Konyhafal: 20 tervezési ötlet

A konyha fal a legfunkcionálisabb helyiség a szobában A konyha fal a legfunkcionálisabb helyiség a szobában Ez nem csak a konyhai kötény elrendezéséről szól – csak befejezési lehetőségekről van szó, hanem egy olyan zóna kialakításáról, ahol sok konyhai készüléket kompakt és racionális módon helyeznek el.

Konyhafal tetősínekkel

A tetősínek meglehetősen egyszerű kialakításúak, amelyek keskeny csövek, dugókkal a végén, és speciális fogasok rajtuk a konyhai eszközökhöz. Ezek a tartozékok horgok és polcok lehetnek, amelyek bárminek állványaként szolgálhatnak..

A tetősínek funkcionalitása miatt egyre népszerűbbek a konyha elrendezésében. A tetősínek funkcionalitása miatt egyre népszerűbbek a konyha elrendezésében.

Fém korlátpolcok, rács. Könnyen ápolhatók és nagyon tartósak.. Kényelmes elhelyezni ezeken a polcokon:

 • fűszertartályok,
 • konténerek ömlesztve,
 • alátétek,
 • edény tartók,
 • rácsok,
 • vágódeszkák,
 • evőeszköz.

A korlátrendszerek kényelmesek és praktikusak: nem sok helyet foglalnak el, miközben lehetővé teszik a legfontosabb súly kéznél tartását. A konyha díszeként is szolgálnak, így szigorúan és ugyanakkor feltűnés nélkül díszítik a teret..

A tetősínek a legjobb módja az edények tárolásának megszervezésének A tetősínek a legjobb módja az edények tárolásának megszervezésének A tetősínek bármilyen konyhai stílushoz alkalmasak A tetősínek bármilyen konyhai stílushoz alkalmasak

A felfüggesztett rendszerek kétféle lehetnek:

 • Vízszintes tetősínek. A leggyakoribbak bármilyen vízszintes síkhoz vannak rögzítve. Leggyakrabban pontosan a szekrények alá vannak rögzítve..
 • Függőleges tetősínek. A szekrényektől a munkalaphoz rögzítve, ugyanabban a konyhában vagy munkafalon, eredetinek tűnnek. Adja meg a térnek a hiányzó dinamikát.

A legegyszerűbb korlátrendszerek egyszintűek. Színpaletta – az egyszerű metálfénytől a világos, lédús árnyalatokig. A többszintű rendszerek megnehezíthetik a belső teret, ezért nem praktikus kis konyhákban használni őket..

Tetősínek a konyha belsejében (videó)

Konyhafal csuklós polcokkal

Nem mindenki szereti a lógó szekrényeket a falakon. Sok tulajdonos szereti a nyitott polcokat, a konyhafalak elrendezésének egyfajta retro változatát..

A modern tervezők támogatják ezt az elképzelést: úgy vélik, hogy a fali szekrények konyhai készletekkel együtt, még akkor is, ha kényelmesek, praktikusak, de nagyon személytelenné teszik a helyiségeket. A konyha nagyon racionális hely lesz, könnyedségtől és kényelemtől mentes..

Ezért a falon lévő nyitott polcok, szekrények vagy szekrények, komódok és polcok újra divatba kerülnek. Vintage plakettet viselnek, ami még népszerűbbé teszi őket..

Néhány kézműves dekupázs és más dekorációs módszerekkel restaurálja a régi konyhai polcokat és tálalószekrényeket, és így egyedivé, melegé, otthonossá teszi a konyhát.

A függesztett polcok nemcsak dekoratívak, hanem a konyha falának funkcionális részei is, és számos előnnyel rendelkeznek a zárt szekrényekkel szemben. A függesztett polcok nemcsak dekoratívak, hanem a konyha falának funkcionális részei is, és számos előnnyel rendelkeznek a zárt szekrényekkel szemben. A polcok előnye, hogy minden, amire szüksége van, könnyen elérhető. A polcok előnye, hogy minden, amire szüksége van, könnyen elérhető.

Ami a függő polcokat illeti, ezek a következők:

 • A polcok önmagukban díszítő elemek.. Igen, a rajtuk tárolt dolgok jól láthatóak. De az edényeket és edényeket el lehet helyezni egy konyhaszekrényben, és gyönyörű tárolóedényeket, aranyos tányérokat, minden lehetséges üveget ömlesztett termékekhez nyilvános kijelzőre lehet helyezni..
 • Minden kéznél. Nem kell kinyitni / bezárni a szekrényajtókat, amelyek nagyon gyorsan bosszantani kezdenek nyikorgásukkal.
 • A fa polcok bájosan néznek ki. Kézműves munkákkal és konyhai csecsebecsékkel díszíthetők..
 • A sarokpolcok többszintűek lehetnek. Átveszik a fal azon részét, amelyet gyakran nem használnak. Ez helyet takarít meg.

A csuklós polcok anyagban, méretben, textúrában, színben különböznek. Készítheti őket saját kezével, igazodva a konyhabelső jellemzőihez.

Egyedi konyhai fal követheti a szoba alakját Az egyedi konyhafalak követhetik a szoba alakját

Konyha fal dekoráció – lehetőségek

Néhány ismerős szovjet szabály szerint a konyha falát még mindig gyakran csempe díszíti. De ez gyakran nagyon egyszerűen történik, nem tudva, hogy hány érdekes lehetőség van a csempe lerakására. Manapság egy csempe képe vagy képe lehet, és maga a csempe nem szabványos formában van, és mozaik formájában is elhelyezhető..

Ezenkívül a konyhai falat vagy a kötényt a következő anyagok díszítik:

 • műanyag panelek,
 • MDF panelek,
 • mozaik-,
 • hamis gyémánt,
 • üveg,
 • tükör stb.

A fő követelmény az, hogy a falnak összhangban kell lennie a konyha általános kialakításával..

Hogyan válasszuk ki a konyhafalat (videó)

Konyha vagy munkafal – olyan terek, amelyeket a konyha tulajdonosai nem használnak ki teljesen. A sztereotípiáktól távolodva konyhafalat építhet, mintha elegáns retro képeslapokból származna. Csodálatos lesz abban, hogy a függő szekrények szigorú geometriája átadja helyét a polcok nyitottságának és egyszerűségének, a konyhai eszközök eleganciájának és az aranyos apróságoknak. Egy ilyen konyhában főzni szeretne, itt szeretné kezelni a háztartást és vendégeket hívni.

Konyhai faltervezési lehetőségek (fotó)