Σχεδιασμός κουζίνας με επιφάνεια 25-30 τ. Μ

Κουζίνα επιφάνειας 25-30 τ. m επιτρέπει πολλούς σχεδιασμούς, διακοσμήσεις και τεχνικές δυνατότητες, αλλά ταυτόχρονα εγείρει πολλά ερωτήματα. Επιπλέον, ένα τέτοιο ευρύχωρο δωμάτιο χρησιμοποιείται συχνά ως πολυλειτουργικός και όχι ως ωφελιμιστικός χώρος-ως κουζίνα-τραπεζαρία, κουζίνα-σαλόνι ή ακόμη και κουζίνα-τραπεζαρία-σαλόνι. Σε αυτό το υλικό, έχουμε διατυπώσει 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε λάθη και να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τους διαθέσιμους μετρητές..

10 συμβουλές για την οργάνωση μιας μεγάλης κουζίνας 25-30 τ.μ

Συμβουλή 1. Τοποθετήστε σημεία “εργασίας” το ένα κοντά στο άλλο

Ένα συνηθισμένο λάθος στη διευθέτηση ευρύχωρων κουζινών είναι η μη τήρηση του κανόνα του «τριγώνου εργασίας». Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ψυγείο, το οποίο συχνά τοποθετείται σε απόσταση. Για να κάνετε την κουζίνα άνετη και δεν χρειάζεται να τρέχετε από τόπο σε τόπο με φαγητό στο χέρι ενώ μαγειρεύετε, πρέπει να τοποθετήσετε και τις τρεις κορυφές του τριγώνου εργασίας η μία δίπλα στην άλλη και έτσι ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια μεταξύ τους, σαν τραπέζι φαγητού.

 • Η απόσταση μεταξύ του νεροχύτη και της σόμπας μπορεί να είναι από 60 έως 180 cm και μεταξύ του νεροχύτη και του ψυγείου – από 45 cm έως 2 μέτρα. Όσο μικρότερη είναι η απόσταση μεταξύ των σημείων εργασίας, τόσο πιο βολική θα είναι η κουζίνα..

Εσωτερικό κουζίνας-σαλονιού

Συμβουλή 2. Ιδανική διάταξη – σε σχήμα U

Από την άποψη του ίδιου “τριγώνου εργασίας”, είναι η διάταξη σε σχήμα U που είναι η ιδανική λύση για μια κουζίνα 25-30 τ. m, καθώς σας επιτρέπει να έχετε όλα όσα χρειάζεστε κυριολεκτικά στο χέρι.

Είναι αλήθεια ότι αν δεν σκοπεύετε να εξοπλίσετε την κουζίνα με ένα νησί (θα το πούμε λίγο παρακάτω), τότε το σετ σχήματος U θα πρέπει να σχεδιαστεί μικρό ώστε να μην υπάρχουν περισσότερα από 120 cm μεταξύ των βάθρων, διαφορετικά το πλεονέκτημα της διάταξης σε σχήμα U χάνεται.

 • Σαλόνι κουζίνας 30 τ. Μ Σαλόνι κουζίνας σε σχήμα U με επιφάνεια 30 τ. μέτρα σε ένα σταλινικό σπίτι. Σχεδιασμός Νάντια Ζότοβα
 • Σαλόνι κουζίνας 30 τ. Μ Σαλόνι κουζίνας σε σχήμα U με επιφάνεια 30 τ. μέτρα σε ένα σταλινικό σπίτι. Σχεδιασμός Νάντια Ζότοβα
 • Σαλόνι κουζίνας 30 τ. Μ Σαλόνι κουζίνας σε σχήμα U με επιφάνεια 30 τ. μέτρα σε ένα σταλινικό σπίτι. Σχεδιασμός Νάντια Ζότοβα
 • Σαλόνι κουζίνας 30 τ. Μ Σαλόνι κουζίνας σε σχήμα U με επιφάνεια 30 τ. μέτρα σε ένα σταλινικό σπίτι. Σχεδιασμός Νάντια Ζότοβα
 • Σαλόνι κουζίνας 30 τ. Μ Σαλόνι κουζίνας σε σχήμα U με επιφάνεια 30 τ. μέτρα σε ένα σταλινικό σπίτι. Σχεδιασμός Νάντια Ζότοβα

Για συνδυασμένη κουζίνα-σαλόνι ή κουζίνα-σαλόνι-τραπεζαρία, θα πρέπει να επιλέξετε πιο συμπαγείς διατάξεις, για παράδειγμα, σχήματος L (κατάλληλο για ορθογώνιες κουζίνες), δύο σειρών (για στενό δωμάτιο) ή γραμμικό (σε συνδυασμό με ένα νησί / χερσόνησο).

