Køkkenreparation i Khrusjtjov: hvordan man slår rummet med egne hænder

Hjørneindretning sparer brugbar plads Hjørneindretning sparer nyttig plads Og deres største ulempe er ekstremt små mængder. Desuden er dette typisk for både to-værelses og tre-værelses lejligheder i Khrusjtjov. Sådan laver du et køkken renovering for at neutralisere denne ulempe og gøre dette værelse hyggeligt og funktionelt?

For at reparere køkkenet i Khrushchev, hvis område kun er 5 kvadratmeter. meter er en ret kompliceret proces. Det ser ud til, at vi taler om et ret lille rum, men det er netop her, det største problem er..

Der kræves meget få materialer, men alligevel vil det i køkkenets beskedne dimensioner være næsten umuligt at vende.

Så hvor skal man begynde at renovere et køkken i Khrushchev

Khrusjtjovs køkken er lille og trangt, men korrekt planlægning kan gøre det mere bekvemt Khrusjtjovs køkken er lille og trangt, men korrekt planlægning kan gøre det mere bekvemt

Køkkenrenovering i Khrushchev kan opdeles i flere hovedfaser:

 1. Alt arbejde begynder med fuldstændig frigivelse af rummet fra møbler, husholdningsapparater og VVS. Du bliver helt sikkert nødt til at afskære kloak- og VVS -rør.
 2. Derefter fjernes al efterbehandling af gulvet, møllen samt loftet..
 3. Vinduer og døre fjernes sidst, hvis de er planlagt at udskifte dem. Uanset hvilken tid på året renoveringen udføres, er det første, man skal gøre, at indsætte et plastik- eller trævindue i køkkenet..

Overraskende nok har mange mennesker et ønske om selvstændigt at oprette et køkkendesignprojekt, selvom der er en del færdige muligheder. Den lille størrelse af Khrushchev -køkkenet gør denne opgave ret vanskelig. Vi anbefaler, at du bruger en færdiglavet mulighed til reparation af Khrushchev-køkkenet. Og pointen her er ikke kun i ekstern tiltrækningskraft, men i det faktum, at sådanne færdige køkkener er blevet testet mere end én gang, hvilket resulterer i, at de er meget funktionelle og praktiske, hvilket du ser spiller en vigtig rolle i 5 meters areal..

Hovedtrin

Ombygning i Khrushchev vil være en glimrende vej ud Ombygning i Khrushchev vil være en glimrende vej ud

Efter at have startet renoveringen af ​​køkkenet, skal du:

 • Beslut om begrebet reparation;
 • Beregn den samlede effekt af alt elektrisk udstyr (det er vigtigt præcist, når du reparerer en Khrusjtjov);
 • Beslut om alt arbejde vil blive udført alene eller med involvering af specialister.

Den sidste mulighed er den mest optimale. Da renovering af et køkken i Khrushchev indebærer at arbejde i et meget begrænset rum, vil det være lettere for erfarne specialister, der allerede har den passende erfaring, at klare alle de kommende opgaver..

Når man starter renoveringsarbejde, er det meget vigtigt at planlægge selve køkkenet. I dette tilfælde skal du absolut tage højde for hver ledige centimeter plads, ikke særlig bekvem vand- og gasforsyning, forringelse af kommunikation.

Møbler arrangement

Hvis i en stue, er møbler ikke svært at flytte. I tilfælde af Khrushchevs køkken er vasken helt bundet til vandforsyningen, køleskabet med mikrobølgeovn – til stikkontakter osv..

Hvad angår køkkenets fremtidige design, skal du omhyggeligt overveje alle funktionerne i køkkenudstyrets placering. Især vindueskarmen kan fungere som et bord parallelt, mikrobølgeovnen kan fastgøres i et ledigt rum på væggen.

Reparation af køkkenet i Khrushchev (video)

For klart at se, hvad du skal stå over for under reparationsprocessen, anbefaler vi at se videoen herunder:

Lad os nu overveje forskellige muligheder for at arrangere et køkken i Khrushchev:

Kombineres med stuen

En af løsningerne ligger på overfladen: at kombinere køkken og stue. Denne løsning har mange fordele..

Disse omfatter:

 • det nyttige område af køkkenet udvides;
 • du kan tage køleskabet og spisepladsen uden for køkkenet, hvilket lindrer det;
 • udvidede designmuligheder.

Ulemperne omfatter:

 • spredning af madlugt rundt i lejligheden;
 • reparationen bliver mere kompliceret, da nedrivning af væggen er påkrævet;
 • ombygning er påkrævet for at legalisere.

