Funktioner av trappor med lindningar och 5 typer

Trappan med inkörningssteg passar bra in i alla interiörer, oavsett dess stil En trappa med inkörningssteg passar bra in i alla interiörer, oavsett stil.Vid utrustning av en trappa i vårt hem strävar vi efter att göra den vacker och bekväm. Det är dessa krav som får oss att överväga många befintliga trappalternativ och välja en mer lämplig modifiering för oss själva. Med lindningssteg – ett av alternativen för ovanliga originaltrappor.

Vad är trapporna

Bland andra alternativ för trappor som förbinder husets golv är de mycket populära bland lindningar..

Vindtrappor är en variant av trappor som har mer än en körning, men de är inte anslutna med en plattform, utan med lindningssteg.

Trappor kan variera i form, material, pris och design Trappor kan variera i form, material, pris och design

Winder -steg, det här är steg som ligger mellan trapporna, som förbinder dem med varandra och ser ut som steg med olika slitbanebredder på varje sida – vid trappans axel försvinner dessa slitbanor praktiskt taget, men till den andra kant de ökar betydligt.

Befintliga lindningsalternativ:

 • L-formade vindeltrappor;
 • U-formade trappor;
 • Roterande rulltrappa;
 • Spiraltrappor.

Att passera trappor kan också kallas små 3-4 trappsteg i en trädgård eller park, bredden på trappsteget är olika på sidorna, men vi kommer inte att prata om dem idag.

Vindtrappa: designfördelar och nackdelar

Spoltrappor kan inte kallas know-how i rumsdesignvärlden, men med vindsteg används inte trappor särskilt ofta..

Vindtrappan skiljer sig från andra trappor i design, har ett estetiskt och ovanligt utseende och sparar utrymme i rummet..

Men med alla sina positiva egenskaper har trappan många nackdelar med stegen..

Bland fördelarna med lindningsstegar är det värt att notera en lång livslängd, praktisk och tillförlitlighet. Bland fördelarna med lindningsstegar är det värt att notera en lång livslängd, användbarhet och tillförlitlighet.

De huvudsakliga nackdelarna med trappstegen i rulltrappan:

 • Det är svårt att klättra på dem. Zabeznye -steg utesluter praktiskt taget platsen, och trappan förvandlas till en kontinuerlig marsch.
 • Av samma anledning är sådana trappor inte lämpliga för hem med äldre eller äldre familjemedlemmar..
 • De är farliga för användning i rum där det finns små barn – banorna har olika slitbanebredder, som praktiskt taget saknas vid basen. Detta ökar risken för skador när man klättrar i sådana trappor..
 • Trappor rekommenderas inte för användning om byggnaden är mer än 2 våningar hög;

Trappor som passerar måste vara utrustade med starka och pålitliga steg;

L-formad stege: applikationer

I designfärdigheten används trappor inte bara som en struktur för att flytta till andra våningen, utan också som ett designelement som ger ett rum eller ett föremål ett majestätiskt och sofistikerat utseende.

Stegen är L-formad, detta är en design som ofta används vid denna tidpunkt. Det är inte för svårt att tillverka, kräver minst utrymme och kan ha den mest varierade konfigurationen..

L-formad trappa ser bra ut i lanthus och stugor L-formad trappa ser bra ut i lanthus och stugor

För närvarande används L-formade trappor ivrigt inte bara i bostadshus, utan också i offentliga lokaler..

Omfattning av L-formade trappor:

 • Privata bostadshus;
 • Hotell;
 • Barer;
 • Hotell;
 • Affärerna;
 • Kontorsbyggnader;
 • Parker;
 • Kvadrater;
 • Restauranger;
 • Ett café;
 • Läroanstalter;

Dessutom används L-formade trappstrukturer i stor utsträckning i byggnader och institutioner för sociala faciliteter..

L-formad trappa till andra våningen: designfunktioner

L-formade trappor används mycket ofta i rum med en liten yta och en liten höjd på första våningen. Dessa är främst väggstegar, som är placerade mot väggen och ger en person vertikal rörelse.

Den L-formade trappan till andra våningen består av två trappor anslutna mellan flygningarna. Höjden på en sådan trappa beror på rummets höjd..

Trappans namn kommer från bokstaven “G”, som trappan är mycket lik i sitt utseende.

Den L-formade stegen, utrustad med en metallram, är mycket tillförlitlig Den L-formade stegen, utrustad med en metallram, är mycket tillförlitlig

Vad kan användas för att göra L-formade trappor med inkörningssteg till andra våningen:

 • Den vanligaste typen är trätrappor;
 • Trästrukturer kan kombineras och delvis bestå av metall eller betong;
 • Det finns också L-formade trappor, endast gjorda av metallkonstruktioner;
 • Det finns också trappor i betong med räcken i metall och trä..

Ibland kan du hitta trappor av sten, plast och andra byggmaterial..

Hur man gör en ritning av en trappa med lindningar

Den L-formade trappan kallas också en 90 ° svängbar trappa. Detta namn kommer från det faktum att en person som stiger uppåt vänder 90 grader.

L-formad trappa är en enkel struktur som kan utformas självständigt.

För att göra en ritning av trappan, som är nödvändig för ditt hus, måste du mäta några parametrar och rita upp en ritning enligt dem..

