Tee-se-itse -esiliina keittiöön-opimme käsityön temppuja

Käsintehdyt keittiövälineet täyttävät huoneen kodikkuudella ja lämmöllä Käsin tehdyt keittiötarvikkeet täyttävät huoneen viihtyisyydellä ja lämmöllä Ihannetapauksessa keittiössä tulisi olla kolme esiliinaa – emäntä, miesversio ja lasten esiliina. Näin koko perhe voi “kokata”. Itse tehdyllä esiliinalla on psykologinen tausta. Monet psykologit neuvovat naisia ​​oppimaan leipomaan leipää, kattaamaan jopa jokapäiväisen pöydän kauniisti ja ompelemaan esiliina. On käynyt ilmi, että mies lukee alitajuisesti nämä tiedot, ja naispuolinen kuva hänen silmissään vain voittaa. Lisäksi esiliina on kaunis ja käytännöllinen lahja, ja jos se tehdään käsin, sen arvo vain kasvaa..

Kankaan valinta esiliinalle

Tämä keittiöasuste ja vaatekappale pestään usein, joten materiaalin on oltava kestävää. Teflonkankaat ovat varmasti paras vaihtoehto, mutta niiden hinta on melko korkea. Ja ne ovat arvokkaita, koska ne eivät ime vettä, eivät päästä tahroja läpi – ihanteellinen laite.

Esiliinan kankaan on oltava käytännöllinen. Esiliinan kankaan on oltava käytännöllinen.

Mutta chintz, satiini, pellava tekevät tehtävänsä täydellisesti, vaikka aika ajoin tällainen esiliina on lähetettävä pesukoneeseen..

Jotkut käsityöläiset haluavat käyttää esiliinaa denimitaskuilla ja valjailla. Myös yksityiskohtia vaatteista, joita ei enää käytetä, voidaan käyttää esiliinan suunnittelussa..

Värin osalta kirjava kangas on ehdottomasti parempi kuin tavallinen. Tällaisessa kankaassa tahrat eivät ole niin havaittavissa..

Esiliinat keittiöön

Kun olet päättänyt kankaasta, sinun on valittava tyyli, joka ei häiritse sinua kuukaudessa tai kahdessa.

Esiliinan tyyli voidaan valita erittäin yksinkertaiseksi tai monimutkaiseksi Esiliinan tyyli voidaan valita erittäin yksinkertaiseksi tai monimutkaiseksi Valitun tyylin monimutkaisuus riippuu leikkaus- ja ompelutaidoistasi. Valitun tyylin monimutkaisuus riippuu leikkaus- ja ompelutaidoistasi. Ei ole vaikeaa ommella haluamasi tyylistä esiliinaa, jos tiedät sen räätälöinnin yksityiskohtaisesti Ei ole vaikeaa ommella haluamasi tyylistä esiliinaa, jos tiedät sen räätälöinnin yksityiskohtaisesti

Suosituimmat tyylit ovat varsin sopivia, jotta voit ommella esiliinan itse.:

 • Yksinkertainen esiliina painottaen liivi -aluetta (näyttää sundressilta, hihnat menevät alas, liivin alueen alle), erittäin naisellinen ja kirkas;
 • Yksinkertainen klassinen yksiosainen sundress, molempia osia – rintakehää ja helmaa – ei leikata erikseen, vaan ne leikataan saman kaavan mukaan (tässä tapauksessa pääosa on valmistettu yhdestä kankaasta ja siteet ja hihnat toisesta);
 • Suositut esiliinat venäläisen huivin muodossa, timantin muotoinen, hieman hapsuinen;
 • Hameesiliina ei ole yläosaa, ja sen helman ompelu koostuu kolmen kapean raidan “kerroksen” yhdistämisestä taitokseen;
 • Esiliina “Merelin” -tyyliin ja erittäin matala leikkausalue ja rehevä helma (kirkas kangas suurilla herneillä olisi paras valinta);
 • Pellavaklassinen esiliina, jossa on pitsi ja tasku rinnassa;
 • Paksu denim -esiliina satiininen sivutasku, suorakulmainen, tiukka, pitkä.

Jopa aloittelija voi luoda pienen mestariteoksen omin käsin, jos hän itse työskentelee esiliinan suunnittelussa. Tätä varten sinun on voitettava hieman vakiotyyliä: lisää punos, pitsi jonnekin, tee kirkkaat taskut mihin tahansa esiliinalle, muuta helman tavanomainen suorakulmainen muoto korvaamalla se kolmionmuotoisella, kaarevalla, epäsymmetrisellä.

Kuinka ommella esiliina

Kuka tahansa aloittelija voi ommella esiliinan keittiöön – tämä on sekä hyvä oppitunti leikkauksessa että ompelussa ja ensimmäinen kokemus. Jos mestari ei ehkä tarvitse kuviota, aloittelevan neulanaisen esiliinan ompelun tulisi sisältää kaikki klassiset valmistusvaiheet.

