Van megtakarítás, de nincs vízum! 10 hely, ahol pénztárcával és vízum nélkül pihenhet

A nyaralás tervezésekor az emberek csak két dologról álmodnak: kevesebb “papírfelhajtásról” és több előnyről. Miután megismerkedett választékunkkal, legalább 10 országot ismer, ahol nyereségesen és vízum nélkül pihenhet.

1. Montenegró

Montenegró csodálatos ország, hihetetlenül festői tájakkal. Ha forró napsütésről és szelíd tengerről álmodik, tervezze meg utazását júliustól szeptemberig, de ne gondolja, hogy a hónap többi részében nincs mit tenni ebben az országban..

Montenegróban spórolhat az étkezésen és a szálláson. Annyi szép és csodálatos dolog van itt, hogy csak az éjszakát fogja a szállodában tölteni, így nem szabad üldöznie az 5 csillagot és az all inclusive típusú ételt..

Montenegró

Mit kell látni? Először tegyen egy sétát a töltés mentén, még akkor is, ha nincs lehetőség úszni. A tengerparti területek 73 kilométer hosszúak, és mindegyiknek megvan a maga varázsa és varázsa, ezért a gyaloglást mindenkinek megmutatják, aki Montenegróba látogat.

Másodszor, rengeteg történelmi látnivaló található: templomok, templomok, kolostorok, régi erődök. Ennek a helynek az építészete a középkorba visz, és el fog ragadni Montenegró luxusa.

Harmadszor, kétségkívül gyönyörű természet: a sokrétű Adriai -tenger, az elbűvölő Skadar -tó, több kilométernyi hegyvonulat, a régió csodálatos növény- és állatvilága őrületbe kerget mindenkit, aki legalább egyszer meglátogatja Montenegrót..

Montenegró

Az ínyencek imádni fogják a helyi konyhát és természetesen a pincészetet igazi borokkal.

És ami a legfontosabb – nincs vízum! Ha pénzt szeretne megspórolni, vásároljon repülőjegyet és foglaljon szállást. Az utazásszervező ugyanezt fogja felajánlani Önnek, de jutalékot fizetnek a szolgáltatásukért. Ezért Montenegró a független tanulmányok országa..

2. Örményország

Örményország iránti érdeklődés évről évre folyamatosan nő, és egyelőre nehéz megmondani, hogy mi vonzza leginkább a turistákat: őszinte vendégszeretet, hangulatos légkör, megszámlálhatatlanul sok illatos húsétel vagy mámorító hegyek..

Örményország

Örményország minden városában talál különböző korok építészeti és történelmi emlékeit. A kompakt Jereván őrületbe taszít “rózsaszínűségével”, az ókori római erőd romjaival, a 16. századi török ​​erőddel és számos templommal. Jereván annyira gyönyörű és miniatűr, hogy egy látogatással körbejárhatja.

Örményország

Jereván mellett nem kevésbé szép városokat látogathat meg: Gyumrit a “Fekete erőddel”, tartaléknegyedeket és a festői Aparan -víztározót, Vanadzort középkori épületekkel és ásványi forrásokkal, Dilijan az egyik leghíresebb hegyi éghajlati és balneológiai üdülőhely..

Örményország

És természetesen a hegyvidéki Örményország olyan ország, ahol kivételesen tiszta, egészséges levegő, ásványi források és hatalmas mennyiségű erőforrás található a test gyógyítására és megerősítésére..

3. Fehéroroszország

Ideális kezdő utazóknak: egyszerű, olcsó, útlevél, vízum és nyelvi akadály nélkül. Ha nincs szüksége első osztályú kiszolgálásra, ínyenc konyhára és megszakítás nélkül működő internetre, de a gazdaságosság, az egyszerűség és a szépség nem árt, akkor Fehéroroszország az, amire szüksége van.

Látogatáshoz jobb a Vitebsk vagy a Grodno régiót választani. Az elsőben fehérorosz nemzeti konyhát (finom, azt kell mondanom), gyönyörű töltést, városházát, a Braslav Lakes természeti parkot, a Szent Szófia -székesegyházat, I. Péter házát és a Chagall művészeti központot találja. 7-10 nap alatt értékelheti a legjobb helyeket Vitebszkben és Polockban.

