Εκπληκτικά ρολόγια ντεκουπάζ: 3 τύποι υλικού

Ρολόγια διακοσμημένα με τεχνική ντεκουπάζ θα ταιριάζουν απόλυτα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο Ένα ρολόι διακοσμημένο με τεχνική ντεκουπάζ θα ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Κάποιος σχεδιάζει εικόνες, συναρμολογεί έπιπλα μόνος του, τραβά εκπληκτικές φωτογραφίες ή πλέκει χαλιά. Και μια ξεχωριστή θέση σε αυτήν τη λίστα καταλαμβάνει το ντεκουπάζ. Στην πραγματικότητα, το ντεκουπάζ είναι ένας τύπος εφαρμογής που είναι γνωστός στους περισσότερους από το νηπιαγωγείο. Η διακόσμηση του ντεκουπάζ πραγματοποιείται αποκλειστικά με χαρτοπετσέτες, τόσο ειδικές όσο και συνηθισμένες, αλλά με ενδιαφέροντα μοτίβα. Η δομή είναι βερνικωμένη και στη συνέχεια γίνεται απίστευτα παρόμοια με έναν επιδέξιο πίνακα ζωγραφικής.

Master class για αρχάριους: ρολόγια ντεκουπάζ

Δεδομένου ότι αυτή η τεχνική εξακολουθεί να αποκτά δυναμική, οι οδηγίες λειτουργίας είναι απλά αναντικατάστατες. Ο ευκολότερος τρόπος διακόσμησης είναι ένα ρολόι, από το οποίο ξεκινά η πορεία προς τον επαγγελματισμό. Πρώτα πρέπει να επιλέξετε μια εικόνα.

Ποιο σχέδιο να επιλέξει εξαρτάται μόνο από τη βελόνα, αλλά το υλικό πρέπει να επιλεγεί πιο σχολαστικά:

 • Πολυστρωματικές χαρτοπετσέτες με μοτίβο.
 • Χαρτί ρυζιού ή ειδικές εικόνες από καταστήματα χειροτεχνίας.
 • Μπορείτε να τραβήξετε και να εκτυπώσετε προσωπικές φωτογραφίες, αλλά πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να τις κρατήσετε στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για αρχάριους, όταν ρολόγια ντεκουπάζ, συνιστάται η χρήση ελάχιστης ποσότητας διακοσμητικών στοιχείων. Για αρχάριους, όταν ρολόγια ντεκουπάζ, συνιστάται η χρήση ελάχιστης ποσότητας διακοσμητικών στοιχείων.

Το έργο ξεκινά με μια ξύλινη βάση ρολογιού, η οποία μπορεί να αγοραστεί σε σχεδόν οποιοδήποτε κατάστημα τέχνης. Η βάση πρέπει να λειανθεί έτσι ώστε η εφαρμογή να εφαρμόζει όσο το δυνατόν πιο ομαλά..

Μπορείτε να αγοράσετε πλαστικές επιλογές – θα πρέπει να απολιπανθούν. Ένα πιάτο είναι επίσης κατάλληλο ως βάση, μόνο που πρέπει να ανοίξετε μια τρύπα στη μέση για να στερεώσετε τα βέλη. Στη συνέχεια, το φόντο δημιουργείται με οποιονδήποτε πιθανό τρόπο. Τις περισσότερες φορές, μιλάμε για βαφή, γήρανση ή κόλληση ρυζόχαρτου..

Η εικόνα πρέπει να αποκοπεί. Είναι καλύτερα να σκίζετε απαλά με τα χέρια σας και να μην κόβετε με ψαλίδι – το σκισμένο άκρο είναι πιο εύκολο να καλυφθεί. Το σχέδιο είναι προσαρτημένο σε PVA ή ειδική κόλλα για ντεκουπάζ. Αυτή είναι η πιο δύσκολη στιγμή, δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μία πτυχή ή ανομοιομορφία. Ως εκ τούτου, για πρώτη φορά, συνήθως επιλέγουν σχέδια σε ριζόχαρτο – δεν θα το επιτρέψει αυτό.