Jos haluat tehdä kuvion tulevalle esiliinalle, sinun on tiedettävä valitun mallin tarkat mitat Jos haluat tehdä kuvion tulevalle esiliinalle, sinun on tiedettävä valitun mallin tarkat mitat

Aloittelijan auttamiseksi – yksinkertainen ohje aiheesta “ompelemme ensimmäisen esiliinamme”:

 • Kuvio. Sen kirjoittamiseksi sinun on otettava mittauksia, piirrettävä luonnos tulevasta esiliinasta, täytettävä piirustus ottaen huomioon luonnoksen mitat.
 • Piirustus siirretään kankaalle, kaikki saumavarat otetaan huomioon. Sinun on piirrettävä piirustus kankaan väärältä puolelta.
 • Seuraava vaihe on leikkaaminen. Periaate “mittaa seitsemän kertaa, leikkaa yksi” on tässä erittäin sopiva.
 • Kaikki yksityiskohdat pyyhkäistään pois. Kokenut käsityöläinen voi tehdä ilman tätä vaihetta, mutta on silti parempi, että aloittelija lakaisee kaiken omin käsin ja ompelee vain kirjoituskoneen.
 • Esiliina on valmis!

Nämä ovat tietenkin yksinkertaistettuja suosituksia, vaan pikemminkin toimintojen algoritmi. Jotta ensimmäinen pannukakku ei tule paksuiksi, on parempi keskittyä ompelu- ja ompelulehtien kuvioihin tai ladata ne Internetistä. Ensimmäisen esiliinan ompelu edellyttää yksinkertaista tyyliä, parempi – yksiosainen esiliina, jossa sinun ei tarvitse ommella rintaosaa helmassa.

Paidan esiliina – alkuperäisiä ideoita (video)

DIY esiliinat keittiöön

Jos tehtävä kuulostaa tältä: “Ompelemme esiliinan lapselle”, esiliinan tuleva omistaja voi olla mukana. Lapsi on kiinnostunut kankaan valinnasta ja tulevan esiliinan tyylistä sekä koristeesta, joka voidaan tehdä käsin.

Se on ommeltu samalla tavalla kuin aikuisen esiliina, vain suunnittelussa ja yksityiskohdissa voit kokeilla enemmän.

Lasten esiliinan koristeellinen muotoilu on varsin jännittävää toimintaa. Lasten esiliinan koristeellinen suunnittelu on varsin jännittävä toiminta.

Ensin sinun on otettava mittaukset lapselta ja tehtävä sitten kuvio paperille niiden mukaan. Leikkaa se ja kiinnitä se kankaaseen, piirrä pieni ääriviiva. Lasten esiliinaa leikataan usein satiininauhalla, joten saumavaroja ei tarvitse jättää. Sinun on lisättävä yksityiskohdat leikattuun aihioon: olkoon se kaksi kirkasta taskua – omenan ja päärynän muodossa. Osamalli on helppo löytää Internetistä..

Satiininauha taitetaan puoliksi, tasoitetaan raudalla, se reunustaa esiliinaa. Reunasauma on paras ratkaisu reunojen viimeistelyyn. Ja esiliinan yläosassa olevat valjaat, joiden läpi pää on pujotettu, voivat olla myös puoliksi taitettu satiininauha.

Esiliinan koristavien taskujen kangas voi olla väriltään ja rakenteeltaan erilainen.

Voit myös tehdä ristipistokirjonnan erityisellä reunalla omin käsin ja koristaa sitten esiliinan yläosan tällä katkelmalla..

Lasten ideat otetaan myös huomioon: neulotut kukat, perhoset painikkeista, eläinten hauskat sovellukset – esiliinalla ovat erittäin hyödyllisiä.

Ompelemme esiliinan tytölle (video)

Ompelemme lyhyen esiliinan vanhoista farkkuista

Se voi olla lasten esiliina, lisälaite ruoanlaittoon osallistuneelle nuorelle muodille ja lahja parhaalle ystävälle. Ja mikä tärkeintä, se ommellaan tunnissa! Algoritmi on yksinkertainen:

 • Vanhan denim -hameen tai -housujen etuosa on leikattava, taskut, niitit, vetoketjut – kaikki jää;
 • Reunus on valmistettu kirkkaasta, kirjavasta kankaasta – sinun on yritettävä ommella kangas niin, että taitto muodostuu;
 • Nauhat on valmistettu samasta materiaalista. – reunan arvioitu leveys – 5-10 cm.

Siinä kaikki! Suloinen denim-mini-esiliina ommeltiin omin käsin lyhyessä ajassa.

Kuinka nopeasti ommella esiliina (video)

Johtopäätös

Esiliina on muun muassa tapa harjoitella käsityötä ja ottaa ensimmäisten onnistumisten innoittamana jotain suurempaa. Esiliina, joka on ommeltu omin käsin samasta materiaalista kuin keittiön verhot, näyttää erittäin siistiltä. Koko perheen esiliinasarjasta voi tulla jopa perheen perinne. Menestystä ja inspiraatiota!

Esimerkkejä esiliinan tyyleistä ja malleista (kuva)