Nye gardiner på vinduerne i køkkenet: fotos og ideer til valg

Gardiner til køkkenet skal ikke kun være attraktive i udseende, men også have fedtafvisende egenskaber. Gardiner til køkkenet skal ikke kun være attraktive i udseende, men også have fedtafvisende egenskaber Gardiner på vinduerne i køkkenet vil bidrage til at diversificere interiøret og gøre det mere behageligt. Udover det æstetiske har køkkenet også en praktisk funktion: mad tilberedes i dette rum. Køkkengardiner skal vaskes mindst 2 gange om året, så gardinstof skal være ret enkelt og let at rengøre. Tekstilstof til gardiner kan samtidig dekorere køkkenet og gøre livet lettere for værtinden, let at rengøre og se præsentabelt ud. Hvilke gardiner kan vælges til interiør, afhængigt af stilen?

Sådan vælges gardiner til vinduer i køkkenet

Det vigtigste i at skabe et hus er ikke at følge modetrends, men din egen smagssans. For inspiration kan du se et foto, læse eksperters udtalelser, men du skal vælge gardiner lige efter dine præferencer. Så hver dag vil det være behageligt at være i køkkenet..

Grundlæggende interiørstilarter og gardiner til dem:

 1. Klassisk, provence, land. Lette gardiner lavet af tyndt mat stof er velegnede: bomuld, hør, tilsat polyester. Blomsterprint, geometriske mønstre og en enkel kontrol er altid på mode. På grund af lette gardiner kan du visuelt øge vinduesarealet, gøre køkkenet mere solrigt. Gardiner dekoreret med flounces eller flæser gør silhuetten af ​​vinduesåbningen blødere og lettere. Gardiner med enkelt snit, uden gardin, øger vindueshøjden visuelt. Mørke teksturer skitserer vinduesåbningen skarpt og passer til et stort vindue.
 2. Eksotisk, øst, Afrika, Egypten. Hvis interiøret er skabt i en bestemt eksotisk stil, kan du gentage ideen i tegningen af ​​gardiner. Du kan finde smukke gardiner med sakura blomster, kinesiske eller egyptiske hieroglyffer. Køkkenredskaber skal være i harmoni med hinanden, så orientalske håndklæder eller møbelbetræk kan købes til gardinerne..
 3. Minimalisme, hi-tech, avantgarde. Den nemmeste mulighed er at vælge minimalistiske gardiner. Korte modeller op til vindueskarmen er lette at rengøre, fylder ikke meget og kan bruges i et lille køkken. Lange modeller af gardiner, der falder til gulvet, kan se godt ud som et gardin. Til fastgørelse bruges ringe, hårnåle, bånd eller krøllede holdere..

Højteknologiske gardiner vil forvandle et lille køkken til ukendelighed Højteknologiske gardiner vil forvandle et lille køkken til ukendelighed

Hovedideen i køkkenet er renlighed og sikkerhed. Derfor sætter gardiner i friske og rige farver den rigtige stemning. I køkkenet er det bedst at undgå glatte og skinnende tekstiler, kolde farver og komplekse lagdelte gardiner. Hvis køkkenet samtidig fungerer som en spisestue eller stue, kan du dekorere vinduesåbningen med en gesims lavet af samme stof som gardinerne. Dette vil give rummet et temmelig præsentabelt og samtidig hjemligt look..

 Hvilke gardiner skal kombineres med:

 • Med et køkkensæt;
 • Med tekstiltilbehør, håndklæder, polstrede møbler;
 • Med væggenes farve;
 • Med vinduesramme.

En glimrende løsning ville være at vælge gardiner, der matcher møblernes farve. En glimrende løsning ville være at vælge gardiner, der matcher møblernes farve.

