Adeziv optim pentru tapet: criterii importante de selecție

Alegerea corectă a lipiciului joacă un rol important în rezultatul viitor. Alegerea corectă a lipiciului joacă un rol important în rezultatul viitor.În timpul renovării, tapetul este întotdeauna actualizat. Unul dintre factorii importanți este să alegeți adezivul potrivit pentru tapet. Astăzi, în magazine puteți găsi o mare varietate de emulsii adezive diferite. Holocaustul este adesea folosit – lipici pentru tapet, deosebit de relevant pentru soiurile grele.

Cum se diluează lipiciul tapetului

Holocaust – lipici pentru tapet poate fi făcut acasă din făină. Această metodă economică a fost folosită de foarte mult timp și este încă folosită de mulți. Pasta este la cerere datorită costului ieftin al componentelor, în timp ce tapetul se menține mult timp și strâns. Pentru a pregăti pasta, veți avea nevoie de făină – 150 g pe 1 litru de apă. Făina se pune într-un recipient mare și se toarnă cu o cantitate adecvată de apă caldă, se agită până se omogenizează și se fierbe la foc mic timp de 5-7 minute..

Unele tipuri de adezivi trebuie utilizate imediat după preparare, deoarece lipiciul se poate întări. Unele tipuri de adezivi trebuie utilizate imediat după preparare, deoarece lipiciul se poate întări.

În viitor, dacă mai sunt bulgări, puteți strecura pasta printr-o sită grosieră. După răcire, adezivul este gata de utilizare..

Holocaust – lipiciul pentru tapet se diluează conform instrucțiunilor. Dar, spre deosebire de pastă, orice emulsie adezivă trebuie să aibă o anumită consistență. La întrebarea în ce apă să dizolve lipiciul, constructorii răspund – este recomandabil să folosiți apă caldă într-un raport strict, care este indicat pe pachete. Trebuie amintit că excesul de lichid contribuie la încălcarea caracteristicilor chimice și operaționale. Ce lipici să alegeți depinde de cameră.

Care este cel mai bun lipici pentru tapet

Care lipici este mai bun – este imposibil de spus fără echivoc. Fiecare marcă are propriile sale avantaje.

Kleo conține antiseptice, ceea ce face ca adezivul să fie destul de eficient împotriva mucegaiului și a mucegaiului. Pe lângă costul redus, este apreciat de publicul cumpărătorilor, deoarece este potrivit pentru lipirea tuturor tipurilor de pânze: vinil, nețesut, hârtie, fibră de sticlă. Compoziția nu include constituenți chimici agresivi.

Adezivul nu are un miros neplăcut pronunțat, prin urmare este permis pentru utilizare în camerele copiilor.

După aplicare, adezivul nu patează fața benzii. Prin urmare, este foarte convenabil pentru ei să lipească.

Pe lângă funcția sa principală, lipiciul pentru tapet protejează tapetul de mucegai și mucegai Pe lângă funcția sa principală, lipiciul pentru tapet protejează tapetul de mucegai și mucegai

Adezivii Metylan includ o gamă largă de adezivi. Sunt destinate tuturor tipurilor de tapet: neted, structural, ondulat, duplex, vinil.

Adezivul pentru tapet CMC este fabricat din pastă de lemn reciclată. Este destinat lipirii tapetelor de hârtie. Are o solubilitate excelentă și este un adeziv ecologic.

Quelyd (Kelid) este un adeziv pentru toate tipurile de pânze, inclusiv vinil greu pe o bază nețesută.

Beneficiile Kilit:

  • Este ușor să lipiți tapetul cu o astfel de compoziție;
  • Nu este nevoie să așteptați până când pânzele sunt îmbibate;
  • Posedă excelente proprietăți bactericide și antifungice;
  • Este folosit pentru lipirea tapetului în orice încăpere, inclusiv în camere cu umiditate ridicată.

Dacă nu sunteți sigur de ce fel de lipici aveți nevoie. atunci un adeziv universal este cea mai bună alegere: este potrivit pentru toate tipurile de tapet Dacă nu sunteți sigur de ce fel de lipici aveți nevoie. atunci un adeziv universal este cea mai bună alegere: este potrivit pentru toate tipurile de tapet

PVA este un adeziv universal de dispersie pentru tapet. În ceea ce privește rezistența la aderență, PVA este mai bun decât multe tipuri de adezivi, dar în același timp, datorită consistenței sale groase, este destul de dificil să nivelezi pânzele. În plus, PVA se usucă foarte mult timp. Dacă pe viitor tapetul trebuie schimbat, va fi destul de dificil să îl scoateți de pe perete..

