Vi renser mikrobølgeovnen på 5 minutter – 7 hurtige måder

Alle de mest effektive og hurtigste måder at rengøre indersiden af ​​en mikrobølgeovn er baseret på et princip – at skabe et dampbad og en fælde til rengøringsmiddeldampe. Fældeeffekten vil blive skabt af komfuret selv, men vores opgave er at lave en effektiv rengøringsløsning fra produkter, der heldigvis nok allerede er i dit køkkenskab..

En hurtig måde at rengøre mikrobølgeovnen på

I de fleste tilfælde hjælper eddike “bad” -metoden med at vaske mikrobølgeovnen for gamle fedtede aflejringer og genstridige pletter:

 1. Bland 1,5-2 kopper vand og 2 spsk eddike (9%) i en skål og mikrobølgeovn.
 2. Kør mikrobølgeovnen ved maksimal effekt i 10 minutter, og lad den derefter “dampe” i yderligere 5-10 minutter.
 3. Tør ovnen af ​​med en fugtig klud for at fjerne snavs og eddike.

Sådan rengøres mikrobølgeovnen - en hurtig måde

Ja, duften af ​​eddike vil mærkes under rengøring, men den vil hurtigt forsvinde både fra rummet og fra mikrobølgeovnkammeret. Og selvfølgelig er det under “badet” tilrådeligt at åbne vinduet.

Hvis snavs efter “badet” er gennemblødt, men stadig er, kan du tænde for ovnen i yderligere 10 minutter eller tørre kammeret af med en svamp dyppet i den samme eddikeopløsning og drysset med sodavand.

Gamle fedtede aflejringer efter eddike “dampbad” hjælper med at vaske olivenolien af.

Lad os nu tale om andre måder, du kan erstatte eller supplere ovenstående rengøringsmetode..

Metode 2. Rengøring af mikrobølgeovnen med citronsyre eller citronsaft (til medium til kraftig tilsmudsning)

Denne metode gør det muligt ikke kun hurtigt at rengøre mikrobølgeovnen indefra for fedt og kuldepoter, men også for at fjerne ubehagelige lugte. Men hvis kammeret i din mikrobølgeovn er dækket med emalje, bør du ikke regelmæssigt bruge citronsyre til at vaske det..

Hvad du har brug for: vand (400-500 ml), en beholder til vand og 1 spiseskefuld citronsyre eller 4 spiseskefulde citronsaft fra 2 mellemstore citroner og rester fra dem.

Opskrift:

 1. Vi fylder fadene med vand, hælder citronsyre deri eller presser saften fra citronerne skåret i halve og lægger derefter frugtens halvdele der, som vist på billedet herunder.

Rengøring af mikrobølgeovnen med citronsaft

 1. Derefter sætter vi beholderen i kammeret og tænder mikrobølgeovnen ved maksimal effekt i 2-5 minutter – afhængigt af forureningsgraden.
 2. Når mikrobølgeovnen slukker, skal du vente yderligere 5-15 minutter.
 3. Vi tager fadene ud, tørrer indersiden af ​​ovnen med en svamp eller klud, på vanskelige steder befugtes svampen i den samme opløsning.

Metode 3. Rengøring af mikrobølgeovnen med bagepulver (til medium tilsmudsning)

Bagepulver

Hvis citronsyre ikke er lige ved hånden, og du ikke dyrker et citrontræ derhjemme, og generelt foretrækker at bruge citrusfrugter til det tilsigtede formål, så hjælper bagepulver dig, som sætter sig på kammerets vægge i form af kondens og opløs tørrede stænk og snavs.

Hvad du har brug for: vand (400-500 ml), en beholder til vand og 1 spsk bagepulver.

Opskrift: vores opgave er at lave en løsning, der sætter sig på kammerets vægge i form af kondens og opløser tørrede stænk og snavs. For at gøre dette skal du fylde fadene med vand, hælde sodavand i det, læg det i kammeret for at varme op ved maksimal effekt i 2-5 minutter, og lad derefter ovnen være i fred i yderligere 5 minutter. Så er det kun at tørre kameraet rent, på vanskelige steder befugtning af en svamp eller klud i den samme sodavand.

