Όλες οι αποχρώσεις της επιλογής γυάλινων τραπεζιών κουζίνας

Τα γυάλινα τραπέζια κουζίνας φαίνονται πάντα χωρίς βάρος, πολύ λιγότερο δυσκίνητα σε σύγκριση με τις τυπικές πλαστικές ή προσαρμοσμένες ξύλινες κατασκευές. Αποδεικνύονται σχετικά όταν πρέπει να “ξεφορτώσετε” οπτικά το χώρο – ειδικά αν η περιοχή του δωματίου είναι περιορισμένη.

Γυάλινο τραπέζι στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας

Για την κατασκευή τραπεζιών κουζίνας, χρησιμοποιείται ειδικό γυαλί – μετριασμένο, ανθεκτικό τόσο σε υγρασία όσο και σε ακραίες θερμοκρασίες. Έτσι, για τον χώρο εργασίας, όπου μαγειρεύουν πολύ, και για την τραπεζαρία, όπου η παρουσίαση του εσωτερικού είναι σημαντική, τα γυάλινα έπιπλα δεν είναι λιγότερο κατάλληλα από τα παραδοσιακά ξύλινα έπιπλα..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Γυάλινο τραπέζι με ξύλινη βάση

Ένα γυάλινο τραπέζι φαγητού θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια ζώνη ιδιαίτερης άνεσης στο δωμάτιο. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων τέτοιων επίπλων:

 • σταθερότητα όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες.
 • ανοσία στην υγρασία.
 • η μόλυνση δεν μπορεί να διεισδύσει στη δομή του υλικού.
 • αντοχή;
 • ασφάλεια που παρέχεται με τη χρήση ειδικού σκληρυμένου γυαλιού ·
 • μοναδική, υπέροχη εμφάνιση, κατάλληλη για εσωτερικούς χώρους όλων των στυλ και σε συνδυασμό με όλα τα υλικά.
 • το γυαλί θα αντανακλά το φως και θα κάνει οπτικά οποιαδήποτε κουζίνα πιο ευρύχωρη.
 • σε φροντίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο συμβατικά απορρυπαντικά όσο και ειδικά που έχουν σχεδιαστεί για ποτήρια.
 • φιλικότητα προς το περιβάλλον – το υλικό του πάγκου δεν περιέχει επιβλαβείς ουσίες ή επικίνδυνες χημικές ενώσεις.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, τα γυάλινα τραπέζια φαγητού έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά απόδοσης που δεν αρέσουν σε όλους:

 • ενδέχεται να παραμείνουν ραβδώσεις, δακτυλικά αποτυπώματα και σε ορισμένα μοντέλα, ψίχουλα και ακαθαρσίες μπορεί να μπουν στις αρθρώσεις μεταξύ του πλαισίου του τραπεζιού και του γυαλιού.

Φροντίδα από γυάλινο τραπέζι

 • οι κριτικές στο Διαδίκτυο είναι αρνητικές – πολλοί λένε “ηχηρό”, το γυάλινο τραπέζι φαίνεται εύθραυστο, κρύο και άβολο.
 • επίσης στις κριτικές συχνά γράφουν ότι τα διαφανή γυάλινα τραπέζια δεν είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς τα πόδια των καθιστών και το πάτωμα είναι ορατά.

Ρύθμιση γυάλινου τραπεζιού

Συμβουλές για φροντίδα και χρήση:

 • οι ειδικοί συνιστούν τη σωστή χρήση γυάλινων τραπεζιών κουζίνας, πράγμα που συνεπάγεται τη χρήση υποστρωμάτων ή χαρτοπετσετών για πιάτα, καθαρισμό με μικροΐνες και καθαριστικό γυαλιού υψηλής ποιότητας.

Τύποι γυάλινων τραπεζιών

Τα γυάλινα τραπέζια φαγητού έχουν συνήθως συνδυασμένο σχεδιασμό. Τις περισσότερες φορές, επιχρωμιωμένα ή σφυρήλατα μέταλλα, ξύλο, ψάθινα, πέτρινα ή πλαστικά υλικά χρησιμοποιούνται για το κάτω πλαίσιο και τα πόδια. Το πλαίσιο για γυαλί μπορεί επίσης να κατασκευαστεί από τα ίδια υλικά..

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει παραδείγματα για το πώς το πρακτικό γυαλί και το παραδοσιακό ξύλο μπορούν να συνδυαστούν σε έναν πίνακα (μετακινηθείτε προς τα δεξιά).

