Renovare bucătărie 6 mp – potențial mare al unei suprafețe mici (galerie foto)

Trucurile moderne de proiectare vă ajută să profitați la maximum de fiecare metru pătrat de bucătărie de 6 mp Trucurile moderne de design ajută la valorificarea la maximum a fiecărui metru pătrat de suprafață de bucătărie de 6 mp Multe familii de mulți ani se înghesuie într-un apartament mic, unde, în plus, aspectul bucătăriilor lasă mult de dorit. Ideile proaspete ale designerilor moderni ajută la rezolvarea problemei urgente a celei mai eficiente utilizări a spațiului de bucătărie de metri pătrați..

Proiect de bucătărie mic, dar confortabil

Lipsa de pătrate de metri inspiră implementarea unui design de bucătărie de 6 metri pătrați, în care fiecare centimetru liber de spațiu ar trebui folosit cât mai util posibil. Mai ales dacă aveți de gând să reparați într-un mic Hrușciov cu propriile mâini. În acest caz, avantajul este că îmbunătățirea interiorului de 6 m2 va avea ca rezultat un cost redus..

Atunci când planificați renovarea unei mici bucătării cu o investiție economică, este important un proiect întocmit corespunzător. Atunci când planificați renovarea unei mici bucătării cu o investiție economică, este important un proiect întocmit corespunzător.

Este important să luați în considerare cu atenție ideile și opțiunile pentru a elabora un proiect detaliat de renovare, inclusiv amplasarea mobilierului.

În primul rând, este util să vă familiarizați cu exemple ilustrative despre cum să reparați o bucătărie de 6 mp cu propriile mâini. Proiectele pline de internet vă vor descuraja că aspectul unei mici bucătării nu poate fi convenabil și atractiv..

Opțiuni de amenajare pentru o bucătărie mică (video)

Munca pregatitoare

Înainte de începerea lucrărilor de renovare, mobilierul și aparatele electrocasnice sunt scoase din bucătărie. Acestea nu numai că vor interfera, dar pot fi, de asemenea, deteriorate sau pătate cu materiale de construcție. Când spațiul este eliberat, planul de lucru este următorul:

 • îndepărtați tapetul vechi;
 • pereții sunt curățați de vopsea și tencuială;
 • dacă este necesar, scăpați de linoleum și șapă.

Înainte de începerea reviziei, vechile acoperiri sunt demontate Înainte de începerea reviziei, vechile acoperiri sunt demontate După ce bucătăria este curățată de resturi, puteți începe să lucrați. După ce bucătăria este curățată de resturi, puteți începe să lucrați.

Adesea, aspectul bucătăriilor vechi prevedea spațiu de depozitare sau alte nișe. Dacă este eliminat, acest spațiu va spori și mai mult spațiul pentru a-ți aduce la viață ideile creative..

Repararea începe

Când suprafețele camerei dvs. de 6 m2 sunt pregătite, puteți începe să implementați ideea principală. Prima etapă a renovării este instalarea podelei, pereților și tavanului..

Designul pe mai multe niveluri cu tavan întins în bucătărie arată foarte impresionant Designul pe mai multe niveluri cu tavan întins în bucătărie arată foarte impresionant

 • Pentru completarea șapei, un strat de nisip este așezat mai întâi pe placa de beton. Spuma de polistiren extrudat este plasată pe suprafața sa nivelată, acoperită cu un film deasupra. Abia atunci se poate turna șapa. În loc de linoleum sau lemn, este mai bine să puneți plăci ceramice pe podea. Acesta este ușor de curățat și ușor de curățat..
 • Există diverse opțiuni pentru decorarea tavanului. Pentru bucătărie, cel mai potrivit va fi din gips-carton sau tensiune. Se potrivesc cu ușurință în orice interior, sunt ușor de instalat și au un cost accesibil..

