Universal tegel tapet: modernitet i interiören

Det är inte alltid möjligt att avsluta väggen med tegel. I den här situationen skulle den bästa vägen ut ur situationen vara tapeter som imiterar tegel. Det är inte alltid möjligt att avsluta väggen med tegel. I den här situationen skulle den bästa vägen ut ur situationen vara tapeter som imiterar tegel. Imitation av tegel är inte ett alternativ om det inte finns något sätt att använda riktiga tegel? Och originalet är inte alltid så nödvändigt, och med tanke på särdragen hos modern tapet är allt salt ibland i just denna imitation.

Tegelvägg i loftstil tapeter och bilder

Övergivna förråd, vindar – det verkar som om det kan vara värre och inte mycket mer attraktivt. Men i den moderna interiören har imitationen av sådana utrymmen plötsligt blivit på modet, och till och med på ett sätt har loftstilen som genererats av den blivit flaggskeppet för en hel generation..

Denna stil dikterar sina egna regler, och det är logiskt när en tegelvägg i den är en tegelvägg, men imitationer är helt tillåtna. I synnerhet – tegelliknande tapeter.

Loft tapeter kallas annars nakna, eftersom deras uppgift är att konstnärligt skildra en bar vägg. Tapeter i denna stil kan präglas och textureras, det vill säga för att förmedla väggens fysik så mycket som möjligt. Vitt används oftast, men då är det centralväggen och en sådan ljus färg är bara på den. Andra väggar måste motsäga honom.

Färgen på tapeter för tegel bör väljas baserat på rummet. För vardagsrummet passar en ljusröd nyans bättre, för sovrummet - lugnare och ljusare färger. Färgen på tapeter för tegel bör väljas utifrån rummet. För vardagsrummet är en ljusröd nyans bättre lämpad för sovrummet – lugnare och ljusare färger.

En accentvägg kan göras av:

 1. Röd tapet för tegel. Detta är en ljus accent som inte är tråkig att ge sig av med någonting. Detta är en fristående vägg, och möblerna i närheten av den kan vara antingen mörka eller ljusa, men den ska absolut inte vara full av.
 2. Vit tapet. Vit färg i interiören är inte alltid ömhet, ljus, lugn. I det här fallet är det en bar vägg mot vilken du kan ordna interiörinstallationer..
 3. Grå tapeter. Ett alternativ för ett mycket asketiskt loft i en så tung, dyster serie.

Oavsett vilken tapet du väljer är deras uppgift att spela med den allmänna idén. De är en bakgrund, någonstans på sitt sätt grova, men ju mindre han försöker “få vänner” denna inredning, det här är en slags sås, utan vilken stilrummen skulle vara mycket märkbara.

Hur man billigt dekorerar en vägg med tegelliknande tapeter (videohandledning)

Shabby chic tegel tapet

I denna stil, som i ingen annan, samexisterar informellt och charm tyst. Det är svårt att hitta något sådant där glamour är så nära sammanflätad med viss slarv, elakhet, avsiktligt vägran att återställa, etc..

Den shabby chic -stilen gör att gamla saker kan användas på nya sätt. Och allt som tycktes vara dolt länge i mormors bröstkorg visar sig plötsligt vara mycket nödvändigt och modernt.

Tegelväggar är inte ovanliga i denna stil – vit tegel används oftare än andra, men inte särskilt påträngande. Sådana tapeter kan klistras över en vägg, mitt eller någon form av funktionellt område. Till exempel, i köket i kombination med vardagsrummet, är matsalen precis klistrad över med sådan tapet.

Små skav och imitation av tidtestade tegelstenar är ett slående inslag i den shabby chic-stilen. Små skav och imitation av tidtestade tegelstenar är ett slående inslag i den shabby chic-stilen.

I denna inredning är tapeter med ett mönster lämpligt, där tegel är grunden, duk.

Shabby chic-style tegel tapeter är i harmoni:

 • Gammal spets;
 • Dekor i form av målningar, vaser, statyetter av vintagekaraktär;
 • Tunna ränder på textilier;
 • Lapptäcke;
 • Urban motiv;
 • Interlacing av olika texturer.

I denna inredning är “tegel tapet” lämpligt, men finns det några funktioner i deras limning? Och vilka typer av sådana tapeter förtjänar uppmärksamhet?

Tapet-tegel för målning: vinyl eller fiberduk

Ovävt tapeter med imitation av murverk är ett utmärkt alternativ för dem som vill utföra efterföljande renoveringar med mindre kostnader. Du behöver fiberduk tapeter i form av en tegelvägg, konvex, volymetrisk, texturerad. Genom att måla dem behåller du hela väggens struktur, men du får den färg du behöver. Och det mest attraktiva med dessa tapeter är att de kan målas om mer än en gång, och inte två gånger..

Återigen ser det här bäst ut inuti det ovannämnda industriloftet, men andra stilar kommer att klara sig ganska bra med en sådan tapet..

