Originale fliser: stilfuld indretning i interiøret

Ved hjælp af et flisepanel kan du dekorere designet på dit værelse på en moderne og stilfuld måde. Ved hjælp af et panel af fliser kan du moderne og stilfuldt dekorere dit rums design. Og selv til lofter er lette og komfortable fliser blevet udviklet, så du kan oprette interessante paneler..

Raffineret: porcelæn stentøj gulvpaneler

Det ideelle materiale til at skabe sådanne gulve er gulvfliser. Flisepaneler i køkkenet, gangen, badeværelserne giver dig mulighed for at oprette mosaikgulve, der fuldender stilløsningerne i lejlighedens interiør, komplementerer godt tæpper eller mosaikgulve i værelserne. Du kan lave varme gulve af porcelæn stentøj og i værelser

Det keramiske flisegulv er praktisk og behageligt. Det er holdbart, bevarer sit originale udseende i lang tid og er let at vaske. Takket være moderne teknologier kan et sådant gulv også være et rigtigt kunstværk og kan endda bruges i lokaler, hvilket især er berettiget i huse med pejs, fordi en sådan belægning også er brandsikker..

Gulv- og vægfliser er fremstillet af keramik eller natursten. Keramiske fliser har det fælles navn flise. En af de største producenter af dekorative keramiske fliser til gulve og vægge er et russisk firma med en italiensk grundlægger – Kerama Marazzi

Keramikflisepanelet ser praktisk, elegant og originalt ud Keramikflisepanelet ser praktisk, elegant og originalt ud

Gulvkeramiske (fliser) fliser kan laves ved hjælp af forskellige teknologier.

Lad os tale om nogle af dem:

 • Porcelæn stentøj fliser;
 • Metlakh fliser;
 • Klinkerfliser.

Processen med fremstilling af porcelæn stentøjsfliser gengiver den naturlige magmatiske proces med granitdannelse, men i en accelereret version. Hvad naturen tager hundredtusinder af år at gøre, kan realiseres på et værksted på få timer. Materialer, der ligner de naturlige bestanddele af granit: kvarts, feltspat og kaolin ler (et produkt af naturlig ødelæggelse af feltspat og værdifulde keramiske råmaterialer) opvarmes i ovne til 1300 grader Celsius under et tryk på 400 tons. Efter en sådan forarbejdning har materialet samme styrke som natursten, men det er på samme tid blottet for sine ulemper: revner og inhomogeniteter, der svækker materialet og reducerer dets vandtætte egenskaber, slidstyrke og utilsigtede spåner.

Mettlach -flisen beholder i sit navn navnet på den tyske by Mettlach, der fungerede som centrum for keramikindustrien i middelalderen. Metlakh -flisers styrkeegenskaber er tæt på dem af porcelænsstentøj, men det skal huskes, at teknologierne til fremstilling af denne type fliser dukkede op meget tidligere. Vægge og gulve i offentlige bygninger, såsom jernbanestationer, blev flisebelagt med Metlakh -fliser, da det tilbage i 1800 -tallet var en af ​​de mest holdbare og relativt billige former for efterbehandlingsmateriale. Så hvis du opretter et interiør i den gamle stil, og det er vigtigt for dig at bruge de samme materialer som i den historiske æra gengivet i interiøret, så er Metlakh -fliserne det rigtige valg. Denne type fliser er fremstillet af ildfast ler, sintret ved en temperatur på 1200 grader Celsius. Metlakh -fliser er normalt små i størrelse og bruges til at lave mosaikpaneler..

Et panel af keramiske fliser tilføjer originalitet og individualitet til interiøret, som nogle gange mangler så meget i rummet. Et panel af keramiske fliser tilføjer originalitet og individualitet til interiøret, som nogle gange mangler så meget i rummet.

Klinkerfliser er de mest holdbare, der bruges til indvendig og udvendig dekoration. Det er fremstillet af en blanding af flere typer ler, flux og farvestof..

Der er flere måder at lave et mosaikkeramisk panel af fliser på:

 1. Fabriksproduktion af et panel, klar til installation;
 2. Tegning med en film og fastgørelse med glasur;
 3. Lille flise mosaik;
 4. Oprettelse af komplekse kompositioner ved at skære dele af den nødvendige form ud og lægge et mønster ud fra dem.

Den første metode er en af ​​de enkleste. Tegningen påføres fliserne på fabrikken, panelets detaljer er nummereret på bagsiden for at lette installationsprocessen. Panelet kan være af enhver størrelse og bestå af et vilkårligt antal fliser. Den største vanskelighed ved at lægge et sådant panel er at vælge det rigtige sted til dets placering. Den mest almindelige størrelse af keramiske fliser er 25 x 20 cm. Men nogle gange lægges paneler af store fliser. Dette er et tidskrævende og dyrt job, da store fliser er store og tunge. Sådanne fliser laves på bestilling, og eksperter anbefaler at bringe dem, når alt er klar til lægning og straks lægning..