Șapă de beton nivelează în mod ideal podeaua pentru instalarea ulterioară a stratului de acoperire Șapă de beton nivelează în mod ideal podeaua pentru instalarea ulterioară a stratului superior Dintre toate acoperirile pentru podea, plăcile ceramice sunt cele mai preferate pentru bucătărie. Dintre toate acoperirile pentru podea, plăcile ceramice sunt cele mai preferate pentru bucătărie. În locul plăcilor, puteți folosi panouri decorative de protecție din sticlă temperată pentru șorț, care sunt un strat fiabil, practic și durabil În locul plăcilor, puteți folosi panouri decorative de protecție din sticlă temperată pentru șorț, care sunt un strat fiabil, practic și durabil

 • Pereții sunt nivelați cu un strat subțire de tencuială. Peretele în care proiectul prevede amplasarea mobilierului este realizat din gips carton. Este convenabil să ascundeți conducta în gips-carton. În acele locuri în care este planificat să atârnați dulapurile, profilele orizontale sunt instalate ca elemente de fixare. Se recomandă așezarea șorțului în zona de lucru cu dale.

Proiecte foarte funcționale care implică abandonarea ușii bucătăriei în favoarea unui arc. Este ușor să-l construiești cu propriile mâini pe un cadru din gips-carton din aluminiu. Și pentru a vă izola de mirosul puternic din bucătărie, montați o hotă deasupra aragazului.

Renovare bucătărie 6 mp (video)

Planificare și design interior

Interiorul depinde în mare măsură de aspectul camerei pe care îl aveți – unde sunt ferestrele și ușile, încălzitorul de apă cu gaz și aragazul. Pe baza acestui lucru, designul unei bucătării de 6 mp poate fi foarte divers.. Luați în considerare principalele tipuri de bucătării mici convenționale și tipurile adecvate de mobilier de bucătărie:

 1. Set de bucătărie într-o singură linie – opțiunea clasică și cea mai bugetară. Un astfel de interior asigură utilizarea maximă a contoarelor utile sub formă de dulapuri spațioase și un spațiu de lucru larg. O idee bună pentru acest tip de mobilier este o plită încorporată;
 2. Bucătărie de colț – economisește nu doar spațiu, ci și timp, deoarece reduce la minimum spațiul dintre triunghiul clasic de bucătărie al hostesei „frigider-chiuvetă-aragaz”. Mobilierul din colț diferă de mobilierul liniar cu o aripă suplimentară la unghi drept, în care este convenabil să plasați o chiuvetă;
 3. Cu frigider sau coloană la intrare – pentru ca coloana să nu strice aspectul general al bucătăriei, o încadrează în interior, ascunzând-o cu propriile mâini într-unul din dulapurile de perete. Această idee se aplică și frigiderului. Cu toate acestea, acest lucru pierde câțiva centimetri de spațiu liber..

Un număr suficient de unități de bucătărie într-o singură linie poate fi plasat în bucătărie de 6 mp, dacă are o formă dreptunghiulară Un număr suficient de unități de bucătărie într-o singură linie poate fi plasat în bucătărie de 6 mp, dacă are o formă dreptunghiulară Amenajarea pe colț a mobilierului într-o bucătărie mică este o tehnică standard de proiectare Amenajarea pe colț a mobilierului într-o bucătărie mică este o tehnică standard de proiectare Instalarea unui frigider la intrarea în bucătărie de 6 mp reduce spațiul său util Instalarea unui frigider la intrarea în bucătărie de 6 mp reduce spațiul său util

Mobilierul încorporat, ajustat la dimensiunea bucătăriei, nu numai că se va încadra în interior cu cel mai mare succes, dar va economisi și metri pătrați.

Semnificația culorii și a iluminatului

Utilizarea corectă a culorilor și a iluminatului va ajuta la crearea iluziei câtorva metri în plus:

 • păstrați un echilibru între tonurile deschise și întunecate, acestea din urmă în interior nu ar trebui să depășească 60%;
 • este mai bine să faceți pereții monocromatici, să evitați desenele și ornamentele mari – acest lucru face ca spațiul să pară vizual mai mic;
 • nu este de dorit să folosiți lămpi fluorescente în bucătărie și se recomandă echiparea suplimentară a zonelor de lucru cu iluminare spot.

Interior bucatarie 6 mp (video)

Concluzie

Chiar și într-o bucătărie mică, există un mare potențial pentru economisirea de metri pătrați. Utilizați sfaturile noastre, iar gazda nu numai că va fi mai confortabilă, ci și mai plăcută de gătit în noul interior ergonomic..

Design bucătărie 6 mp (foto renovare)