Leroy Merlin kök – köparguide

Den största fördelen med Leroy Merlin -kök är superlåga priser. Bedöm själv: den billigaste spånskivemodellen av ett rakt 3-meters kök kostar från 8 st. (exklusive utrustning och VVS) – det här är ett utmärkt alternativ för ett sommarboende eller hyresbostäder. Även i Leroy Merlin presenteras kök av högre klass – vackra och högkvalitativa, men de är också relativt billiga – från 50 tr. för ett 3-meters headset. I den villkorade “Maria” eller “Ikea” kommer ett kök av samma storlek att kosta minst 100 tr.

Leroy Merlins kök

Stort hörnkök Leroy Merlin (modell “Fläktar vita” från MDF) med bänkskiva och förkläde från Obi -butiken. År 2018 kommer en sådan kombination att kosta 65-70 tusen rubel (exklusive VVS och utrustning)

Ett så frestande pris både lockar och skrämmer samtidigt. Låt oss ta reda på om ordspråket ”cheapskate pays two” gäller för köken hos den globala återförsäljaren. Och de som redan har börjat titta noga, vi inbjuder dig att få idéer för design och överväga ett foto av Leroy Merlin -kök i inredningen.

Snabbreferens

Tillverkning av komponenter och möbler: Ryssland och Kina.

Garantitid: 25 år för kök under varumärket Delinia, för andra headset – 2 år.

Livslängd: 5 år (färdiga kök). Vi hittade inte information om livslängden för projektköken, men 25-års garantitid indikerar att uppsättningen ska hålla minst 10 år..

Fördelar:

Förutom prisvärdhet har Leroy Merlin -kök följande fördelar:

 • Expressköp av möbler. Du kan ta med detaljerna om det designade / färdiga headsetet hem på inköpsdagen. Således kan den efter 2-3 dagar vara helt monterad och klar att användas. Förresten, även om vissa komponenter från ditt projekt inte finns i lager på inköpsdagen, kan de levereras på bara en vecka eller tio dagar. I andra fabriker tar det i genomsnitt 2,5 månader att göra ett kök.
 • Fasader av anständig kvalitet – snygg design, med jämna fasningar och ett bra dekorativt lager. Sortimentet omfattar till och med fasader med fanerade fasader av ek, ask och tall.
 • 25-års garanti (för Delinia-headset). I detta överträffar köken i Leroy Merlin alla inhemska fabriker och motsvarar svenska Ikea.
 • Lätt att montera (fästelement ingår), speciellt för plana väggar och golv.
 • Möjligheten att självständigt designa en köksuppsättning online.

Råd

För att spendera så lite tid som möjligt på att köpa ett kök, rekommenderar vi att du går till affären, för det första på vardagar (på helger är det mycket svårt att komma till en designer-designer), och för det andra med ett projekt som tidigare utvecklats i online -planeraren på Leroy Merlin -webbplatsen … I den kan du självständigt och långsamt tänka över layouten, “leka” med fasader och handtag, uppskatta kostnaden för kombinationen. Därefter hittar butiksmedarbetaren ditt projekt efter nummer (det viktigaste är att inte glömma att skriva ner det!), Slutföra det och lägga en beställning.

Nackdelar:

 • Kvaliteten på laminerade spånskivor (både design och färdiga kök) lämnar mycket att önska.
 • Att döma av recensionerna, köksinredning (varumärke i Indaux) är endast 1-3 år. Men det finns också positiva svar på dem..

Trasiga gångjärn Leroy Merlin

Dessa Leroy Merlin -slingor tjänade bara ett år, sedan föll locken av vid fästena, medan deras “ben” blev kvar i fasaden. Det är ganska svårt att installera nya gångjärn i en sådan situation.

 • Ofta stöter delar av headsetet på defekter. Lyckligtvis kan defekta delar i de flesta fall bytas ut..
 • Dyr montering. Det utförs inte av Leroy Merlin, utan av butikens entreprenörer..

Råd

Monteringskostnaden är 10% av priset. Om du har en eller två lediga dagar, en skruvmejsel / skruvmejsel och en sticksåg, kan du spara mycket på montering, eftersom alla kan montera headsetet på egen hand.

 • För att designa ett headset och slutföra köpet måste du först komma till designern efter överenskommelse eller efter att ha stått i en stor kö.

