Τι είναι το topiary: δημιουργικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εσωτερική διακόσμηση

Το Topiary με τη σύγχρονη έννοια είναι ένα διακοσμητικό δέντρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου Το Topiary με τη σύγχρονη έννοια είναι ένα διακοσμητικό δέντρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει οποιοδήποτε εσωτερικό Το Topiary είναι ένα όμορφο δέντρο που εκπλήσσει με την τελειότητα της μορφής του. Σήμερα, αυτή η λέξη είναι πιο συχνά κατανοητή ως χειροτεχνία, δέντρα αναμνηστικών σε γλάστρες. Οι φωτογραφίες τους μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο σε τεράστιους αριθμούς και μπορείτε επίσης να τις “μεγαλώσετε” με τα χέρια σας. Ποια είναι όμως η ιστορία του topiary; Γιατί κατασκευάστηκε αρχικά και σε τι μεταμορφώσεις υπέστη?

Topiary: ιστορία προέλευσης

Η τέχνη της σγουρής κουράς των δέντρων εμφανίστηκε στην αρχαιότητα. Οι κηπουροί που δούλευαν στους κήπους των Ρωμαίων αριστοκρατών ήταν ιδιαίτερα διάσημοι. Τι δεν έκοψαν από το στέμμα των δέντρων και των θάμνων! Και αυτά δεν ήταν μόνο γεωμετρικά σχήματα – χάραξαν φιγούρες ζώων, διάφορους λαβύρινθους, σχέδια.

Η λέξη Η λέξη “topiary” έχει αντίστοιχη μετάφραση, σημαίνει σγουρό κόψιμο. Με τη σειρά του, προέρχεται από τη λατινική λέξη για διακοσμητικό τοπίο κήπου

Τον 16ο και τον 17ο αιώνα, η ιστορία της τοπικής τέχνης άκμασε. Η λεγόμενη αρχιτεκτονική φυτών (όχι πολύ γνωστές λέξεις για εμάς σήμερα) έχει γίνει πιο δημοφιλής από την ανθοκομία κήπου. Η μόδα αυτής της τέχνης ήρθε στη Ρωσία στις αρχές του 18ου αιώνα. Και εδώ μπορούσες να δεις πόσο ταλαντούχος είναι – Ρώσος. Οι φιγούρες των ζώων, των πτηνών και των ανθρώπων από το στέμμα των δέντρων και των θάμνων ήταν εντυπωσιακές και εντυπωσιακές, αλλά κράτησε μόνο μερικές δεκαετίες.

Η μόδα για το topiary αντικαταστάθηκε από τη μόδα για τη δημιουργία κήπων σε στυλ τοπίου, και αυτός, ένα εξαιρετικό topiary, έγινε ξανά δημοφιλής τον 20ό αιώνα, τώρα με τη μορφή χειροτεχνίας Η μόδα για το topiary αντικαταστάθηκε από τη μόδα για τη δημιουργία κήπων σε στυλ τοπίου, και αυτός, ένα εξαιρετικό topiary, έγινε ξανά δημοφιλής τον 20ό αιώνα, τώρα με τη μορφή χειροτεχνίας

Είναι σαφές ότι δεν μπορούν να υπάρξουν φωτογραφίες του topiary της Αναγέννησης, αλλά ακόμη και από τις εικόνες μπορείτε να καταλάβετε ποιες ομορφιές δημιουργήθηκαν στον κήπο και πώς αναπτύχθηκαν όλα αυτά.

Topiary σε μοντέρνα διακόσμηση (βίντεο)

Topiary – τι είναι αυτό

Σήμερα, το topiary ανήκει στην κατηγορία των «χειροτεχνιών». Η σημασία της λέξης δεν έχει αλλάξει με την έννοια ότι ακόμα μιλάμε για ένα δέντρο. Όχι όμως για το παρόν. Το σύγχρονο όνομα έχει το ακόλουθο υπόβαθρο: από όλα τα είδη υλικών, φυσικά, διακοσμητικά, χειροποίητα, εσείς ο ίδιος μοντελοποιείτε τις αναλογίες του μελλοντικού δέντρου. Οι διαστάσεις του συνήθως δεν φτάνουν το μισό μέτρο, αλλά το γεγονός ότι το κάνετε αυτό με τα χέρια σας είναι σημαντικό..

