Läckra pajer med äpplen från jästdeg i ugnen

 • Pajer med äpplen ska ges en separat plats. Vem är inte bekant med deras magiska smak och söta doft sedan barndomen? Pajer med äpplen ska ges en separat plats. Vem är inte bekant med sin magiska smak och söta doft sedan barndomen Tillagningstid: 50 min;
 • Portioner: 10;
 • Kcal: 253;
 • Proteiner / fetter / kolhydrater: 5,1 g / 10 g / 36,2 g.

Mjuk jästdeg är utmärkt för känslig, söt fyllning och gör pajer rejäla och näringsrika..

Jäst deg

Jästdeg uppfanns i Egypten under det tredje årtusendet f.Kr. Denna upptäckt förvånade bagare och inspirerade redan då att skapa vackra estetiska bakverk i olika former och variationer..

För jästdeg är det tillåtet att använda både färskpressad jäst och torr För jästdeg är det tillåtet att använda både färskpressad jäst och torr

Det finns två sätt att knåda jästdeg: svamp och oparad:

 1. Kryddmetoden är att du först måste förbereda en chatterbox. För att göra detta behöver du hälften av alla ingredienser, knåda och sätta på en plats med en temperatur på cirka 29 grader i 3 timmar. Degen börjar jäsa och när den har nått sitt maximum börjar den sedimentera. Det är då du måste fortsätta förbereda degen, tillsätt resten av ingredienserna och låt jäsa ytterligare en timme. Därefter knådar du degen ordentligt igen..
 2. Bezoparny -metoden är mycket enkel att förbereda, men det krävs flera gånger mer jäst. För matlagning måste du omedelbart blanda alla ingredienserna och låta den jäsa i 4-5 timmar, varefter den måste knådas ordentligt flera gånger. Denna typ av deg är av lägre kvalitet än deg som framställts med svampmetoden..

Tillagning av äppelpajer från jästdeg

Pajer är en riktig rysk maträtt som har bakats av Rysslands invånare sedan antiken. Pajer tillagades på svampdeg och dess miniatyrversion – pajer tillagades på oparad jästdeg.

Nästan vilken produkt som helst kan fungera som fyllning: fisk, kött, potatis, lök, ägg, kål, äpplen.

Äppelfyllning är mycket populär, eftersom pajerna, när de kokas i ugnen, ger juice, vilket gör pajerna saftiga, söta, med en behaglig syrlighet. Jästdeg äppelpajer är perfekta för familjete hemma, godis till vänner och anställda.

Jästdeg äppelbullar

Förmodligen har varje land sitt eget speciella recept på bullar, vars smak och doft kan förvåna alla människor. De mest populära är franska briocher, amerikanska, svenska bullar med ett lager kanel, engelska scones och naturligtvis de berömda ryska bullarna..

Degsmältning i munnen, gyllenbrun skorpa och känslig äppelfyllning kommer att belöna arbetet Degsmältning i munnen, gyllenbrun skorpa och delikat äppelfyllning kommer att belöna arbetet

Bullar med äpplen gjorda av jästdeg kan göras väldigt enkelt: linda finhackade äpplen med ett rör i rullad jästdeg, rulla sedan ihop dem med en snigel och grädda i ugnen. Med denna beredningsmetod kommer inte fyllningen att läcka ut, och bullarna kommer att bli väldigt mjuka och saftiga..

Jästpajer med äpplen: recept och hemligheter

Smörpajer med äpplen är mycket enkla att förbereda, och själva rätten kan glädja vänner och familj.

Pajer kommer att påminna alla om barndomens underbara tid och ge en atmosfär av värme och komfort i hemmet.

Ingredienser

 • Mjölk – 1 glas
 • Socker – 3 msk. l.
 • Ägg – 3 bitar
 • Jäst – 20 g.
 • Salt – 1/3 tsk.
 • Vegetabilisk olja – ½ dl
 • Mjöl till deg – 5 msk. l.
 • Degmjöl – 3 koppar
 • Äpplen – 5 stycken.

Förberedelse:

 1. Häll socker, salt och jäst i varm mjölk, rör om tills det är upplöst. Tillsätt mjöl till deg, täck skålen med en handduk och låt stå varmt i en timme.
 2. Vispa 2 ägg, tillsätt dem i degen, tillsätt olja där och blanda.
 3. Tillsätt mjöl gradvis och blanda, efter att degen tjocknat, knåda den på bordet. Låt vila i 20 minuter.
 4. Dela degen i små bollar, kavla ut.
 5. Riv äpplen, lägg på degen, nyp.
 6. Lägg pajerna på en plåt med sömmen nedåt, grädda i 220 grader. Sprid pajerna med vispad äggula innan du är klar.

Jästdeg äppelpajer är lätta och luftiga, de behåller sin smak även nästa dag.

Jästpajer med äpplen: recept med foton

Laga jästdeg. Lös jästen i varm mjölk, häll en tesked socker, vispa äggen i en separat skål, tillsätt lite salt och socker. Blanda jäst och äggmassor och tillsätt smält margarin. Rör om med 3 msk. vegetabilisk olja, tillsätt sedan mjöl till blandningen och knåda degen. Täck degen med en handduk och låt stå på en varm plats i 1 timme Laga jästdeg. Lös jästen i varm mjölk, häll en tesked socker, vispa äggen i en separat skål, tillsätt lite salt och socker. Blanda jäst och äggmassor och tillsätt smält margarin. Rör om med 3 msk. vegetabilisk olja, tillsätt sedan mjöl till blandningen och knåda degen. Täck degen med en handduk och låt stå på en varm plats i 1 timme Skär äpplet i tärningar, stek i 2 minuter i vegetabilisk olja och strö sedan över socker Skär äpplet i tärningar, stek i 2 minuter i vegetabilisk olja och strö sedan över socker Nyp av en liten degbit, rulla ut bollarna Nyp av en liten degbit, rulla ut bollarna Rulla bollarna till platta kakor och lägg lite fyllning inuti Rulla bollarna till platta kakor och lägg lite fyllning inuti Slå in bullen, försegla kanterna Slå in bullen, försegla kanterna Smörj bullarna med ett uppvispat ägg och lägg dem i ugnen i 20 minuter, förvärmda till 200 grader Smörj bullarna med ett uppvispat ägg och lägg dem i ugnen i 20 minuter, förvärmda till 200 grader Äppelpajer serveras kalla Äppelpajer serveras kalla

Jästpajer med äpplen (video)