Et holdbart, originalt og holdbart keramisk flisepanel vil være en glimrende løsning til både små og store rum. Et holdbart, originalt og holdbart keramisk flisepanel vil være en glimrende løsning til både små og store rum.

Ved hjælp af filmen kan du få tegninger med veludviklede detaljer og komplekse ornamenter. På samme måde påføres en fototegning på flisen..

At lave en rigtig mosaik er et langt, besværligt og dyrt job. Sådan skabes mesterværker. Dele skæres med en speciel fliseskærer eller vandstråle. Tegningen er lagt ud på det forberedte sted, først uden lim, som eksperter siger “tør”, i løbet af dette arbejdsfase er delene tæt monteret på hinanden. Og først derefter sættes den forberedte tegning på lim. Men på den anden side vil gulvet i sådanne håndlavede stykker blive dit hjemmets stolthed..

Panel fra fliser i badeværelse interiør (video)

Keramisk vægpanel: hvordan man udvider rummet

Keramiske paneler er passende på vægge i køkkener, gange og badeværelser. En velvalgt tegning giver dig mulighed for visuelt at udvide små lokaler.

Et keramisk vægpanel vil se harmonisk og smukt ud, det vil supplere enhver stil og interiør i rummet Et keramisk vægpanel vil se harmonisk og smukt ud, det vil supplere enhver stil og interiør i rummet

Ved hjælp af fliser kan du skabe en illusion af at beklæde væggene på gangen med prydesten, for eksempel ved hjælp af marmorfarvede fliser eller den nu fashionable jade.

Mosaikvægge i køkkener tilføjer raffinement til interiøret og ser rige ud. Du kan lægge et forklæde eller et separat vægfragment med en mosaik. Mosaik dekorative paneler kan være abstrakte eller indholdsmæssige. Det er vigtigt, at det er i harmoni med andre elementer i interiøret og med gulvet..

Badeværelsespanelfliser: giver interiøret liv

I moderne lejligheder er badeværelset lille. Men dette er rummet, hvor vi starter vores dag med et forfriskende brusebad og slutter med et afslappende bad. Hvordan vi bruger disse få minutter, bestemmer vores humør for hele dagen..

Ved dekoration af badeværelsesvægge er de mest almindelige mosaikpaneler eller friske paneler..

Blomstertegninger er almindelige:

 • Tulipaner;
 • Orkideer;
 • Oleander;
 • Lotus;
 • Lily.

Ved hjælp af keramiske fliser til badeværelsesmalerier kan du skabe et farverigt og individuelt landskab af det smukkeste sted i verden. Ved hjælp af keramiske fliser til badeværelsesmalerier kan du skabe et farverigt og individuelt landskab af det smukkeste sted i verden.

Kompositioner om det marine tema er også populære:

 • Strandudsigt;
 • Undersøiske malerier;
 • Havlignende detaljer: småsten og skaller.

Disse tendenser udtømmer naturligvis ikke mulighederne for at bruge mosaikfliser til badeværelset. Kom med dit originale design.

Raffineret: glasflisepanel

Ud over keramiske materialer kan små stykker farvet glas bruges til vægdekoration. Glasmosaik har den bredeste farvepalet. Smaltens historie begynder i det gamle Rom. Kunsten at skabe mosaikker af smalt var kendt i Kievan Rus. I 1700 -tallet blev teknikken til at skabe smalt- og mosaikpaneler genopdaget for Rusland af M.V. Lomonosov.

Ved fremstilling af dyre elitesorter af glasmosaikker, halvædelsten og guld- og sølvfolie anvendes..

Glasflisepaneler kan bruges både i køkkenet og i rummet på loftet Glasflisepaneler kan bruges både i køkkenet og i rummet på loftet

De mest kendte producenter af glasmosaikfliser:

 • TREND;
 • Bisazza;
 • Sicis;
 • Rose.

Panel fra loftsten

Polyuretanfliser er populære til beklædningslofter. En sådan flise fremstilles ved stempling eller ekstrudering (ekstrudering) Ekstruderet flise kan ikke kun være hvid, men den er malet i forskellige farver og mønstre påføres. Takket være relief og farvemønstre på fliserne kan du oprette paneler på loftet. Det vigtigste er at observere målingen og vedligeholde interiøret i samme stil..

Et panel lavet af spejlede loftsten ser meget originalt ud, hvilket ikke kun gør rummet visuelt større, men også giver ekstra belysning til rummet Et panel lavet af spejlede loftsten ser meget originalt ud, hvilket ikke kun gør rummet visuelt større, men også giver ekstra belysning til rummet

>Flisebelagte paneler i interiøret er ikke længere nyheder. Mulighederne for at bruge visse typer fliser i indretningen af ​​vægge, gulve og lofter kan være meget forskellige fra enkle ukomplicerede parceller til komplekse ornamenter. Du kan vælge en vellykket kombination med dine egne hænder eller anvende færdige løsninger.

>Smukt panel af loftsten i interiøret (video)

Held og lykke med at vælge!

Panel fra fliser (foto)