Proiectăm o cameră de zi pentru bucătărie de 13 mp: cele mai bune idei de design

O bucătărie mare oferă o oportunitate excelentă de a amenaja două camere într-un singur spațiu O bucătărie mare oferă o oportunitate excelentă de a aranja două camere într-un singur spațiu. O bucătărie mare este cea mai bună oportunitate de a combina două camere într-un singur spațiu. Proiectul combinării spațiilor, de exemplu, aceeași bucătărie și cameră de zi, conduce lista transformărilor. Dar, în cazul în care pereții nu trebuie demolați, iar 13 metri pătrați sunt suficienți pentru a face un singur spațiu fără transformări serioase, în care se vor potrivi atât bucătăria, cât și camera de zi.

Când trebuie să combinați camera de zi cu bucătăria

Combinarea a două zone cu funcționalități diferite este posibilă dacă obiectivul dvs. este să economisiți contori. Se pare că o cameră concepută ca living va deveni un dormitor sau o grădiniță.

Combinând funcționalitatea a două camere, veți obține o cameră suplimentară pe care o puteți utiliza în scopuri proprii Combinând funcționalitatea a două camere, veți obține o cameră suplimentară pe care o puteți utiliza în scopuri proprii

Dacă dimensiunea bucătăriei nu este păcat, iar camera poate găzdui un loc pentru primirea oaspeților, relaxarea în fața televizorului etc., atunci opțiunea bucătărie și cameră de zi nu este rea..

„Plusurile” evidente ale unei astfel de fuziuni:

 • Gătitul și comunicarea cu membrii gospodăriei, privirea la televizor – și totul fiind într-o singură cameră – este foarte convenabil pentru mulți;
 • Fosta cameră de zi poate fi transformată într-o cameră pentru copii, într-un birou, într-un dormitor pentru oaspeți, într-o cameră pentru un membru în vârstă al familiei etc .;
 • Zonarea spațiului va ajuta la evitarea iluziei de a amesteca interiorul: zona de gătit și zona de living vor fi, deși situate pe aceiași 13 metri pătrați, diferă atât în ​​interior, cât și în design;
 • Prin fuzionarea zonelor, puteți obține chiar confortul care unește gospodăriile.

„Dezavantaje” ale zonelor de conectare:

 • Este dificil să faci un proiect de proiectare a unui spațiu combinat fără ajutorul specialiștilor;
 • Există mulți metri, dar aranjamentul mobilierului este uneori dificil de alfabetizat – de multe ori nu este loc pentru ceva;
 • Nu tuturor le place că, în timp ce stau pe canapea uitându-se la televizor, se vor auzi mirosuri din bucătărie, chiar și cele mai parfumate;
 • Interiorul camerei combinate nu ar trebui să contrasteze din cauza scopului diferit al zonelor – nu este întotdeauna posibil să o faceți singur.

Și, cu toate acestea, prin conectarea bucătăriei cu camera de zi, puteți obține o cameră separată gratuită și acesta este scopul principal al unei astfel de fuziuni.

Proiectarea unei bucătării combinată cu o cameră de zi (video)

Tehnici de zonare

Orice proiect începe cu opțiuni, în cazul combinării a două zone – cu opțiuni de zonare. 13 mp sunt suficienți pentru a încerca o mulțime de posibilități:

 • Ghișeu de bar. Cea mai simplă și mai populară tehnică de zonare este doar utilizarea unui blat care separă bucătăria de sufragerie. În același timp, prin culoare și textură, blatul de bar ar trebui să fie în armonie cu ansamblul de bucătărie, dar o anumită nuanță semantică care să se potrivească cu setul cu cască și contor ar trebui să fie, de asemenea, în camera de zi.
 • Partiție cu TV. Soluție mai originală. Poate pentru unii este un design îndrăzneț, dar ca idee de interior este interesant. Concluzia este că locul în care bucătăria se separă de camera de zi este îngrădit cu un perete solid puțin mai larg decât lungimea televizorului. În consecință, televizorul este fixat pe el. Proiectarea pereților poate include rafturi, nișe și diferite modele..

