Mysigt sommarkök på platsen: arrangemang och dekoration

Ett mysigt sommarkök hjälper inte bara till att samla alla släktingar och vänner, utan också att dekorera din webbplats perfekt. Ett mysigt sommarkök hjälper inte bara att samla alla dina släktingar och vänner, utan också perfekt inreda din webbplats Sommarköket skapas i ett lanthus för att umgås med gästerna i frisk luft, grilla, njuta av naturen och umgås i en mysig atmosfär. Du kan genomföra idén med dina egna händer på en tomt i alla områden, även på en standard 6 tunnland kan du bygga ett vackert sommarkök.

De bästa sommarköken för en liten tomt

En viktig aspekt som hela projektets framgång beror på är sommarkökets läge..

Vilka platser är inte lämpliga för en mysig vistelse:

 1. Nära till vägen;
 2. Nära en cesspool, soptunnor, hönshus, nötkreatur eller grisstall;
 3. I låglandet, i ett lågt kärrområde;
 4. Nära myrstacken, hornet bo.

Om ett sommarkök planeras precis intill en damm måste du ta hänsyn till myggpopulationen. Vilken vila som helst kan bli bortskämd av dessa noggranna blodsugare. Det är bäst att ta köket till ett soligt och förhöjt område, där det finns mycket frisk luft, ingen fukt och insekter..

Det är oerhört viktigt att välja rätt plats där sommarköket ska ligga. Det är oerhört viktigt att välja rätt plats där sommarköket ska ligga.

Ett sommarköksprojekt ger vanligtvis flera funktionella områden.:

 • Platsen där maten tillagas;
 • Rummet där måltiden äger rum;
 • Utrymme för avkoppling, dans, öppet område.

Maten tillagas på härden eller på grillen. Efter tillagning överförs disken till lusthuset eller till hallen, där bord och stolar placeras. Stora och rymliga sommarkök med lusthus föreslår många bord, små kök är begränsade till ett bord. Alla dessa zoner kan kombineras i ett rum, eller de kan placeras separat från varandra och anslutas med passager, stigar, stigar.

Sommarkök projekt, kan rummet vara:

 1. Stängt, har 4 väggar och tak;
 2. Halvöppen, har 2 eller 3 väggar och tak eller tak;
 3. Öppen, har inga väggar.

Det senare alternativet kan inte användas under regnperioden. I ett slutet kök är det inte bekvämt att grilla eller laga andra rätter på grillen. Eldstaden i ett slutet kök tas ut till ett separat område utanför lokalen. Det halvöppna köket kallas paviljongen. Denna design ger ett tak eller tak som skyddar mot vind, regn och snö..

Eldstaden installeras direkt i paviljongen, bredvid är en matplats utrustad.

Om sommarköket inte bara kommer att användas under den varma utan också under den kalla årstiden måste du välja en paviljong eller en stängd version. För ett litet område bör köksplanen vara så genomtänkt som möjligt. Ritningar måste skapas i förväg för att exakt beräkna mängden material och finansiella kostnader.

När du väljer ett sommarköksprojekt bör du utgå ifrån om det kommer att användas året runt eller bara under den varma årstiden. När du väljer ett sommarköksprojekt bör du utgå ifrån om det kommer att användas året runt eller bara under den varma årstiden.

Det självgjorda sommarköket var verkligen bekvämt och modernt om det togs inomhus:

 • Elektricitet;
 • Avloppsnät;
 • Vatten rör.

All kommunikation sker antingen för hand eller med hjälp av inbjudna specialister. Elektriska ledningar gör det möjligt att belysa köket på kvällen och natten. VVS kommer att göra matlagningsprocessen bekvämare, hjälpa till att hålla köket rent och spara hemmafruens tid..

Det är absolut nödvändigt att ge möjlighet att stänga av vattnet för vintern och koppla bort köket från elnätet under frånvaron.

Husprojekt med sommarkök: närhet till kommunikation

Att lägga ledningar och rör om sommarköket ligger i andra änden av platsen är dyrt och obekvämt. Därför gör många människor sina egna kök precis bredvid sitt hem. Paviljongen med lusthuset har en gemensam vägg med vardagsrummet, detta är en praktisk layout. Ritningar bör ge möjlighet att lämna huset direkt till sommarköket.

Ett kök med ett lusthus kan dekoreras med trevliga tillägg:

 • Krukor med färska örter;
 • En häck av klätterväxter;
 • Ett litet vattenfall eller konstgjord reservoar;
 • Dekorativa paneler;
 • Öppna hyllor för blommor.

Sommarköket kan ha en gemensam grund med huset, vara på samma nivå. Det är absolut nödvändigt att tänka på projektet för sommarköket och fundamentet, eftersom det utan en solid grund är omöjligt att skapa en stark takkonstruktion och installera stöd.

Klätterväxter och dekorativa paneler kompletterar perfekt inredningen i sommarköket och gör det ännu mer bekvämt. Klätterväxter och dekorativa paneler kompletterar perfekt inredningen i sommarköket och gör det ännu mer bekvämt.

Ett sommarkök med en ljus eller liten baldakin är ett bra alternativ i klart väder och inte ett lämpligt alternativ i vind, regn eller snö..

Om dacha används året runt är det absolut nödvändigt att skapa en grund för ett kök med ett lusthus. Att hälla en cementfundament med egna händer är inte så svårt, även om professionell rådgivning kan krävas för att klargöra detaljer.

Huvudarbete:

 1. Gräva en grop;
 2. Installera formen;
 3. Häll betong;
 4. Låt torka;
 5. Stärk de bärande stöden och montera taket på dem.

