Syning af gardiner med øjer med egne hænder: hvad du behøver at vide

Eyelet gardiner - ny generation gardiner Gardiner på øjer – gardiner af en ny generation Hovedtrenden med moderne indretning er det mest bekvemme og rationelle arrangement af livet. Denne tilgang anvendes også på et sådant funktionelt dekorativt element som gardiner til køkkenet. Gardiner med øjer har udskiftet gardinstænger med ubehagelige kroge og gammeldags tøjnåle. De afdækker stoffet smukt, glider let langs stangen, holder gardinerne sikkert, og de kan simpelthen syes med dine egne hænder..

Hvad er vigtigt at vide om øjer

Det kan synes, at det kun er muligt at lave gardiner med øjer med egne hænder på specialudstyr under fabriksbetingelser. Efter at have stiftet bekendtskab med teknologien til installation af metal- og plastringe, bliver det klart, at syning af sådanne gardiner til køkkenet ikke kræver fabriksudstyr..

Øjer - meget stilfuld, behagelig og pålidelig fastgørelse til gardiner Øjer – meget stilfuld, behagelig og pålidelig fastgørelse til gardiner

For hurtigt at sy smukke gardiner på øjer med egne hænder skal du studere et par enkle regler for fremstilling af gardiner og vælge den rigtige type ringe:

 • Formen. Det ville være en fejl at tro, at øjer er usædvanligt runde. Designere udvikler konstant forskellige typer af disse tilbehør: ovale, firkantede, trekantede, diamantformede, i form af en blomst, rat, skyer og andre. Det vil ikke være svært at vælge en klassisk eller original form til køkkengardiner..
 • Materiale. Øjer findes i både plast og metal, både matte og skinnende. Til køkkenet ville den bedste løsning være at sy gardiner med plastiklåg. Sådanne produkter vil ikke ruste og beskadige stoffet under forhold med høj luftfugtighed..
 • Indretning. Tilbehøret er dekoreret under træ, læder, sten, som ikke kun gør det muligt at matche det med gardinstoffets tone eller møblernes farve, men også gøre det til en effektiv design accent.
 • Størrelsen. Ølernes diameter skal være 1,5 cm større end tagstangens tværsnit. På den måde vil de glide frit langs stangen, ellers vil de klamre sig fast og sidde fast.

Øjer giver mulighed for et pænt og jævnt gardin Øjer giver mulighed for et pænt og jævnt gardin Ved hjælp af øjer kan du lave et unikt design til ethvert vindue Ved hjælp af øjer kan du lave et unikt design til ethvert vindue

Uanset formen for fastgørelse til gardinet er øjenlågene lavet med et rundt hul, hvorigennem de trækkes på gardinstangen med egne hænder. Deres diameter kan have et meget forskelligt område. Anbefales til køkkenet med dimensioner på 1,5-5 cm.

Gardiner på øjer (video):

Nødvendige materialer og værktøjer

Selvsyende gardiner med øjer vil foregå hurtigt og problemfrit med dine egne hænder, hvis du har fyldt op med alle de nødvendige værktøjer til arbejde.

Du får brug for:

 • stof til gardiner;
 • øjer i den rigtige størrelse;
 • øjenbånd (eller ikke-vævet);
 • stifter;
 • skrædder saks, hak eller hulning;
 • blyant eller farveblyant;
 • målebånd;
 • jern;
 • symaskine.

Gardiner på øjer er ikke svært at gøre med egne hænder Gardiner på øjer er ikke svært at gøre med egne hænder Når du vælger et stof til gardiner, bør du ikke kun fokusere på en tæt struktur. Når du vælger et stof til gardiner, bør du ikke kun fokusere på en tæt struktur. Inden øjet fastgøres, limes en forseglingstape til stoffet. Inden øjet fastgøres, limes en forseglingstape til stoffet.

Valg af stof

Gardiner behøver ikke kun at være lavet af tykke stoffer. Du kan sy dem med dine egne hænder af let materiale. Organza, tyl, slør er også i stand til at bevare deres form og ikke falde. Kun i dette tilfælde er øjet placeret tættere på overkanten..

Hvis du ikke vil eksperimentere og tage risici med sarte stoffer, tilbyder designerne en ikke-standardiseret løsning: at lave en original kontrastbeklædning ovenpå af et materiale med en højere densitet. Dette vil fremhæve tylens luftige struktur og yderligere styrke den øverste kant af gardinet..

Beregning af stof til gardiner

Først skal du beslutte, om gardinerne kun vil dække vinduet eller strække sig langs hele køkkenvæggen. Mål derefter vinduet eller bredden af ​​væggen. Denne værdi ganges med 3 for at skabe en flot afdækning til øjenlågene. Hvis du bruger mindre stof, vil folderne være udtryksløse. Og hvis mere, vil gardinerne vise sig at være for tunge til køkkenet..