Moment Classic este destinat lipirii tuturor tipurilor de tapet de hârtie: poate fi ușor cu un singur strat, neted și relief, ondulat, lavabil, tavan; tapet de hârtie grea. Componente – amidon modificat, componente anti-mucegai.

Pufas este cel mai bun lipici nețesut. Acest lucru este dovedit de recenziile multor oameni. Este, de asemenea, utilizat pentru lipirea fiabilă a hârtiei, vinilului, materialelor textile, tapetului de mătase.

Specificații (GOST):

  • Materiile prime sunt: ​​amidon modificat, pulbere de dispersie, componente antiseptice;
  • pH – 8 – 9;
  • Se dizolvă în 5 minute;
  • Consum 200 – 250 ml / m².

În plus față de lipici, compania produce produse nu numai pentru lipire, ci și pentru îndepărtarea tapetului, vopselei, grundului.

Care este consumul de lipici pentru tapet pentru 1m2

Cum să alegeți adezivul, cum să calculați consumul acestuia – astfel de întrebări sunt de interes pentru orice persoană care a decis să repare.

Consumul adezivului depinde de tipul acestuia, de tipul tapetului, de starea suprafeței care trebuie lipită. De obicei, toate datele sunt indicate pe pachet. Consum pentru tapet pe o bază subțire de hârtie – 15 g / m 2, pe vinil – până la 50 g / m 2.

Cantitatea optimă de adeziv trebuie făcută pentru a avea timp să folosească tot adezivul. Cantitatea optimă de adeziv trebuie făcută pentru a avea timp să folosească tot adezivul.

În medie, se consumă 25-35 g de adeziv la 1 m 2 din suprafața lipită.

Cum se face lipici pentru tapet (tutorial video)

Cum să lipiți tapet fără lipici

Până în prezent, producătorii europeni au pus pe tapet de vânzare care nu trebuie prelucrat cu lipici. Datorită tehnologiilor moderne, cu aceste tipuri de tapet, nu numai că puteți economisi bani la achiziționarea adezivului, dar puteți schimba și face în mod semnificativ designul oricărui spațiu de locuit..

Partea din spate a pânzelor este deja impregnată cu lipici. Și pentru a le lipi, este suficient să coborâți rulourile într-un recipient cu apă timp de 2-3 minute, apoi să le nivelați la suprafață folosind o rolă.

În plus față de faptul că acest tip de tapet este ieftin, va economisi pe lipici. În plus față de faptul că acest tip de tapet este ieftin, va economisi pe lipici.

Tapetul este rezistent la detergenții chimici agresivi, orice pete sunt ușor spălate de pe ele, chiar și din cafea, suc de sfeclă.

În plus, aceste pânze sunt mult mai ușor de îndepărtat decât cele lipite..

Tipuri de lipici pentru tapet

Adezivul pentru tapet de hârtie se aplică tuturor tapetelor de hârtie standard subțiri și ușoare. Are cel mai mic cost.

Tipurile speciale de adezivi de vinil sunt destinate nu numai tapetelor pe bază de vinil, ci și tipurilor de țesături și relief.

Tapetul de hârtie poate fi lipit cu lipici nețesut. Nu poți face contrariul Tapetul de hârtie poate fi lipit cu lipici nețesut. Nu poți face contrariul

O compoziție specială pentru tapet din fibră de sticlă este destinată țesăturilor grele din fibră de sticlă, textile, velur. Avantajele acestor emulsii adezive sunt rezistența crescută și rezistența la umiditate.

Adezivii nețesuti sunt folosiți pentru toate tipurile de tapet cu o bază nețesută.

Adeziv pentru cusături de tapet

Unii dintre cei mai comuni adezivi pentru articulații sunt Metilan și Cleo Strong..

Adezivul pentru îmbinări Metylan este utilizat pentru lipirea îmbinărilor, a zonelor dezlipite, în special în locuri greu accesibile. Efectiv atunci când tapetul este lipit de un bloc de ferestre din plastic sau de calorifere. Este rezistent la temperaturi ridicate. Avantajele includ: capacitate mare de adeziv; capacitatea de a lipi chiar și vinil pe vinil.

Adezivul solid KLEO pentru îmbinări este utilizat pentru repararea cusăturilor libere.

Spre deosebire de Metylan, adezivul Kleo poate rezista la umiditate ridicată Spre deosebire de Metylan, adezivul Kleo poate rezista la umiditate ridicată

Este foarte simplu și rapid să lipiți cusăturile. Este necesar să vă asigurați că lipiciul nu rămâne pe tapet, adică părțile în exces după aplicare trebuie îndepărtate imediat cu un burete..

