπει να αλέσετε τους τοίχους και να τοποθετήσετε την καλωδίωση. Το στροβοσκόπιο που προκύπτει πρέπει να είναι στόκος. Μην ξεχάσετε να φέρετε τα καλώδια κάτω από τη λάμπα και το διακόπτη.

Δεν υπάρχουν δυσκολίες στην αυτοεγκατάσταση του λαμπτήρα, το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε αυστηρά τις οδηγίες και να τηρήσετε μέτρα ασφαλείας Δεν υπάρχουν δυσκολίες στην αυτοεγκατάσταση του λαμπτήρα, το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε αυστηρά τις οδηγίες και να τηρήσετε μέτρα ασφαλείας

Πώς να εγκαταστήσετε έναν λαμπτήρα τοίχου:

 • Κόψτε το ρεύμα.
 • Περάστε το καλώδιο κάτω από το διακόπτη.
 • Μονώστε τα καλώδια.
 • Τρυπήστε μια τρύπα για τη βάση.
 • Συνδέστε τη βάση του φωτιστικού στον τοίχο με πείρους.
 • Αφαιρέστε το πρώτο προστατευτικό στρώμα του σύρματος και αφαιρέστε το άκρο.
 • Αποσυνδέστε τον ακροδέκτη και τραβήξτε το καλώδιο.
 • Στερεώστε το φωτιστικό στη βάση.

Οι προβολείς ως ο κύριος φωτισμός στο υπνοδωμάτιο

Συνήθως τα φώτα τοίχου, οι απλίκες κομοδίνου ή οι λωρίδες LED είναι βοηθητικά φωτιστικά. Οι προβολείς LED χρησιμοποιούνται ως κύριες συσκευές φωτισμού.

Οι προβολείς LED έχουν καθιερωθεί εδώ και καιρό ως οικονομικές και συμπαγείς κύριες πηγές φωτισμού. Οι προβολείς LED έχουν καθιερωθεί εδώ και καιρό ως οικονομικές και συμπαγείς κύριες πηγές φωτισμού.

Πλεονεκτήματα των προβολέων LED:

 1. Κερδοφορία. Τέτοια προϊόντα καταναλώνουν μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας..
 2. Ασφάλεια. Οι προβολείς LED δεν θερμαίνονται κατά τη λειτουργία και δεν εκπέμπουν επιβλαβείς ουσίες.
 3. Συμπαγές. Αυτά τα προϊόντα είναι συμπαγή και δεν απαιτούν εγκατάσταση μαζικής υποθήκης.

Αντί για λαμπτήρες LED, μπορούν να τοποθετηθούν λαμπτήρες αλογόνου σε προβολείς. Ωστόσο, ζεσταίνονται κατά τη χρήση, οπότε θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε έναν θερμικό δακτύλιο..

Λαμπτήρες για το υπνοδωμάτιο (βίντεο)

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν λαμπτήρα τοίχου ως βοηθητικό φωτισμό για το υπνοδωμάτιο. Δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, σε αντίθεση με τα κρεμαστά φωτιστικά, και δημιουργούν υποτονικό φως. Εάν το υπνοδωμάτιο είναι μεγάλο, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια λωρίδα LED. Μπορεί να κολληθεί σε τοίχο ή οροφή. Συνιστάται η χρήση προβολέων LED ως κύριου φωτισμού. Έχουν χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης και δεν ζεσταίνονται κατά τη λειτουργία..

Σχεδιασμός λαμπτήρων για υπνοδωμάτια (φωτογραφία)