A konyha belsejét 12 négyzetméterenként eredetivé és kényelmesebbé tesszük

A 12 nm -es konyhák nem kicsik, és belsejük a szoba alakjától függ A 12 nm -es konyhák nem kicsik, és belsejük a szoba alakjától függ. A 12 méteres konyha nem olyan kicsi – sok család számára meglehetősen tágas területet olvas. Itt nem kell eltalálnia magát, hogyan illeszthet ide hűtőszekrényt, asztalt és konyhai szettet. Egy ilyen területen, különösen, ha a konyha négyzet vagy téglalap alakú, mindent befogadhat. És még eredeti belső teret is létrehozhat.

Lehetséges lehetőségek

A konyha belsejét sok kezdeti adat alapján fejlesztik. Karakterét befolyásolja az elrendezés, a tulajdonos ízlése és a pénzügyi lehetőségek. Itt, 12 méteren már nem kell helyet spórolni. De megjelenik egy másik probléma is – hogyan ne játsszunk túl sokat, és ne veszítsük el a 12 km -es konyha előnyeit. m és ne zsúfold fel bútorokkal.

A jövő 12 nm -es konyhabelsője a szoba geometriájától és jellemzőitől függ A jövő 12 nm -es konyhabelsője a szoba geometriájától és jellemzőitől függ

Leggyakrabban 12 méteres konyhai elrendezés történik:

  • Négyzet;
  • Négyszögletes;
  • Ritkábban szögletes.

Tervező szempontjából sok konyhai koncepció közül lehet választani. Például egy meglehetősen nagy konyha, 12 négyzetméter. m, csak egy nappalival, csábító, hogy a hálószoba egyik ágát itt kanapéval vagy pótággyal helyezze el. Vagy hozzon létre egy nagy étkezőt bárpulttal. Ritka esetekben az ilyen konyhát nappalival kombinálják, stúdiólakást hozva létre.

A konyha lehetővé teszi, hogy teljes értékű munkaterületet és kényelmes munkakörülményeket hozzon létre..

Bútor elrendezés

A 12 méteres konyhákban a belső tér nagyban függ attól, hogy a tulajdonosok hogyan döntenek a bútorok és mindenekelőtt a fejhallgatók és a háztartási készülékek elrendezése mellett. Mindenesetre el kell kezdenie egy projekt kidolgozásával, amely jelzi a bútorok elhelyezését és a 12 négyzetméteres konyha kialakításának kidolgozását. m.

Az L-alakú konyhai elrendezés segít a hasznos hely megtakarításában és a praktikus kialakítás kialakításában Az L-alakú konyhai elrendezés segít a hasznos hely megtakarításában és a praktikus kialakítás kialakításában A szigetbútor elemekkel ellátott elrendezés csak négyzet alakú konyhával használható A szigetbútor elemekkel ellátott elrendezés csak négyzet alakú konyhával használható

A belső tér sajátossága olyan, hogy a bútorokat itt háromféleképpen kell elhelyezni:

  • L alakú;
  • U alakú;
  • Szigelemekkel

A lineáris módszer a bútorok egy sorba helyezésével itt egyszerűen nem megfelelő – a belső tér nyomorult és unalmas lesz, és a hely üres lesz. Bár lehetőség van a konyha díszítésére a munkaterület lineáris elrendezésével. Ez a belső lehetőség akkor megfelelő, ha a konyha hosszúkás ceruza. És akkor annak ellenére, hogy nagy területű, a hely szűknek tűnik, és a mosogató lineáris elrendezése – egy munkaasztal szekrényekkel – tűzhelyek ideális megoldást jelentenek a belső térben.

Nagyon praktikus megoldás lenne az U alakú konyha elrendezés, amely sziget elemeket tartalmaz. Nagyon praktikus megoldás lenne az U alakú konyha elrendezés, amely sziget elemeket tartalmaz.

A headset U-alakú elrendezése ebben az esetben nagyon-nagyon érdekes. Egy 12 méteres konyhában mindhárom fal használható a hely feláldozása nélkül. Polcok helyezhetők el az ablak körül, és az ablakpárkányok kombinálhatók az asztallappal egyetlen munkaterületté.

A fejhallgató L-alakú elhelyezését leggyakrabban konyhában használják. És különösen, ha maga a konyha sarok. Ezután minden sarokbútort aktívan használnak a tér kanyarulatainak kihasználása érdekében. A hűtőszekrény is illeszkedik a sorba. Ez az elrendezés lehetővé teszi a térérzet fenntartását, elősegítve a 12 négyzetméteres praktikus konyha kialakítását..

Fontos: A sarokkonyha tele lehet halott zónákkal. Használatuk egyik módja a sarokszerelvények használata, amelyek lehetővé teszik, hogy minden sarokból helyeket készítsenek a dolgok tárolására. Továbbá, ha nincs sok hely a konyha ajtaja és a fal között, akkor jobb, ha ide tesz egy hűtőszekrényt. A sarokkonyha projektjét különösen óvatosan kell kidolgozni..

A fejlesztés során különös gondosság szükséges egy sarokkonyha projektjéhez, amely szigetelemeket tartalmaz. A fejlesztés során különös gondosság szükséges egy sarokkonyha projektjéhez, amely szigetelemeket tartalmaz.

Konyha-hálószoba

Az egyszobás apartmanok 12 méteres konyhája még funkcionálisabbá kívánja tenni. Ha az elrendezése lehetővé teszi, hálószobaként is használhatja. Vagy egy további vendég hálószoba.