Gardinernes længde er et spørgsmål om individuel smag. Hvis det i stuer og soveværelser er sædvanligt, at gardinerne praktisk talt når gulvet, kan denne længde være ubehagelig for køkkenet. Varianter er fælles for vindueskarmen, sjældnere til midten af ​​vinduet.

Foldenes udtryksfuldhed afhænger af den korrekte beregning af stoffet. Foldenes udtryksfuldhed afhænger af den korrekte beregning af stoffet.

Sådan beregnes antallet af øjer

For at lave gardiner med smukke folder til køkkenet med egne hænder skal du korrekt beregne det nødvendige antal øjer.

Beregninger udføres i følgende rækkefølge:

 1. Træk 6 cm fra gardinets bredde til behandling af sidesnit.
 2. Træk 5 cm fra denne værdi til kanten.
 3. Det resulterende tal divideres med den afstand, hvormed øjenlågene skal installeres fra hinanden, og tilføj et.

Det er vigtigt at få et lige antal fastgørelseselementer, så mønsteret af gardinets formede folder til køkkenet er symmetrisk, og kanterne rettes i en retning..

Afstanden mellem øjet afhænger af, hvor brede gardinerne vil være, og hvilken dybde af folden du vil have til sidst.:

 • dybe aflastningsfolder opnås mellem ringene, fastgjort i en afstand på ca. 25 cm fra hinanden;
 • hyppige og bløde foldninger af gardiner vil være 15 cm;
 • standardarrangementet for store øjer er afstanden mellem dem 18-20 cm;
 • for lille tilbehør er denne værdi 10-12 cm.

Jo tættere afstanden mellem øjet er foretaget, jo oftere opnås folder. Jo tættere afstanden mellem øjet er foretaget, jo oftere opnås folder. Øjer kan ikke kun bruges som et lukning, men også som en dekoration Øjer kan ikke kun bruges som et lukning, men også som en dekoration Beregningen af ​​afstanden mellem øjet afhænger af den planlagte dybde af fremtidige folder Beregningen af ​​afstanden mellem øjet afhænger af den planlagte dybde af fremtidige folder

Ved beregning er det vigtigt at tage højde for, at for hyppigt arrangement af øjenlåg ikke tillader at lave en smuk bølge, og overdrevent sjældne fører til sagging af gardinet og deformation af stoffet..

Syning af gardiner

Først efter at alle beregningerne er udført, og værktøjerne er forberedt, kan du begynde at sy gardiner med dine egne hænder..

Vi udfører arbejdet i følgende rækkefølge:

 1. Syningen begynder med at bearbejde snittet af gardinerne. Kanterne på stoffet er foldet på alle sider og syet.
 2. Den øverste kant af gardinerne er forstærket med et øjetape. For at gøre dette lagde de det på stoffet, stak kanten og strygte det med et strygejern. Høj temperatur smelter det mørke limmateriale og limer stoffet sikkert.
 3. For at bestemme afstanden til installationen af ​​øjenlågene fra den øverste kant skal du tage stoffets tæthed i betragtning. Bløde holder deres form værre, for dem er indrykningen ikke mere end 3-4 cm.
 4. Øjenlågene påføres gardinet og markerer cirkelens indre diameter med en blyant..
 5. Efter at have trukket sig tilbage fra kanten på 5 mm, skæres den resulterende cirkel ud med en saks med egne hænder.
 6. Skylleforingen af ​​den nederste del af øjet er placeret under gardinets sømløse side, så det flugter med det afskårne hul.
 7. Stoffet skal passe over indersiden af ​​beslagene uden huller.
 8. Læg den forreste del af øjet på toppen, og tryk på det, indtil det klikker.

Klippet af det forberedte gardinstof kræver obligatorisk behandling Klippet af det forberedte gardinstof kræver obligatorisk behandling For den korrekte fastgørelse af øjenlågene markeres stregen på gardinet For den korrekte fastgørelse af øjenlågene markeres stregen på gardinet

Du bør ikke spare på at forsegle stoffet med øjetape. Hvis du syr gardiner uden det, bliver de grimme deformerede og rynkede..

Gardiner med øjer: monteringsmuligheder

Traditionelt trænges gardiner med standard øjer på gesimsen gennem hullerne i ringene. Hvis huldiameteren er lille, sættes gardinerne fast med et reb eller S-kroge..

Den originale fastgørelse af gardinerne til stangen består af sløjfer og slips, der trækkes gennem øjenlågene og vikles rundt om stangen. Snørebånd og bånd bruges som korte snore. De er bundet i en knude eller sløjfe.

DIY gardiner på øjer (video):

Som du kan se, er det ganske enkelt at lave smukke køkkengardiner med øjer. For at passe dem behøver du ikke at fjerne kroge under vask, og ved at hænge dem op igen, behøver du ikke at genberegne afstandene til fastgørelseselementerne.

Gardiner til køkkenet på øjer (foto)