Du kan vælge de rigtige gardiner baseret på to principper: harmoni eller kontrast. Harmoni er nærheden af ​​nuancer inden for den samme varme eller kolde palet. Eksempelvis ægfarvede vægge, køkkenudstyr i valnød og mælkehvide gardiner. Hele interiøret giver indtryk af lethed, rummet øges i volumen, køkkenet ser stilfuldt ud. Et andet princip er kontrast. For eksempel hvide vægge, mørke køkkenenheder og hvide gardiner med kirsebærkant..

Farverne er langt fra hinanden i paletten, men de ser fordelagtige ud ved siden af ​​hinanden. Alle indretningsarkitekter arbejder efter reglen om harmoni eller kontrast.

En anden vigtig nuance, der hjælper dig med at vælge gardiner, er sammensætning.

Sådan beregnes modellen af ​​gardinet baseret på vinduets andel:

 • For et smalt vindue – frodige gardiner;
 • For et stort vindue – glidende flydende gardiner;
 • Til korte og små vinduer – loft gesims, gardin -gardiner med frodigt gardin;
 • Til brede og korte rektangulære vinduer – gesims, stofgardiner, gardiner, tilføjelse af tyl eller et andet lag gardiner.

Til køkkenet er det ikke nødvendigt at bruge flerlagsgardiner, men de giver dig mulighed for visuelt at justere vinduets dimensioner. Det endelige valg afhænger af, hvilken form for forfatterens intention værtinden ønsker at implementere.

Hvordan gardiner kan ændre det indre af køkkenet (video)

Gardiner på vinduerne til køkkenet: hvordan man tilføjer lys til rummet

Problemet med langt de fleste russiske lejligheder er små og trange køkkener. Layoutet er ikke rimeligt og ikke egnet til livet.

Hvilke teknikker kan du visuelt øge rumets volumen:

 • Brug kun lyse møbler: køkkensæt, stole, spisebord;
 • Påfør lys maling på væggene, ingen tapet med billeder;
 • Få hovedfokus på vinduet, vælg friske og lyse gardiner, for eksempel farverne på forårsgræs;
 • Gentag farven på gardinerne på dugen eller køkkenrulle.

En yderligere fordel ved en sådan indvendig løsning er, at du med jævne mellemrum kan opdatere gardiner og dug, og dermed tilføje variation.

Lyse baggrundsfarver på møbler og vægge keder sig aldrig, går ikke af mode, ser dyrt og stilfuldt ud.

Et andet problem i den russiske virkelighed er manglen på sollys. Det er ikke så let at føle sig munter og munter, når himlen er overskyet og alt omkring er gråt. Gardiner til køkkenvinduet kan skjule dårligt vejr og skabe et solrigt varmt klima i huset..

Modtage Modtage "et stykke sommer" om vinteren kan du bruge gardiner med lyse og varme farver

Hvilke farver man skal vælge, hvis man vil have mere glæde:

 • Nuancer af gul: æg, moden majs, citron, sand, vanilje, safran, pære, rav, melon;
 • Nuancer af grønt: lysegrøn, kiwi, oliven, frisk saftig grøn, chartreuse, shamrock, mynte, æble;
 • Nuancer af hvidt: kiks, antik, beige, æggeskal, hør, elfenben, snehvid.

Hvis du vil oprette et solrigt køkken, skal du undgå mørke og beskidte farver, du bør ikke bruge vinduer i khaki, vinrød eller antracit. Perlehvid og perlegrå passer godt til hinanden og skjuler ikke vinduesåbningen. Valget af farve vil lykkes, hvis du lytter til dine følelser..

Sådan gardineres et vindue i køkkenet: gardinmetoder

 Du kan slå vinduet og indstille de ønskede proportioner til det ved at drapere gardinerne..

Der er dybest set to typer gardiner.:

 • Symmetrisk;
 • Asymmetrisk;
 • Solid.

Enhver stærk tape vil gøre for drapering af gardiner. Enhver stærk tape vil gøre for drapering af gardiner.

