Μεταξωτή ταπετσαρία: χάρη και απλότητα

Ο μεταξωτός γύψος έχει πολλά πλεονεκτήματα για λίγα χρήματα Ο μεταξωτός γύψος έχει πολλά πλεονεκτήματα για λίγα χρήματα Μπορείτε να διακοσμήσετε τον τοίχο όμορφα και πρακτικά χρησιμοποιώντας σύγχρονες ποικιλίες διακοσμητικού γύψου. Ο γύψος, που ονομάζεται μεταξωτή ταπετσαρία, αποτελείται από ένα μείγμα κυτταρίνης, ινών μεταξιού και διακοσμητικών προσθέτων, κόκκων πολυμερούς. Πρόκειται για μια εντελώς φυσική επίστρωση που έχει πολλές χρήσιμες ιδιότητες. Τέτοιες ταπετσαρίες καθαρίζονται εύκολα, δεν ξεθωριάζουν στον ήλιο, είναι ανθεκτικές σε φθορές, έχουν ελκυστική εμφάνιση και κομψή λάμψη. Για όποιον κάνει ανακαινίσεις, ο χρόνος είναι ιδιαίτερα πολύτιμος. Η υγρή ταπετσαρία εφαρμόζεται γρήγορα και ο τοίχος κάτω από αυτά δεν χρειάζεται να ευθυγραμμιστεί τέλεια.

Ποιοτική διακόσμηση τοίχου: ταπετσαρία υγρού μεταξιού

Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα αυτής της επίστρωσης είναι η ευκολία με την οποία αποκαθίσταται η ακεραιότητα του καμβά. Η ταπετσαρία ονομάζεται “υγρή” επειδή το μείγμα αναμειγνύεται με νερό μέχρι να γίνει λείο. Εάν η τελική επίστρωση είναι κατεστραμμένη, για παράδειγμα, μια γρατζουνιά, μπορείτε να εξαλείψετε αυτό το ελάττωμα σε λίγα λεπτά, να εξομαλύνετε την ταπετσαρία. Αυτό το κατάλυμα καθιστά δυνατή την ανανέωση της ανακαίνισης κάθε δύο χρόνια. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιείτε υγρή μεταξωτή ταπετσαρία σε εκείνα τα διαμερίσματα όπου υπάρχουν παιδιά ή κατοικίδια που συχνά χαλούν τους τοίχους..

Η εφαρμογή ταπετσαρίας είναι εξαιρετικά εύκολη:

 1. Το μείγμα πωλείται σε συσκευασμένη μορφή.
 2. Κάθε πακέτο έχει οδηγίες που αναφέρουν λεπτομερώς ποια κόλλα να επιλέξετε, πώς να κολλήσετε την ταπετσαρία.
 3. Το περιεχόμενο της σακούλας χύνεται σε νερό, εγχύεται και αναμιγνύεται με το χέρι.
 4. Σύμφωνα με τις οδηγίες, πρέπει να περιμένετε λίγο ώστε τα σωματίδια του μεταξιού και της κυτταρίνης να είναι κορεσμένα με νερό.
 5. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια ευρεία σπάτουλα, η ταπετσαρία εφαρμόζεται στον τοίχο, όπως ο συνηθισμένος γύψος.
 6. Λόγω της υφής των ινών, δεν είναι απαραίτητο να επιτευχθεί το ιδανικό επίπεδο.
 7. Η ταπετσαρία στεγνώνει και στη συνέχεια χαροποιεί τον ιδιοκτήτη της με την ομορφιά και την ευκολία της για πολλά χρόνια.

Χάρη στην ανάγλυφη βάση του, ο μεταξωτός γύψος μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε ανώμαλες επιφάνειες. Χάρη στην ανάγλυφη βάση του, ο μεταξωτός γύψος μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε ανώμαλες επιφάνειες.

Η συμμόρφωση με την τεχνολογία είναι η κύρια προϋπόθεση για τη διακόσμηση τοίχων υψηλής ποιότητας. Ο τοίχος πρέπει να ισοπεδωθεί, να γίνει γύψος και να ασταρωθεί κάτω από την ταπετσαρία. Στη συνέχεια, η πρόσφυση του χαρτιού και της μεταξωτής μάζας στην επιφάνεια του τοίχου θα είναι όσο το δυνατόν ισχυρότερη..

