Pillangókból álló panelt készítünk saját kezünkkel

A pillangó a hit, a remény és a szeretet szimbóluma: nem meglepő, hogy gyakran amuletteken, festményeken vagy más művészeti tárgyakon ábrázolják. A panel sem volt kivétel. A pillangó a hit, a remény és a szeretet szimbóluma: nem meglepő, hogy gyakran amuletteken, festményeken vagy más művészeti tárgyakon ábrázolják. A panel sem kivétel. A lakás szépsége a legfontosabb, mivel az apró részletek teszik vonzóbbá és kényelmesebbé. A „csináld magad” lepkékből álló panel nem lesz rossz lehetőség egy lakótér díszítésére. A pillangókat tartják a legdivatosabb trendnek az elmúlt szezonban, és évszaktól függetlenül a pillangópanel tökéletesen fog kinézni.

Egy pillangós panel megkülönböztető jellemzői

A pillangókat szárnyas virágoknak nevezik, ezért kiváló kiegészítői lesznek minden belső térnek. A falon lévő pillangópanel szellősséget és könnyedséget kölcsönöz a helyiségnek, és bájjal tölti meg. A közhiedelmek szerint pedig, bár élnek, még a mesterséges lepkék is a szerencse, az öröm, a szerelem és a szerencse szimbólumává válhatnak. Éppen ezért korántsem meglepő, hogy sok ház falán megfigyelhetők a papír pillangós panelek és nem csak.

A pillangó a lélek és a halhatatlanság szimbóluma: egy ilyen képű panel kiváló amulett lesz A pillangó a lélek és a halhatatlanság szimbóluma: egy ilyen képű panel kiváló amulett lesz

Pillangókból álló panelt készíteni saját kezével messze nem olyan nehéz, csak el kell kezdeni, és azonnal világossá válik, hogy ez egy egyszerű és szórakoztató folyamat.

Az ilyen munkához nem szakmai készségekre vagy részvételre van szükség egy ilyen értekezleten, mint mesterkurzus, hanem elég ollóra, ragasztóra és alkotási vágyra..

Fontos megjegyezni, hogy egy ilyen panel elkészítése nemcsak a saját kezével gyönyörű kép létrehozását segíti elő, hanem érzelmi szempontból is kellemes pihenést biztosít, mivel a pszichológusok csak egy ilyen időtöltést javasolnak a stressz enyhítésére.

A pillangók összetétele főként sima falakon készül. Például egy pillangócsaládot elhelyezhet egy sima díszített falra..

A lepkék rajai különböző irányokban és csoportosulásokban helyezkedhetnek el, és olyan pillangófestmények, mint:

  • Örvény;
  • Szív;
  • Spirálok;
  • Kaotikus rend.

A szívekről készült panelek nagyon népszerűek. A szívekről készült panelek nagyon népszerűek.

Ha a pillangók elhelyezésének háttere színes, akkor maguknak a pillangóknak világosnak kell lenniük, de nem azonos hangnemben a tapétával, különben összeolvadnak és nem lesznek láthatóak. Munkavégzés előtt feltétlenül vázoljon fel egy vázlatot, amely szerint elvégzik, vagy pontosabban, a falra, ceruzák segítségével érdemes jegyzeteket készíteni a pillangók helyéről, hogy elkészítésük után ne töltsön további időt a jelöléssel.

Milyen anyagot válasszon egy pillangós panelhez

A falon lévő lepkékhez használható sablon készülhet kartonból vagy sima papírból, és lehetnek dobozok maradványai, vagy egyszerűen felesleges anyagok, amelyek a korábbi munkákból maradtak. Ezenkívül a tömörített írószer -fólia és szövet nem lesz rossz lehetőség..

A papír pillangók készítésére vonatkozó ötletek a legoptimálisabbak és legegyszerűbbek, mivel könnyű megbirkózni vele, így nem lesz probléma egy olyan eljárással, mint a minták kivágása, formájuktól és méretüktől függetlenül..

A panel legtartósabb alapja fából és rétegelt lemezből készül A panel legtartósabb alapja fából és rétegelt lemezből készül

Ezenkívül a papír sablonok nagyon egyszerűek lehetnek szimmetriát adni. A papírnak van még egy nagy előnye, és ez az anyag elérhetősége, mivel sok üzletben értékesítik, ugyanakkor meglehetősen optimális áron..

Fontos megjegyezni, hogy a sablonok kartonból való elkészítése lehetővé teszi, hogy sokkal tovább használják őket, mint a papírból, mivel sűrűbb és erősebb.:

  1. A karton tökéletesen megtartja az adott formát, de egy pillangó kivágásához sok munka szükséges..
  2. Hosszú és fáradságos folyamat eredménye egy erős, strapabíró sablon lesz, amely szerint hatalmas számú pillangót lehet vágni a szoba dekorációjához..