Ένα τυπικό topiary αποτελείται από:

 • Κορώνες. Αυτό είναι το κύριο μέρος του topiary. Οι επιλογές διακόσμησης είναι εκατοντάδες. Από απλούς κόκκους καφέ έως εξαίσια κρύα λουλούδια πορσελάνης.
 • Μπάλα-βάση. Χωρίς αυτό, το topiary είναι σπάνιο · κάτι πρέπει να στερεωθεί στο στέμμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μπαλόνι με τα χέρια σας από ένα φύλλο εφημερίδων, από ένα μπαλόνι και αφρό πολυουρεθάνης, από χαρτί χρησιμοποιώντας τη μέθοδο papier-mâché. Or μπορείτε απλά να αγοράσετε ένα αφρώδες υλικό για χειροτεχνίες σε ένα κατάστημα που ειδικεύεται στην πώληση αγαθών για κεντήματα..
 • Κορμός. Όπως κάθε δέντρο το έχει, έτσι και τα μικρά δέντρα αναμνηστικών δεν θα κάνουν χωρίς αυτό. Δεν πρέπει να είναι κάτι που μοιάζει με τον ίδιο τον κορμό – ένα ραβδί, ένα κλαδί, ένα μολύβι, ένα λεπτό ρολό από χαρτόνι. Κάθε συγκεκριμένη φωτογραφία της κύριας τάξης περιγράφει τι μπορεί να γίνει αυτό το βασικό σκάφος και αν είναι δυνατόν να φτιάξετε τον κορμό με τα χέρια σας.
 • Δοχείο. Το δέντρο μεγαλώνει σε γλάστρα σαν λουλούδι. Οι αναλογίες του δοχείου μπορεί να διαφέρουν. Μπορείτε είτε να αγοράσετε μια έτοιμη γλάστρα είτε να φτιάξετε μια κατσαρόλα για ένα δέντρο με τα χέρια σας. Ακόμα και ένα απλό πλαστικό κύπελλο μπορεί να μεταμορφωθεί πέρα ​​από την αναγνώριση. Μερικές φορές μια φωτογραφία εκτυπώνεται στο δοχείο, αφού οι τεχνικές δυνατότητες το επιτρέπουν.
 • Διακοσμητικά κτυπήματα. Μπορούν να προκύψουν κατά τη διαδικασία δημιουργίας του ίδιου του σκάφους. Έτσι, στη φωτογραφία στην πηγή στην οποία εργάζεστε, το topiary μπορεί να είναι ένα, αλλά εσείς, έχοντας φέρει τις ιδέες σας στη διακόσμηση, θα πάρετε ένα πιο τέλειο δέντρο στην έξοδο.

Ο σχεδιασμός του στέμματος του διακοσμητικού δέντρου της ευτυχίας μπορεί να κατασκευαστεί από εντελώς διαφορετικά υλικά - από χαρτί και λουλούδια έως φυσικά υλικά ή χαρτονομίσματα Ο σχεδιασμός του στέμματος του διακοσμητικού δέντρου της ευτυχίας μπορεί να κατασκευαστεί από εντελώς διαφορετικά υλικά – από χαρτί και λουλούδια έως φυσικά υλικά ή χαρτονομίσματα

Μπορείτε να φτιάξετε ένα μίνι topiary ή αντίστροφα, ένα αρκετά μεγάλο εσωτερικό δέντρο, να του δώσετε το δικό σας όνομα – το κυριότερο είναι ότι, το αποτέλεσμα της δουλειάς σας, είναι καλλιτεχνικά τέλειο, σας φέρνει χαρά και αισθητική απόλαυση.

Τι είναι το topiary (video master class)

Topiary: τι είναι

Οι τύποι του topiary είναι πολυάριθμοι. Πρόσφατα, τα δέντρα έχουν γίνει μόδα, τα οποία ονομάζονται mini-topiary. Αν θέλετε να κάνετε κάτι με τα χέρια σας, κομψό, μικρό, δώρο, αυτή είναι σχεδόν μια win-win επιλογή. Ένα τέτοιο αναμνηστικό είναι κατάλληλο παντού, είναι ένα συμπαγές και χαριτωμένο δέντρο και μπορεί να γίνει πιο γρήγορα..

