Ghid de selecție a uscătorului de vase

Scurgătorul de vase este ajutorul de care aveți nevoie în bucătăria dvs. în fiecare zi. Nu numai că ajută vasele să se usuce înainte de a le depozita în dulap, dar vă permite, de asemenea, să păstrați farfurii și cani esențiale în acces rapid. Și, de asemenea, un scurgător de vase poate fi un decor al bucătăriei. În acest articol, vă vom spune despre ce soiuri puteți găsi în magazine, precum și ce să căutați atunci când cumpărați..

Principalele tipuri de uscătoare: evaluăm structura, designul, aspectul, materialele

Modelele de uscătoare de vase de bucătărie sunt împărțite în funcție de metoda de instalare:

 • Instalat pe chiuvetă. Acestea sunt uscătoare troflex din oțel inoxidabil sau plastic, care sunt fixate pe chiuvetă. Astfel de produse sunt simple și ușoare, nu creează o povară de proiectare în bucătărie și pot conține un număr mic de farfurii. Deoarece acest uscător este întotdeauna la îndemână, este de asemenea convenabil să puneți legume spălate pe el. În magazine, puteți găsi troflexuri sub formă de plase, grătare sau scânduri perforate..

Indicație: în unele magazine online (de exemplu, pe Aliexpress) puteți găsi un uscător format din tije metalice sau din silicon și care se pliază într-o rolă (în imaginea de mai jos). Puteți pune nu numai vase spălate, ci și fierbinți..

Rola pentru uscător de vase

Rola pentru uscător de vase

 • Unități de bucătărie încorporate. Sunt montate în dulapuri de podea, sertare sau dulapuri de perete în bucătărie, inclusiv dulapuri de colț. Cele mai simple modele au două niveluri pentru cani și farfurii, modele mai complexe oferă o varietate de compartimente, de exemplu, pentru ochelari. Fronturile închise protejează ustensilele curate de praf și, din moment ce uscătoarele încorporate au paleți, puteți pune vase în ele direct de la chiuvetă. Este adevărat, acest lucru nu este foarte convenabil și nu este atât de „util” pentru cadrul dulapului – se creează prea multă umiditate în el. Prin urmare, uscătorul principal din dulap trebuie completat cu unul auxiliar, care se află lângă chiuvetă..

Scurgător de vase încorporat

Sfat: rețineți că nu fiecare uscător are o tavă pentru al doilea nivel. Căutați modelul exact în care va fi.

 • Masă. Acestea sunt instalate lângă chiuvetă, de exemplu, pe aripă sau blat. Modelele de masă sunt pliabile și staționare, cu una, două sau trei niveluri, cu sau fără compartimente pentru tacâmuri. Întrucât uscătoarele de masă sunt întotdeauna la vedere, acestea trebuie alese pentru a se potrivi cu stilul și schema de culori a interiorului bucătăriei..

Uscătoare de vase de masă

Uscătoare de vase de masă

Sfat: Dacă nu există un dulap de perete deasupra chiuvetei sau dacă chiuveta este amplasată lângă fereastră, atunci uscătorul trebuie ridicat cu un capac care protejează vasele de praf. Am găsit acest model pe site-ul Alibaba (în imaginea de mai jos).

Scurgător de masă cu capac

 • Articulat. Acestea sunt fixate la locul potrivit pe perete, pe șina de acoperiș sau în interiorul unității de bucătărie. Sunt selectate astfel încât dimensiunile să corespundă spațiului liber disponibil.

Uscătoare suspendate pentru vase în interior

Uscătoare suspendate pentru vase în interior

O gamă largă de uscătoare de balustradă montate pe perete pentru farfurii, căni și tacâmuri pot fi găsite la Ikea.

Uscător de vase de la Ikea

Uscător de vase de la Ikea

Uscătoarele de vase de orice tip pot fi cu un singur nivel, în 2 niveluri sau specializate, cu compartimente suplimentare. Plăcile cu un singur nivel sunt potrivite numai pentru plăci, în timp ce cele cu mai multe niveluri vă permit să plasați atât cupe, cât și alte ustensile.

Uscătoare de bucătărie: materiale

Pe plăci rămâne întotdeauna multă apă după spălare. Prin urmare, materialele din care este fabricat uscătorul trebuie să fie cât mai rezistente la umezeală. Cel mai adesea, uscătoarele de bucătărie din bucătărie sunt fabricate:

 1. Metal: fabricat din oțel cu un strat de crom sau smalț care protejează metalul de deteriorări și coroziune.
 2. Inoxidabil: această opțiune este mai scumpă, dar mai durabilă și nu necesită întreținere suplimentară.