Στη συνέχεια, ολόκληρη η επιφάνεια πρέπει να στεγνώσει. Μετά από αυτό, καλύπτεται με ένα στρώμα ακρυλικού βερνικιού και στη συνέχεια στεγνώνει. Αυτό το σχήμα πρέπει να επαναληφθεί τρεις φορές. Και μετά από πλήρη ξήρανση, ένας μηχανισμός ρολογιού είναι προσαρτημένος στο πίσω μέρος, τα χέρια και ένας επιλογέας είναι προσαρτημένοι (εάν χρειάζεται). Απομένει μόνο να τοποθετήσετε την μπαταρία – και το ρολόι είναι έτοιμο!

Απλό ντεκουπάζ των καντράν ρολογιών

Εάν υποτίθεται ότι έχει καντράν σε μελλοντικό ρολόι τοίχου, τότε πρέπει να αποφασίσετε όχι μόνο για την εμφάνιση.

Μπορεί να επιλέξει:

 • Ολοκληρώθηκε το σχέδιο με αριθμούς.
 • Ξεχωριστές κλήσεις.
 • Φιγούρες από πλαστικό ή ξύλο.
 • Εφαρμόστε χρώμα.

Ο κόκορας είναι σύμβολο του 2018, οπότε η αρχική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα με αυτό το ζώο όταν παρακολουθείτε ρολόγια ντεκουπάζ Ο κόκορας είναι σύμβολο του 2018, οπότε η αρχική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα με αυτό το ζώο όταν παρακολουθείτε ρολόγια ντεκουπάζ

Φυσικά, είναι πιο βολικό να επιλέξετε μια έκδοση της εικόνας με τα σημάδια που έχουν ήδη εφαρμοστεί. Είναι αλήθεια ότι σε αυτήν την κατάσταση, τα ελαττώματα θα είναι πολύ πιο αισθητά και δεν θα είναι πλέον δυνατό να διορθωθεί το σχέδιο, όπως συμβαίνει με ένα ξεχωριστό καντράν. Είναι πολύ βολικό εάν υπάρχει κάποιο ελάττωμα, μπορεί να καλυφθεί με αριθμούς ή σημάνσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό στοιχείο σχεδιαστών..

Στην κορυφή της εικόνας, μπορείτε να κολλήσετε έτοιμες φιγούρες από πλαστικό ή ξύλο, αφού τις έχετε βάψει προηγουμένως σε οποιοδήποτε χρώμα. Είναι αλήθεια ότι οι αριθμοί θα γίνουν κυρτοί, κάτι που δεν φαίνεται πάντα αισθητικά ευχάριστο..

Μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας τη σήμανση, απλά χρειάζεστε ένα σταθερό χέρι έτσι ώστε οι καμπύλες γραμμές να μην χαλάσουν τίποτα. Επομένως, εάν δεν υπάρχουν απαραίτητες δεξιότητες, οι αρχάριες γυναίκες με βελόνες συμβουλεύονται να παραμείνουν σε έτοιμες επιλογές.

Δημιουργήστε μόνοι σας ντεκουπάζ ρολογιών

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ένα ενδιαφέρον και όμορφο σχέδιο για μελλοντικά ρολόγια..

Μεταξύ των δημοφιλών:

 • Τοπία?
 • Των ζώων;
 • Λουλούδια και φυτά.
 • Εκθεση;
 • Αφηρημένα μοτίβα.

Το θέμα για τα ρολόγια ντεκουπάζ θα πρέπει να επιλέγεται με βάση τον τόπο στον οποίο θα βρίσκονται Το θέμα για τα ρολόγια ντεκουπάζ θα πρέπει να επιλέγεται με βάση τον τόπο στον οποίο θα βρίσκονται

Εκτός από το σχέδιο, το ρολόι είναι διακοσμημένο με διάφορα αντικείμενα: κόκκους καφέ, πλαστικές πεταλούδες, κοχύλια ή ξύλινες λαβές (ένα ρολόι λαμβάνεται με τη μορφή τιμονιού) και χρησιμοποιούνται επίσης κελύφη αυγών. Το ντεκουπάζ από τις εφημερίδες είναι πολύ δημοφιλές, ειδικά στις ξένες γλώσσες.