Vigtigt: Det skal huskes på, at det langt fra altid er muligt at kombinere et køkken med en stue eller et andet rum. For virksomhedens succes skal væggen, der adskiller lokalerne, være ikke-bærende. Hvis væggen er bærende, kan den desværre ikke rives ned..

Nedrivning af væggen kan udføres i hånden. Dette vil kræve en hammerbor, en slædehammer, en hammer og en vis fysisk indsats. I Khrusjtjov kan du ødelægge væggen helt eller delvist.

En detaljeret video om, hvordan man ødelægger en væg uden unødvendig støj og med et minimum af støv, hjælper dig med at sætte dig ind i processen:

Efter at væggen er blevet revet ned, skal yderligere reparationer overvejes. Der er flere muligheder for ombygning, som hver især er interessant. Valget af den sidste afhænger af layoutet i Khrusjtjov og af personlige præferencer..

Efter nedrivning af væggen kan du oprette et enkelt rum, der gør stue og køkken til et slags studie. Dette er den mest optimale løsning for en to-værelses eller tre-værelses lejlighed i Khrushchev. I dette tilfælde skelnes køkkenområdet ved hjælp af efterbehandlingsmaterialer ved hjælp af tapet, der er forskelligt fra tapetet i stuen, men i harmoni med dem. Alternativt kan du bruge en type tapet til begge rum, som endelig vil forene dem til en enkelt helhed.

At kombinere køkkenet med stuen ved at rive væggen ned vil gøre rummet rummeligt og behageligt At kombinere køkkenet med stuen ved at rive væggen ned vil gøre rummet rummeligt og behageligt

En anden mulighed er at foretage en zonering af lokalerne. Til dette formål kan du lave et podie ved at hæve køkkenområdet og derved fremhæve det. Podiet kan også laves i hånden. I dette tilfælde er reparationen lidt kompliceret, men den endelige løsning vil se usædvanlig og stilfuld ud..

Oprettelse af en buet struktur er en anden god måde at zonere et værelse på. Oprettelse af en buet struktur er en anden god måde at zonere et værelse på.

Du kan også fremhæve området ved hjælp af belysning og et loft. En uventet og stilfuld løsning ville være et strækloft i køkkenet.

Du kan adskille køkkenområdet fra stuen ved hjælp af bardisken. Det må ikke optage hele længden af ​​den tidligere væg, kun delvis blokere passagen.

I dette tilfælde kan stangtælleren påtage sig flere funktioner på én gang:

 • adskille køkkenet fra stuen;
 • tjene som spiseplads;
 • tjene som opbevaringssted.

Bardisken kan let laves i hånden. Det vil være interessant at reparere, hvor væggen fungerer som bunden af ​​stativet – i dette tilfælde kan den delvist efterlades i Khrusjtjov. Du kan lægge væggen ud med dine egne hænder på en ny måde fra mursten – det vil se uventet og originalt ud.

En kort video med installation af en bardisk i det enkleste design hjælper dig med at finde ud af, hvad der er:

Køkken som separat værelse

Ikke alle elsker et forenet rum. Mange husmødre kan lide det, når køkkenet bare er køkkenet. I dette tilfælde udføres reparationer uden at ødelægge væggene..

For at gøre køkkenet mere funktionelt bliver du nødt til at tænke over, hvordan du arrangerer møbler og apparater, og hvad du kan nægte..

Efter at have forladt nogle tekniske enheder og yderligere møbelstrukturer til dem, kan du kompakt placere alt det væsentlige i et lille køkken Efter at have forladt nogle tekniske enheder og yderligere møbelstrukturer til dem, kan du kompakt placere alt det væsentlige i et lille køkken Hjørnemodulær design hjælper med at fordele anvendelig plads ergonomisk i et lille køkken Hjørnemodulær design hjælper med at fordele anvendelig plads ergonomisk i et lille køkken Et spejl i det indre af et lille køkken vil visuelt udvide rummet og gøre rummet lysere Et spejl i det indre af et lille køkken vil visuelt udvide rummet og gøre rummet lysere

For at frigøre plads fra køkkenet kan du tage køleskabet ud. Da gangen i Khrusjtjov altid er lille, er stuen det eneste sted, hvor den kan placeres.