En ritning av en trappa med lindningssteg kan göras på en dator med hjälp av specialprogram En ritning av en trappa med lindningssteg kan göras på en dator med hjälp av specialprogram

De parametrar som behövs för att beräkna den L-formade trappan:

 1. H – höjd. Avstånd från golvet på nedre våningen till golvet på våningen ovanför.
 2. h – höjd. Bottenvåning avstånd till tak.
 3. L är öppningens längd;
 4. S är bredden på samma öppning;
 5. L max – den största möjliga längden på stegen;
 6. L -gräns – räckenas längd på översta våningen.

Med dessa parametrar kommer du oberoende att räkna ut hur man ritar en L-formad trappa. Men det är bättre att vända sig till kvalificerade specialister som hjälper dig att göra en ritning och utföra arbeten med att bygga trappan. Dessutom kommer du att visas vilka andra typer av trappor som finns..

Vinnande trappa med 180 ° sväng: ritning och mått

Utan tvekan är svängbara trappor, som har ett plant, brett område mellan flygningarna, praktiska och praktiska. Men höjden i rummet är inte alltid tillräckligt för att bygga en trappa med två flygningar med en plattform. Webbplatsen i sig kräver utrymme, och den är ofta väldigt liten.

En rulltrappa med en 180 ° sväng är en utmärkt väg ut i en sådan situation när det inte finns plats för utrustning på platsen. I detta fall ansluter båda trappstegen trappstegen till varandra..

En trappa med en sväng på 180 grader låter dig sänka och höja stora föremål till andra våningen En trappa med en sväng på 180 grader låter dig sänka och höja stora föremål till andra våningen

Om du av någon anledning inte vill kontakta specialister för tillverkning av en stege, kan du försöka göra det själv. För att göra detta är det nödvändigt att korrekt mäta, beräkna parametrarna för den framtida trappan och rita upp en ritning.

Element som krävs för att bygga en svängbar trappa:

 • Trappans bas är stödstrukturen. Det kallas kosour. Om trappan är av trä består kosouren av 4-6 sektioner. Metallsträngar kan vara fasta;
 • Kosour är fäst vid den centrala posten;
 • Stolpens längd beror på stegehöjden;
 • Kolonnens tvärsnitt (tvärsnitt) måste vara minst 100×100;
 • En dubbelflygtrappa har tre typer av steg: rak och inkörning. Du måste korrekt beräkna deras antal och bredd..
 • Baluster för trappor köps bäst färdiga. Även om du är en skicklig hantverkare kommer det att ta dig väldigt lång tid att göra estetiskt vackra balustrar..

Rita trappan på papper i den form som du vill se den och fortsätt med beräkningarna. Men kom ihåg att om din trappa har tre flygningar kan inkörningsstegen bara användas en gång. I det andra avsnittet bör marscher endast anslutas med en plattform.

U-formad trappa med lindningssteg: var och hur den används

Ett annat alternativ för en roterande trappa är den U-formade trappan. Det här är standardtrapporna som vi brukade gå på dagis, skola och på sjukhus..

U-formad trappa med lindningssteg är en variant av trappan, som också används i fallet när det inte finns tillräckligt med höjd för att installera en U-formad trappa med en plattform mellan marscherna.

En U-formad trappa med inkörningssteg utan räcken passar bra in i en interiör i modern, minimalistisk eller högteknologisk stil En U-formad trappa med inkörningssteg utan räcken passar bra in i en interiör i modern, minimalistisk eller högteknologisk stil

Vid de U-formade trapporna, liksom vid de L-formade marscherna, är de förbundna med löptrappor. Skillnaden är bara i trappans svängningsgrad och antalet lindningssteg.

Vad kan användas för att bygga u-formade trappor med inkörningssteg:

 • Betong. Detta är den vanligaste versionen av U-formade trappor;
 • Gjort av trä. Trähörntrappor är de enklaste att tillverka och används lätt i bostadslokaler;
 • Tillverkad av metall. Metallkonstruktioner är ursprungliga och praktiska, men i praktiken används de inte ofta. Främst som utomhus trappor i allmänna utrymmen.

Du kan ofta hitta en kombinerad version av U-formade lindningar.

Extern L-formad trappa med inkörningssteg: dess omfattning

Huvudvillkoret för utomhus trappor är att de måste vara gjorda av slitstarkt, hållbart och säkert material. Det är lämpligt att göra fasade hörn vid yttre trappor, de ser mer estetiskt tilltalande ut.

L-formad trappa med inkörningssteg, oavsett om den är utvändig eller invändig, är en av de farligaste typerna av trappor. Därför måste du använda dem extremt noggrant, och det är lämpligt att inte bygga dem själv..

Den externa L-formade stegen rekommenderas att vara tillverkad av rostfritt stål Den externa L-formade stegen rekommenderas att vara tillverkad av rostfritt stål

Installationen av en sådan trappa är inte svår, men för att korrekt utföra konstruktions- och installationsstegen är det bättre att använda tjänster från proffs som redan har färdiga trappprojekt.

Om externa L-formade trappor används:

 • I bostadshus för tillgång till terrassen;
 • För att klättra på balkongen på andra våningen i ett privat hus;
 • Som en brandflykt;
 • När du anordnar parker, torg;
 • I offentliga byggnader.

Yttre L-formade trappor är övervägande metall.

Montera en trappa med lindningssteg med egna händer (video)

Winder-typ vertikala lyftmekanismer är av olika typer och typer. Välj en trappa för ditt hem ansvarsfullt och eftertänksamt.

Spindeltrappdesign (fotoexempel)