Ovävda tapeter är mycket bättre än deras pappersalternativ: för realismens effekt är tapeten gjord i flera lager - allt detta skapar en lättnadsbas Ovävda tapeter är mycket bättre än deras pappersalternativ: för realismens effekt är tapeten gjord i flera lager – allt detta skapar en lättnadsbas

Till exempel en vägg i ett vardagsrum eller en vägg som fungerar som ett paraply. Ofta utsätts väggen med TV: n för snabb kontaminering, och all förorening blir synlig, men klibba inte hela rummet igen! Här är vägen ut: att klistra över bara denna vägg med tapeter för en tegelsten för målning. Efterföljande reparationer kommer att bli snabba och billiga, och trevliga förändringar kommer att ske i interiören, tack vare ommålningen av väggen..

Är det möjligt att limma dekorativa tegelstenar på tapeten

Experter försäkrar att detta inte är värt att göra. I allmänhet behöver inget annat än inre klistermärken limmas. Och även ett så tungt material som dekorativt tegel, och ännu mer. Du måste limma den på den förberedda väggen så att den sitter säkert på den..

Ett av favoritdekorationsmaterialen är det holländska vita teglet SD 3701. Det är monokromatiskt, korrugerat, fylligt, vitt. Det är naturligtvis idealiskt att dekorera hela väggen med det, men fragment är också möjliga. Men inte på tapeten!

Tyvärr tål inte lätt tapeter och lim ett material som är så tungt som tegel. Tyvärr tål inte lätt tapeter och lim ett material som är så tungt som tegel.

Varför kan du inte limma en tegelsten på tapeten:

 • Kakellimet är vått, det behöver lite tid att torka;
 • Tapeten blir våt och det är stor sannolikhet att tapeten bara faller av på platsen där teglet limmas och väggen deformeras.

Det finns hantverkare som använder lim flytande naglar inte på vattenbasis, utan på lösningsmedel under en tegelsten. Men det finns ingen garanti för att allt kommer att vara perfekt, och hur länge en sådan struktur kommer att vara okänd.

Tegel tapeter: kombination med andra tapeter

Som regel är alla väggar inte täckta med tegel tapeter. Det ser alltid väldigt löjligt ut i interiören. De centrala väggarna sticker ut med sådan tapet, men hur man klistrar över resten är en intressant fråga..

För att inte överdriva det och inte förvandla ditt rum till en byggarbetsplats kan tegel tapeter kombineras med vanlig tapet. För att inte överdriva det och inte förvandla ditt rum till en byggarbetsplats kan tegel tapeter kombineras med vanlig tapet.

Det finns flera alternativ för att kombinera tapeter:

 1. Tegelsten + monokromatiskt i tegelfärg. Ett bra alternativ, särskilt för ljusa tapeter. Den röda tegelväggen och den röda resten av väggarna är överdrivna.
 2. Tegelliknande + remsa i samma sortiment. Varför inte? Speciellt i ett litet rum med lågt i tak är detta alternativ bra..
 3. Röd tegelsten + ljus olivolja. Alternativet är oväntat, men i många specialiserade tidskrifter kan du se exempel på ett sovrum med just sådana väggar, dessutom ser det ganska mysigt ut.
 4. Grått tegel + vita väggar. Det skulle vara trevligt om det var mycket utrymme och mycket ljus i ett sådant rum. Placera en grå soffa nära den grå väggen och dekorera den med kuddar i färgen på andra väggar..
 5. Vitt tegel + knappt kaffeväggar. Dansa runt en sådan pastellskala, utan att tvinga utrymmet med möbler, i en ljus inredning är allt överflödigt mycket slående..

Tja, i köket kan centralväggen klistras in under en tegelsten, och resten – med lugn tapet för att matcha det opretentiösa och diskreta gastronomiska temat.

Var är tegelimitation mer lämplig i lägenheten?

Det finns inga strikta regler. Men i korridoren och korridorerna används sådana tapeter oftare, i köket har det också blivit ett ganska populärt alternativ..

Sådana tapeter är lämpliga för en brutal manlig inredning. Sådana tapeter är lämpliga för en brutal manlig inredning.

När det gäller vardagsrummet föredrar de att lägga naturligt tegel där, men ofta beror ett så dyrt val på att ägaren helt enkelt inte träffade vackra texturerade tapeter av hög kvalitet för tegel.

I huset är en sådan tapet lämplig i matsalen och eldstaden. I sovrummet ser en tegelvägg (imitation) också imponerande ut om du arbetar med rätt färgkombination. Men i barnkammaren kan “tegel tapet” se tråkigt ut.

Tegel tapet (video)

Bakgrundsimitationstapeter är inte en påtvingad väg ut ur situationen, utan ett utmärkt alternativ till användning av dyra material och komplexa reparationer. Preferens ges till präglade, texturerade tapeter för målning, som kommer att bli en höjdpunkt i interiören.

Ha ett bra val!

Tegel tapet (foto)