Öntapadós tapéta: 4 alapvető ötlet a használatra

Az öntapadós tapéta népszerű kiváló teljesítménye és könnyű kezelhetősége miatt. Az öntapadós tapéta népszerű a kiváló teljesítménye és könnyű kezelhetősége miatt, talán az ilyen bevonat iránti érdeklődés a meglehetősen korlátozott színválaszték miatt csökkent. Ma az öntapadó tapétákat igazán széles választékban mutatják be, ráadásul most nemcsak a színt, hanem a textúrát is választhatja.

Ragasztó tapéta vagy öntapadó

Helyes azt mondani, természetesen öntapadós. A név önmagáért beszél – az ilyen háttérképek abban különböznek a szokásosaktól, hogy a bevonat varratos oldala speciális réteggel rendelkezik, amely lehetővé teszi a tapéta ragasztó nélküli rögzítését a felületen.

Az ilyen típusú háttérképek legelső típusai fényes vagy matt vásznak voltak, amelyek jól nyújtottak. De egy ilyen film nem mindig tűnt reprezentatívnak, ezért gyakrabban tapétát használtak a bútorok beillesztéséhez. Az ilyen típusú tapéták legelső típusai fényes vagy matt vásznak voltak, amelyek jól nyújtottak. De egy ilyen film nem mindig tűnt reprezentatívnak, ezért gyakrabban használtak tapétát a bútorok beillesztéséhez.

A modern öntapadó típusok sokkal jobban néznek ki – például a parafa tapéták iránt nagy a kereslet. A parafa hangszigetelő és hőszigetelő is. Mivel az ilyen tapéta gyártása során a parafa ragadós anyagot bocsát ki, ezt a tapétát nem kell speciális ragasztóval ragasztani. De ez csak azokra az esetekre vonatkozik, amikor speciális impregnálás történik (általában a csomagoláson feltüntetik, hogy nincs szükség ragasztóra).

Mely helyiségekben jobb öntapadó tapétát használni:

 • Ezek magas páratartalmú szobák, ami azt jelenti, hogy kád, fürdőszoba, konyha beilleszthető velük;
 • Olyan helyiségekhez, amelyek leginkább hajlamosak a fal deformálódására.

Az ilyen tapétákat nemcsak azért lehet egyedülállónak nevezni, mert mind a konyhában, mind a fürdőszobában jóak, hanem amiatt, hogy nemcsak falburkolatok, hanem bútorok is lehetnek Az ilyen tapétákat nemcsak azért lehet egyedülállónak nevezni, mert mind a konyhában, mind a fürdőszobában jóak, hanem amiatt, hogy nemcsak falburkolatok, hanem bútorok is lehetnek

Hogyan használható öntapadó szalag (videó)

Öntapadó tapéta falakhoz

Ezeknek a háttérképeknek számos előnye van, amelyek megvásárlásának indokaként szolgálnak..

Az öntapadó tapéta előnyei a falakhoz:

 • Erős, tartós;
 • A színek és textúrák modern választéka hatalmas;
 • A javítás velük gyorsabb;
 • Biztonságos az emberi egészségre;
 • Megfizethető ár;
 • Fokozott nedvességállóság jellemzi őket.

A falburkolatokhoz parafa alapon vagy természetes anyagok felületének utánzatával választhat tapétát. A falburkolatokhoz parafa alapon vagy természetes anyagok felületének utánzatával választhat tapétát.

Az öntapadó tapétákra nagy igény van a falak ragasztására.:

 • Fényes vagy matt vinil matricák;
 • Parafa tapéta magas hang- és hőszigeteléssel;
 • Tapéta természetes fa utánzatával, jól közvetítve a természetes anyag textúráját;
 • Öntapadó fotomurálok.

Ha kifejezetten a falak modern, öntapadós tapétájáról beszélünk, akkor tulajdonságaikban kiválóak, nemcsak lakóterek beragasztására alkalmasak, hanem irodákban, óvodákban stb..

Képek öntapadós tapétáról (videó)

Öntapadó tapéta bútorokhoz: modern dekoráció a belső térben

Nagyon gyakran ilyen dekoratív fóliát használnak a bútorok díszítésére. Leggyakrabban a fóliát dohányzóasztalok, munkalapok, bútorkészletek homlokzatai, szekrényajtók, szekrények belső felületei, szekrények, szekrények ragasztására használják..