Μεταξωτός γύψος (βίντεο)

Ταπετσαρία Φροντίδα για τοίχους: Μεταξωτά καλύμματα

Ανάλογα με την τεχνολογία εφαρμογής, το επίπεδο τοίχου γίνεται λείο ή έχει μια μικρή ανακούφιση. Οι παράμετροι όπως η γυαλάδα ή το θαμπό του καμβά υποδεικνύονται στις οδηγίες.

Πώς να καθαρίσετε ανάγλυφη ταπετσαρία για τοίχους:

 • Με μια βούρτσα σκόνης?
 • Χρήση ηλεκτρικής σκούπας σε υψηλή ισχύ.

Η ανάγλυφη ταπετσαρία μονώνει τους τοίχους και απορροφά τους ήχους.

Η λεία μεταξωτή ταπετσαρία μπορεί να καθαριστεί:

 1. Με πινέλο ή σφουγγάρι.
 2. Ηλεκτρική σκούπα;
 3. Ξηρό πανί.

Υγρή μεταξωτή ταπετσαρία Υγρή μεταξωτή ταπετσαρία "φόβος" νερό: επομένως δεν μπορούν να πλυθούν

Η μεταξωτή ταπετσαρία δεν μπορεί να πλυθεί. Οι γυαλιστερές ταπετσαρίες έχουν περισσότερη γυαλάδα από τις ματ ταπετσαρίες. Εάν εμφανιστεί βρωμιά στον τοίχο, για παράδειγμα, ένας λιπαρός ή επίμονος λεκές, μπορείτε απλά να καθαρίσετε μέρος της ταπετσαρίας εμποτίζοντάς την με νερό και να επαναφέρετε εύκολα την ακεραιότητα του καμβά. Οι πρακτικοί άνθρωποι παίρνουν τουλάχιστον 1 σακούλα με υγρά μεταξωτά καλύμματα για να έχουν υλικό ανακαίνισης τοίχων. Η ταπετσαρία μπορεί να χρησιμεύσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, έως και 10 χρόνια, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα πρέπει σίγουρα να φτιάξετε ένα έμπλαστρο τουλάχιστον μία φορά.

Οι σπάνιες και μοναδικές επιλογές για μεταξωτή ταπετσαρία ενδέχεται να εξαφανιστούν από την πώληση και το απόθεμα σάς επιτρέπει να έχετε πάντα στο χέρι υλικό ακριβώς του ίδιου χρώματος και υφής..

Το υγρό μετάξι δεν βγαίνει ποτέ από τη μόδα. Μπορείτε να συνδυάσετε μια τέτοια ταπετσαρία με όλα τα κύρια στυλ στο εσωτερικό..

Η γυαλιστερή επιφάνεια του μεταξιού μπορεί να αναπαραχθεί επιτυχώς με αντιστοίχιση:

 • Κουρτίνες?
 • Ταπετσαρία με επικαλυμμένα έπιπλα.
 • Επικάλυψη πατώματος.

Μαργαριτάρι και μαργαριτάρι αποχρώσεις υφασμάτων, γυαλιστερό δέρμα είναι σε τέλεια αρμονία με το χρώμα της μεταξωτής ταπετσαρίας..

Ταπετσαρία που χαλίζει στο εσωτερικό: πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά φροντίδας

Το κέρατο είναι ένα υφαντό ύφασμα, τα κελιά του οποίου είναι κλιμακωτά. Η ταπετσαρία ματ είναι βαφή ταπετσαρίας. Το χρώμα γεμίζει τα κελιά και λόγω του μεγέθους τους, εμφανίζεται ένα μοτίβο καμβά. Τα πιο δημοφιλή σχέδια μιμούνται την υφή του μεταξιού, του υφαντού ή του πλεκτού υλικού. Η λάμψη της ταπετσαρίας παρέχεται από τη συμπερίληψη υαλοβάμβακα.

Κατά κανόνα, η ταπετσαρία ματ είναι βαφή ταπετσαρίας. Τα ανοιχτά χρώματα είναι τέλεια για τέτοιο γύψο. Κατά κανόνα, η ταπετσαρία ματ είναι βαφή ταπετσαρίας. Τα ανοιχτά χρώματα είναι τέλεια για τέτοιο γύψο.

Η ταπετσαρία είναι φιλική προς το περιβάλλον και διαρκεί απεριόριστο χρονικό διάστημα. Μπορούν να ξαναβαφτούν 3 με 15 φορές..

Μεταξωτή ταπετσαρία: επιλογές και υλικά

Η υφή και η λάμψη του μεταξιού φαίνεται ευπαρουσίαστη και ευγενής, γι ‘αυτό η διακόσμηση τοίχων με μεταξωτή ταπετσαρία έχει τόσο μεγάλη ζήτηση.

