Ovális asztal a konyhában: éles sarkok nélkül végezzük

Kerek átlátszó asztal - a legjobb megoldás egy kis konyhához A kerek, átlátszó asztal a legjobb megoldás egy kis konyhához. A bútorok, amelyek körülvesznek minket minden nap, láthatatlanul közölnek rólunk az egész világgal. Hangsúlyozza jellemvonásainkat, temperamentumunkat, vezetői hajlandóságunkat, vagy fordítva. Valószínűleg az éles kiálló sarkoktól való megszabadulás vágya egy adott személy belső igénye. Ennek eredményeként – nagy népszerűség, amely kerek és ovális asztalokat jelölt meg (beleértve a konyhai étkezőasztalokat is).

Kerek és ovális asztalok a konyhához a belső térben

Ami még figyelemre méltó az ovális vagy kerek asztaloknál, az a “rugalmasságuk” bármely belső térben. Ez a körülmény folyamatosan népszerűvé teszi a sarkok nélküli étkezőasztalokat. Alapvetően a munkalap áramvonalas formájáról van szó..

Nem minden konyhában lehet elhelyezni egy ovális asztalt. Nem minden konyhában lehet elhelyezni egy ovális asztalt.

Felhasználói előnyök:

 • Abszolút nem szükséges ugyanazokat a díszítőelemeket másolni, mint a főbútorokon (minták, betétek stb.) – a design integritása könnyen megteremthető a sikeres kiszolgálás és / vagy egy sor azonos szék használatával. harmónia az asztallal a tervezésben;
 • Nincs merev szöggeometria;
 • Nincsenek rögzítési pontok (az ovális és kerek asztalok mintha a saját életüket élnék, vagyis nem kötelesek szigorúan betartani a közeli falakat vagy berendezéseket – szekrényeket, szegélyköveket, polcokat);
 • Lehetőség van arra, hogy a maximális számú vendéget ültessük az asztalhoz az elv szerint (összehasonlításképpen: egy négyzet alakú asztal diktatórikusan kényszerít arra, hogy mindkét oldalon korlátozott számú embert helyezzenek el, általában 2-3, ritkábban 4 embert az asztallap külső széle).

Pszichológiai összetevő

Az éles sarkok nélküli étkezőasztalok leírhatatlan folyékonyságot árasztanak. A pszichológusok szerint a sima vonalak a belső terekben általában önmagukban pozitív és békítő jellegűek..

Az üvegpult semleges átlátszósága bármilyen konyhai kialakítással kompatibilis Az üvegpult semleges átlátszósága bármilyen konyhai kialakítással kompatibilis

Ajánlott ilyen kialakítású táblázatok:

 • Robbanásveszélyes személyiség és reaktív psziché, konfliktusokra hajlamos emberek;
 • Modulokkal teli környezetben (látens technogén agressziót bocsátanak ki, és kívánatos, hogy semmivel semlegesítsék);
 • Ha a családban kisgyermekek vagy felnőttek vannak, akiknek károsodott vestibularis készüléke van (gyakran ütköznek a környező tárgyakba, és ennek megfelelően traumatizálják a testüket).

Az áramvonalas kerek vagy ovális asztal nem járul hozzá a sérüléshez Az áramvonalas kerek vagy ovális asztal nem járul hozzá a sérüléshez

Figyelem! Az éles sarkok traumáját soha nem tárgyalják részletesen, de valójában a dolog komoly: a sikertelen elesés ütést okozhat a halántékon, a szemen és a test más részein, legalábbis a fogyatékosság elvesztésével.

Kerek asztalok a konyha belsejében (videó)

Ovális étkezőasztalok a konyhába és a nappaliba

Ma nemcsak a konyhában, hanem a nappaliban is aktívan vásárolnak kör vagy ovális alakú asztallapú étkezőasztalt. Sőt, a második lehetőség sokkal elterjedtebb. Hogyan lehet ezt megmagyarázni? Valószínűleg inkább hasonlít egy közönséges téglalap alakú asztalhoz, amelynek két hosszú és két rövid oldala van..

Mindannyiunknak van ismerős asszociációja: hosszúkás asztal, de nem téglalap, hanem ovális. Egy ilyen étkezőasztal (üveg vagy fa – nem ez a lényeg) organikusabban illeszkedik a négyszögletes kerületű helyiségekbe. Vagy az adott négyszögletes étkezési terület.

A konyhai asztalok anyagainak népszerűsége

A mai piacot elárasztja az építő- és bútorok rengeteg anyaga. Elemzők elismerték, hogy a fa és az üveg opciók körülbelül azonos népszerűségűek, bizonyos értelemben versengnek egymással..

A természetes fa biztonságos és környezetbarát anyag A természetes fa biztonságos és környezetbarát anyag

Fa étkezőasztal

A fa évszázadok óta tiszteletben tartja környezetbarát jellegét.

A természetes eredet önmagáért beszél:

 • Nincsenek polimerek, amelyek képesek veszélyes kémiai elemeket kibocsátani a környező térbe;
 • Jó minőségű (megfelelő feldolgozással a konyhai fából készült asztalok több mint egy tucat évig szolgálnak, sikeresen alkalmasak ismételt helyreállításokra);
 • A fából készült étkezőasztal szilárdnak, lenyűgözőnek és gazdagnak tűnik.