 • Τραπέζι από γυαλί και ξύλο στην κουζίνα
 • Τραπέζι από γυαλί και ξύλο στην κουζίνα
 • Τραπέζι από γυαλί και ξύλο στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Τραπέζι από γυαλί και ξύλο στο εσωτερικό της κουζίνας

Όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και σχήμα του τραπεζιού, πολλά εξαρτώνται από το μέγεθος της κουζίνας. Για μια μεγάλη κουζίνα ή τραπεζαρία, είναι κατάλληλο ένα τεράστιο τραπέζι οποιουδήποτε σχήματος..

 • Τραπέζι από γυαλί και MDF
 • Τραπέζι από γυαλί και MDF
 • Γυάλινο τραπέζι στο εσωτερικό της κουζίνας σε συνδυασμό με την τραπεζαρία και το σαλόνι
 • Γυάλινο τραπέζι στο εσωτερικό της κουζίνας σε συνδυασμό με την τραπεζαρία και το σαλόνι
 • Γυάλινο τραπέζι στο εσωτερικό της κουζίνας σε συνδυασμό με την τραπεζαρία και το σαλόνι
 • Γυάλινο τραπέζι στο εσωτερικό της κουζίνας σε συνδυασμό με την τραπεζαρία και το σαλόνι
 • Γυάλινο τραπέζι στο εσωτερικό της κουζίνας σε συνδυασμό με την τραπεζαρία και το σαλόνι
 • Μαζικό γυάλινο τραπέζι
 • Μαζικό γυάλινο τραπέζι
 • Μαζικό γυάλινο τραπέζι

Ένα στρογγυλό ή οβάλ τραπέζι είναι επίσης κατάλληλο για μια ευρύχωρη κουζίνα..

Στρογγυλό γυάλινο τραπέζι στο εσωτερικό της κουζίνας

Στρογγυλό τραπέζι στο εσωτερικό του καθιστικού-τραπεζαρίας

Στρογγυλό τραπέζι στο εσωτερικό της κουζίνας-τραπεζαρίας

Ωστόσο, μια μικρή οικογένεια μπορεί να τοποθετήσει ένα στρογγυλό γυάλινο τραπέζι μικρής διαμέτρου σε μια μικρή κουζίνα..

 • Στρογγυλό τραπέζι σε μια μικρή κουζίνα
 • Στρογγυλό τραπέζι σε μια μικρή κουζίνα

Στρογγυλό γυάλινο τραπέζι

Το ορθογώνιο γυάλινο τραπέζι είναι πιο συμπαγές επειδή μπορεί να ακουμπήσει στον τοίχο με τη μία πλευρά. Σε μια μικρή ή στενή κουζίνα, ένα τέτοιο τραπέζι είναι πιο κατάλληλο από ένα στρογγυλό ή οβάλ.

 • Ορθογώνιο γυάλινο τραπέζι στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Ορθογώνιο γυάλινο τραπέζι στο εσωτερικό της κουζίνας

Λευκό ορθογώνιο τραπέζι

Ορθογώνιο γυάλινο τραπέζι στο εσωτερικό της κουζίνας

Επιπλέον, εάν η κουζίνα είναι μικρή, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε συρόμενες κατασκευές ή μεταμορφωτικά τραπέζια με γυάλινη κορυφή. Όταν διπλωθούν, αυτά τα πτυσσόμενα τραπέζια δεν καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από ένα τραπεζάκι σαλονιού και, εάν είναι απαραίτητο, αλλάζουν εύκολα το ύψος, μετατρέποντας σε μια πλήρη τραπεζαρία.

Τραπεζαρία με γυάλινη επιφάνεια

Εάν λαμβάνετε συχνά επισκέπτες, αλλά ένα σταθερό μεγάλο τραπέζι δεν είναι κατάλληλο για οποιονδήποτε λόγο, σας συνιστούμε να αγοράσετε συρόμενες κατασκευές. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε εύκολα να οργανώσετε μια τραπεζαρία για μια οικογένεια 2-3 ατόμων και στη συνέχεια να επεκτείνετε και να διπλασιάσετε τον αριθμό των καθισμάτων (εάν είναι απαραίτητο).

Επέκταση γυάλινου τραπεζιού

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα τραπέζι με ένα επιπλέον κάτω ράφι. Αυτό παρέχει πρόσθετες επιλογές για τη διακόσμηση ή την αποθήκευση πραγμάτων. Το ίδιο το ράφι είναι συχνά ματ ή διακοσμημένο με μοτίβο με αμμοβολή..

Γυάλινο τραπέζι φαγητού με ράφι

Πώς να τοποθετήσετε ένα γυάλινο τραπέζι στο εσωτερικό της κουζίνας?

Το γυάλινο τραπέζι της κουζίνας μπορεί να είναι κατασκευασμένο από διαφανές ή φιμέ υλικό. Κατά την επιλογή του τύπου της επιφάνειας, πολλά εξαρτώνται από το κύριο εσωτερικό του δωματίου. Ακολουθούν οι ακόλουθες οδηγίες για την επιλογή:

 1. Στο εσωτερικό στο στυλ της Προβηγκίας, shabby chic και κλασσικός ένα τραπέζι με εκλεπτυσμένα πόδια από σφυρήλατο σίδερο ή ξύλινη βάση είναι κατάλληλο.