Κουζίνα σε σχήμα L

Συμβουλή 3. Ένα νησί ή μια χερσόνησος – εγγύηση υπερ -ευκολίας

Ένα από τα μπόνους μιας κουζίνας με έκταση 25-30 τ. μέτρα είναι η δυνατότητα εξοπλισμού της κουζίνας με ένα νησί – ένα πολυλειτουργικό τραπέζι για εργασίες κουζίνας και αποθήκευση. Χάρη σε αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε το τέλειο “τρίγωνο εργασίας” ανεξάρτητα από το σχήμα στο οποίο είναι ενσωματωμένα τα ακουστικά σας. Παρακάτω είναι μια επιλογή από φωτογραφίες μεγάλων κουζινών με διαφορετική διάταξη και ένα νησί (σχεδιαστής Zhenya Zhdanova).

 • Κουζίνα νησιού και τοίχου Εσωτερικό κουζίνας με ένα νησί σε μια εξοχική κατοικία
 • Κουζίνα νησιού και τοίχου Εσωτερικό κουζίνας με ένα νησί σε μια εξοχική κατοικία
 • Κουζίνα νησιού και τοίχουΕσωτερικό κουζίνας με ένα νησί σε μια εξοχική κατοικία

Κουζίνα σε σχήμα L με νησί

Κουζίνα σε σχήμα U με κινητό νησί

Κουζίνα σε σχήμα U με κινητό νησί

Κουζίνα σε σχήμα U με κινητό νησί

Κουζίνα σε σχήμα U με κινητό νησί

Το νησί μπορεί να εξοπλιστεί με ελάχιστη σόμπα και μπαρ και μέγιστη σόμπα, μπαρ, νιπτήρα, μίνι ψυγείο και / ή ντουλάπι κρασιού. Και το νησί χωρίζει τέλεια το χώρο σε ζώνες – κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι..

 • Ο κύριος κανόνας για την επιλογή ενός νησιού: τα περάσματα γύρω από αυτό πρέπει να έχουν πλάτος τουλάχιστον 1 μέτρο και το σχήμα του να επαναλαμβάνει το σχήμα του δωματίου.
 • Εάν χρησιμοποιείτε την κουζίνα μόνο ως χώρο εργασίας ή ως χώρο εργασίας κουζίνα-τραπεζαρία, τότε το νησί μπορεί να είναι μεγάλο. Εάν εξοπλίζετε κουζίνα-σαλόνι, τότε είναι κατάλληλο ένα συμπαγές νησί όχι μεγαλύτερο από 100 × 120 cm ή μια χερσόνησος. Χερσόνησος (δείτε φωτογραφία) – αυτό είναι το ίδιο νησί, αλλά με το ένα άκρο να ακουμπάει σε έναν τοίχο ή σετ μικροφώνου -ακουστικού.

Χερσόνησος στην κουζίνα 25 τ. Μ

Συμβουλή 4: Δημιουργήστε ομοιόμορφο φωτισμό

Ακόμη και η πιο τέλεια επιπλωμένη κουζίνα μπορεί να γίνει άβολη και άβολη αν δεν σχεδιάσετε σωστά τον φωτισμό σας. Σε 25-30 τετράγωνα, πρέπει να είναι ομοιόμορφο, όχι θαμπό, αλλά όχι πολύ φωτεινό. Για να επιτευχθεί αυτό, εκτός από τον πολυέλαιο οροφής, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν επιπλέον πηγές φωτός. Οι προβολείς που τοποθετούνται περιμετρικά της οροφής σε απόσταση περίπου 30-70 cm ο ένας από τους άλλους ταιριάζουν καλύτερα. Παρεμπιπτόντως, μπορούν να φωτίσουν όχι ολόκληρο το δωμάτιο, αλλά μόνο την περιοχή εργασίας. Επίσης, οι απλίκες τοίχου και οι λαμπτήρες δαπέδου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ομοιόμορφου φωτός..

Κουζίνα 25 τ. μέτρα

 • Στην ιδανική περίπτωση, ο πολυέλαιος δεν πρέπει να τοποθετείται στο κέντρο της κουζίνας, αλλά πάνω από την τραπεζαρία (σε ύψος 70-90 cm από τον πάγκο), είναι καλό αν είναι πολλαπλών τροχών. Έτσι, όχι μόνο φωτίζετε την τραπεζαρία, αλλά και διαιρείτε οπτικά το χώρο..
 • Το νησί φωτίζεται καλύτερα με μερικές τρεις αναρτήσεις λακωνικού σχεδιασμού..
 • Ο δικός του φωτισμός πρέπει απαραίτητα να βρίσκεται στον χώρο εργασίας – πάνω από την επιτραπέζια και πάνω από τα ντουλάπια τοίχου.
 • Εάν η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι, τότε το σαλόνι πρέπει να είναι εξοπλισμένο όχι μόνο με γενικό φωτισμό, αλλά και με ανεξάρτητο φωτισμό. Φωτιστικά δαπέδου και επιτραπέζια φωτιστικά θα δημιουργήσουν ζεστασιά και θα κάνουν ένα ευρύχωρο δωμάτιο πιο οικείο.

