Recomandări: cum să lubrifiați plăcintele astfel încât să fie roșii și apetisante

 • La prepararea oricărei produse de patiserie, trebuie unsă deasupra cu un ou sau separat cu alb și gălbenuș La prepararea oricărei produse de patiserie, trebuie unsă deasupra cu un ou sau separat cu albuș și gălbenuș Timp de gătit: 15 minute;
 • Porții: 8
 • Kcal: 278;
 • Proteine ​​/ Grăsimi / Glucide: 8 g / 5 g / 58 g.

Folosind exemplul de chifle delicioase simple, vă vom spune cum să lubrifiați corect produsele coapte, astfel încât după ce le scoateți din cuptor să nu existe dezamăgiri.

Produsele nu sunt lubrifiate numai dacă este prevăzut un alt decor. Deci, mai jos va fi descrisă o rețetă pentru chifle proaspete, parfumate, roșii, care sunt unse cu un ou, pentru a da o crustă lucioasă, roșiatică, ca o frunză..

Ingrediente

 1. Ou – 3 buc. (1 bucată pentru ungerea sulurilor);
 2. Lapte – 230 ml;
 3. Făină – 120 gr;
 4. Sare – 0,5 lingurițe.

Pentru a menține produsele de patiserie lucioase, acestea pot fi unse înainte de a fi trimise la cuptor. Pentru a menține produsele de patiserie lucioase, acestea pot fi unse înainte de a fi trimise la cuptor.

Pregătire:

 1. Trebuie să amestecați făină, sare, câteva ouă bătute. Se amestecă astfel încât să nu existe bulgări.
 2. Apoi, trebuie să adăugați lapte.
 3. Turnati aluatul pe jumatate in formele de briose, deoarece acesta va creste la copt.
 4. Se pune la copt la cuptor.
 5. De îndată ce puteți vedea că chiflele sunt aproape gata, trebuie să deschideți cuptorul, să scoateți foaia de copt și să ungeți chiflele cu un ou bătut, astfel încât să strălucească după coacere. Când chiflele sunt ușor coapte, o culoare uniformă roșie este garantată.

Cum să ungi plăcintele pentru a străluci după coacere

Este necesar să aplicați amestecul direct pe aluatul crud, pe produsul finit, care a fost deja așezat pe pergament, pe hârtia de copt.

Brutarii recomandă să ungeți plăcinte, plăcinte și chifle cu unul dintre următoarele amestecuri:

 1. Pentru produsele de copt roșii, strălucitoare, se folosește de obicei albușul bătut separat de gălbenuș. Se aplică produselor înainte de coacere..
 2. Dacă împrăștiați produsele coapte cu un ou nedespărțit, atunci produsele coapte se vor dovedi a fi roz, dar totuși puțin mai palide.
 3. Dacă bateți un ou cu unt și îl întindeți cu un amestec de produse de patiserie, chiflele vor deveni mai moi și mai aromate..

Atenţie! Dacă produsele coapte sunt unse cu un ou bătut care nu a fost separat, atunci amestecul trebuie aplicat subțire, altfel produsele coapte se vor sparge și își vor pierde atractivitatea..

Decât ungeți plăcintele cu proteine ​​sau gălbenuș

Plăcintele și orice produse de patiserie pot fi unse atât cu albuș de ou, cât și cu gălbenuș, și puteți adăuga, de asemenea, strălucire folosind alte perii de bărbierit. De exemplu, fiecare gospodină va fi interesată de ungerea chiflelor pentru a le face frumoase, apetisante, dacă a uitat să le ungă înainte de a le trimite la cuptor..

Nu trebuie să uităm că plăcintele și chiflele sunt lubrifiate numai pentru a le oferi strălucire, iar compoziția lubrifiantă nu trebuie în niciun caz să întrerupă gustul produsului în sine. Nu trebuie să uităm că plăcintele și chiflele sunt lubrifiate numai pentru a le oferi strălucire, iar compoziția lubrifiantă nu trebuie în niciun caz să întrerupă gustul produsului în sine.

Brutarii au câteva trucuri pe care le împărtășesc cu plăcere:

 1. Va face chiflele să strălucească și să înmoaie ușor coaja de lapte încălzit.
 2. Untul va face produsele de patiserie moi și aromate.
 3. Dacă ungi chiflele cu apă cu zahăr, atunci după ce siropul se usucă, vor străluci fermecător.
 4. Apa simplă va merge la fel de bine. Dacă spălați ușor suprafața coacerii, atunci după uscare se va obține un efect sidef..

Cum să lubrifiați corect produsele de patiserie

Oricare ar fi compoziția coacerii, pentru ca aceasta să arate apetisantă și să aibă o suprafață roșiatică, este necesar să puteți aplica amestecul corect. Plăcintele trebuie lubrifiate longitudinal, de preferință cu o singură lovitură, întregul produs, altfel va fi pătat. Se recomandă aplicarea amestecului cu o perie specială de patiserie..

Pensula nu zgârie produsul și aplică compoziția uniform. Este necesar să ungeți cu un strat foarte, foarte subțire.

În plus, nu trebuie să uităm de temperatura de coacere, la o temperatură mai scăzută, plăcintele și chiflele vor fi mai moi și mai ușoare, la 200 gr. dobândesc o crustă roz, apetisantă.

Coacerea încântă întotdeauna familia și oaspeții. Pentru fiecare gospodină care iubește să coacă, nu vor exista informații inutile despre cum să ungeți corect produsele coapte.

Chifle unse cu ou: rețetă pas cu pas cu fotografie

Pentru a pregăti aluatul, trebuie să încălziți laptele la 30-40 de grade, să diluați drojdia în el, să adăugați zahăr și făină cernută Pentru a pregăti aluatul, trebuie să încălziți laptele la 30-40 de grade, să diluați drojdia în el, să adăugați zahăr și făină cernută Acum trebuie să adăugați ouă, sare și zahăr în aluat. Se amestecă până se omogenizează și se adaugă făină Acum trebuie să adăugați ouă, sare și zahăr în aluat. Se amestecă până se omogenizează și se adaugă făină Adăugați unt în amestecul rezultat și frământați aluatul Adăugați unt în amestecul rezultat și frământați aluatul După ce a venit aluatul, îl împărțim în părți uniforme și formăm chifle După ce a venit aluatul, îl împărțim în părți uniforme și formăm chifle Ungeți chiflele cu gălbenuș de ou și puneți-le pe o foaie de copt unsă. Trimitem la cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20-30 de minute Ungeți chiflele cu gălbenuș de ou și puneți-le pe o foaie de copt unsă. Trimitem la cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20-30 de minute Cojile, unse cu gălbenuș de ou, sunt gata. Poftă bună! Cojile, unse cu gălbenuș de ou, sunt gata. poftă bună!

Rețetă de chifle de casă (video)