Leroy Merlin projektområde

Kök är designade här

 • Projektkök, även om de innebär att anpassa headsetet efter rummets storlek och egenskaper, men det är fortfarande inte alltid möjligt att göra det perfekt, eftersom modulernas dimensioner är standard.
 • Höljesfilmen är rädd för värmen i en förvärmd ugn. För att undvika dess deformation och smältning rekommenderar vi att du köper en ugn som blåser ytterväggarna..

Typer av headset: de är modulära (färdiga) och projekt. Låt oss titta närmare på båda alternativen..

Om modulkök

Det här är färdiga direktkök som inte kräver design. Allt du behöver göra är att sätta ihop en uppsättning skåp som ett barns konstruktionsset. Finns i totalt 11 utföranden. Ramen är tillverkad av laminerad spånskiva, fasader – av laminerad spånskiva, MDF och MDF med faner. Viktiga bonusar:

 1. Den färdiga kombinationen kan beställas online på webbplatsen och ses med egna ögon i butiken.
 2. För enkelhets skull är varje skåp / låda förpackat i en separat låda med alla tillbehör – gångjärn, handtag, bordsskiva etc..

Förresten, om bänkskivan: Observera att varje skåp har sitt eget. När uppsättningen är helt monterad är golvmodulernas bordsskivor anslutna med speciella remsor (se bilden nedan). Tyvärr komplicerar detta rengöring lite (smuts blir igensatt i gapet) och ökar risken för svullnad av spånskiva. Därför rekommenderar vi att du byter de “inbyggda” bänkskivorna till en enda duk gjord av material av högre kvalitet..

Bianca Leroys kök

Bianca -kök med singeltopp och andra handtag. Priset på en sådan kombination, exklusive skåpet, men med hänsyn till VVS och bänkskivor, var bara 10 tusen rubel

Biancas kök

Bianca kök med delad topp

Ett tips till. Leroy Merlins färdiga kök har, förutom bänkskivan, två svaga punkter:

 1. Gångjärn (de har inte stängare och är inte särskilt pålitliga).
 2. Plastben (ofta stöder de inte modulernas vikt och deras innehåll och går sönder).

För att förlänga kökets livslängd rekommenderar vi att du byter ut de “inbyggda” benen och gångjärnen för bättre kvalitet.

Nedan i bildreglaget kan du se andra designalternativ för färdiga kök av Leroy Merlin från 2018-katalogen (rulla fotot till höger).

 • Milk Oak Kitchen
 • Mörkt ek kök
 • Chateau ek kök
 • Bianca Leroys kök
 • Camilles kök
 • Laguna kök
 • Myntkök
 • Kök tall Karelia Leroy
 • Tall Leroy kök
 • Valnöt Leroy Merlin kök
 • Rondo kök Leroy Merlin

Om projektkök (TM “Delinia”)

Dessa kök är analoga med Ikea -headset. Modulerna har standardstorlekar från 15 till 80 cm och väljs utifrån köparens behov och rummets storlek. Du kan välja alla detaljer själv – från handtagen till fyllningen. Fasadkatalogen innehåller mer än 30 samlingar i olika stilar och från olika material.

Konventionellt kan sortimentet av 20 typer av fasader delas in i tre grupper (priser anges för en fasad som mäter 30 × 70 cm):

 • Budgetlaminerade spånskivefasader (från 260 rubel): Cheesecake, Linen, Linen matting, Lime, Lisa, Madeleine, Ice, Punch, Wasabi, Iceberg, Cappuccino, Papaya.

Wasabi Kitchen Leroy Merlin

 • Fasader från medelpris MDF (från 750 rubel): Fans Mint, Fans White, Wasabi, Choklad, Majs, Victory, Bordeaux, Acacia, Dantel, Cherry, Plum, Graphite.

