Volumetrisk panel lavet af saltdej: mesterklasse trin for trin

Dejen er et ret elastisk materiale: du kan sagtens lave ethvert håndværk af den. Dej er et ret elastisk materiale: du kan sagtens lave ethvert kunsthåndværk af det. En dejform, som en form for kreativitet, er meget populær i dag, og den kan ikke kun lide børn, men også af voksne håndværkere, der skaber ægte mesterværker fra almindelig dej. Arbejde med materialet er ikke svært og tilgængeligt for alle. Stukpanelet ligner en eksklusiv indretning.

Nytårspanel med saltdej

Vinterpanel til det nye år “Snemand”. For at forstå, hvordan man laver et panel, skal du vide, hvordan du ælter dejen korrekt..

For at få produktet til at se lysere ud, er det bedre at bruge kunstnerisk gouache For at få produktet til at se lysere ud, er det bedre at bruge kunstnerisk gouache

For at skabe en form skal du bruge:

 • Salt;
 • Mel;
 • Vand;
 • Kapacitet til æltning af dej;
 • Tandstikker;
 • Malinger;
 • Børster af forskellige størrelser;
 • Hvidløg presse;
 • Lak;
 • Lidt stivelse;
 • Lim.

Du skal forberede dejen på følgende måde: Bland 1,5 dele mel, 0,5 dele stivelse (det vil gøre dejen elastisk, hvilket er særligt vigtigt til at forme små dele), 1 del salt (fint), 1 del vand. Væsken tilsættes, når den æltes. Nogle mestre anbefaler at tilføje 2 spsk. l. PVA for at gøre dejen stærkere. Sammensætningen blandes med en mixer eller manuelt, hvilket resulterer i, at der opnås en hvid, tæt masse. Det er pakket ind i plastfolie og anbragt et koldt sted i 40-50 minutter.

Du kan lave et panel i en fotoramme, billeder i dette tilfælde kan placeres på væggen.

Du kan udføre arbejdet på et standard skulpturbord. Først er hovedet og kroppen dannet af rullede kugler. De skal være flade på brættet og kanterne justeret..

Alle dele af ansigtet er udført med en tandstikker. Øjne, øjenbryn, næse – lavet af dej. Det skal bemærkes, at når du ælter dejen, kan du opdele den i flere dele og straks tilføje de tilsvarende farver til hver af dem – blå, blå, gylden, rød, sølv. Denne metode hjælper dig med ikke at male håndværket i fremtiden..

Snemand kan dekoreres med farvet plasticine Snemand kan dekoreres med farvet plasticine

Krogen af ​​en snemand er designet identisk – det vil sige, du skal lave arme, ben, vanter, knapper. Den ene hånd skal være bøjet for yderligere at indsætte paniklen i den. Separat fra dejen, støb en spand, i princippet kan du lave enhver hovedbeklædning med en revers, bubo eller uden tilbehør. En snemand med et tørklæde ser smukt ud. For at lave et tøj skal du rulle et rektangel ud, opdele det i 2 dele, der er forbundet med hinanden. Randene adskilles med en tandstikker. Hovedbeklædningens farve skal svare til tørklædet.

Snemand har altid en kost. Det gøres med en hvidløgspresse. En lille del af saltdejen presses ud, og der opnås flere tråde, som fastgøres til tandstikket og direkte til snemandens hånd. Forresten – tandstikkens skarpe kanter skal skæres af.

Hvis det er påtænkt at udføre håndværk fra dejen i samme farve, bliver snemandet efter dets oprettelse malet i de tilsvarende farver.

I slutningen overføres figuren til en base med en ramme, det er tilrådeligt at behandle bagsiden af ​​snemand med PVA og lade håndværket tørre (mindst 15 timer). Tørring foregår trin for trin. For at gøre dette er det bedre at bruge en ovn. Fartøjet skal omrøres i en forvarmet ovn (t + 1800C) i 10 minutter med en times mellemrum. Du skal gøre dette 5 gange og derefter lade i yderligere 10 timer, indtil det er helt tørt. Det sidste trin er at belægge produktets overflade med en farveløs lak.

Panel fra dejen “Druer” (video)

Saltet dejpanel: mesterklasse

Inden arbejdet påbegyndes, er det vigtigt at forberede alt, hvad du har brug for.

Inden du opretter et panel, skal du male alle detaljer: Hvis du gør dette på et allerede færdigt produkt, kan penslen ikke komme ind på alle svært tilgængelige steder Inden du opretter et panel, skal du male alle detaljer: Hvis du gør dette på et allerede færdigt produkt, kan penslen ikke komme ind på alle svært tilgængelige steder

Til arbejde har du brug for:

 1. Saltet dej i to farver – smaragd og skarlagen;
 2. Gammel cd- eller dvd -disk;
 3. Tre birkegrene (i henhold til skivestørrelsen);
 4. Malinger;
 5. Farveløs neglelak.

Først og fremmest er blade lavet af grøn dej, hvis lamellære struktur er tegnet med et tandstikker. De skal være omkring 5 cm i størrelse, antallet skal være 24-25 stykker. Skulptur direkte på kviste, hvilket giver en naturlig form til arrangementet af bladene.

Derefter dannes bærene og fastgøres til en af ​​skivens oversider, mellem bladene. Med en tandstikker på hver bær skal du lave et lille hul, så de ligner de rigtige bedst muligt..