Taket bör höjas om taket behöver repareras. VVS- och avloppsledningar måste dekoreras men finns tillgängliga för renovering. Det är fullt möjligt att samla vatten och avlopp med egna händer..

Det mesta av arbetet, i synnerhet läggning av vattenförsörjning och avlopp, kan utföras för hand. Det mesta av arbetet, i synnerhet läggning av vattenförsörjning och avlopp, kan utföras för hand.

Vad man ska titta efter när man monterar:

 • Ventilen som stängde av vattentillförseln till köket måste vara i huset;
 • Det är bekvämare och säkrare när strömbrytaren för att stänga av strömförsörjningen också är i huset och inte utanför;
 • Avloppet kan dock installeras i golvet så att rören inte fryser och inte spricker på vintern.

Ett sommarkök med öppen spis, elljus och rinnande vatten är ett bra ställe att fira nyår, fira ett jubileum eller ett speciellt datum.

Garageprojekt med sommarkök

Sommarköket förenas av en vägg med garaget om det är omöjligt att använda platsen på sidan eller framför husets fasad. Detta alternativ har fördelar och nackdelar. Nackdelen med detta arrangemang är närvaron av obehagliga lukter. Garaget är ofta placerat som en port till vägen, buller och avgaser från förbipasserande bilar kommer att göra det omöjligt att vila gott..

Fördelen med den här platsen är att du enkelt kan utföra kommunikation om de utförs till garaget.

Om det finns en parkeringsplats som redan är fylld med betong framför garaget kan du ta detta område som en grund och därmed spara tid, energi och pengar. Grillplatsen är vanligtvis placerad där det inte finns avgaser.

Om det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme på platsen kan sommarköket kombineras med ett garage Om det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme på platsen kan sommarköket kombineras med ett garage

Nära härden kan utrustas:

 1. Lagring av ved eller kol;
 2. En bänk eller en stol där personen som steker grillen kan sitta och titta på elden;
 3. Skåp för inventering, spett, grill.

Eldstaden är gjord med egna händer av obrännbart material, oftast på grund av dess praktiska och skönhet den är gjord:

 • Tegel;
 • Gjord av sten;
 • Betong dekorerad med kakel, mosaik eller stuckatur.

Härden kan enkelt tillverkas oberoende av obrännbart material, vare sig det är sten eller tegel Härden kan enkelt tillverkas oberoende av obrännbart material, vare sig det är sten eller tegel

Förutom den inbyggda härden i ett stycke finns det bärbara och lättare alternativ. Med dina egna händer kan du göra en metallpanna eller en grop för en eld med förstärkta spettställ. Det är värt att överväga den typiska vindriktningen så att sommarköket inte ligger där röken går.

Om huset inte har ett vanligt kök kan du på sommaren utrusta en plats för en elektrisk eller gasspis.

Sommarkök med lusthus: val av material

Huvudstadens sommarkök, som håller sig mysigt året runt, är tillverkat av slitstarka material.

Till exempel:

 1. Från en bar;
 2. Från stockar;
 3. Tegel;
 4. Av sten.

Om en sommarkök ska användas året runt bör den utföras av starka och hållbara material. Om en sommarkök ska användas året runt bör den utföras av starka och hållbara material.

Om sommarköket är utformat som en halvöppen paviljong kan du dölja det från nyfikna ögon med:

 • Levande häck;
 • Snidade träskärmar
 • En vävd gardin, som i ett tält;
 • Metallgallverk.

Om köket endast serveras under den varma årstiden kan du använda alternativet när vävtältet sätts på en ram av metall eller trä. När kallt väder sätter sig, fälls tältet upp och ramen håller vintern utan att skada. Detta alternativ kan göras för hand med hjälp av material till hands.

Sommarkökprojekt med isolering

För att hålla sommarköket varmt i dåligt väder måste du tillhandahålla en värmeförsörjning. Om dacha har en gas- eller vattenpanna kan du göra det själv med ett rörsystem från det. Om dacha inte är uppvärmd, måste härden placeras direkt i köket..

Vad du behöver vara uppmärksam på när du isolerar ett kök:

 • Fönster måste vara lufttäta, PVC är bäst;
 • Fogarna på golvet och väggarna måste stängas med en sockel;
 • För golvet, välj en beläggning med extra isolering, om ekonomiska möjligheter tillåter kan du utföra ett varmt golv;
 • Isolera väggar med expanderad polystyren eller liknande material.

Med dina egna händer kan du förvandla en oanvänd veranda till ett sommarkök, utföra kommunikation där. I det här fallet kommer härden att tas ut från den tidigare verandan. I ett slutet kök kan väggdekoration utföras med exakt samma material som används för hemmet. I ett öppet kök ska endast blekningsbeständiga, hållbara och vattentäta material användas..

Om du vill göra ett verkligt sommarkök för alla väder, bör du tänka på ytterligare uppvärmning. Om du vill göra ett verkligt sommarkök för alla väder, bör du tänka på ytterligare uppvärmning.

Golvbeläggning lämpligt för ett sommarkök:

 • Styrelser;
 • Keramiska eller stenplattor;
 • Linoleum ovanpå ett isolerat betonggolv.

Det är bättre att inte använda beläggningar så sköra och instabila för fuktförändringar som parkett. Plankgolv är ganska enkelt att göra. Denna typ av golv är slitstark och kräver inga specifika golvkunskaper. För att brädorna ska se vackra ut måste de impregneras med linolja och täckas med lack som inte slits ut med tiden..

Sommarkök (video)

Ett sommarkök, skapat med kärlek med egna händer, enligt författarens projekt och koncept, kommer att bli en dekoration av sommarstugan och en favorit viloplats för vänner och familjemedlemmar.

Sommarkök design (foto)