Uscătoare de vase metalice de masă

 1. Plastic: foarte luminos și spectaculos, dar nu prea puternic și durabil. Mai des, uscătoarele de masă sunt fabricate din plastic, concepute pentru o cantitate mică de vase sau doar pentru paleți.

Uscătoare din plastic

 1. Lemn: lemnul este acoperit cu un compus special hidrofug, dar rezistența sa la apă nu rămâne la cel mai înalt nivel. Cu toate acestea, pentru confortabil provensal, țară- sau eco-bucătării un astfel de uscător ar fi cea mai bună opțiune.

Uscătoare de vase din lemn în interiorul bucătăriei

Paletul, care este cel mai în contact cu umezeala, este cel mai adesea fabricat din inox sau plastic: aceste materiale sunt igienice și ușor de curățat.

Estimăm dimensiunile și alte criterii de selecție

Majoritatea uscătoarelor cu plăci sunt de dimensiuni standard. Puteți alege modelul 40 cm, 50 cm, 60 cm, 70 cm sau 80 cm. Desigur, cu cât uscătorul este mai mic, cu atât se vor potrivi mai puține plăci. Deci, nu mai mult de 12 plăci se vor potrivi într-un uscător de 40 cm și aproximativ 18 piese într-un model de 60 cm..

 • Uscătoarele încorporate sunt alese cel mai adesea cu o lățime de 60 cm, deoarece adâncimea modulelor de bucătărie este de aproximativ 60 cm. Cu toate acestea, această dimensiune va fi optimă și pentru modelele de masă..
 • Dacă preferați un design pe mai multe niveluri, asigurați-vă că există mai mult de 30 cm între raft pentru farfurii și cupe, astfel încât să existe suficient spațiu pe nivelul inferior pentru depozitarea vaselor înalte.

Uscător de vase cu dublă punte

Vă rugăm să rețineți că paletul trebuie să fie detașabil sau extras. Modelele mai lungi de 60 cm sunt uneori realizate cu paleti multipli ușor de îndepărtat și spălat.

Rețineți că uscătoarele practice încorporate pot fi utilizate atât în ​​dulapurile de perete de deasupra chiuvetei, cât și în sertarele extensibile din partea de jos. Dar este imposibil să supraîncărcați structura în orice caz, indiferent de locația sa..

Dacă nu un uscător, atunci un covor!

În loc de un uscător de masă voluminos, puteți utiliza un covor de uscare compact. Dimensiunile sale pot fi 30 × 40 cm sau 50 × 60 cm.

Este foarte convenabil să folosiți un covor de uscare a vaselor: întindeți-l lângă chiuvetă, puneți vasele după spălare, așteptați până se scurg și puneți-le pe raft.

Saltea de uscare a vaselor

Există două tipuri de covoare:

 • Produse din cauciuc, plastic sau silicon, cu o suprafață nervurată sau în relief. În acest caz, apa care curge în jos de pe plăci după spălare rămâne în adâncituri. Apoi este suficient să scurgeți apa și să uscați covorul.
 • Covorase din pânză din microfibră care elimină umezeala. Covorul absorbant oferă o protecție excelentă pentru blat. Apropo, microfibra este foarte practică: este moale și ușoară, lavabilă și durabilă..

Prezentare generală a prețurilor

Cât costă un uscător de bucătărie? Totul depinde de modelul pe care îl alegeți. Dacă vă place un covor strălucitor din microfibră, atunci acesta poate fi achiziționat pentru 240-350 de ruble. Covoarele din silicon sunt puțin mai scumpe – până la 500 r.

Dar uscătoarele pot costa 3000-5000 de ruble. Să ne dăm seama de prețuri mai detaliat. De exemplu, una dintre opțiunile bugetare este un uscător cu un singur nivel de 60 cm încorporat într-un dulap. Costă 850 de ruble și este fabricat din aluminiu emailat. Aceeași opțiune din oțel inoxidabil va costa 2300-2400 ruble pe nivel. Costul unei structuri pe două niveluri cu segmente laterale pentru dulapul superior este de aproximativ 3800 de ruble. Uscătoarele de vase din colț cromate costă cam la fel..

Modelele de masă din plastic sau metal vopsit vor costa 1000 de ruble sau mai mult. Depinde mult de stabilitatea și spațiul structurii. Designul joacă, de asemenea, un rol: dacă uscătorul este decorat cu elemente de design suplimentare, se suprapune, atunci costul său crește cu 40-65%.

Acum puteți alege cu siguranță uscătorul potrivit pentru bucătăria dvs.!