Γυάλινο τραπέζι σε στιλ Προβηγκίας, shabby chic, κλασικό

 1. Το ρουστίκ στιλ της χώρας μπορεί να συμπληρωθεί με ένα γυάλινο τραπέζι αν είναι πλαισιωμένο από ξύλο, για παράδειγμα, παλαιωμένο ή χοντροκομμένο, έχει πόδια από σφυρήλατο σίδερο ή ψάθινο κάτω πλαίσιο.

Γυάλινο τραπέζι σε εξοχικό στιλ

 1. Το παραδοσιακό κλασικό στιλ απαιτεί τη χρήση ξύλου, λαξευμένης πέτρας ή, όπως ήδη σημειώθηκε, σφυρηλατημένων ποδιών..
 • Κλασικό στυλ γυάλινο τραπέζι κουζίνας
 • Κλασικό στυλ γυάλινο τραπέζι κουζίνας
 • Κλασικό στυλ γυάλινο τραπέζι κουζίνας

Τραπέζι φαγητού κλασικού στιλ

 1. Για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, ένα σχέδιο με πόδια χρωμίου είναι μια εξαιρετική επιλογή..
 • Στρογγυλό γυάλινο τραπέζι στην τραπεζαρία
 • Τραπέζι κουζίνας από γυαλί και μέταλλο
 1. Διακοσμητική τέχνη συμπληρωμένο με μοντέλο με διαφανές γυαλί και μεταλλικά πόδια με γεωμετρικά στοιχεία στο χρώμα του χρυσού, του χρωμίου, του χαλκού ή του χαλκού.

Γυάλινο τραπέζι Art Deco

 1. Μια τυπική επιλογή υψηλής τεχνολογίας είναι ένα μοντέλο με διαφανή κορυφή και λακωνικά πόδια αλουμινίου (χρώμιο). Μπορείτε να διαβάσετε γενικά για το στυλ υψηλής τεχνολογίας εδώ.

Γυάλινο τραπέζι υψηλής τεχνολογίας

Το γυαλί δεν χρειάζεται να είναι διαφανές. Εάν το κάνετε έγχρωμο, τότε θα προσελκύσει ακόμα περισσότερη προσοχή λόγω της γυαλιστερής υφής..

Τραπέζι τραπεζαρίας με χρωματιστό γυαλί

Η σκιά του γυάλινου τραπεζιού μπορεί να είναι ένα χρώμα με έμφαση σε μονόχρωμο σχέδιο ή να ταιριάζει απόλυτα με τη διακόσμηση των προσόψεων των ακουστικών..

Και όταν επιλέγετε ένα υλικό, μπορείτε να προτιμήσετε το διαφανές, παγωμένο ή χρωματιστό γυαλί. Λάβετε υπόψη ότι ένας ματ πάγκος εργασίας θα είναι πάντα λίγο πρασινωπός – αυτά είναι χαρακτηριστικά παραγωγής. Επομένως, η τόνωση επιλέγεται σχεδόν πάντα για να αφαιρέσει τη γυαλάδα και να μειώσει τη διαφάνεια..

Τραπέζι από γυαλί και φιμέ γυαλί δείγματα

Κανόνες για την επιλογή τραπεζιού κουζίνας

Συμβουλές για την επιλογή γυάλινου τραπεζιού

Όταν επιλέγετε ένα γυάλινο τραπέζι κουζίνας για την κουζίνα, πρέπει να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες αποχρώσεις:

 1. Η φήμη του κατασκευαστή. Αυτό εγγυάται τη χρήση υλικών πραγματικά υψηλής ποιότητας στην κατασκευή..
 2. Αξιοπιστία των συνδετήρων. Στις ενώσεις γυαλιού με ξύλο ή μέταλλο, το γυαλί έχει απαραίτητα μια σφραγίδα.
 3. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται τσιπ στο γυαλί και δεν υπάρχουν ασυνέχειες ή φυσαλίδες αέρα μέσα στην ίδια την επιφάνεια.
 4. Ο καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή θα είναι το σχέδιο και το σχήμα – στρογγυλό, ορθογώνιο, οβάλ ή τετράγωνο, επικαλυμμένο, ματ ή εντελώς διαφανές, με ράφι στο πίσω μέρος.
 5. Όταν επιλέγετε το μέγεθος του τραπεζιού, πρέπει να εστιάσετε στον αριθμό των μελών της οικογένειας, ενώ λάβετε υπόψη ότι για έναν ενήλικα χρειάζεστε τουλάχιστον 60 εκατοστά χώρο.