Metode 4. Rengøring med eddike (til genstridig snavs)

Eddike hjælper med at vaske selv den mest forsømte mikrobølgeovn effektivt og hurtigt, men dens lugt under rengøringsprocessen må tolereres. Og en ting mere – hvis kammeret i din mikrobølgeovn er dækket med emalje, anbefaler vi ikke at bruge denne metode for ofte..

Eddikesyre

Hvad du har brug for: vand (400-500 ml), en beholder til vand og 2 spiseskefulde eddike (9%) eller 1 tsk 70% essens.

Opskrift: først og fremmest åbner vi vinduet, så duften af ​​syre kan forsvinde. Hæld derefter vand på en tallerken, hæld en bid i den, kom opløsningen i kammeret og tænd mikrobølgeovnen i 2-5 minutter, afhængigt af forureningsgraden. Nu giver vi eddikes dampe lidt mere tid til at opløse snavs på kammerets vægge og begynde at vaske mikrobølgeovnen indefra med en svamp eller en blød børste. Når du er færdig, skal du skylle teknikken fra selve produktet..

Metode 5. Rengøring af mikrobølgeovnen med en svamp og “Fairy” (til let og medium tilsmudsning)

Du troede sikkert, at vi taler om almindelig mekanisk rengøring? Slet ikke, selvom du ikke kan undvære det, men nu tilbyder vi en lidt anden metode, der er velegnet til vask af en let snavset mikrobølgeovn..

Rengøring af mikrobølgeovnen med en svamp og opvaskemiddel

Hvad du har brug for: enhver svamp (undtagen metal selvfølgelig), vand til iblødsætning samt enhver opvaskemiddel som “Fairy”, “Dosi” osv..

Opskrift: på en svamp, der er rigeligt gennemblødt i vand, skal du klemme et vaskemiddel ud på størrelse med en 1-rubels mønt, derefter skumme den grundigt, klemme og frigøre svampen. Derefter sætter vi det i kammeret og starter mikrobølgeovnen med minimum effekt i 30 sekunder, og sørg for at svampen ikke begynder at smelte. Nu åbner vi døren og vasker fedt og stænk af blødgjort med dampe med den samme svamp. I den næste video kan du tydeligt se processen og resultatet af rengøring på den beskrevne måde..

Se også materialet: Sådan rengøres en vaskemaskine for snavs og skala i 5 trin.

Metode 6. Rengøring af mikrobølgeovnen med et glasrens (uden “bad”)

Og her er en anden god og sikker metode til rengøring af teknologi ved brug af husholdningskemikalier, omend uden at skabe en “bad” -effekt.

Hvad du har brug for: en svamp, vand og enhver glasrensevæske.

Opskrift: Tag først stikket ud af din ovn. Bland derefter rengøringsopløsningen af ​​glasrens og vand i et forhold på 2: 1. Løsningen bør være nok til at være nok til at rengøre ovnen både ude og inde. Fugt derefter en svamp generøst med vaskemiddelopløsningen og tør indersiden af ​​mikrobølgeovnen, inklusive ringen og pladen. Tørrede pletter skal lægges i blød i en glasrens i 5 minutter. Tør derefter hele kammeret grundigt med en ren klud fugtet med vand, så der ikke er snavs, ingen viskerester eller lugt på væggene..

Metode 7. Sådan rengøres mikrobølgeovnen med appelsinskal

Metoden er fremragende til at fjerne let til medium snavs. Fordelene er indlysende: en behagelig duft af citrus, som vil sprede sig i hele lejligheden, og fraværet af behovet for grundigt at vaske resterne af “produktet”, som det er tilfældet med kemikalier.

Hvad du har brug for: 1 appelsin, vand, en skål og en svamp.

Opskrift: Skræl en appelsin, kom skrællen i en lille skål, dæk den til med vand, kom den i mikrobølgeovnen og kør den i 5 minutter. I løbet af denne tid skal vandet koge, og der dannes kondens på væggene. Derefter skal du vente yderligere 10-15 minutter og først derefter begynde at rengøre ovnen. Fedtdråber kommer ganske let af.

