Hvilken bordplade du skal vælge til køkkenet – en oversigt og sammenligning af 9 muligheder

Bordpladen (øverst) er den mest stressede og ofte den dyreste del af køkkenet. At vælge en god arbejdsflade er ikke for svært. Alt du behøver er nogle oplysninger. I denne vejledning undersøgte vi fordele og ulemper ved de mest populære typer bordplader, forespurgte om priser og producenter, hentede de mest beskrivende fotos og gav nyttige råd om valg.

Sammenlign ydeevneegenskaber

Tag et kig på sammenligningstabellen for ydelsen af ​​de 6 hovedtyper af bordplader. Resultaterne kan overraske dig: det viste sig, at den dyreste løsning langt fra er den bedste, og den billigste er en af ​​de mest praktiske..

Hvis du ser på bordet på en smartphone, skal du dreje det til en vandret position – på den måde passer hele bordet ind i skærmområdet.

Agglomerat Akrylsten Natursten Plastplade Bordplade Træ i rustfrit stål
Modstandsdygtig mod ridser Store dårligt Store tilfredsstillende tilfredsstillende dårligt
Modstandsdygtig over for snavs Store tilfredsstillende tilfredsstillende * Marmor – dårligt Store tilfredsstillende Tilfredsstillende * Kan forblive fingeraftryk, vandpletter
Modstandsdygtig over for revner og revner Store Store tilfredsstillende Store tilfredsstillende Store
Modstandsdygtig over for kontakt med varme retter tilfredsstillende dårligt Store dårligt tilfredsstillende Store
Modstandsdygtig over for fødevaresyrer Store Store tilfredsstillende * Marmor – dårligt tilfredsstillende dårligt Store
Fugtighedstæthed Store Store tilfredsstillende Tilfredsstillende * Men i sømme og led – dårligt dårligt Store
Slagfasthed Store tilfredsstillende tilfredsstillende tilfredsstillende tilfredsstillende Store
Farvestabilitet Store Store dårligt Store tilfredsstillende Store

Oversigt over 9 køkkenbordplader

Lad os nu se nærmere på alle typer bordplader. Hvis du har travlt, skal du klikke på den øverste mulighed, du er interesseret i:

 • LMDF eller lamineret spånplade;
 • Kunstig sten (akrylat);
 • Agglomereret sten (agglomereret kvarts eller kunstig granit);
 • Natursten (marmor og granit);
 • Solidt træ;
 • Rustfrit stål.

Bordplade i plast – en økonomisk mulighed, men på ingen måde andenrangs

En plastplade er en flot “arbejdshest”, der på trods af de laveste omkostninger på mange måder er bedre end dyre træ- og endda marmorplader..

Bordpladen i plast kan laves på basis af spånplader eller MDF. Udadtil er de ikke forskellige, den eneste forskel er, at MDF er sikrere, da ikke-toksiske formaldehydharpikser bruges som bindemiddel i fremstillingen, men paraffin og lignin. Derudover er MDF tættere og stærkere end spånplader. Af denne grund er MDF -toppe dyrere end laminerede spånplader..

Priser: 1000-4000 rubler pr. Løbende meter.

Muligt design: overfladen kan være blank og mat, glat og struktureret, f.eks. Efterligne træfibre. Oftest efterligner bordplader af træ og stenplader, men der er også ensfarvede toppe..

 • Plastplade lamineret spånplade Trælignende bordplade i det indre af et moderne køkken
 • Plastplade lamineret spånplade Trælignende bordplade i det indre af et moderne køkken

Her er et lille udvalg af fotos af plastiske bordplader under en sten.

Lamineret bordplade af spånplader under en sten

Bordplade i sten

Mørk lamineret bordplade under spån

Orange lamineret bordplade i spånplade

Farvet lamineret spånplade

Størrelsesområde: Standardpladelængde – 4100 mm. Standardbredden (dybden) på pladen er 60 cm, men den kan være forskellig, for eksempel 40, 70, 80, 90 og 120 cm. Tykkelsen af ​​pladerne kan være 38 mm eller 28 mm, sjældnere 40 mm.

 • En tyk plastplade er at foretrække, da den er ideel til installation af kogeplader, og generelt ser den mere robust ud.