Μπορείτε όχι μόνο να δημιουργήσετε από την αρχή, αλλά και να μεταμορφώσετε φανταστικά κάτι ήδη βαρετό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα παλιά ξύλινα ρολόγια. Συχνά είναι διακοσμημένα με γάτες, φυτά και αφαίρεση. Και για ένα ρολόι μανδύα, οι ιδέες είναι ανεξάντλητες – μπορείτε να επιλέξετε ένα μοτίβο με απομίμηση πορσελάνης, μαρμάρου ή πέτρας (έτσι ώστε το ρολόι του μανδύα να συνδυάζεται με την επένδυση του τζακιού) και ακόμη και να διακοσμήσετε τις επιλογές της Πρωτοχρονιάς με πούλιες. Είναι ενδιαφέρον ότι για το ντεκουπάζ, συχνά επιλέγονται σχέδια όπου υπάρχει απομίμηση vintage εργοστασιακών καντράν και άλλων παρόμοιων θεμάτων..

Κενά για ρολόγια μπορούν επίσης να γίνουν με το χέρι. Αν πάρουμε την πιο απλή επιλογή, θα είναι ένας κύκλος με μια τρύπα για τα βέλη στη μέση. Αλλά το σχήμα ενός συνηθισμένου στρογγυλού ρολογιού αντικαθιστά τη δημοτικότητα των τετράγωνων και μη συμμετρικών σχημάτων..

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε από το μέρος όπου θα κρεμάσει το ρολόι. Στην κρεβατοκάμαρα, ένα ρολόι στο οποίο, για παράδειγμα, απεικονίζεται ένας βραστήρας, δεν θα είναι πολύ κατάλληλο.

Μην ξεχνάτε το ρολόι του τραπεζιού. Ένα ξυπνητήρι μπορεί επίσης να διακοσμηθεί χρησιμοποιώντας παρόμοια τεχνική. Διάφορα vintage μοτίβα και τοπία της πόλης θα υπάρχουν (μπορείτε να πάρετε ως βάση την πόλη του Παρισιού). Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα ρολόγια στο shabby chic στιλ, δηλαδή παλαιωμένα, αλλά ακόμα κομψά. Μπορείτε να αγοράσετε παλιά ρολόγια και να τα επαναφέρετε ή μπορείτε να παλαιώσετε τεχνητά αυτό που ήδη έχετε.

Κενά για ρολόγια ντεκουπάζ

Σχεδόν όλα τα εξαρτήματα μπορούν να αγοραστούν σε καταστήματα που πωλούν είδη χειροτεχνίας..

Τα κενά (στην κατασκευή ρολογιών) περιλαμβάνουν:

 • Μηχανισμοί ρολογιού.
 • Βέλη?
 • Αριθμοί
 • Μεμβράνη πολυγράφου;
 • Γυάλινες, ξύλινες και πλαστικές βάσεις.

Τα κενά για ρολόγια ντεκουπάζ μπορούν να κοπούν από κόντρα πλακέ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό παζλ Τα κενά για ρολόγια ντεκουπάζ μπορούν να κοπούν από κόντρα πλακέ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό παζλ

Δεδομένου ότι το ντεκουπάζ είναι πολύ δημοφιλές, μπορείτε να επιλέξετε οτιδήποτε για το γούστο σας. Τα εξαρτήματα μπορούν να επιλεγούν ξεχωριστά ή μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο σετ. Η μορφή μιας ασυνήθιστης βάσης είναι σχετική, για παράδειγμα, με τη μορφή ζώων (πιο συχνά διακοσμημένων με γάτες) ή φυτών. Το σχέδιο, καθώς και ο τύπος των βέλη, μπορεί να εξαρτώνται από τη βάση, επειδή τα όμορφα ροζ βέλη είναι απίθανο να ταιριάζουν σε ένα φλογερό σχέδιο.

Εικόνες για ρολόγια ντεκουπάζ

Φυσικά, τα πιο δημοφιλή σχέδια ρολογιού έχουν μια ρομαντική πινελιά..