Appelsinskal

Og nogle flere nyttige tips

 • Proceduren for rengøring af kameraets inderside er som følger: først tager vi ringen og glaspladen ud af ovnen, derefter tørrer vi den øverste væg og rister, derefter siderne, derefter bunden og til sidst døren som vist på billedet herunder. Pladen kan placeres under ovnen under rengøring for at samle alt snavs i den..
 • Mikrobølge rengøring
 • Mikrobølge rengøring
 • Mikrobølge rengøring
 • Mikrobølge rengøring
 • Mikrobølge rengøring
 • Du skal rengøre mikrobølgeovnen mindst en eller to gange om måneden. I løbet af denne tid vil fedtpletterne ikke nå at blive gamle..
 • For ikke at starte din assistent og vaske hende sjældnere, skal du bruge en særlig plasthætte, der beskytter mikrobølgeovnkammeret mod stænk af opvarmet mad. Emhætten kan erstatte gennemsigtige glasfade eller husholdningsfilm.

Mikrobølgeovne og alternativer

 • Med citronsyre og eddike er det vigtigt ikke at overdrive ved opvarmning af opløsningen eller iblødsætning, især hvis kammerets indre er emaljeret.
 • Gamle fedtpletter, der ikke fjernes, selv efter at “badet” kan fjernes med en klud dyppet i olivenolie.
 • Vær forsigtig, når du rydder op i din mikrobølgeovn. Brug ikke metalsvampe eller svampe, der smuldrer stærkt. Indtrængen af ​​fremmede partikler bag risten kan jo få enheden til at tage ild. Vi råder dig også til at afstå fra at eksperimentere med husholdningskemikalier og kun bruge specialiserede produkter eller dem, der er beskrevet i vores artikel (glasrens, opvaskemiddel og “hjemmeprodukter”). Brug af farlige kemikalier kan også få enheden til at tage ild..
 • Brug ikke slibende rengøringsmidler på mikrobølgeovnen for at undgå at beskadige kabinettet.
 • Og selvfølgelig husker vi, at hvis maden “eksploderede” under madlavning eller opvarmning og efterlod stænk af fedt og madstykker på ovnens indvendige vægge, så er det bedre at fjerne dem med det samme.

Spørgsmål svar

Sådan rengøres mikrobølgeovnen for gulhed?

Hvis kroppen og dele af mikrobølgeovnen er lavet af plastik, kan de med tiden blive gule under påvirkning af ultraviolet stråling og ekstreme temperaturer. Og jo lavere kvalitet plasten er, desto hurtigere vil dette problem dukke op. Heldigvis er det ikke så svært at fjerne gulheden fra mikrobølgeovnen. Der er tre måder:

Metode 1. Brug af klorblegemiddel. Ethvert produkt, der indeholder natriumhydrochlorid, hjælper med at hvidne gulheden i flere toner. Læg bomuldsklude i blød (eller andet klorblegemiddel) og pres let, dæk derefter mikrobølgeovnen med dem og lad dem stå i flere timer (du kan natten over). På dette tidspunkt skal sagen pakkes ind med film eller en pose. Tør derefter ovnen ren..

Metode 2. Brug af hydrogenperoxid 8-30%. Hydrogenperoxid fra et førstehjælpskit til hjemmet er kun egnet til let gulhed. Hvis plasten er blevet kraftigt gul, skal du bruge et mere kraftfuldt værktøj – peroxid, der bruges til at lysne hår (med en koncentration på 8-30% i sammensætningen). Behandl ovnhuset med midlet, pakk derefter ind med film eller folie og lad det stå i 12 timer (f.eks. Natten over). Du kan fortynde produktet med vand i et forhold på 1: 1, derefter lægge klude i blød i den resulterende opløsning og, lidt vride ud, dække mikrobølgeovnen med dem. Pak derefter alt ind i plastik og lad det stå i flere timer (du kan natten over).

hvid

Metode 3. Brug af sodavand og vaskepulver. Opløs vaskepulver og sodavand i varmt vand, påfør derefter sammensætningen på den gulnede plast og lad natten over. Tør derefter ovnen ren..