Producenter:

 • Russiske fabrikker: EuroChem-1, Odyssey, Skif, Soyuz.
 • Europæiske producenter: Egger, Westag&Getalit (Tyskland), Liri Industriale (Italien), Kronospan (Østrig).
 • Nogle af dem producerer også deres bordplader køkkenfabrikker, for eksempel “Stilfulde køkkener”.

Bordplade i plast under en sten

Sælgere i saloner kalder ofte laminerede spånplader ved forskellige navne: laminerede bordplader, HPL -plader eller højtryksplast. Alle disse navne betyder det samme materiale.

Fordele og ulemper
Den laveste pris. Kan svulme op af fugt, der er fanget i sømme eller ved kanten. Vandpytterne på selve bordpladen er sikre, men kanter og samlinger skal holdes væk fra vand.
Slagfasthed. Det svage punkt på den laminerede spånplade / LMDF bordplade er kanten. Hvis det skræller af med tiden, vil dette igen føre til hævelse af pladen og frigivelse af formaldehyd..
Modstandsdygtig mod ridser. Bordpladen kan vaskes med lette slibemidler, hård svamp og børster. Tilstedeværelsen af ​​synlige sømme i hjørne bordplader komplicerer let rengøring (snavs bliver tilstoppet i revnerne), ødelægger noget køkkenets udseende (monolitiske borde ser pænere ud) og gør spånpladen / MDF -tykkelsen sårbar over for fugt.
Let at rengøre. Spånplade uden kant er giftig og afgiver formaldehyd.
Største udvalg af farver og teksturer. Overfladen på lamineret spånplade / LMDF er bange for varme retter og kan kun modstå kortvarige kontakter med den.
Relativt modstandsdygtig over for farvepigmenter, svage syrer, alkali, alkohol og chlor.

Hjørnebordplade i plast

Tilstedeværelsen af ​​samlinger er en af ​​de største ulemper ved en plastplade med en kantet konfiguration

Vores råd:

 1. Den laminerede bordplade af spånplader skal opfylde E1 -formaldehydemissionsklassen. Som regel har kinesiske bordplader ikke certifikater, der bekræfter deres sikkerhed..
 2. Jo tykkere plastlag, jo mere slidstærk er bordpladen. Bordplader fremstillet i Rusland og Polen har oftest plast med en tykkelse på 0,4-0,5 mm. Tyske, østrigske og italienske producenter gør plastlaget tykkere – 0,8 mm. Sådan en overflade kan modstå en varm pande, der lige er fjernet fra komfuret (temperaturer op til 230 ° C).
 3. Den mindste chance for hævelse er med en efterformende bordplade. Dette er navnet på teknologien til behandling af den øvre plast, når den har form af en plade og vikler kanten, hvilket gør den problemfri, hvilket betyder mindre sårbar. Det tilrådes, at beskyttelsesdækslet er foldet på bagsiden af ​​bordpladen (nogle gange når det kun den nederste kant af kanten).

Efterformet bordplade med drypbakke

Efterformet bordplade med drypbakke

I andre tilfælde er kanterne på toppen dekoreret med kanter lavet af melamin, polypropylen eller akryl. Disse muligheder er også gode, men de har huller..

Tyk bordplade i plast med kontrastkant

 1. Det er godt, hvis bordpladen har en drypbakke. Hvis du spilder vand, holder drypbakken det inde og forhindrer det i at trænge ind i spånpladen / MDF. Drypbakken i form af en tynd plaststrimmel er placeret på bagsiden af ​​den fremstående kant af bordpladen (se foto ovenfor).

Se også: 7 tips til valg af bordplade i plast.

Bordplade i kunststen (akryl) – sømløs, men udsat for ridser

Der er to typer kunststen: acryl (acrylat) og komposit (agglomerat). Udadtil er de næsten ens, men akrylsten indeholder i modsætning til agglomerat kun 60-75% af mineralbestanddelen, alt andet er akrylharpiks og pigmenter.

 • Bordplader i akryl er billigere og dårligere i kvalitet – de ridser og smelter let under varme retter. Men diskonter dem ikke, for acrylater har også betydelige fordele (vi har angivet dem i nedenstående tabel).

