Casa de păpuși DIY: cele mai creative idei

Puteți surprinde un copil cu un cadou neobișnuit folosind o casă de păpuși strălucitoare Puteți surprinde un copil cu un cadou neobișnuit cu ajutorul unei case de păpuși strălucitoare. Fiecare fetiță are cel puțin o duzină de păpuși de diferite modele și dimensiuni, așa că, mai devreme sau mai târziu, problema cumpărării unei case de jucării pentru ei este crescut. Puteți găsi accesoriul necesar în magazine, dar prețul pentru acesta se poate dovedi a fi ridicat pentru bugetul unei familii medii. Mai mult, majoritatea jucăriilor sunt fabricate din plastic fragil, care se deteriorează rapid. Cea mai bună soluție este să construiești singur o casă de păpuși frumoasă și durabilă din materiale ieftine. O mică gazdă poate lua parte și la proiectarea și amenajarea camerelor, cărora le va plăcea cu siguranță această activitate..

Realizăm o casă de păpuși cu propriile mâini: câteva idei de implementare

Indiferent din ce material este făcută casa de păpuși, există mai multe reguli care trebuie respectate atunci când construiți un produs.

Atunci când alegeți o opțiune pentru casă de păpuși, ar trebui să țineți cont de siguranța și practicitatea acesteia. Atunci când alegeți o opțiune pentru casă de păpuși, ar trebui să țineți cont de siguranța și practicitatea acesteia.

Cerințe:

 • Securitate. Structura nu trebuie să aibă colțuri ascuțite sau părți proeminente, care ar putea provoca rănirea copilului. Trebuie amintit că vă puteți tăia chiar și cu o foaie de hârtie simplă dacă este lipită într-un loc greșit..
 • Fiabilitate. Toate părțile casei trebuie să fie strâns legate una de cealaltă, asigurând rezistența întregii structuri. Copiii, în special sub trei ani, se pot juca prea activ cu casa, deci este mai bine să întăriți suplimentar pereții.

Atunci când faceți o casă de păpuși pentru copii mici, nu este recomandat să folosiți pietricele mici, mărgele, paiete la decorarea încăperilor, deoarece copilul le poate înghiți sau le poate introduce în nas și urechi.

Puteți face o casă pentru păpuși din carton (cutii de carton), placaj, MDF, o bibliotecă veche, raft sau comodă. Casele textile complet tapițate cu țesături moi sunt la o cerere specială. Dezavantajul este că sunt de obicei mici, dar le poți lua cu tine în excursii și îi poți lăsa pe copiii sub trei ani să se joace.

Cea mai ieftină construcție va fi din carton sau cutii groase de carton, de exemplu, de sub televizor sau frigider. Și dacă decorați frumos casa din interior și din exterior, atunci nu toată lumea va înțelege din ce material este făcută..

O casă din placaj, lemn sau MDF își va servi micuța amantă mult timp, deoarece va fi realizată din materiale rezistente la stres.

Sfaturi practice: cum să faci o casă de păpuși dintr-un raft sau raft

Transformarea unui raft sau raft într-o casă de păpuși se poate face fără a cheltui mult timp și bani. Dulapurile mici ikea, înalte de 1 – 1,2 metri, cu două sau trei rafturi, sunt de asemenea potrivite pentru aceste scopuri. Distanța dintre rafturi ar trebui să fie de aproximativ 30 cm, astfel încât păpușile precum Barbie sau Monster High să se potrivească cu ușurință acolo..  

Puteți face rapid și ușor o casă de păpuși folosind rafturi pentru cărți Puteți face rapid și ușor o casă de păpuși folosind rafturi pentru cărți

Materiale (editați), de care va fi nevoie pentru munca:

 • Plăci sau placaje pentru acoperiș (lățimea trebuie să corespundă lățimii dulapului);
 • MDF sau placaj, din care va fi realizat noul perete din spate;
 • Mai multe rame foto mici care vor acționa ca ornamente pentru ferestre;
 • Lipici pentru construcții PVA sau lipici pentru lemn (pot fi folosite cuie lichide);
 • Chit;
 • Vopsele (acrilice, acuarele, guașă);
 • Bucăți de tapet, hârtie colorată (pentru decorarea pereților);
 • Carton roșu sau maro folosit pentru fabricarea șindrilelor.

De asemenea, veți avea nevoie de perii, un burghiu, o șurubelniță sau o șurubelniță, șuruburi pentru lemn, un ferăstrău.