For at optimere rummet og bruge hver centimeter af området er det tilrådeligt at lave en vindueskarm, der løber langs vinduet, og fanger vinklen mellem pladen og væggen, som ofte forbliver ubrugt. Forresten, hvis du foretager reparationer selv, kan en sådan bordplade bruges som et arbejdsområde eller et spisebord. Dette vil frigøre plads og ikke rod i køkkenet..

Spisepladsen i en separat version i Khrusjtjov i køkkenet passer ikke på nogen måde. Derfor overføres bordet enten til stuen, eller et foldet bord laves med egne hænder. Hvis du køber klapstole til det, kan du organisere spisepladsen i køkkenet og ikke tvinge det med møbler..

En anden mulighed for at øge køkkenets areal er at flytte væggen. Hvis lejligheden er tre-værelses, har du råd til at donere et område af stuen ved at flytte væggen mod den. En sådan renovering er ganske mulig, fordi væggen mellem køkkenet og stuen ikke er bærende. Dette vil naturligvis kræve arbejdskraft, fordi den gamle mur er fuldstændig ødelagt og en ny er bygget. En ny væg kan laves af gipsvægge eller skumblokke, hvilket betydeligt fremskynder og reducerer arbejdsomkostningerne. Derudover kan en sådan væg let fjernes om nødvendigt..

Vi anbefaler at se en video om, hvordan man korrekt lægger en væg af skumblokke:

Forbedringer

Tre -værelses lejligheder i Khrushchev har et ubelejligt layout – i de fleste lejligheder med separat badeværelse og badeværelse er indgangen til badeværelset fra køkkensiden. Dette komplicerer alvorligt placeringen af ​​møbler i køkkenet og gør det endnu mindre funktionelt..

Derfor skal du tænke på, hvordan du reparerer denne defekt i Khrusjtjov, når du starter reparationen. Den mest korrekte vej ud er at kombinere et badeværelse med et badekar. Det er ganske muligt at gøre det selv. For at gøre dette skal du fjerne væggen mellem badeværelset og badeværelset. Det er ikke en transportør, så der er ingen vanskeligheder her. Døren til køkkenet skal lukkes og fjernes, hvilket heller ikke er svært. Dette giver dig mulighed for at få en anden væg i køkkenet, som sikkert kan bruges ved at placere skabe langs det eller endda placere et bord..

Kommunikation i Khrusjtjov er yderst mislykket. Gas- og kloakrør kan være næsten 7 centimeter væk fra væggene og tage nyttig plads fra det allerede lille køkken. Du kan ikke overføre gasrør med egne hænder. Hvis reparationen indebærer at flytte dem til et hjørne for at udvide rummet, bliver du nødt til at ringe til gastjenesten. Dette vil naturligvis føre til økonomiske omkostninger, men det vil være med til at gøre køkkenet mere æstetisk..

Ved helt at udskifte gammel kommunikation ved renovering af et værelse får du et pålideligt køkken i mange år. Ved helt at udskifte gammel kommunikation ved renovering af et værelse får du et pålideligt køkken i mange år.

På samme måde, når reparationen påbegyndes, er det nødvendigt at udskifte de resterende rør med plastik og om muligt skjule dem i væggene – dette er muligt i en række lejligheder. Hvis du ikke kan skjule, skal du lægge dem langs gulvet..

Møbler i Khrushchev

For at gøre køkkenet så behageligt som muligt og ikke virke lille, skal du omhyggeligt vælge møblerne. Hovedsæt og spiseborde i fuld længde er malplacerede her. Det er bedst at være opmærksom på små køkkenmoduler, der foretrækker højlængde skabe. For at øge lagerområdet er det værd at bruge væggene maksimalt. Derfor er alle slags hylder i Khrusjtjov en ideel løsning. Og placer dem på alle vægge.

På samme måde ville foldning eller foldning af møbler være en god mulighed. Et klapbord eller et klapbord hjælper med at spare plads og organiserer samtidig en fuld spiseplads, hvis det er nødvendigt. Det vil næppe være muligt at lægge et blødt hjørne her, så klapstole og en række forskellige modeller skal foretrækkes.

Klapbordet er ikke svært at lave og installere selv. Denne video hjælper dig med at stifte bekendtskab med fremstillingen af ​​et bord i detaljer:

Konklusion

Køkkener i Khrushchevs giver altid lejlighedsejerne hovedpine. Men med den korrekte fremgangsmåde kan selv sådanne små områder arrangeres, så det bliver behageligt at bo i huset, og køkkenerne vil se moderne og stilfulde ud..

Reparation i køkkenet i Khrushchev (foto efter renovering)