Konstruktion i kunstig sten

Det er også vigtigt at forstå, at den “kunstige bordplade i akrylsten” ikke betyder en monolitisk plade, men en struktur lavet af en ramme lavet af spånplader / krydsfiner / MDF og “beklædning” lavet af akrylat

Forresten er der mange sorter af kunststen, da hver producent gør den ved hjælp af sin egen proprietære teknologi og patenterer sin egen sten under et unikt navn. De mest berømte akrylater er: Corian (DuPont, USA), Montelli (også DuPont, men mere demokratisk), Hi-Macs (LG, Korea) og Staron (Samsung, Korea).

 • Bordplade i koriansk akrylsten, håndvask og vindueskarme “Monolitisk” bordplade med håndvask og vindueskarm lavet af koriansk akrylsten
 • Bordplade i koriansk akrylsten, vask og vindueskarme “Monolitisk” bordplade med håndvask og vindueskarm lavet af koriansk akrylsten
 • Bordplade i koriansk akrylsten, håndvask og vindueskarme “Monolitisk” bordplade med håndvask og vindueskarm lavet af koriansk akrylsten

Pris: fra 8 til 19 tusinde rubler pr. Løbende meter + pris for installation fra 5 tusinde rubler.

Designmuligheder: Bordpladen i kunststen kan være blank, halvblank og mat. Afhængigt af producenten kan du vælge mellem 20-100 nuancer med en granitlignende tekstur.

 • Antarrid sten bordpladeAntarrid sten bordplade
 • Antarrid sten bordpladeAntarrid sten bordplade
 • Antarrid sten bordpladeAntarrid sten bordplade
 • Antarrid sten bordpladeAntarrid sten bordplade
 • Hvid akryl sten bordpladeHovedfordelen ved bordplader i kunststen er sømløshed og evnen til at vælge enhver form
 • Hvid akryl sten bordpladeDen største fordel ved bordplader i kunststen er sømløshed og evnen til at vælge enhver form
 • Hvid akryl sten bordpladeDen største fordel ved bordplader i kunststen er sømløshed og evnen til at vælge enhver form
 • Hvid akryl sten bordpladeDen største fordel ved bordplader i kunststen er sømløshed og evnen til at vælge enhver form
 • Hvid akryl sten bordpladeHovedfordelen ved bordplader i kunststen er sømløshed og evnen til at vælge enhver form

Dimensioner: Længden af ​​et ark akrylsten er 2400-2600 mm, men længden af ​​den “monolitiske” bordplade kan være hvilken som helst, fordi sømmene mellem de to plader er absolut usynlige. Produktets bredde kan være 40, 50, 60, 70 og 80 cm. Tykkelsen på bordpladen i akryl er standard – 38 mm, men tykkelsen af ​​selve “sten” -laget varierer fra 3 til 19 mm.

Fordele og ulemper
Prisen på bordplader i akryl er lavere end bordplader i agglomerat eller natursten. Mere udsat for ridser end andre bordplader. Det kan ikke vaskes med en børste og slibemidler.
Ingen synlige sømme, hvilket gør rengøring lettere og ser bedre ud. Læg ikke varme retter.
En vask af samme materiale kan integreres i bordpladen. Resultatet er et pænt og konsekvent design.. Dyrere end træ og plast bordplader.
Bordpladen kan repareres og fornyes mange gange til perfekt stand: ridser er poleret, og revner og chips er fyldt med specielle forbindelser.
Slagfasthed. Du kan ikke være bange for at tabe en støbejernspande på bordpladen..
Kemisk inertitet (resistens over for syrer, alkalier, alkohol, eddike osv.).
Overfladen på bordpladen af ​​kunststen har ingen porer, hvilket betyder, at den ikke absorberer snavs, vand eller lugt og ikke er udsat for skimmelsvamp.
Akrylplade er mere behagelig og varmere at røre ved end agglomerat eller bordplader i natursten.

Vores råd:

 • Tykkelsen af ​​akrylstenen påvirker ikke køkkenbordets ydeevne, men det tilladte antal slibecyklusser (fra ridser) afhænger af det, hvilket betyder, at topens holdbarhed.
 • Den mest overkommelige bordplade med en spånpladeramme beklædt med 3 mm tyk kunststen.
 • Det største antal nuancer præsenteres i Corian og Montelli.
 • Når du køber en bordplade med en integreret vask, skal du opgive efterligningen af ​​en vinge ved siden af ​​den (se foto nedenfor). I rillerne på en sådan opvaskemaskine vil vand og snavs akkumuleres nu og da..