Δείτε επίσης υλικό: Σχεδιασμός κουζίνας σε ιδιωτικό σπίτι.

Συμβουλή 5. Επιλέξτε μια ισχυρή κουκούλα

Χάρη στην ισχυρή απορροφητική κουκούλα, οι μυρωδιές δεν θα επηρεάσουν τους επισκέπτες στο σαλόνι / τραπεζαρία και δεν θα διαπεράσουν την ταπετσαρία, τις κουρτίνες, το χαλί και άλλα υφάσματα.

 • Για κουζίνα 25-30 τετραγώνων, απαιτείται κουκούλα (!) Κουκούλα χωρητικότητας 1300-1600 m³ / ώρα (όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο).

Μεγάλη κουκούλα

Συμβουλή 6. Για να μην περιπλέξετε τον καθαρισμό μιας μεγάλης κουζίνας, εγκαταλείψτε τις μη πρακτικές επιφάνειες

Η διατήρηση μιας μεγάλης κουζίνας σε τάξη είναι πολύ πιο δύσκολη από μια τυπική κουζίνα. Επιπλέον, αν μιλάμε για συνδυασμένη κουζίνα-σαλόνι ή κουζίνα με μπροστινή τραπεζαρία, επειδή το χάος στην περιοχή εργασίας χαλάει τη συνολική εμφάνιση του δωματίου. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια κουζίνα που καθαρίζεται εύκολα και δύσκολα λεκιάζεται..

 • Αποφύγετε τις σκούρες αποχρώσεις (μαύρο, γραφίτη, σκούρο καφέ, σκούρο πράσινο και μπλε ναυτικό) για προσόψεις, πάγκους, πλάκες και δάπεδα. Η σκόνη, τα ψίχουλα και οι λεκέδες σε σκοτεινές επιφάνειες (ειδικά γυαλιστερές) είναι πολύ αισθητές.
 • Προτιμήστε την τεχνητή και όχι τη φυσική πέτρα για την επένδυση του πάγκου και της ποδιάς. Άλλες κατάλληλες επιλογές είναι πλακάκια και ξύλο (για πάγκους).
 • Το πιο πρακτικό υλικό για δάπεδα – πλακάκι ή πορσελάνινα κεραμικά. Στο σαλόνι κουζίνας, μόνο ο χώρος εργασίας μπορεί να τελειώσει με αυτό το υλικό και το υπόλοιπο δωμάτιο με οποιοδήποτε άλλο υλικό. Διαφορετικά τελειώματα δαπέδου όχι μόνο θα διευκολύνουν τον καθαρισμό, αλλά και ζωνώνουν το χώρο.

Διαφορετικά τελειώματα δαπέδου στην κουζίνα-τραπεζαρία

Συμβουλή 7. Αφήστε τα κρεμαστά ντουλάπια εν όλω ή εν μέρει

Εάν τα κάτω ντουλάπια και το νησί μπορούν να χωρέσουν τα περισσότερα σκεύη κουζίνας και είδη παντοπωλείου, σβήστε τα ντουλάπια τοίχου (σε έναν ή δύο τοίχους) ή αντικαταστήστε τα με μερικά ανοιχτά ράφια. Αυτή η λύση θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε μια αίσθηση ευρυχωρίας και να φωτίσετε οπτικά το εσωτερικό..

Κουζίνα χωρίς ντουλάπια τοίχου

Συμβουλή 8. Περιορισμός του χώρου στο χώρο εργασίας, τραπεζαρίας ή / και καθιστικού

Για να κάνετε το εσωτερικό της συνδυασμένης κουζίνας να φαίνεται τακτοποιημένο και να παραμένει άνετο σε οποιοδήποτε μέρος του δωματίου, πρέπει να χωριστεί σε ζώνες: κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς να το κάνετε αυτό:

 • Διακοσμήστε τους τοίχους, το δάπεδο ή / και την οροφή σε χώρους με διαφορετικά υλικά ή σε διαφορετικά χρώματα. Παράδειγμα: πλακάκια στο πάτωμα της κουζίνας + παρκέ στο σαλόνι ή, ας πούμε, σκούροι μπεζ τοίχοι στην κουζίνα και ανοιχτό μπεζ τοίχοι στην τραπεζαρία.
 • Οριοθέτηση ζωνών με δοκούς οροφής, αναρτημένες κατασκευές.
 • Χρησιμοποιήστε τα έπιπλα ως οριοθέτη: ένα νησί, ένας καναπές, πολυθρόνες, ένας πάγκος μπαρ, ράφια κλπ. Παρακάτω είναι ένα καλό παράδειγμα χωροθέτησης μιας κουζίνας επιφάνειας 30 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα από την τραπεζαρία και το σαλόνι.