Derudover kan gardinstoffet leveres med en gardinstang lavet af stof.

Symmetriske gardiner kan draperes som et teatergardin ved hjælp afO:

 • Bånd;
 • Hårnåle;
 • Krøllede indehavere;
 • Ringe;
 • Knude.

Gardinmetoden skal kombineres med tekstur af stoffet. Til tunge stoffer er ringe, hårnåle og bånd bedre, mens lette stoffer kan bindes i en knude. Derudover installeres krøllede beslag til gardiner på væggen ved siden af ​​vinduesåbningen..

Asymmetriske gardiner er draperet med nøjagtig de samme midler, kun ikke på to, men på den ene side af vinduet.

Massive gardiner har normalt en forhåndsdesignet løftemekanisme i form af tråde, der føres gennem stoffets folder. Et eksempel på dette snit: franske gardiner. Jo mere gennemsigtigt stoffet er, jo lettere er det at drapere det, og jo mere sol slipper det ind i køkkenet..

Sådan arrangeres et vindue i køkkenet uden gardiner

Hvis vinduesåbningens skråninger er helt flade, kan du roligt opgive gardinerne. Så vinduet i køkkenet ikke er forhænget og ser godt ud, kan du tilføje toning til skråningerne.

Et køkken uden gardiner bliver mere belyst: samtidig skal man huske på, at dette ikke er egnet til alle interiører Et køkken uden gardiner bliver mere belyst: samtidig skal man huske på, at dette ikke er egnet til alle interiører

Muligheder for at kombinere en ramme med skråninger:

 1. Farveret stel og farvede skråninger. Paletten vælges efter princippet om harmoni eller kontrast. Grøn ramme med gule skråninger, hvid – med æble, valnød – med pære. Du kan meget smukt arrangere et vindue uden gardiner, hvis du giver dig selv mulighed for at eksperimentere med åbningens farve..
 2. Hvid ramme og lyse skråninger. Almindelige hvide plastvinduer kan indrammes med citron, mynteblomster. Kombinationen af ​​en sandhældning med en hvid ramme ser godt ud.

En vigtig betingelse, hvorunder du kan nægte gardiner, er reparationens acceptable kvalitet. Bygherrer bruger ofte ikke tid nok til at afslutte vinduesåbningen, så krydset mellem hældningen og væggen ikke ser pænt ud. Du kan skjule denne defekt ved hjælp af hjørner eller uafhængigt bringe vinduesåbningen til perfektion.

Et vindue uden gardin efterlader meget plads i rummet, kombineres med enhver interiørstil, og med en kreativ tilgang ser det interessant og attraktivt ud.

Gardin til et plastvindue i køkkenet: modelvalg

Plastrammer er oftest hvide, fordi dette er den mest budgetmæssige mulighed, som er valgt af dets praktiske egenskaber. Ud over hvide karme kan du finde udsalg af termoruder, stiliseret træ, farvet, struktureret, mat og andre. Disse muligheder købes meget sjældnere, men de ser meget mere attraktive ud end standard hvid plast..

Plastrammen passer godt til persiennerne Plastrammen passer godt til persiennerne

Hvordan kan du slå den hvide vinduesramme:

 • På grund af farvede gardiner;
 • På grund af gardiner med et muntert og muntert mønster;
 • På grund af gardiner med usædvanligt snit.

Sådan vælges mønstrede gardiner:

 • Mønstrernes lodrette retning øger vinduets længde;
 • Vandret – udvider vinduesplanet;
 • Brækkede linjer glatter vindues silhuet ud;
 • Frit faldende stoffolder definerer en let kontur af vinduesåbningen.

Sådan sys gardiner med egne hænder (video tutorial)

Valget skal træffes efter din smag, fordi nogen kan lide bleg og behersket interiør, mens nogen elsker en overflod af farver og lyse mønstre.

Gardiner på vinduerne i køkkenet foto (foto)