Vask af kunststen

 • Installation af bordplader i akryl er cirka 10% af omkostningerne. Nogle virksomheder tilbyder dog denne service gratis som en del af en kampagne eller en ekstra bonus..
 • Generelt færre ridser på akrylpladen efter en anden polering.

Agglomerat (sammensat) bordplade – måske den bedste køkkenbordplade

Agglomerat er, som vi sagde, den bedste version af kunststen og … måske det bedste materiale til en køkkenbordplade generelt. Selv natursten mister i mange henseender til sin agglomererede modstykke. Agglomerat er af to typer:

 • Kvartsagglomerat. Den indeholder mere end 93% kvartschips, polyesterharpiks og modificerende tilsætningsstoffer. Takket være denne sammensætning er en kvartsagglomerat bordplade stærkere end en naturlig kvartsplade..
 • Bordplade af kvartsagglomeratCaesarstone Quartz Agglomerate Bordplade
 • Bordplade af kvartsagglomeratCaesarstone Quartz Agglomerate Bordplade
 • Bordplade af kvartsagglomeratCaesarstone Quartz Agglomerate Bordplade
 • Bordplade af kvartsagglomeratCaesarstone Quartz Agglomerate Bordplade
 • Kunstig granit. I kunstig granit er mineralkomponenten lidt mindre – henholdsvis 80-85% (granitflis), andelen af ​​polyesterbindemiddel er højere. Af denne grund er en bordplade i sammensat granit lidt mere ridset og mindre varmebestandig end en kvartsagglomeratplade..
Fordele og ulemper
I modsætning til natursten kræver den sammensatte bordplade ingen vedligeholdelse på grund af fravær af porer. Du kan spilde roesaften og derefter tørre vandpyt af efter et par timer, helt sikker på at der ikke vil være pletter.. Prisen er højere end bordpladen i akrylsten.
Modstandsdygtig mod ridser. Hvis du ønsker det, kan du skære mad direkte på bordpladen uden bord. Den sammensatte bordplade kan ikke repareres eller poleres. Hun har dog næsten aldrig brug for ham..
Formen på den kunstige stenplade kan være enhver. Agglomeraternes kunstige oprindelse kan for nogle betragtes som en ulempe. Der er dog et plus i dette – design af bordpladen vil være helt forudsigelig..
Du kan komme til butikken, vælge den prøve, du kan lide, og være sikker på, at den færdige bordplade bliver præcis, som du havde tænkt dig.. Agglomerat bordplade er meget tung og dyr at installere og transportere.
Høj temperaturbestandighed. De fleste “sten” bordplader kan modstå temperaturer fra 230 til 280 grader. Til sammenligning: en stegepande, der lige er fjernet fra komfuret, har en temperatur på 230-250 grader. Det anbefales dog ikke at lægge varme retter på en sammensat bordplade..
Kemisk inertitet. Skrivebordet kan vaskes med næsten ethvert rengøringsmiddel.
Miljøvenlighed og absolut sikkerhed for materialet.

Pris: Omkostningerne ved 1 løbende meter på en køkkenbordplade lavet af kvartsagglomerat med en tykkelse på 30 mm (afhængig af producenten) varierer fra 15 til 80 tusind rubler. De mest populære er toppe lavet af “sten”, der koster 15-25 tusinde rubler. per løbende meter.

Muligt design: Kvartsagglomerat kan ligne marmor, granit, sandsten.

 • Mørk kvarts agglomerat top Cambria Hollinsbroo Quartz Stone Bordplade og forklæde (Crystal Stone)
 • Mørk kvarts agglomerat top Cambria Hollinsbroo Quartz Stone Bordplade og forklæde (Crystal Stone)
 • Mørk kvarts agglomerat top Cambria Hollinsbroo Quartz Stone Bordplade og forklæde (Crystal Stone)
 • Mørk kvarts agglomerat top Cambria Hollinsbroo Quartz Stone Bordplade og forklæde (Crystal Stone)
 • Mørk kvarts agglomerat top Cambria Hollinsbroo Quartz Stone Bordplade og forklæde (Crystal Stone)

Producenter: I Rusland kan du købe agglomererede bordplader fra mange producenter, for eksempel Caesarstone, Quarzelan (Ligron), Cosentino (Silestone), Quarella, Radianz (Samsung), Cambria, Han Stone, Plaza Stone, Santamargherita, Technistone osv. ..