Fehéroroszország látnivalói

A Grodno régióban érdemes felkeresni a középkori várat, a Szent Ferenc -székesegyházat, a Bagration Múzeumot, a Kalozh templomot. Kellemes bónusz egy modern vízi park Grodnóban.

Fehéroroszország látnivalói

Ha úgy gondolja, hogy Fehéroroszország unalmas, akkor oda kell mennie, hogy meggyőződjön az ellenkezőjéről..

4. Izrael

Izraelről jobb nem beszélni – figyelni kell rá.

Az első dolog, amit érdemes megnézni, az egyedülálló bibliai helyek: Kálvária, Siratófal, kolostorok tucatjai, a Szent Sír temploma. Javíthatja egészségét a Holt -tengeren, láthatja a múlt élő maradványait Masadában – egy erődvárosban, amelyet a zsidók tömeges öngyilkosságának helyeként ismernek.

Izrael látnivalói

Modernabb nyaralást kínál Tel Aviv, tele szórakoztató lehetőségekkel, a Kinneretben pedig hallatlan kilátás nyílik a Galileai -tengerre, a római romokra és a gyönyörű tóra..

Izrael

Izrael az Istenhez való maximális közelség, élénk ellentétek, súlyos asszociációk és hihetetlen benyomások országa.

5. Vietnam

Sokak számára váratlanul Vietnam is megjelent a listánkon. Elmehet ebbe az országba, amely az elmúlt években népszerű a turisták körében, vízum nélkül, de legfeljebb 15 napig..

Vietnam

Vietnam klasszikus nyaralás: paradicsomi strandok meleg tengerrel, búvárkodás, szörfözés, 3000 szigetből álló öböl és természetesen történelmi építészeti emlékek. Itt fényképezhet a középkori császári fellegvárok hátterében, sétálhat a francia gyarmati negyedekben, saját szemével láthatja a vietnami háború katakombáit.

Kivételes szépségű természet: az óriási Mekong -delta, a világ legnagyobb barlangja, Phu Quoc, Vietnam legnagyobb szigete, számos feltűnő tó, föld alatti Kuchi -alagutak, orchidea -kertek és lenyűgöző dzsungelflóra.

Vietnam

Térjünk át a költségekre. Természetesen Vietnam többe fog kerülni, mint Fehéroroszország vagy Izrael, de egy utazás az azúrkék tengerre és a fehér homokra az esőzések és havazások közepette Oroszországban megéri! Ha alaposan megnézi, talál egy “last minute jegyet”, melynek ára 20 ezer rubel személyenként 7 nap pihenésre.

A strandszezon pedig egész évben itt van.

6. Marokkó

Marokkó

A “Clone” tévésorozat szerelmesei, örüljetek! Zhadi szülőföldjére vízum nélkül is repülhet, és a Moszkvából származó repülőjegy ára 4600 rubeltől kezdődik. Ha egyszerre mindkét irányban vásárol, még olcsóbb lesz..

Végtelenül sorolhatod Marokkó szépségét. Az ősz a legjobb idő egy kiránduló nyaraláshoz, de a forró afrikai éghajlat lehetőséget ad a turistáknak, hogy csobbanjanak a szálloda medencéjében.

Marokkó

A látnivalók között – az agadiri turisztikai negyed, a “Madarak völgye” állatkert, hatalmas piacok a legjobb arab hagyományokban, kifogástalan építészetű mecsetek. Ne felejtse el kipróbálni az ízletes kuszkuszt és bárányt, és ne feledje, hogy muszlim országba repül.

Koutoubia mecset, Marrákes

7. Abházia

Abházia utazásához nincs szükség vízumra vagy útlevélre. A jó hangulat és több tízezer rubel elég lesz ahhoz, hogy jobban megismerjük ezt az országot. Természetesen november-decemberben nem vásárol, mivel a strandszezon májustól szeptemberig tart, de felejthetetlen tájakat élvezhet.

Abházia

Abházia gyönyörű tengerpart, egészséges levegő, számos üdülőhely, hegy, építészeti emlék, modern vízipark Gagrában és egyedülálló természet. Például csak Pitsundában nő Pitsunda fenyő – egyidős az ősi dinoszauruszokkal.