Επίσης, οι τύποι topiary προτείνουν κατάταξη σύμφωνα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται Επίσης, οι τύποι topiary προτείνουν κατάταξη ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται

Έτσι, οι ακόλουθοι τύποι topiary είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τώρα:

 • Δέντρο καφέ?
 • Δέντρο χρήματος φτιαγμένο από νομίσματα.
 • Ρόδι?
 • Τοπικό χαρτί κρεπ?
 • Topiary με λουλούδια πολυμερούς πηλού.
 • Topiary με κάστανα και βελανίδια.
 • Πρωτοχρονιάτικο topiary από νήματα.
 • Ένα δέντρο που χρησιμοποιεί μπάλες sisal.
 • Ένα δέντρο με μπούκλες οργάντζα.
 • Τσάντα καφέ-νομίσματος-δέντρου.

Υλικά όπως βελανίδια, κάστανα ή κώνοι δεν θα περάσουν ποτέ απαρατήρητα από ένα δημιουργικό άτομο. Από τους ίδιους κώνους, μπορείτε να δημιουργήσετε μια δημιουργική δημιουργία για μια εορταστική διακόσμηση. Υλικά όπως βελανίδια, κάστανα ή κώνοι δεν θα περάσουν ποτέ απαρατήρητα από ένα δημιουργικό άτομο. Από τους ίδιους κώνους, μπορείτε να δημιουργήσετε μια δημιουργική δημιουργία για μια εορταστική διακόσμηση.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι όλο. Ακόμη και από τα παραδείγματα φωτογραφιών, μπορείτε να δείτε πόσο απεριόριστη είναι η φαντασία ενός ατόμου και πώς χρησιμοποιούνται τα πιο απροσδόκητα υλικά, όπως φελλοί κρασιού, μπατονέτες και χαρτόνι σχεδίασης.

Topiary: μια γενική ιδέα (βίντεο)

Τοπική διακόσμηση για δώρο

Ας πούμε ότι αποφασίσατε να φτιάξετε αυτό το δέντρο και να το δώσετε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο. Ακριβώς όπως ένα διαμάντι χρειάζεται ένα κόψιμο, έτσι και το τοπίο σας πρέπει να κοπεί σωστά..

Εάν αυτό είναι ένα πραγματικά ακριβό, αξέχαστο δώρο με αφορμή ένα σημαντικό γεγονός, μπορούν να χαραχτούν συγχαρητήρια λόγια σε αυτό. Εάν είστε ιδιοκτήτης ζωγραφικής τέχνης, τότε οι λέξεις μπορούν να γραφτούν, για παράδειγμα, με ακρυλικά χρώματα.

Ένα topiary καφέ με φωτογραφία αγαπημένου προσώπου ή οικογένειας είναι μια εξαιρετική ιδέα δώρου. Η μυρωδιά του καφέ θα γεμίσει την ατμόσφαιρα με ζεστασιά και ζεστασιά και μια φωτογραφία ή κορνίζα θα κρατήσει αγαπημένες αναμνήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα Ένα topiary καφέ με φωτογραφία αγαπημένου προσώπου ή οικογένειας είναι μια εξαιρετική ιδέα δώρου. Η μυρωδιά του καφέ θα γεμίσει την ατμόσφαιρα με ζεστασιά και ζεστασιά και μια φωτογραφία ή κορνίζα θα κρατήσει αγαπημένες αναμνήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα

Εάν δίνετε ένα μίνι τοπιούριο, βρείτε μια όμορφη συσκευασία για αυτό. Για παράδειγμα, μια χάρτινη σακούλα με κάποιο λογότυπο της οικογένειάς σας ή τη σχέση σας. Εάν σε έναν συνάδελφο, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι που σχετίζεται με τη δουλειά σου..

Κλασικό topiary (κύρια τάξη βίντεο)

Το Topiary είναι ένα χόμπι για δημιουργικούς, επιμελείς ανθρώπους με καλό γούστο. Τα σουβενίρ μπορούν να δοθούν για ευτυχία, για την εκπλήρωση των επιθυμιών, στην περίοδο ορισμένων επιχειρήσεων, επαγγελματικής ανάπτυξης.

Καλή δουλειά!

Τι είναι το topiary (φωτογραφία)