Vores råd:

 • Det er ønskeligt, at mærket af sammensat sten er kendt og har et officielt repræsentationskontor i Rusland. Brandfame er, kan man sige, en kvalitetsgaranti, når du kan være sikker på, at producenten overvåger råvarerne og overholdelsen af ​​”sten” -produktionsteknologien. Lidt kendte virksomheder bruger ofte støv i stedet for stenslag og i stedet for sikre harpikser – analoger af tvivlsom kvalitet.
 • For at sikre, at dette ikke er en akrylsten, men en komposit, skal du bare røre den med din hånd. Det rigtige agglomerat skal være koldt at røre ved og acrylatvarmeren..

Bordplade i træ er den smukkeste

Den traditionelle køkkenbordplade i træ, selvom den ikke er den mest praktiske, er holdbar, behagelig at bruge og bare smuk..

Hvidt køkken med træplade

Moderne køkkenindretning med bordplade i træ

Bordpladen i træ passer organisk ikke kun i klassisk, men også i moderne interiør

Bordplader i træ kan være af to typer:

 1. På basis af spånplader eller MDF med et finer -toplag (almindelig mulighed);
 2. Skriveindstilling fra tilsluttede tømmerstænger.

Begge typer bordplader har deres fordele og ulemper. En fineret top ser ikke anderledes ud end en helt træplade, mens den koster halvdelen af ​​prisen, tåler ekstreme temperaturer og høj luftfugtighed i rummet mere stabilt. Men det har et svagt punkt – en kant, der kan komme af / blive beskadiget. Derudover kan en sådan bordplade gendannes et begrænset antal gange, fordi finertykkelsen ikke er mere end 3 mm. Det gode ved den indlagte bordplade er, at den kan slibes og restaureres utallige gange, og dens forkant kan fræses på enhver måde. Imidlertid tåler en træplade temperaturændringer værre og kan bøje på grund af det ugunstige klima i køkkenet..

Fordele og ulemper
Naturlig varme og skønhed af træ. En træplade kan svulme, spænde eller revne på grund af fugt, ekstreme temperaturer.
Bordpladen i træ er alsidig. Især godt til interiører i klassisk stil, land, Provence osv.. Kræver omhyggelig håndtering.
Prisen er lavere end for en top lavet af kunstig og natursten. Kræver vedligeholdelse – behandling med olie eller voks 2 gange om året.
Evnen til at opdatere og reparere (fjern ridser, buler, flis, pletter osv.). Kan rådne.
Naturligt træ emmer af phytoncider, der er nyttige for mennesker. Tåler ikke kontakt med varme retter.
Du kan ændre skyggen af ​​træet. Ridset fra kniven.
Holdbarhed.
Nem installation.
På grund af træets antistatiske egenskaber ophobes der ikke støv på bordpladen.

Priser: fra 4 tusind rubler pr. Løbende meter til en bordplade af spånplader med massiv finer. En typebestemmende bordplade koster fra 8 tusind rubler pr. Løbende meter.

Størrelsesområde: Bordtykkelse, afhængig af træsorten, kan være 32-42 mm, bredde – 600-630 mm, maksimal længde – 4100 mm.

 • Bordplade med egetræsfinerIkea bordplade med egetræsfiner (Mellekulla model)
 • Bordplade med egetræsfinerIkea bordplade med egetræsfiner (Mellekulla model)
 • Bordplade med egetræsfinerIkea bordplade med egetræsfiner (Mellekulla model)

Vores råd:

 1. Eg og lærk er bedst egnet til en køkkenbordplade, andre hårdttræer – birk, bøg, alder, valnød – er velegnede. Den billigste og den er også den blødeste og ikke slidstærke bordplade – lavet af fyrretræ.
 2. Billige bordplader i massivt træ er præsenteret i Ikea, Leroy Merlin og Obi.
 3. Flere fotos og oplysninger om, hvordan man vælger og korrekt bruger en træ køkkenbordplade kan findes i denne artikel.

Bordplade i natursten – luksuriøs, tidløs, men ikke perfekt

Agglomerater er bedre end natursten i næsten alt, men i en ting er de bestemt ringere – i naturlig skønhed og unikhed i mønster og nuancer.