Ved hjælp af gouache kan du skygge dele af håndværket og gøre rognegren mere naturlig. Påfør en farveløs neglelak for at hærde på overfladen. Tør ved stuetemperatur i 24 timer.

Saltet dejpanel til køkkenet

Til køkkenet udføres forskellige stilleben af ​​grøntsager eller frugter på ovenstående måder. Eller smukke vægmalerier med fade. For at skabe et håndværk behøver du ikke særlig viden eller færdigheder. Det vigtigste er at beholde andelen, når dejen æltes..

Ud over grøntsager kan du hænge et panel, der viser folkelige motiver i køkkenet. Ud over grøntsager kan du hænge et panel, der viser folkelige motiver i køkkenet.

Et delt panel lavet af saltet dej er fremstillet ved hjælp af stencil -papirskitser. I dette tilfælde kan du få meget smukke og søde katte, fisk, abe. Rul dejen ud (lagtykkelse – 4 cm), vedhæft en skitse og skær kanterne ud med en kniv. Et sådant panel behøver ikke noget grundlag. På overfladen kan du anvende alle volumetriske tegninger om ethvert emne. Dette kan være en flok druer, en kirke, en flaske vin, kabiner, et anker eller et rat..

Du kan skabe et dekorativt element på forskellige overflader – et gammelt unødvendigt bræt til skæring af mad, revnede tallerkener. Tidligere er det bedre at male basen med hvid akrylmaling, derefter anvende den ønskede nuance med gouache og derefter udføre modellering.

Gør-det-selv-charme til køkkenet af saltet dej

Du skal bruge en stencil, den skæres ud af papir, påføres derefter på et lag dej og skæres ud. Arbejdet udføres på et plastbræt. Amuletten hænges på væggen, så du har brug for en smuk fletning. Fartøjet ligner en hestesko, i de ikke -forbundne kanter, hvoraf huller laves, så stræk fletningen gennem dem efter tørring.

En charme lavet med dine egne hænder er mere effektiv end butikkens modstykke En charme lavet med dine egne hænder er mere effektiv end butikkens modstykke

På en hestesko kan du lime figurer i form af en kost, en mønt, en kamille, en lilje, forskellige indskrifter på papirstykker (“for held”), grangrene. Du skal tørre et håndværk med naturlige materialer ikke i ovnen, men ved stuetemperatur.

Sådan laver du solsikker

PVA blandet med hvid gouache påføres en fiberplade for at fjerne gulfarvning. For at lave solsikker skal du bruge fire farvede dejstykker – gul, grøn, sort og rød. Den sidste skygge er til dekoration af solsikker med mariehøns. For at gøre modelleringen lettere er det bedre at lave en papirskitse af alle dele af tegningen. Påfør dem på det rullede lag, skær ud formularer – blomster, hæld. Rul stilkerne fra dejen og fastgør dem til bunden. Det er allerede blevet sagt ovenfor, at der for elastisitet skal tilsættes stivelse til dejen. Det er umuligt at strække massen under fremstilling af stammen. Dette vil revne under tørring. Bladets struktur udføres med en tandstikker.

Et panel, der viser en solsikke, er bedst egnet til en stue. Et panel, der viser en solsikke, er bedst egnet til en stue.

Grønne blade skal være 5-6 store og 6-7 små. Gule blade af en blomst – 30 i to lag. Alle elementer skal presses mod bunden. En rund sort dej placeres midt i solblomsten. For at simulere frø laves fordybninger med en tandstikker. I fremtiden kan en mariehøne laves af rød dej. Overfladen er dækket med en farveløs fixerlak, tørret i 2 dage.

Billeder fra saltdej: udførelsesteknik

Teknikken til at lave et billede, et panel på hundrede ligner modellering med plasticine. Men hvis sidstnævnte ikke fryser, så bliver dejen efter tørring stærk og holdbar, panelet bliver holdbart. De grundlæggende regler er tålmodighed og nøjagtighed. Teknikken til at forme tegninger fra et dejpanel giver ingen særlige færdigheder eller viden. Hvis materialet klæber til dine hænder, skal du smøre dine hænder med mel.

I modsætning til plasticine er dejen fri for farvestoffer: derfor anbefales den til små børn I modsætning til plasticine er dejen fri for farvestoffer: derfor anbefales den til små børn

Denne måde at lave håndværk på er ikke kun enkel, den har mange fordele.:

 • Dejen er sikker og miljøvenlig, derfor må sådan kreativitet bruges selv i børnehaver;
 • Forårsager ikke en allergisk reaktion;
 • Fremmer udviklingen af ​​motoriske færdigheder hos førskolebørn;
 • Ingen dyre materialer er nødvendige for at forberede dejen;
 • Absolut alle malinger bruges til at dekorere panelet, herunder billig akvarel.

Det vigtigste er at vise maksimal fantasi og lidt tålmodighed. Fra saltet dej kan du lave et dekorativt volumetrisk panel til ethvert rum – stue, planteskole, gang, soveværelse, køkken og endda badeværelse.

Panel “Rowan” fra dej med egne hænder (video)

Sådanne malerier kan være et glimrende indretningselement til at skabe et specielt design og atmosfære af et værelse..

Eksempler på paneler lavet af saltdej (foto)