Folosind blatul de bar, puteți separa zona de gătit de camera de zi Folosind blatul de bar, puteți separa zona de gătit de camera de zi O partiție mică cu televizor este o soluție mai elegantă pentru zonare O partiție mică cu televizor este o soluție mai elegantă pentru zonare

 • Bibliotecă. La fel ca peretele din spatele căruia începe camera de zi, 13 metri pătrați pot fi împărțiți de un raft până la tavan. Puteți așeza orice pe rafturile sale – de la vase la cărți. O opțiune interesantă va fi un raft cu un acvariu.
 • Perete de margine. În locul rezervat bucătăriei, trebuie să proiectați o margine volumetrică. Dimensiunea sa poate fi diferită: vă puteți imagina convențional că este cu adevărat posibil să ascundeți un frigider în spatele pervazului (adică de o astfel de lățime).
 • Podium. Un proiect cu podium poate implica atât o soluție interioară independentă (adică un podium și atât), sau o combinație a nivelului podelei cu alte tehnici de zonare.
 • Masă lungă. De asemenea, o opțiune bună pentru 13 mp. Doar trebuie să o faceți nu cu masa obișnuită pe picioare, ci cu o structură lungă și solidă, fără gaură sub masă..

Printre alte opțiuni care schimbă designul camerei: pereți falși de diferite forme geometrice, perdele din fire decorative, uși glisante transparente, ecrane, partiții mobile etc..

Ce să faci cu canapeaua

Mai exact, cum se potrivește cel mai bine în interior? Apropo, canapeaua poate face față perfect rolului „zonatorului” camerei. Este plasat cu partea din față la intrare, iar partea din spate denotă linia de la începutul zonei de bucătărie..

Canapeaua din bucătărie combinată cu camera de zi poate deveni elementul central al interiorului Canapeaua din bucătărie combinată cu camera de zi poate deveni elementul central al interiorului

Dacă nu există nicio posibilitate sau dorință de a face reamenajare, puteți zonala camera cu ajutorul unei canapele Dacă nu există nicio posibilitate sau dorință de a face reamenajare, puteți zonala camera cu ajutorul unei canapele O canapea poate fi amplasată lângă barul care separă zona de bucătărie de camera de zi. Acest design este simplu și convenabil. O canapea poate fi amplasată lângă barul care separă zona de bucătărie de camera de zi. Acest design este simplu și convenabil.

Deseori un bar este plasat în spatele canapelei, în spatele căruia, la rândul său, începe bucătăria. Acest design este simplu, dar foarte convenabil, mai ales atunci când vizionați filme cu întreaga familie – există un loc de 13 mp pentru toată lumea..

Iluminarea camerei

Camera de zi, situată într-o bucătărie mare, presupune atât prezența unui candelabru, cât și a luminii reduse pentru întâlnirile de seară și pentru vizionarea televizorului..

În bucătărie, ar trebui să existe un iluminat separat pentru zona de lucru: iluminarea contoarelor în care se prepară mâncarea trebuie să fie de înaltă calitate.

Corpurile de iluminat ar trebui să se încadreze armonios în interior, unind stilul celor două zone. Adică, lămpile de înaltă tehnologie din bucătărie și un candelabru clasic în sufragerie vor încălca conceptul de design al spațiului..

Bucătărie living 13 mp (video)

Concluzie

În bucătărie, unde nu există lipsă de metri pătrați, ele combină adesea două zone funcționale diferite. Aparatele electrocasnice moderne permit zonei de zi să stea departe de sunete și mirosuri din zona bucătăriei, în timp ce gospodăriile, dimpotrivă, vor găsi mai ușor să comunice între ele, fără a înceta să facă propriile lor lucruri..

Design bucătărie 13 mp (foto interioară)