A quilling egy olyan szoba díszítésének módja, amely nem igényel sablonokat, mivel azonnal előkészítik a panelen előzetes üres lapok nélkül.

A vastagabb fólia erősebb és vonzóbb lehet, mint a karton, amely egyszerű és könnyen kezelhető. Különböző pillangókat vágnak ki a filmből, típusuktól függetlenül, és közönséges ragasztóval rögzítik, és ehhez akár ragasztópálcát is használhat.

Annak érdekében, hogy gyönyörű eredeti képet vagy más szóval pillangólapot hozzon létre, érdemes fényes fólia és matt kombinációját használni, és ha egy bizonyos lejtő alá helyezi őket, akkor a 3D hatás teljesen lehetséges.

Ha már elkészített sablonokat vásárol egy filmről, akkor gyárilag kis négyzetek ragasztóvásznat rögzítenek rájuk, és a fal díszítéséhez csak el kell távolítania a védőréteget.

A pillangók szokásos szaténszalagból készülhetnek A pillangók szokásos szaténszalagból készülhetnek

A lepkék rendszerét néha egy csapongó szárnyként hozzák létre, de minden attól függ, hogy a szárnyak hogyan vannak hajlítva, hogyan esik rájuk a fény, sőt milyen árnyékban vannak. Úgy tűnik, hogy az ilyen apróságok, de fontos ponttá válhatnak, amikor saját kezűleg díszítik a szobát. Néhány kezdő tervező pillangókat telepít, hogy elkapják a huzatot a szobában, és ezáltal életre keljenek, ami örömet okoz mindenkinek, aki nézi..

Hogyan készítsünk egy panelt papír pillangókkal (videó)

Hogyan lehet pillangópanel ötleteket rögzíteni a falakhoz

Kész sablonokat különféle módon telepíthet a falra, mivel minden a dekorátor személyes preferenciáitól függ. Különösen a pannokiling pillangó ragasztóval van rögzítve, és más típusú dekorációkhoz csapokat, habot használhat. A ragasztót ideális módszernek tekintik egy panel létrehozására a falon, de fontos, hogy ne vigyük túlzásba az adagolást, hogy ne rontsuk el a kilátást a pillangók alja alól kikandikáló anyagmaradványokkal..

A csapok használhatók olyan esetekben, amikor a vászon, amelyre a panel rögzítve van, puha anyagból készült, mivel a buzogányt olyan mélyen kell a falba vezetni, hogy a széláramok ne szakítsák ki és ne terjesszék szét a helyiségben, ami messze nem biztonságos.

A csap rögzítése ügyesen és diszkréten néz ki A csap rögzítése ügyesen és diszkréten néz ki

Nem sokan tudják, hogy hab felhasználásával pillangókkal díszítheti a falat.

A rögzítés úgy történik, hogy habdarabokat ragasztanak a lepkére, majd a másik oldalát elkenik és a falra kenik. Így a panelt terjedelmesebbé teheti, mint a háttérképre rögzítheti. Fontos tudni, hogy habbal csak könnyűszerkezeteket lehet rögzíteni..

Hogyan készítsünk lepkékből álló panelt lépésről lépésre

Mielőtt elkezdené a pillangók kivágását, válasszon egy bizonyos mintát, amely fontos része lesz a rátétnek. A kiválasztáshoz alaposan meg kell vizsgálnia a falat, amelyen a panel található, és fel kell mérnie a helyének skáláját. Természetesen, ha a fal széles, akkor a legterjedelmesebb rajzot készítheti, de kis helyiségekben nem szabad túlzásba vinni egy ilyen dekorációval, mivel ez nyomást gyakorol a pszichére, és nem valószínű, hogy segít ellazulni.

Minél nagyobb a színválaszték a panelen, annál érdekesebb lesz a belső tér. Minél nagyobb a színválaszték a panelen, annál érdekesebb lesz a belső tér.

Ezt követően érdemes áttérni a pillangó dekoráció fejlesztésére, a szín- és anyagválasztásra.

Érdemes megjegyezni, hogy ennek a panelnek a fal legfényesebb és legemlékezetesebb helyévé kell válnia, de nem sértheti az általános harmóniát és hangulatot..

Minden a helytől, a szomszédos belső tárgyaktól, valamint a kompozíció méretétől függ..

Pillangókból álló panel létrehozása (videó)

A sablonok létrehozását vagy más módon a lepkék levágását irodai kés segítségével kell elvégezni. A lepkék alakjának szimmetrikusnak kell maradnia ahhoz, hogy a kép valóban gyönyörű legyen. Az utolsó lépés a lepkék falra szerelése a korábban leírt módszerekkel..

Példák a pillangók paneljére (fotó)