Abházia

Sukhumban találhatók az ősi Sukhum -erőd romjai, a Botanikus Kert és az Arborétum egzotikus növényei, Új Athoszban – eukaliptusz- és fenyőerdők, a Simon -Canonite kolostor, az Új Athos -barlang és a Szent Panteleimon -székesegyház. Feltétlenül látogassa meg a Tsandripsh templomot, a White Rocks -ot, a Hashup -erődöt és a Hashupse -kanyont.

Fehér sziklák, Abházia

Abházia a történelmi helyek és a modern szórakozás, a lágy tározók és a félelmetes hegyek, a gyógyító levegő és a festői tájak harmonikus kombinációja..

8. Dominikai Köztársaság (Dominikai Köztársaság)

Dominikai Köztársaság

A Dominikai Köztársaságban nem kell vízum, de van egy figyelmeztetés: október közepétől december közepéig egyes üdülőhelyek zárva tartanak a turisták előtt. December közepén kezdődik az úgynevezett “főszezon”.

Itt mindig meleg van, így decemberben a havas Oroszországból egyenesen a helyi strandok fehér homokjába költözhet. Hegyek, pálmák, tenger, vízesések és aranyos állatvilág – itt minden szép!

Dominikai Köztársaság

Az általunk javasolt országok közül a Dominikai Köztársaságot lehet a legnehezebb költségvetési országnak nevezni. De ha előre gondoskodik a repülőjegyekről, maga foglaljon szállást (például a booking.com oldalon), és előre tanulmányozzon mindent erről az országról, akkor teljesen lehetséges, hogy fényűző nyaralást nyerjen kevés pénzért, anélkül, hogy kapcsolatba lépne az utazási társaságokkal . És ha a cél csak a tengerpart felszívása, akkor nincs jobb lehetőség, mint a Dominikai Köztársaság..

Dominikai Köztársaság

9. Thaiföld

Thaiföld régóta a turizmus klasszikusává vált, és itt sem kell vízum..

Thaiföld

Itt látható a Kwai folyón átívelő híd, a Phang Nga -öböl, felkeresheti a Khao Kheow Természetvédelmi Területet, a Railay -félszigetet, az Amphawa úszópiacot, a smaragdos Sa Morakot -tavat, a Lopburi Monkey City -t és természetesen a mesés szigeteket..

A főszezon Thaiföldön szeptembertől májusig tart. Ha úgy dönt, hogy röviddel az újév előtt vagy valamikor azt követően utazik, akkor az utalvány valóban költségvetésű lesz. Novembertől februárig egyébként itt a legkedvezőbb időszak a tengerparti nyaraláshoz..

Thaiföld

Hogy valóban spóroljon az utazásokon, őrizze meg és “fogadja el” az utolsó pillanat ajánlatait, vagy tervezzen egy önálló utat, de olyan területekre, amelyek nem nevezhetők a turisták legnépszerűbbnek.

10. Indonézia

Indonézia olcsó országgá válik novemberben, de ez ne zavarjon: itt esős, de meleg van, ezért mindennek gyorsan csökkennek az árai. Ugyanez vonatkozik a téli időszakokra is. Az esőzések azonban erősek és rövidek, így a változékony időjárás csak újabb ok lehet Indonézia minden hangulatának megtekintésére..

Indonézia

Indonézia szigetei 8 UNESCO világörökségi helyszínnek, pompás palotáknak, egyszerű nádkunyhóknak és nagy buddhista templomoknak adnak otthont. Csodálatos szokatlan állatok, természetvédelmi területek és parkok.

Indonézia

Az indonéziai utazások megtakarítása érdekében válasszon kevésbé híres és népszerű szigeteket, például Javát a híres Bali helyett. És adja fel a drága szállodákat: jobb, ha különböző helyekre utazik, szállókon vagy olcsó apartmanokban.

Indonézia

A világ olyan hatalmas, hogy szinte senki nem fogja látni egész életében. De ha apró lépésekkel kezdi, akkor nagyon valószínű, hogy nagyon hamar azok a helyek, ahol még nem jártak, sokkal kevesebb lesz. Élvezze utazásait!