“Tisztítsd meg, mint egy szálloda!”: 13 titok a takarítási technikákért a cselédeknek

A szálloda ingyenes szobáinak jelenlegi takarítása mindössze 20-30 percig tart, és még kevésbé-15-20 percig egy elfoglalt szoba esetén. Hogyan tudnak a cselédek tökéletes rendet elérni ez idő alatt? Elmondjuk ügyességük titkait, amelyeket otthon is lehet és kell is alkalmazni.

Titok 1. Amint a szobalány belépett a szobába, az első dolga, hogy kinyitja az ablakokat

A szellőzés mindenekelőtt szükséges az idegen szagok eltávolítása érdekében.

 • Ugyanilyen fontos, hogy időben zárja be az ablakokat. Ezt porítás előtt kell megtenni. Ha nyitva hagyja az ablakot, és elmegy tisztítani a fürdőszobát, akkor az újonnan megtisztított felületekre való visszatérés után új porréteget láthat az utcáról..

szálloda ablakai

Titok 2. A takarítás mindig a szemétszedéssel és a ruhaneművel kezdődik

Az első dolog, amit a szobalányok az ablakok kinyitása után tesznek, az, hogy a szobát “üres lepedővé” változtatják, összegyűjtve az összes szemetet minden szemetesből (beleértve a fürdőszobát is), piszkos ágyneműt és törölközőt. Továbbá, a szennyezett edényeket ebben a szakaszban mossák..

vászon

Titok 3. A cselédek mindig először áztassanak, és csak utána mossanak

A trükk az, hogy az eszköz elvégzi az összes nehéz munkát helyetted. Az áztatás legalább 7-10 percet vesz igénybe. Ez idő alatt elkezdheti a többi helyiség takarítását..

 • Egyébként nedves tisztítás után a fürdőszobában minden felületet szárazra törölnek a cselédek, hogy egyetlen csepp és folt se maradjon. Használja ezt a trükköt, ha például a vendégek fogadása előtt szeretné elérni a tökéletes tisztaság hatását..

Tipp 4. Miután a WC -csészét tisztítószerrel megtisztította, a cselédek ecsetet hagynak benne.

Tehát két legyet ölnek meg egy csapásra – feldolgozzák a vécét és fertőtlenítik az ecsetet..

WC csésze

Titok 5. A legtöbb tisztítószer spray -formátumú legyen

Ez a tipp üvegtisztítókra, vízvezeték -tisztítószerekre és konyhai felületekre vonatkozik. A spray -ben lévő termékek lehetővé teszik a felületek gyors és egyenletes kezelését.

Titok 6. Egy világos eljárás a gyors tisztítás kulcsa

A szállodai szoba tisztítási technikája szigorúan szabályozott. A rutin takarítás leggyakrabban a következő lépéseket tartalmazza (időrendi sorrendben):

 1. Szemétgyűjtés, elszállítás és ágynemű rázása, kivétele a szobából;
 2. Szaniterek és felületek “áztatása” a fürdőszobában;
 3. Ágyneműcsere, az ágy rendbetétele;
 4. Konyha takarítás;
 5. Por eltávolítása a bútorokról, tükrök és üveg törlése;
 6. A padló tisztítása porszívóval a hálószobából kiindulva, a második pedig a nappali és végül a fürdőszoba;
 7. Nedves tisztítás;
 8. A dolgok tisztítása a helyéről;
 9. A fürdőszoba tisztításának befejezése ebben a sorrendben: fürdőszoba -> zuhanyüveg -> mosogató -> WC csésze.

Ugyanezt a mintát követheti, ha az algoritmust saját magához igazítja. A lényeg az, hogy a sorrendet átgondolják és kidolgozzák..

szállodai hálószoba

Titok 7. A cselédek zseblámpával ellenőrzik a csíkok hiányát a tükrökön és az üvegfelületeken

Az ellenőrzéshez el kell halványítania a fő fényt, és a zseblámpából fényes sugarat kell irányítania a felület mentén. A foltok és az apró cseppek tökéletesen láthatóak lesznek.

Titok 8. Régi fogkefékre van szükség a nehezen elérhető helyek tisztításához

Még a legdrágább ötcsillagos szálloda minden szobalánya is mindig régi fogkefével van felfegyverkezve. Leggyakrabban a haj eltávolítására használják a zuhanyzókból, fürdőkádakból és / vagy mosogatókból..

Titkos 9. Tisztítsa meg az óramutató járásával megegyező irányba, és porszívózza és mossa le a padlót, a távoli sarkoktól kezdve a kijárat felé haladva

Vagy az óramutató járásával ellentétes irányba. Így nem maradsz le semmiről és nem felejtesz el.

10. titok: Tartsa az összes tisztítóeszközt és tartozékot egy helyen

Csoportosítsa gumikesztyűjét, keféjét, szivacsát, rongyát és tisztítószereit egy helyre, például műanyag edénybe, kosárba vagy kocsiba. Így nem kell plusz perceket töltenie a megfelelő szerszám vagy eszköz keresésével a konyhában, majd a fürdőszobában vagy a közműblokkban..

szekér

Titok 11. Tedd tökéletessé az ágyadat

A rendezett ágy mindig kellemes a szemnek, és fokozza a tökéletes rend benyomását a szállodai szobában. És otthon ez az elv is működik! Ha az ágy nagyon szépen van megtervezve, a teljes hely rendezettnek tűnik..

ágy

Titok 12. Fordítsa a matracot negyedévente

Ezzel elkerülhető a matrac meghibásodása hosszú távú használat során..

Titok 13. Rendszeresen takarítson

A szállodák szobáit minden nap takarítják, a szegélyléceket és a falakat havonta egyszer mossák, az árnyékokat és az ablakokat belülről törlik. Az általános tisztítást tisztítószerekkel évente egyszer végezzük. A külső ablakokat évente kétszer mossák hegymászók segítségével. A városi lakás takarítási ütemterve személyre szabható, a legfontosabb, hogy kövesse és rendszeresen takarítsa, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy elhalaszthatja. Így háza soha nem fog elhanyagoltnak tűnni, bármilyen típusú takarítás nem sok időt vesz igénybe, és a függönyök, bútorok, lámpák és egyéb belső elemek kevésbé kopnak..

szálloda