Εκτός από ταπετσαρίες υγρού και γυαλιού, το μετάξι μπορεί να μιμηθεί ταπετσαρία.:

 • Μη υφασμένα
 • Βινύλι;
 • Ακρυλικό (χαρτί).

Η πιο όμορφη γυαλάδα και η καλύτερη αντοχή έχουν ταπετσαρίες υγρού και γυαλιού. Η υγρή ταπετσαρία μπορεί να βαφτεί σε ευχάριστα και φυσικά χρώματα, λόγω της λάμψης των μεταξωτών νημάτων, μια τέτοια επίστρωση θα μιμείται ιδανικά το πραγματικό μετάξι.

Η μεταξωτή ταπετσαρία θα φαίνεται ακόμα καλύτερη με ένα σχέδιο στένσιλ Η μεταξωτή ταπετσαρία θα φαίνεται ακόμα καλύτερη με ένα σχέδιο στένσιλ

Η υγρή ταπετσαρία είναι διακοσμημένη με:

 1. Μεταξοτυπία. Αυτή είναι μια τεχνική σχεδίασης σε ανατολίτικο ύφος, στα ιαπωνικά ή τα κινέζικα. Στην Ασία, δημιουργήθηκαν καταπληκτικοί πίνακες ζωγραφικής, τοπία και πορτρέτα ανθρώπων και ζώων σε μετάξι. Η μεταξοτυπία στην ταπετσαρία κάνει το εσωτερικό μοναδικό και ταιριάζει ιδιαίτερα με το εξωτικό στυλ του εσωτερικού.
 2. Σχέδιο με στένσιλ. Δυτική έκδοση, πιο απλή, αλλά και πολύ όμορφη. Για την ταπετσαρία stencil, μπορείτε να προσλάβετε έναν καλλιτέχνη ή να δείξετε το δικό σας ταλέντο..
 3. Ενσωμάτωση κόκκων, λάμψης, λάμψης σε σκόνη στο μείγμα ταπετσαρίας. Πολλά πρόσθετα πρόσθετα παράγονται για υγρή ταπετσαρία. Εάν πρέπει να διακοσμήσετε τους τοίχους σε γιορτινό και κομψό στυλ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακοσμήσεις.

Αν θέλετε να διακοσμήσετε τους τοίχους σαν να ήταν επενδεδυμένοι με πραγματικό μετάξι, σίγουρα πρέπει να επιλέξετε υγρή ταπετσαρία. Εάν το καλό στυλ είναι αρκετό, τότε μπορείτε να επιλέξετε υψηλής ποιότητας βινύλιο ή μη υφασμένα. Οι ακρυλικές ταπετσαρίες διατίθενται σε χαρτί ή μη υφασμένη επένδυση.

Από αυτές τις δύο επιλογές, το μη υφασμένο είναι καλύτερο και πιο ανθεκτικό. Οι ταπετσαρίες από χαρτί είναι πάντα οι φθηνότερες, αλλά είναι δύσκολο να καθαριστούν..

Υγρή μεταξωτή ταπετσαρία: κριτικές πελατών

Όλοι οι άνθρωποι, χωρίς εξαίρεση, θαυμάζουν το γεγονός ότι ο καμβάς μπορεί να επισκευαστεί εύκολα. Καμία άλλη ταπετσαρία, εκτός από υγρή, δεν προσφέρεται για μια τόσο γρήγορη και εύκολη αποκατάσταση. Είναι επίσης πλεονεκτικό ότι η υγρή ταπετσαρία μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Εάν το μείγμα παραμείνει μετά την επισκευή, στεγνώνει και στη συνέχεια χρησιμοποιείται για επισκευή ή στην επόμενη επισκευή. Οι οδηγίες περιέχουν πληροφορίες εάν είναι απαραίτητο να προστεθεί πρόσθετη κόλλα στο μείγμα. Τις περισσότερες φορές, η κόλλα περιέχεται ήδη στην τσάντα ταπετσαρίας..