Εσωτερικό κουζίνας-τραπεζαρίας-σαλονιού 30 μέτρων

Εσωτερικό κουζίνας-τραπεζαρίας-σαλονιού 30 μέτρων

Εσωτερικό κουζίνας-τραπεζαρίας-σαλονιού 30 μέτρων

 • Κατασκευάστε χωρίσματα από γυαλί, ξύλο, γυψοσανίδες κ.λπ.
 • Γυάλινο διαμέρισμα στο εσωτερικό της κουζίνας-τραπεζαρίας
 • Γυάλινο διαμέρισμα στο εσωτερικό της κουζίνας-τραπεζαρίας

Χωρισμός στο εσωτερικό της κουζίνας-τραπεζαρίας

 • Τοποθετήστε συρόμενες πόρτες.

Συρόμενες πόρτες

 • Τοποθετήστε οθόνες.
 • Κρεμάστε κουρτίνες?
 • Απλώστε το χαλί στην τραπεζαρία / σαλόνι.

Φυσικά, όλες οι ζώνες (σαλόνι, κουζίνα και τραπεζαρία) πρέπει να έχουν κάτι που να συνδυάζει, για παράδειγμα, χρώματα, φινιρίσματα, εσωτερικό στυλ, υφάσματα κ..

Συμβουλή 9: Διακοσμήστε την κουζίνα σας με μεγάλα στοιχεία διακόσμησης

Σε μια μεγάλη κουζίνα, τα μικρά αξεσουάρ χάνονται και συσσωρεύουν μόνο τον χώρο. Τα μεγάλα στοιχεία διακόσμησης θα φαίνονται πιο συμφέρουσα σε μια κουζίνα 25-30 μέτρων. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρεμάσετε ένα μεγάλο στρογγυλό καντράν πάνω από το τραπέζι / την κουκούλα, να κρεμάσετε έναν ή δύο πίνακες μεσαίας ή μεγάλης μορφής στους τοίχους, να διακοσμήσετε το εσωτερικό με ένα ζευγάρι ψηλά και πλούσια φυτά..

Εσωτερικό κουζίνας-τραπεζαρίας

Φυτά στο εσωτερικό της κουζίνας

Συμβουλή 10. Μην ξεχνάτε ότι σε μια τόσο ευρύχωρη κουζίνα, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά περισσότερα από τα συνηθισμένα …

Η ευρύχωρη κουζίνα σας επιτρέπει να μην περιορίζεστε στην επιλογή χρωμάτων, εκτυπώσεων, υφών, διακοσμητικών ή αρχιτεκτονικών στοιχείων. Έτσι, για παράδειγμα, για εσωτερική διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία ή κουρτίνες με μεγάλη εκτύπωση, χωρίς φόβο ότι ο χώρος θα μειωθεί πολύ. Αντί για ελαφριά τραπέζια και καρέκλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έξυπνα και χοντρά.

Μαζική τραπεζαρία στο εσωτερικό της κουζίνας

Και αντί για απλούς λευκούς και μπεζ τόνους, χρησιμοποιήστε πλούσιους και ακόμη και σκούρους τόνους, πιο πολύπλοκους συνδυασμούς χρωμάτων. Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα του σχεδιασμού μιας κουζίνας-καθιστικού 30 μέτρων σε κίτρινους και μπλε τόνους και αντίθετες λεπτομέρειες (σχεδιάστρια Nadia Zotova).

 • Κουζίνα-σαλόνι σε κίτρινους και μπλε τόνους
 • Κουζίνα-σαλόνι σε κίτρινους και μπλε τόνους
 • Κουζίνα-σαλόνι σε κίτρινους και μπλε τόνους

Κουζίνα-σαλόνι σε κίτρινους και μπλε τόνους

Παρεμπιπτόντως, οι πλούσιες αποχρώσεις, ιδιαίτερα οι ζεστές (κόκκινο, τερακότα, καφέ, κίτρινο) μπορούν να δημιουργήσουν ένα αίσθημα οικειότητας σε μια ευρύχωρη κουζίνα.

Εσωτερικό κουζίνας σε καφέ αποχρώσεις

Επιπλέον, μπορείτε να διακοσμήσετε το εσωτερικό με κολώνες, γυψομάρμαρο, καλούπια ή boiserie πάνελ τοίχου..

 • Κουζίνα-σαλόνι
 • Κουζίνα-σαλόνι
 • Κουζίνα-σαλόνι