Fans Mint kök

Leroy Merlins absoluta hit är köket i serien Fence Mint

Fans Mint

Mat Cappuccino

Ställ in Cappuccino

 • Dyra laminerade spånskivefasader med massivt trä (från 2490 rubel): Provence, Lyon, Nancy, Dark Frame, Light Frame, Ljung, Ask (se foto), Cantenberry, Lisa, Nice, Maise.
 • Leroy Merlins kökDenna kombination med massiva träfasader 2018 kommer inte att överstiga 25 tusen rubel
 • Leroy Merlins kökDenna kombination med massiva träfasader 2018 kommer inte att överstiga 25 tusen rubel
 • Leroy Merlins kökDenna kombination med massiva träfasader 2018 kommer inte att överstiga 25 tusen rubel
 • Leroy Merlins kökDenna kombination med massiva träfasader 2018 kommer inte att överstiga 25 tusen rubel
 • Leroy Merlins kökDenna kombination med massiva träfasader 2018 kommer inte att överstiga 25 tusen rubel
 • DiskmaskinDenna kombination med massiva träfasader 2018 kommer inte att överstiga 25 tusen rubel
 • LådaDenna kombination med massiva träfasader 2018 kommer inte att överstiga 25 tusen rubel

Cuisine Nice Leroy

Kostnaden för en sådan kombination med de “fina” fasaderna är cirka 35 tusen rubel (exklusive bänkskivan)

Ytterligare 5 tips för att designa och välja ett Leroy Merlin -kök

 1. Vill du förfina ditt budgetkök så att ingen ska gissa att det köptes i Leroy Merlin? Välj rejäla och snygga handtag (kanske inte i LM), installera en kvalitetsbänk och baseboard. Ett förkläde är också av stor betydelse för köksuppfattningen. Så, till exempel, detta headset “Mais” på bilden nedan i kombination med snygga plattor “gris” ser ut att ha köpts i ett italiensk möbelutställningslokal.

Majskök

Majskök

Headsetet kan också dekoreras med inredning.

Leroy Merlin kök med inredning

Sahara kök med inredning

 1. Tänk på att fasader av samma modell, men i olika färger, kan kombineras med varandra. Till exempel kommer vita fasader “Fläktar” att passa bra med fasader “Fans Mint” och ljusa fasader “Ram” – med mörka fasader i samma serie (se fotoexempel nedan).

Köksram mörk och ljus

Kök med ljusa och mörka fasader av rammodellen

Fasader av Cappuccino och Toscana

Fasader i serien Cappuccino och Toscana

Kök med wasabi och Toscana fasader

Kök med fasader av Wasabi och Toscana, 6 linjära meter långt och kostar 150 tusen rubel

 1. Om ditt kök är litet och trångt, sedan, planerar ett hörnset, det är bättre att göra en av sidoväggarna smala – 35 cm djupa, istället för standard 60 cm. Tyvärr finns det inga smala golvskåp i Leroy sortiment … men det finns gångjärn. Om du köper ben och en sockel för en sådan modul får du bara ett 35 centimeter skåp som inte ser annorlunda ut än resten av piedestalerna. Bilden nedan visar ett exempel på ett “snyggt” headset med en så knepig lösning..
 • Nancy Leroy Merlins kökKlassiskt kök “Nancy” med massiva askfasader. År 2018 kommer kostnaden för en sådan kombination att vara mindre än 100 tusen rubel (med hänsyn till bordsskivan, invändig fyllning och andra detaljer)
 • Nancy Leroy Merlins kökKlassiskt kök “Nancy” med massiva askfasader. År 2018 kommer kostnaden för en sådan kombination att vara mindre än 100 tusen rubel (med hänsyn till bordsskivan, invändig fyllning och andra detaljer)
 • Nancy Leroy Merlins kökKlassiskt kök “Nancy” med massiva askfasader. År 2018 kommer kostnaden för en sådan kombination att vara mindre än 100 tusen rubel (med hänsyn till bordsskivan, invändig fyllning och andra detaljer)

Du kan bara köpa ett projektkök i en stormarknad, onlinebutiken ger inte en sådan möjlighet.

 1. För att förbättra projektkökets kvalitet och livslängd kan du installera bättre gångjärn med dörrstängare eller lyft-och-tilt-mekanismer, till exempel från Blum eller Hettich, istället för Leroy Merlin-gångjärn. Leroy Merlin har också gångjärn med stängare som gör det enkelt att öppna, smidigt stänga och fixera dörrarna i valfri position, men de är inte särskilt pålitliga.
 2. När du köper en bänkskiva i en annan butik, tänk på att djupet på golvskåpen på Leroy Merlin -headset inte är standard 60 cm, men lite mindre – 56 cm.

Se även vårt material: Topp 10 kökstillverkare enligt KitchenDecorium.ru