Πριν εφαρμόσετε υγρή ταπετσαρία, πρέπει να βάψετε καλά τον τοίχο Πριν εφαρμόσετε υγρή ταπετσαρία, πρέπει να βάψετε καλά τον τοίχο

Με ποιες ιδιότητες της υγρής ταπετσαρίας είναι ευχαριστημένοι οι χρήστες;:

 • Αντοχή στην εξουθένωση.
 • δύναμη;
 • Ευκολία στη φροντίδα και την αποκατάσταση.
 • Ισχυρή πρόσφυση στον τοίχο.
 • Μακροχρόνια υπηρεσία
 • Ωραία και ευχάριστη υφή.
 • Η δυνατότητα επιλογής οποιουδήποτε συνδυασμού χρωμάτων.
 • Συμβατότητα με οποιοδήποτε στυλ στο εσωτερικό, από γοτθικό έως κλασικό.
 • Σχετικά φθηνό κόστος?
 • Προβλέψιμη κατανάλωση υλικού.
 • Χωρίς ακρίβεια στους τοίχους, μπορείτε να εφαρμόσετε υγρή ταπετσαρία σε ατελή επίπεδη επιφάνεια.
 • Ευκολία αφαίρεσης, εάν πρέπει να αντικαταστήσετε την ταπετσαρία, απλά μουλιάστε τα και αφαιρέστε τα με μια σπάτουλα.
 • Οικολογική καθαριότητα, όλα τα συστατικά είναι απολύτως φυσικά.

Είναι ανεπιθύμητο να χρησιμοποιείτε υγρή ταπετσαρία στο μπάνιο: υπάρχει υπερβολική υγρασία και ο γύψος μπορεί απλά να επιδεινωθεί Είναι ανεπιθύμητο να χρησιμοποιείτε υγρή ταπετσαρία στο μπάνιο: υπάρχει υπερβολική υγρασία και ο γύψος μπορεί απλά να επιδεινωθεί

Αλλά κάθε σπουδαίο πράγμα έχει τα όριά του..

Η υγρή ταπετσαρία είναι ανεπιθύμητη στη χρήση:

 1. Εάν η μούχλα αναπτύσσεται πλούσια στους τοίχους του δωματίου.
 2. Εάν το δωμάτιο είναι πολύ υγρό, κρύο.
 3. Εάν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην υγρασία, για παράδειγμα, σε ανοιχτή χαγιάτι.
 4. Εάν υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας, για παράδειγμα, σε μη θερμαινόμενο εξοχικό σπίτι.
 5. Εάν οι τοίχοι καταρρεύσουν, θρυμματιστούν, σπάσουν, απαιτείται ταπετσαρία ενίσχυσης γυαλιού για τέτοιους τοίχους.
 6. Εάν έχουν τοποθετηθεί δομές σκουριάς στους τοίχους, όλα τα καρφιά και οι βίδες πρέπει να γαλβανίζονται μόνο.

Τα περισσότερα μοντέρνα διαμερίσματα έχουν υγρασία κατάλληλη για υγρή ταπετσαρία και θερμαίνονται. Σε εκείνα τα διαμερίσματα όπου υπάρχει πρόβλημα μούχλας, πριν εφαρμόσετε την ταπετσαρία, πρέπει να επεξεργαστείτε τον τοίχο αρκετές φορές με ένα εξειδικευμένο καλούπι από μούχλα. Η πλούσια υφή της ταπετσαρίας και τα φυσικά συστατικά χρησιμεύουν ως εξαιρετικό έδαφος για μούχλα, επομένως, σε υγρά δωμάτια, η ταπετσαρία πρέπει να προστατεύεται εκ των προτέρων..

Όλοι όσοι έχουν χρησιμοποιήσει υγρή ταπετσαρία στην επισκευή γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο στην εφαρμογή τους..

Δεν χρειάζεται να υποφέρετε και να συνδέετε λωρίδες ταπετσαρίας μεταξύ τους σύμφωνα με το μοτίβο, δεν χρειάζεται βοηθός, κανένα πρόβλημα με κηλίδες κόλλας. Η υγρή ταπετσαρία δημιουργεί ένα μονολιθικό επίπεδο χωρίς ραφές, αρμούς και ελαττώματα. Δεν ξεφλουδίζουν, δεν σκάνε, δεν θρυμματίζονται και δεν ενδίδουν για να διογκωθούν με την πάροδο του χρόνου.

Πώς να εφαρμόσετε υγρή ταπετσαρία (βίντεο)

Για όσους εκτιμούν όχι μόνο την αισθητική, αλλά και την πρακτική πλευρά του ζητήματος, η διακόσμηση τοίχου με μεταξωτό γύψο είναι μια εξαιρετική λύση. Η όμορφη μεταξωτή λάμψη και τα ανοιχτά χρώματα μεγεθύνουν οπτικά το δωμάτιο, προσθέτουν όγκο ακόμη και σε μικρά δωμάτια.

Παραδείγματα μεταξωτής ταπετσαρίας (φωτογραφία)