Τις περισσότερες φορές μπορείτε να βρείτε:

 • Λουλούδια;
 • Κούκλες?
 • Άγγελοι?
 • Αγάπη γράμματα?
 • Καρδιές.

Για ντεκουπάζ, θα πρέπει να επιλέξετε εικόνες υψηλής ανάλυσης χωρίς θόλωση Για ντεκουπάζ, θα πρέπει να επιλέξετε εικόνες υψηλής ανάλυσης χωρίς θόλωση

Θα υπάρχουν επίσης νεκρές φύσεις: οι ήρεμοι τόνοι θα σας επιτρέψουν να κρεμάσετε ένα ρολόι σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο και με οποιοδήποτε στυλ εσωτερικού σχεδιασμού.

Οι αναπαραγωγές ζωγραφικών της Αναγέννησης και διάσημων εκτυπώσεων και ταπισερί είναι εξίσου δημοφιλείς. Ένα τέτοιο ρολόι θα ταιριάζει στο μεγαλοπρεπές στυλ του παλατιού, επειδή τονίζουν τη γεύση των ιδιοκτητών της κατοικίας..

Και στα παιδικά δωμάτια, μπορείτε να βάλετε ένα ρολόι με τους αγαπημένους σας χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, ζώα ή παιχνίδια (για παράδειγμα, ένα αρκουδάκι). Ευτυχώς, η επιλογή των σχεδίων περιορίζεται μόνο από τη φαντασία των ιδιοκτητών..

Ρολόγια Decoupage σε στιλ Προβηγκίας

Αξίζει να θυμηθούμε ότι η ρομαντική Προβηγκία είναι μέρος του στυλ της χώρας. Είναι πολύ κοντά στη φύση και την απλή αγροτική ζωή. Το ντεκουπάζ μεταφέρει αυτό το πνεύμα στον εαυτό του – αμέσως δημιουργούνται σχέσεις με χωράφια με λεβάντα και ένα παλιό γαλλικό χωριό..

Διακριτικά χαρακτηριστικά αυτού του στυλ:

 • Παστέλ αποχρώσεις?
 • Σαν το χρώμα να έχει καεί στον ήλιο.
 • Φυτικά στοιχεία που τονίζουν τη σύνδεση με τη φύση.

Το ρολόι, διακοσμημένο με την τεχνική decoupage στυλ της Προβηγκίας, φαίνεται υπέροχο στο εσωτερικό του αντίστοιχου στυλ. Το ρολόι, διακοσμημένο με την τεχνική decoupage στυλ της Προβηγκίας, φαίνεται υπέροχο στο εσωτερικό του αντίστοιχου στυλ.

Σε γενικές γραμμές, το ντεκουπάζ σε στιλ Προβηγκίας υποθέτει την παρουσία γαλακτικών αποχρώσεων σε συνδυασμό με παστέλ τόνους. Τις περισσότερες φορές αυτές είναι αποχρώσεις του μπλε, του μοβ και του ροζ..

Η Προβηγκία συνδυάζεται τέλεια με vintage στοιχεία, που θα κάνουν το ρολόι οπτικά ελαφρύ και απίστευτα ρομαντικό. Ένα σύνολο ειδών κουζίνας που κατασκευάζονται με την ίδια τεχνική με το ίδιο μοτίβο, για παράδειγμα, κούπες, ρολόγια και τηγάνια, φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Οι κουζίνες της Προβηγκίας και των vintage θα το κάνουν πολύ πιο άνετο και πιο άνετο..

Αλλά στο διάδρομο, το στυλ της Προβηγκίας μπορεί να είναι παρόν όχι μόνο σε ρολόγια. Ένα τέτοιο σύνολο θα ήταν κατάλληλο: ένα ρολόι, ένα ημερολόγιο και ένας καθρέφτης. Όλα αυτά μπορούν να διακοσμηθούν με αυθεντικά πλαίσια με floral print. Ένα ρολόι εκκρεμές διακοσμημένο με λουλούδια λεβάντας είναι επίσης πολύ κατάλληλο. Ένα τέτοιο “σπίτι” με κούκο θα αναβιώσει και θα διακοσμήσει το εσωτερικό.