Tehnologia de utilizare este simplă și nu necesită abilități sau abilități specifice. Tapetul este lipit, cusăturile sunt trase în sus, acoperite cu lipici și netezite.

Adezivi pentru rosturi potrivite pentru toate tipurile de tapet.

Cum se calculează suprafața unei camere de tapet

Se măsoară lățimea, lungimea camerei. De exemplu, lungimea este de 5,7 m, lățimea este de 4,3 m. Perimetrul este calculat conform schemei: P = (a + b) x2, unde a și b sunt indicatori de lungime și lățime. (5,7 + 4,3) x2 = 20 m. Apoi măsurat înălțimea pereților. De exemplu – 2,5 m. Pentru a obține aria pereților, perimetrul camerei este înmulțit cu înălțimea, respectiv 20×2,5 = 50m.

Din această figură se scade zona ferestrelor și ușilor (tapetul nu este lipit acolo). Suprafața ferestrei 2,24 m2 (1,4m x 1,6m). Suprafața ușii 1,2 m2 (0,59m x 1,89m). Suma suprafețelor pe care tapetul nu va fi lipit este de 3,44 m2.

De regulă, consumul exact de lipici pe 1 m2 este scris în instrucțiunile lipiciului. De regulă, consumul exact de lipici pe 1 m2 este scris în instrucțiunile lipiciului.

Nu este dificil să se calculeze aria netă pentru lipire: 50-3,44 = 46,56 m.

Dacă pereții sunt non-standard, au o formă non-dreptunghiulară, în acest caz, perimetrul fiecărui perete este luat și ulterior rezumat.

Cât de mult adeziv de tapet diluat este stocat

Adezivul bun poate fi păstrat la temperatura camerei timp de cel mult 2 zile. După acest timp, poate apărea un miros neplăcut înțepător, consistența se va deteriora. La o temperatură mai scăzută (+4 – + 9 °), lipiciul finit își va păstra proprietățile timp de 5 zile. Recipientul în care este depozitat trebuie să fie bine închis cu un capac, astfel încât să nu pătrundă aer în interior. Cea mai bună opțiune este să calculați cantitatea exactă de adeziv și să diluați, lăsând restul masei până la următoarea dată. Toată durata de valabilitate, indică producătorii pe ambalaj. Dacă lipiciul diluat începe să emită un miros neplăcut, îl puteți arunca în siguranță..

Aerul nu trebuie să pătrundă în recipient cu lipici: în caz contrar, lipiciul se poate deteriora rapid Aerul nu trebuie să pătrundă în recipient cu lipici: în caz contrar, lipiciul se poate deteriora rapid

Instrucțiunile pentru data de expirare și depozitare sunt conținute în kit cu orice compoziție.

Cum se aplică lipici pe tapet

Rola va simplifica foarte mult aplicarea lipiciului pe pânză. Acest dispozitiv vă va ajuta să economisiți timp și să reduceți semnificativ probabilitatea de a pierde unele locuri. Este mai bine să ungeți colțurile cu o perie oscilantă..

Nu este interzisă utilizarea unei pensule largi pentru a aplica lipici pe tapet. Mai ales în cazurile în care lipiciul are o consistență groasă.

În locurile greu accesibile, cel mai bine este să folosiți o perie de construcție. În locurile greu accesibile, cel mai bine este să folosiți o perie de construcție.

În magazinele de construcții puteți cumpăra perii și role de lățimi diferite..

Este de preferat să lipiți tapetul cu o rolă, de asemenea, deoarece este mult mai convenabil să aplicați adeziv pe acesta în poziție verticală..

Compoziția lipiciului tapetului

Adezivii pentru tapet conțin componente anti-mucegai și antifungice. Unele tipuri se bazează pe amidon modificat. Toate componentele sunt indicate de producători pe ambalaj..

Compoziția de bază a tuturor adezivilor pentru tapet este aceeași: amestecurile de adezivi diferă doar în funcție de aditivi Compoziția de bază a tuturor adezivilor pentru tapet este aceeași: amestecurile de adezivi diferă doar în funcție de aditivi

Atunci când alegeți un adeziv, asigurați-vă că acordați atenție conținutului elementelor chimice agresive. Cu cât mai puțini, cu atât mai bine..

Cum să alegeți lipici pentru tapet

Alegerea lipiciului pentru tapet trebuie să corespundă tipului de tapet, condițiilor de utilizare și altor criterii..