A helytakarékosság érdekében a konyha-hálószoba ágya a fal mentén helyezhető el A helytakarékosság érdekében a konyha-hálószoba ágya a fal mentén helyezhető el

Ebben az esetben nyugodtan elhelyezhet itt egy kanapét. Ha a kanapé szerepe egy kikötőhely megszervezése, akkor összecsukható opciót vásárolhat. Ha csak egy rekreációs területet vagy egy hálószobát szeretne létrehozni, akkor tegyen egy nem összecsukható kanapét..

A konyha és a hálószoba kombinálásának tervezési megoldása elfogadható a stúdiólakásokban A konyha és a hálószoba kombinálásának tervezési megoldása elfogadható a stúdiólakásokban A 12 nm -es konyha további hálószobaként használható egy kis lakásban A 12 nm -es konyha további hálószobaként használható egy kis lakásban

A kanapéval felszerelt konyhák funkcionálisabbak és kényelmesebbek. A helytakarékosság érdekében a kanapét a fal mentén lehet elhelyezni, és nappal az asztal mellett ülésként lehet használni. Éjszaka a konyha hálószobájának attribútumává válik..

Konyha-nappali

Konyha kialakítás 12 négyzetméter m megverhető, ha a konyhát a nappalival kombinálja, és egy stúdióapartman belsejét hozza létre. Ebben az esetben nagyon érdekes belső megoldást hozhat létre. Bútorokkal vagy bárpulttal vizuálisan elválaszthatja a nappalit a konyhától. Valójában még egy kanapé, egy étkező is egyfajta demarkációs vonallá válhat. Érdekes, hogy a kanapé ebben az esetben lehetővé teszi, hogy a konyhát teljesen multifunkcionálissá tegye – elkezdi kombinálni a hálószoba, a nappali és a tényleges főzési terület funkcióit..

A konyha-nappali az egyik leggyakoribb megoldás kis lakások vagy stúdiók számára. A konyha-nappali az egyik leggyakoribb megoldás kis lakások vagy stúdiók számára.

A konyhát fel lehet emelni a pódiumra a nappalival összehasonlítva. Ez a belső megoldás stílusosnak és modernnek tűnik..

Konyha-étkező

A tágas konyhában biztonságosan elrendezheti a konyha-étkezőt. Itt már elfér egy teljes értékű, azonos stílusú étkező, bútorokkal. Jobb, ha kerek vagy ovális asztalt választ a konyhához, mivel egy téglalap alakú asztal elfogyasztja a helyet, de még mindig nem olyan nagy egy 12 méteres konyhában, mint egy 20 méteresben. Ebben az esetben a bútorok és a készülékek a kerület körül helyezkednek el..

Fontos: Az asztal és a székek átlátszó anyagból készülhetnek. Ez friss hangzást kölcsönöz a belső térnek, és vizuálisan kibővíti a teret, szellőssé és könnyűvé teszi..

A 12 nm -es konyhában elegendő hely áll rendelkezésre egy teljes étkezősarok felszereléséhez A 12 nm -es konyhában elegendő hely áll rendelkezésre egy teljes étkezősarok felszereléséhez

Kétsoros konyha

Ha a konyha elrendezése sikertelen, és mindegyik fala túl rövid ahhoz, hogy a fülhallgatókat teljesen a falhoz illessze, akkor rendkívüli megoldást választhat, és figyeljen a bútorok két sorban történő elhelyezésére. De nem egymással szögben, hanem egymással szemben. Egy ilyen belső tér nagyon szokatlan lesz, és ritkán látható, legalábbis egyelőre..

Itt elválaszthatja a készülékeket és a bútorokat. Egyrészt lehet tűzhely, mosogató és néhány szekrény munkafelülettel, a másik oldalon – például hűtőszekrény, más szekrények.

Annak érdekében, hogy kényelmes kétsoros konyhát kapjon, a bútorok felszerelése után az átjárónak másfél méternek kell maradnia. Ellenkező esetben túl zsúfolt lesz. A kétsoros konyha hátránya, hogy szinte nincs helye az étkezőnek. Ezért az ablaknál kell elhelyezni. Itt összecsukható asztal vagy összecsukható szerkezet lesz a megfelelő. Van azonban egy másik lehetőség is – hagyja el a konyhát étkezőasztal nélkül, és vegye be a nappaliba.

A bútorok kétsoros elrendezése rendkívüli megoldás a nem szabványos formájú konyhákhoz A bútorok kétsoros elrendezése rendkívüli megoldás a nem szabványos formájú konyhákhoz

Modern belső megoldások

A tágas, 12 méteres konyhákban a kis konyhákban elveszett anyagok jól néznek ki. Például itt játszanak az üveglapok teljes pompájukban, amelyek területe nem korlátozható. Ezenkívül a bennük visszavert fény tovább bővíti a teret, így a konyha térfogata lesz.

Hasonlóképpen itt a nagy rajzok a bútorokon és a falakon is megfelelőek. Nyugodtan használhatja a homlokzatok festését nagy vonzó motívumokkal, nagy geometriai mintával, amelyet a falakon lévő minta is megerősít.

Konyha belseje 12 nm (videó)

Következtetés

A 12 méteres konyhát teljesen különböző módon lehet játszani. Az elrendezés módja a lakástulajdonosok személyes ízlésétől függ. A lényeg az, hogy ezen a téren sokat kell fordulni..

Konyhatervezés 12 nm (belső fotó)