A dekoratív filmeket leggyakrabban két célra vásárolják:

 • Régi bútorok restaurálása. A nagymama korának leírhatatlan komódja nem illik a modern belső térbe, de mégis erős és könnyen használható. Más módon is átalakíthatja, de ha gyorsan és egyszerűen akarja, a film elkészül.
 • Modern tárgyak dekorációja a belső térben. Például beillesztheti a konyha vagy a hűtőszekrény fölé, ez is gyors lesz, és az egész szoba képe megváltozik..

A ragasztó tapéta vagy film jó, mert a pénz és az idő is jelentéktelen, és a dolgok megjelenése jelentősen megváltozik A ragasztó tapéta vagy film jó, mert a pénz és az idő is jelentéktelen, és a dolgok megjelenése jelentősen megváltozik

Az egyetlen dolog az, hogy egy ilyen ragasztásnak tisztának és technológiailag fejlettnek kell lennie. Ha a bútorok összetett szerkezetűek, sok sarok és kanyar van, akkor problémás az öntapadó tapéta használata. Az Ön feladata egy olyan felület létrehozása, amelyet nehéz megkülönböztetni a természettől. Ha a filmbevonat azonnal feltűnik a tekintetben, ez nem a legjobb megoldás..

De nem csak a bútorokat lehet beilleszteni ilyen tapétákkal, gyakran ragasztott téglaszerű tapétákat használnak dekoratív kandallók létrehozásához. Például vegyen egy dobozt egy nagy plazma TV -ből, vágjon ki egy rést, és illessze rá ilyen tapétával. Egy fülkében elhelyezhet pár fadarabot, vagy csak óvatosan hajtogathat egy füzért, amely a kandalló melegét szimulálja. Jó kézzel készített nyaraláshoz minimális költséggel.

Öntapadó bútor dekoráció (videó)

Lehet-e öntapadó tapétát ragasztani a tapétára

A válasz egyszerű lesz – ha a fal lapos, akkor megteheti. Az öntapadót nem lehet csak a festett falra ragasztani, a tapadás alacsony lesz.

Ha a fal lapos, nincsenek látható hibák, az előző tapéta nem vastag és nem domború, akkor öntapadó tapéta ragasztható rá.

Hogyan kell helyesen ragasztani:

 • A vászon felső részét a leszedett fólia töredékével felviszik a fal tetejére;
 • Ahogy tapad, a védőfóliát eltávolítják;
 • A vásznat a falhoz ragasztják, és óvatosan kisimítják, hogy elkerüljék a buborékok kialakulását;
 • Ragasztás után hengerrel ismét elsimítjuk..

A következő csíkot a végétől a végéig ragasztják.

Az öntapadó fólia alatt, különösen a fényes alatt, minden felületi egyenetlenség jól látható - akár kisebb sérülések vagy apró törmelékek. Ezért valójában csak elméletileg lehetséges a már meglévő befejező rétegre ragasztani. Az öntapadó fólia alatt, különösen a fényes alatt, minden felületi egyenetlenség jól látható – akár kisebb sérülések vagy apró törmelékek. Ezért valójában csak elméletileg lehetséges a már meglévő befejező rétegre ragasztani.

Hogyan távolítsuk el az öntapadó tapétát a falról

Ha éppen ellenkezőleg, ki kell szabadítania a falat, használhat néhány trükköt.

A tapétákat nem mindig könnyű azonnal eltávolítani a falról, így a következőket teheti:

 • Használjon hagyományos hajszárítót. Felmelegíti a falat, megkönnyítve a tapéta leválását.
 • Fűtő lámpa. Az elv ugyanaz, maga a tapéta lassan elmarad a fal mögött, és csak óvatosan távolítsa el.
 • Polikarbonát kaparó. Könnyen használható, jól és elég gyorsan eltávolítja a bevonatot, miközben nem karcolja meg a falat.

Van egy másik módszer is: a szalag szélét felhúzza, és 30 fokos szögben lehúzza a falról.

hogyan kell ragasztani öntapadó tapéta videó

Hatékony módszer az öntapadó felület eltávolítására (videó)

Az öntapadós tapéta jó alternatíva a szokásos tapétákhoz, nagyszerű módja annak, hogy gyorsan és eredeti módon megváltoztassa egyik vagy másik felületét. És azt is, hogy új életet ad a régi dolgoknak.

Sikeres felújítás!

Öntapadó tapéta a belső térben (fotó)