Priser: Fra 25 til 100 tusind rubler pr. Løbende meter. Omkostningerne ved den færdige bordplade afhænger stort set af kompleksiteten af ​​stenforarbejdning, dens deponering, selve stenens værdi, skygge og mønster.

Dimensioner: Plader er 20 eller 30 mm tykke, 1,5-3 m lange. Oftest overstiger længden af ​​sten køkkenbordplader sjældent 2,4 m.

Granit

Granit er en af ​​de sten, der fungerer godt til en arbejdsflade. Den er finkornet og tæt, og derfor meget praktisk og holdbar. Granit leveres i plader. Derudover er paletten af ​​granit nuancer meget omfattende. Sandt nok, jo smukkere stenens farve er, desto dyrere vil bordpladen koste, hvilket selv i den mest almindelige nuance er så meget dyrt.

 • Bordplade i granit Den letteste granit, der findes i naturen, blev brugt til fremstilling af denne bordplade. Denne type granit kaldes “Kashmir White”
 • Bordplade i granitDen letteste granit, der findes i naturen, blev brugt til fremstilling af denne bordplade. Denne type granit kaldes “Kashmir White”
 • Bordplade i granit Den letteste granit, der findes i naturen, blev brugt til fremstilling af denne bordplade. Denne type granit kaldes “Kashmir White”
 • Bordplade i granit Den letteste granit, der findes i naturen, blev brugt til fremstilling af denne bordplade. Denne type granit kaldes “Kashmir White”

Marmor

Marmor bordpladen (især den hvide Carrara marmor) er måske den smukkeste af alle.

Marmor bordplade i det indre af køkkenet

Marmor bordplade i det indre af køkkenet

Men desværre den mest lunefulde – på grund af sin porøsitet og løshed absorberer den hurtigt fugt, snavs og fedt, tolererer ikke syrer og stød. Så hvis for eksempel spildt kaffe ikke tørres med det samme, er der risiko for, at pletter fra det forbliver for evigt..

En marmorplade kræver også særlig pleje – en gang hver 1-2 måned skal du gnide specielle beskyttende forbindelser ind i den..

Vores råd:

 • Køb kun en bordplade fra pålidelige producenter, der garanterer neutraliteten af ​​stenens radioaktive baggrund (især granit) og bekræft dette med de relevante certifikater.
 • Når du vælger en bordplade af natursten, skal du huske på, at prøverne i butikkens salon vil afvige lidt fra det færdige produkt i skygge og mønster af vener og pletter. Hvis det er muligt, skal pladen (pladen) til fremstilling af bordpladen vælges personligt.
 • Hvis du virkelig vil have en marmor bordplade, men tvivler på dets praktiske egenskaber, så råder vi dig til at være opmærksom på kvartsagglomeratet. Det kan være meget lig Carrara -marmor, men det er meget mere holdbart end det.

Bordplade af kvartsagglomerat

Kvarts agglomerat bordplade kan med succes erstatte lunefuld marmor

Stålplade er den mest holdbare og usædvanlige

Bordpladen i rustfrit stål er den mest holdbare på vores liste. Hvis du laver meget ofte mad, eller interiøret i dit køkken er lavet i en moderne stil (for eksempel kan det være højteknologisk, skandinavisk stil, loft osv.), Så råder vi dig til at se nærmere på denne mulighed.

Bordplade i stål i et skandinavisk køkken

Bordplade i stål i køkken i skandinavisk stil

 • I hjertet af bordpladen i rustfrit stål er en spånplade eller MDF -plade. Selve metalbelægningen har en tykkelse på 0,7 mm til 1 mm.
 • Metalpladen kan være vægmonteret og central, radial (se foto nedenfor) og kantet (uden sømme), med eller uden sider.

Radial bordplade i rustfrit stål

Radial bordplade i rustfrit stål

Pris: fra 6 til 12 tusind rubler pr. Løbende meter.

Design: Metalpladen kan være glat, vaffel eller mat. Det kan også have en indbygget vask med ribbet tørring og stålsider.

Bordplade i stål med sider

Bordplade i stål med sider

Dimensioner: Længden på en sømløs stålplade kan være fra 2 til 3,7 m (afhængig af producenten).