Dacă se folosește un dulap vechi, acesta trebuie mai întâi curățat și vopsit. Modificarea începe cu instalarea ferestrelor. Pentru a face acest lucru, se face mai întâi marcajul, apoi deschiderile dreptunghiulare sunt decupate cu ajutorul unui ferăstrău și se instalează rame. Apoi, un acoperiș este asamblat din două scânduri sau bucăți de placaj, înșurubându-le unul la altul în unghi drept. Imediat, plăcile tăiate din bucăți dreptunghiulare de carton sunt lipite pe ea. Acoperișul este înșurubat de sus și apoi este montat panoul posterior tăiat la dimensiune. Următorul pas va fi instalarea partițiilor interne. Apoi, puteți începe decorarea camerelor. Mobilierul poate fi fabricat și independent de resturile de placaj sau puteți cumpăra seturi gata făcute de la ikea.

Pentru a decora pereții băii, este recomandat să folosiți o pungă de plastic cu un model pe o temă marină sau bucăți de mozaic.

Rapid și ușor: cum să faci o cameră pentru păpuși dintr-o cutie de pantofi

Pentru păpușile mici de 5-12 centimetri înălțime, puteți construi o cameră frumoasă și confortabilă dintr-o cutie obișnuită de pantofi în câteva minute. Interiorul cutiei este lipit cu resturile de tapet (este mai bine să luați cu un model mic sau ornament). Puteți acoperi pereții cu țesătură sau hârtie ondulată.

Dacă decideți să faceți o casă mică împreună cu copilul dvs., atunci puteți utiliza o cutie obișnuită de pantofi în acest scop. Dacă decideți să faceți o casă mică împreună cu copilul dvs., atunci puteți utiliza o cutie obișnuită de pantofi în acest scop.

Pentru a lăsa mai mult spațiu în cutie, unele mobilier pot fi pur și simplu vopsite pe pereți sau lipite imagini tăiate din reviste. Adică lăsați paturile și scaunele să fie reale, iar ferestrele, rafturile pentru cărți, șemineul, vazele cu flori – pictate.

Ce trebuie să lucrați:

 • Cutie;
 • Tapet, hârtie colorată, poze;
 • Lipici PVA;
 • Vopsele și perii;
 • Bucăți de țesătură;
 • Foarfece;
 • Capsator.

Fundul cutiei este acoperit cu o bucată de covor sau linoleum.

Faceți-vă casă orizontală din cutie într-o jumătate de oră

O casă de păpuși pentru copii poate fi realizată nu numai într-o secțiune verticală, ci și într-o secțiune orizontală. Adică, vederea camerelor va fi de sus. Acest lucru va necesita o cutie mare de carton, precum și un set minim de instrumente și materiale. Puteți face o astfel de casă într-o jumătate de oră, cu efort mic sau deloc. Chiar și un copil de 8-10 ani poate face față cu ușurință acestei sarcini. Pentru fete și mame, realizarea de meșteșuguri va deveni o distracție plăcută.

Este foarte ușor și rapid să faci o casă orizontală din orice cutie care este la îndemână Este foarte ușor și rapid să faci o casă orizontală din orice cutie care este la îndemână

Ce este necesar:

 • Cutie mare de carton;
 • Foarfece și un cuțit de papetărie;
 • Bandă multicoloră sau orice bandă monocromatică de culoare strălucitoare;
 • Marcator alb.

Cutia este tăiată în două părți cu un cuțit clerical, astfel încât în ​​partea inferioară înălțimea laturilor să fie de 20-25 centimetri. Partițiile sunt realizate din cartonul rămas și lipite cu bandă colorată. Pereții sunt vopsiți cu marker alb. Puteți face scaune miniaturale, canapele, mese și alte accesorii din resturi de carton..

Cuțitul de papetărie este foarte ascuțit, așa că trebuie să-l folosiți foarte atent.

Casă de jucării din bricolaj din material textil

Mica casă textilă este folosită în principal ca geantă pentru transportul păpușilor. Arată strălucitor și impresionant datorită utilizării țesăturilor colorate și a aplicațiilor.

Un material minunat pentru realizarea unei case de jucării pentru păpuși este țesătura colorată Un material minunat pentru realizarea unei case de jucării pentru păpuși este țesătura colorată

De ce aveți nevoie pentru a crea o geantă textilă:

 • Țesături pentru decorațiuni interioare și exterioare;
 • Foi de carton sau plastic pentru realizarea cadrului;
 •  Umplutură moale (vatelă / cauciuc spumos / vată / iarna sintetică);
 • Elementele de fixare (nasturi / benzi elastice / Velcro);
 • scotch.