A természetes fából készült asztal bármilyen alakú lehet A természetes fából készült asztal bármilyen alakú lehet

A fából készült asztal alakja többféle módon készül:

 • Négyzet. Mind a négy oldal egyenlő, és csúszó kivitelben egy kiegészítő betét meghosszabbítja az asztalt, így téglalap alakú lesz.
 • Téglalap. Leggyakrabban egy ilyen fából készült asztal szilárd asztallal rendelkezik, néha enyhe keresztirányú tágulással..
 • Kör. A kerek fából készült asztal hangulatos családi összejövetelekhez, előnyös játékhoz és más hasonló eseményekhez kapcsolódik – egy nemes fa és egy üléssor “mindenki egyenlő” elvvel.
 • Ovális. Elsősorban tekintélyes elitklubokhoz, divatos szállodák termeihez, arisztokrata házak étkezőihez tervezték.
 • Háromszög. A sarokból készült fából készült asztal optimális olyan helyzetekben, amikor ki kell rakni a szoba közepét úgy, hogy segédeszközöket helyez el a perifériájára – edényeket a büféknél, csomagolóanyagokat a bemutatókon stb…

Az átlátszó üvegpult vizuálisan kibővíti a kis konyha helyét Az átlátszó üvegpult vizuálisan kibővíti a kis konyha helyét

Ovális asztal a konyhában

A fából készült bútorokkal ellentétben az üvegasztalok közelebb állnak a városias környezetben rejlő praktikumhoz:

 • Szerves anyagok hiánya (ez azt jelenti, hogy a falemez mikroparaziták általi károsodásának kockázata kizárt, a magas páratartalom miatt nincs anyagvesztés veszélye);
 • Tökéletes felületi simaság – nincsenek mikrorepedések, pórusok, karcolások;
 • Fényes fény és fényvisszaverő képesség.

Az üveg asztallapok tartós anyagból készülnek Az üveg asztallapok tartós anyagból készülnek

Figyelem! A szkeptikusok gyanakodhatnak arra, hogy az üvegasztalokat nagyobb valószínűséggel törik -e össze a mechanikai igénybevétel? A gyártó ragyogóan döntött erről a pillanatról: az asztallapok szuper erős, ütésálló üvegből készülnek.

Kerek üveg asztal a konyhához (videó)

Ovális asztal az egyik lábán a konyhához

Amikor egy üveg étkezőasztalt vásárol a konyhához, a leendő tulajdonos a választás kínjaival szembesül: Melyek az ideális méretek – érdemes kisebb vagy nagyobb asztalt venni? Az asztallapnak teljesen átlátszónak vagy mattnak kell lennie? Ideális esetben hány lábak legyenek – négy, három vagy egy?

Ami a méretet illeti, a szakemberek tanácsai a következők:

 • A legszűkebb helyen az asztallap külső pontjának el kell távolodnia a legközelebbi tárgytól, legalább 60-75 cm távolságban. A test átlagos teltségével a széken ülő személy elkerülheti a forgás nehézségeit és szabad az asztal megközelítése.
 • Figyelembe kell venni az asztalnál ülők átlagos “forgalmát” – milyen gyakran és milyen mennyiségben gyűjti össze az üvegasztal a vendégeket. Egy kis család számára rendszeres zajos lakomák hiányában elég a 80×1,45 cm -es vagy 95×1,70 cm -es merőleges tengely mentén álló modell..
 • Ne feledkezzen meg a konyha térfogatáról sem. Ha szoros, kompakt – kerülje a túlméretes asztali modelleket.

Az egylábas kialakítás sokkal könnyebbnek és szellősebbnek tűnik, mint a standard asztalok Az egylábas kialakítás sokkal könnyebbnek és szellősebbnek tűnik, mint a standard asztalok

A munkalap díszítéséről:

 • A semleges átlátszóság minden konyhai kialakítással kompatibilis (az átlátszó üveg elem univerzális);
 • A rajzok, dísztárgyak, művészi képek jelenléte sokat kötelez (felmerül a stíluskompatibilitás problémája).
 • Ami a lábak számát illeti, ez általában a legszélesebb téma egy részletes beszélgetéshez..

Néhány ember számára az egyik lábon álló modell és egyben ovális üveglap is okot ad a kételkedésre. Az üveg étkezőlapok elvileg praktikusak? Fából vagy műanyagból választhat a konyhában? Elég stabil egy ilyen asztal, ha egyszerre több helyen támaszkodnak rá?.

De a gyártók még itt is vigyáztak ránk, mintha előre sejtették volna a felhasználó lehetséges félelmeit:

 • Nagy szilárdságú üvegeket használnak, ellenállnak az ütésnek és a kopásnak (vastagság 6 és 10-12 mm között);
 • Az egyik lábon lévő étkezőasztalok nem kevésbé stabilak, mint a 3 vagy 4 lábon (vannak kétlábú asztalok is, amikor mindkét függőleges merevségét széles padlóelemek biztosítják, és az asztallap alatt speciális rögzítési módot alkalmaznak).

DIY ovális asztal (videó)

Szóval, még mindig kétségei vannak a konyha asztalának kiválasztásával kapcsolatban? Kétségtelen, hogy az étkezőasztal lehet fa, üveg, műanyag – bármi, de egyszerűen köteles minden családtagnak megfelelni, kivétel nélkül. Az átláthatóság és a lábak minimális száma talán a legszélesebb teret adja a fantáziáknak. Könnyű belső konzisztencia, kifogástalan teljesítménnyel és nagy szerkezeti megbízhatósággal párosítva – mi lehet jobb!

Ovális asztal a konyhában (fotó)