Producenter: Reginox, MM Industry (Rusland), Blanco (Tyskland).

Fordele og ulemper
Varmebestandighed. Kun på bordpladen i rustfrit stål kan du placere varme bageplader og varme pander. Hårde vandpletter og fingeraftryk kan forblive.
Mulighed for problemfri integration med vasken (solid eller svejset). Prisen er højere end for en lamineret bordplade af spånplader.
Ingen pletter vil bide i stål. Bordpladens “laboratorie” udseende er på den ene side universel, men på den anden side kræver det en smag af indretning.
Slagfasthed. En tendens til at ridse, som heldigvis let kan fjernes ved slibning.
Metaloverfladen absorberer ikke fedt, snavs, lugt eller farvepigmenter af produkter.
Bordpladen i stål kan rengøres på alle måder – fra klor til opløsningsmiddel.
Holdbarhed.
Miljøvenlighed og absolut sikkerhed for materialet.
Stilfuldt look. Ståloverfladen giver en smuk blød glød.

Vores råd:

 • AISI304 stål er mere velegnet til køkkenbordplader, som ikke er bange for syrer, ikke korroderer og ruster. Det er dette stål, der bruges på medicinske institutioner. Der er også et andet stål – AISI430. Det koster omkring 20% ​​mindre og bruges meget i professionelle køkkener..
 • På grund af langvarig kontakt med vand, høj luftfugtighed samt rengøring med alkaliske midler kan der dannes rustpletter på det. Udadtil er disse to ståltyper de samme, en magnet hjælper med at skelne den ene fra den anden – den 430. skal være magnetisk.
 • Det er ønskeligt, at stålpladen plantes på en base ikke på silikone, men på to-komponent lim af høj kvalitet. Silikone fra varmeeksponering (f.eks. Fra varme retter) mister sine klæbeegenskaber.
 • Ståloverfladen er i stand til at “ældes” smukt og med tiden blive dækket med ridser og få et “live” look, som værdsættes af designere og professionelle kokke.
 • For at reducere fingeraftryk og andet snavs på bordpladen kan du behandle det med specielle poleringer til rustfrit stål..

Sådan vælger du design og størrelse på din køkkenbordplade

 1. Bordpladens standardbredde er 60 cm. Men hvis det er muligt, er det værd at vælge en plade med en øget bredde – 62-64 cm. På den måde vil det være mere bekvemt for dig at lave mad uden at slå dine knæ på de nederste skabe og deres håndtag.
 2. En mørk bordplade er super effektiv, men desværre upraktisk – selv de mindste dråber vand, støv og pletter vil være meget mærkbare på den. Hvis du stadig vil købe en mørk bordplade, skal du vælge en, der har lyse pletter eller vener..

Bordplade i mørk plast

Mærkeligt nok skal en mørk bordplade rengøres dobbelt så ofte som en lys.

 1. Der bør lægges særlig vægt på valget af dekorativ behandling af enderne. De kan være lige, afrundede, slebne (se foto nedenfor), med farvede eller kontrasterende kanter af træ / sten / melamin. Som regel, jo mere kompleks design af enderne er, desto højere er prisen på bordpladen..

Bordplade af kvartsagglomerat

Bordplade i kvartsagglomerat med fræsning

 1. Det tilrådes, at bordpladen har vægkofangere, som ikke kun forhindrer fugt og snavs i at komme bag kantstenene, men også dekorerer arbejdsfladen..
 2. Bordpladen skal passe ind i køkkenets indre med stil og farve. For eksempel, i klassisk køkken en træplade (eller under et træ), samt en sten (under en sten) vil se godt ud. V interiør i landlig stil eller provence en bordplade af træ eller keramik vil passe perfekt. I et moderne interiør vil en bordplade af stål, kunststen eller træ være passende. Ved valg af skygge, tekstur og materiale på toppen kan du orientere dig på forklædet, facader, bordpladen på spisebordet, vindueskarmen eller finishen af ​​køkkengulvet.

Bordplade i plast, der matcher headsettet

Køkkenbordplade, der matcher bordet

Køkkenbordplade, der matcher bordet

 • Gul bordplade i akrylsten Gul bordplade i akrylsten, der matcher forklædet og vindueskarmen
 • Gul bordplade i akrylstenGul bordplade i akrylsten, der matcher forklædet og vindueskarmen