Pentru ca casa să nu fie prea grea, este recomandat să folosiți carton gros sau plasă de plastic pentru cadru..

În primul rând, bazele din plastic sunt decupate, apoi sunt înfășurate într-un suport moale, care este fixat cu bandă. Mai mult, toate piesele sunt învelite cu țesătură și fixate împreună. Geanta viitoare este decorată din interior și din exterior, iar elementele de fixare sunt cusute în locurile potrivite. Va fi posibil să puneți una sau mai multe păpuși, o carte mică, vase în sacul casei.

 Realizăm o casă de păpuși din lemn sau placaj

O casă de păpuși din lemn este considerată cea mai durabilă și de încredere. Pentru construcția sa, luați o scândură, foi din lemn masiv sau placaj. În primul rând, sunt realizate desenele necesare, conform cărora foile de placaj sau MDF sunt decupate. Este necesar să respectați cu strictețe toate dimensiunile, astfel încât casa să se dovedească a fi frumoasă și uniformă.

Dacă la fabricarea unei case se folosește o placă laminată cu lemn, atunci marcajul ar trebui să fie E0 pe aceasta (absența sau conținutul minim de formaldehidă în compoziție). Grosimea materialului trebuie să fie de cel puțin 10 mm.

Casa de păpuși, care este realizată din placaj și lemn, va fi suficient de puternică și fiabilă. Casa de păpuși, care este realizată din placaj și lemn, va fi suficient de puternică și fiabilă.

Unelte necesare pentru realizarea unei case din lemn:

 1. Ferăstrău electric sau manual;
 2. Șurubelniță sau șurubelniță;
 3. Ferăstrău cu ferăstrău;
 4. Hârtie abrazivă cu abraziv fin;
 5. Ciocan;
 6. Creion și riglă simple.

Toate detaliile sunt decupate și șlefuite cu atenție, astfel încât copilul să nu poată fi rănit. Apoi structura este asamblată: pereții sunt înșurubați cu șuruburi autofiletante sau cuie cu știfturi de mobilier, iar cusăturile sunt lipite cu clei de construcție PVA. Apoi, fiecare cameră este decorată cu resturi de tapet, țesături, imagini, autocolante. Scara sau liftul pot fi instalate între etaje.

Master class simplu: casă de păpuși din placaj

Procesul de asamblare a structurii include mai multe etape care trebuie urmate în mod clar, altfel casa nu se va dovedi a fi durabilă și va deveni rapid inutilizabilă..

Înainte de a începe asamblarea unei case de păpuși din placaj, este mai bine să vă familiarizați mai întâi cu toate nuanțele acestui proces. Înainte de a începe asamblarea unei case de păpuși din placaj, este mai bine să vă familiarizați mai întâi cu toate nuanțele acestui proces.

Ghid pas cu pas:

 1. Marcarea pe foi de placaj a detaliilor viitoarei case de păpuși.
 2. Tăierea tuturor elementelor structurale.
 3. Șlefuirea tăieturilor cu șmirghel fin.
 4. Toate părțile structurii sunt lipite împreună cu lipici pentru lemn, în timp ce îmbinările sunt fixate cu bandă. Peretele din spate este lipit ultima dată.
 5. Se instalează partiții.
 6. Acoperișul este lipit deasupra și decorat cu țiglă din carton, bucăți de pâslă, scoici etc..
 7. Pereții sunt vopsiți.
 8. Folia autoadezivă cu model din lemn este lipită de podea.
 9. Scările sunt realizate din rigle sau scânduri din lemn și montate.
 10. Piese de mobilier amenajate.

O școală este, de asemenea, construită pe baza casei de păpuși, dar clasele au aceeași dimensiune și birourile sunt instalate în ele.

Casă de păpuși (instrucțiuni video)

O casă de păpuși construită cu propriile mâini cu participarea unui copil îi va aduce multă bucurie. O revizuire a mai multor opțiuni de design realizate din diferite materiale a arătat că toată lumea poate crea o casă de jucării exclusivă pentru păpuși, întruchipând ideile lor cele mai sălbatice și punând puțin efort și imaginație..

Cum să faci o casă de păpuși (exemple foto)