Ρετρό ντεκουπάζ: ρολόι από δίσκο

Μια ξεχωριστή θέση καταλαμβάνουν ρετρό ρολόγια από παλιούς δίσκους βινυλίου. Αποτελούν μια πολύ καλή βάση για ένα ρολόι και σίγουρα θα απευθύνονται σε όλους τους λάτρεις του ρετρό και της μουσικής..

Για να φτιάξετε ένα τέτοιο αξεσουάρ, θα χρειαστείτε:

 • Ο ίδιος ο δίσκος (μπορείτε να πάρετε έναν μη λειτουργικό).
 • Εκτυπώσεις με εικόνα.
 • Κόλλα (PVA ή ειδικά για ντεκουπάζ).
 • Ακρυλικό χρώμα, κατά προτίμηση σε διάφορα χρώματα.
 • Ακρυλική λάκα?
 • Ψαλίδι;
 • Διάφορα πινέλα?
 • Πλήρες ρολόι (δηλαδή, με τα χέρια).
 • Διάφορες μικρές λεπτομέρειες ή αριθμοί.

Ένα ρολόι από ένα δίσκο, διακοσμημένο με τεχνική ντεκουπάζ, θα είναι ένα εξαιρετικό δώρο για έναν μουσικό. Ένα ρολόι από ένα δίσκο, διακοσμημένο με τεχνική ντεκουπάζ, θα είναι ένα εξαιρετικό δώρο για έναν μουσικό.

Το καλό με έναν δίσκο βινυλίου είναι ότι έχει μια τρύπα στη μέση και δεν χρειάζεται να κάνεις άλλο. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να διακοσμήσετε πλήρως την πλάκα – ένα τέτοιο ρολόι, στο οποίο απλά εισάγεται ο μηχανισμός, θα φαίνεται απίστευτο. Μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα του αγαπημένου σας τραγουδιστή.

Συνολικά, η διαδικασία δεν διαφέρει. Με τον ίδιο τρόπο, η επιφάνεια απολιπανθεί προσεκτικά, εάν είναι απαραίτητο, βάφεται. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια κόλλας, το σχέδιο προσαρτάται, όσο το δυνατόν πιο τακτοποιημένα και ομοιόμορφα. Είναι ενδιαφέρον ότι μπορείτε να προσθέσετε αυξημένες λεπτομέρειες όπως craquelure ή ακόμα και δαντέλα. Όλα πρέπει να στεγνώσουν και στη συνέχεια να βερνικωθούν και η διαδικασία επαναλαμβάνεται, γενικά, τρεις φορές.

Παρεμπιπτόντως, μπορείτε όχι μόνο να αφήσετε το ρολόι όπως είναι, αλλά και να το καλύψετε με ένα ειδικό γυαλί ρολογιού – μπορείτε να το βρείτε στο κατάστημα. Είναι αλήθεια ότι αυτό ισχύει κυρίως για τυπικές φόρμες ρολογιών..

Master class για ρολόγια ντεκουπάζ (βίντεο)

Τα μεγάλα στρας θα φαίνονται υπέροχα σε ρολόγια βινυλίου αντί για αριθμούς ή στοιχεία που σχετίζονται με τη μουσική (για παράδειγμα, νότες). Μπορείτε να δείτε ένα τέτοιο ρολόι σε μεγάλα καταστήματα τύπου Ikea. Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι οι δίσκοι βινυλίου είναι συχνά μάλλον μεγάλοι, επομένως, εάν θέλετε να ζωγραφίσετε ολόκληρο το δίσκο, τότε το σχέδιο πρέπει να είναι μεγάλο και καθαρό. Επίσης, πολλά μικρά σε παρόμοιο στυλ και περίπου στο ίδιο σχέδιο χρωμάτων θα κάνουν. Καλή επιτυχία και δημιουργική επιτυχία!

Αναλυτικά: ρολόγια ντεκουπάζ (παραδείγματα φωτογραφιών)