Sådan vælger du det rigtige køkkenbord

Valg af møbler er et vigtigt skridt i køkkenrenovering Valget af møbler er et vigtigt skridt i køkkenrenovering Køkkenet er husets hovedsted. Enhver værtinde vil være enig i dette. Det er her, familiens komfort begynder, middage med familien finder sted, udveksling af nyheder og indtryk af dagen levede. I køkkenet mødes halvt sovende husstandsmedlemmer for at sidde ved bordet og langsomt nippe til kaffe og stille ind på arbejdsstemningen på den nye dag. Derfor er bordet i køkkenet måske det vigtigste møbel..

I vores artikel vil vi tale om, hvordan man vælger det rigtige bord til køkkenet..

Nye køb er en meget fornøjelig oplevelse. Men valget af møbler er et seriøst køb, som du foretager i flere år fremover, og udover æstetisk fornøjelse skal det være funktionelt og praktisk. Overvej alle de mulige kriterier for valg af et køkkenbord, som du skal tage højde for i processen med at vælge en passende model:

Det skal bemærkes, at alle disse kriterier er tæt forbundet med hinanden. Lad os se nærmere på hver af dem..

Køkkenbord størrelse

Denne størrelse vil være ideel med hensyn til bekvemmelighed Denne størrelse vil være ideel med hensyn til bekvemmelighed I et lille rum vil et lille bord være passende, og tværtimod vil et lille køkkenbord se latterligt ud i et rummeligt køkken. Derudover ved folk, der tilbereder mad derhjemme hver dag, udmærket, at jo mere arbejdsområde til madlavning, jo hurtigere og mere bekvemt er det at arbejde med mad..

 • Størrelsen afhænger også direkte af antallet af husstande, der regelmæssigt bruger bordet. Hvis du har en familie på tre, anbefaler vi, at du køber et produkt til 5 sæder – til gæster. Så at sige, bare i tilfælde. Og hvis du er meget gæstfri og regelmæssigt vil være vært for slægtninge, for eksempel forældre, får du en mere rummelig model.
 • Brug vores anbefaling til korrekt at beregne størrelsen på det fremtidige bord – læg mindst 60 centimeter for hver person, der sidder ved det. Generelt er det generelt accepteret, at en bordplade, der måler 80 x 120 centimeter, er mest praktisk at servere. Seks mennesker vil sidde stille ved et sådant bord, de vil ikke forstyrre hinanden, mens det i midten vil være muligt at arrangere flere retter.

80 x 120 cm – den mest optimale bordstørrelse.

 • Hvis du hver weekend vil invitere store virksomheder, er det bedre at vælge en foldestruktur. Bemærk, at fold-out-produktet ikke er praktisk til daglig brug. Hvis du vil spare plads og lægge det ud ved hvert måltid, vil disse trin trætte dig meget hurtigt..

Hvis du ikke kan prale af et rummeligt køkken, men du også kun bor sammen, eller hvis du foretrækker ikke at spise derhjemme, så er et kompakt og let bord til to helt passende for dig – nu er der passende muligheder på salg, der ikke tager mere plads og er lette at bære.

Bordets form og placering i køkkenet

Et firkantet bord er ideelt til et strengt køkken Et firkantet bord er ideelt til et strengt køkken

Et rektangulært køkkenbord har altid været betragtet som det mest praktiske. Det kan placeres mod væggen, men samtidig være i stand til at rumme et tilstrækkeligt antal mennesker. Ved at forlade den kun 65 centimeter fra væggen, kan du få et eller to steder mere, afhængigt af hvilken kant af bordet der er mod væggen – kort eller lang.

Hvis der er tre personer i familien, kan du stille et lille firkantet bord mod væggen. Denne formular forstyrrer ikke serveringen, den vil være rummelig at sidde ved den, og ved at flytte bordet om nødvendigt kan du få et ekstra sæde.

Det runde bord er ikke kun meget praktisk, men også alsidigt Det runde bord er ikke kun meget praktisk, men også alsidigt

Runde modeller er en relativ nyhed i vores køkkener. Først og fremmest fordi runde borde ser elegante og elegante ud i midten af ​​rummet, derfor bør ejere af store køkkenområder købe dem. Det samme gælder for ovale produkter..

Vil du kombinere praktisk, original stil, mens du følger moderne tendenser i interiøret? Vælg et rektangulært produkt med afskårne halvcirkelformede kanter – det er smukt, praktisk, stilfuldt. Står mod væggen og ikke optager ekstra plads, bliver et sådant møbel en rentabel indretning. Plus, perfekt til små børn – de støder ikke i hjørner.

Råd:

 • Bordets størrelse, form og placering skal vælges, så afstanden mellem det og andre møbler er mindst 1 meter – så forhindrer det ikke bevægelse, giver behagelig madlavning og spisning.
 • Belastningen på køkkenbordet er altid stor, især hvis flere mennesker spiser på det på samme tid. Derfor er det meget vigtigt at vælge en stabil model med fire ben. På samme tid, som for de runde borde, hjælper det midterste ben i midten med at sidde mere behageligt for gæsterne, og sidebenene forstyrrer ikke nogen..

Køkkenbordsmateriale

Der bør stilles særlige krav til køkkenbordets materiale. Det skal være særligt holdbart, holdbart og vigtigst af alt modstandsdygtigt over for fugt..

Mulighederne er:

 • Der er mange spånplader – dette er den mest økonomiske mulighed, udover der er mange modeller af borde lavet af spånplader. Men vi anbefaler, at du overvejer at købe ikke en fineret, men en lamineret overflade. Som du ved tåler finér ikke vand godt, og det er meget svært at holde styr på vanddråber i køkkenområdet. Derudover skal du vaske gulvet i køkkenet meget oftere end i boligkvarterer, og dette er også en ekstra slitage på bordbenene. Hvis du køber en fineret model, vil belægningen boble meget hurtigt. Og den laminerede overflade er en god mulighed for køkkenet. Desuden er omkostningerne ved sådant materiale ikke meget dyrere..

Spånpladebord Spånpladebord Træbord Træbord

 • Træ Er et pålideligt, men alt for velkendt materiale. Et træprodukt vil være modstandsdygtigt over for mekaniske skader og vil modstå fugt, men i et lille køkken kan det se for prætentiøst og prætentiøst ud. Hvis du har valgt Provence -stilen eller den skandinaviske stil til at dekorere dit køkkeninteriør, så passer et ikke særlig massivt træbord ind i dit køkken. Hvis du har minimalisme, anbefaler vi dig at kigge efter noget andet, for eksempel laminat eller endda glas.
 • Glasbord – det er selvfølgelig besværligt og ubelejligt, men meget smukt og moderne. Et sådant bord skal systematisk tørres af med en speciel

  servietter, men resultatet er det værd. Denne mulighed er naturligvis ikke egnet til en familie med små børn, men for voksne husstandsmedlemmer er det ganske. Typisk er borde lavet af tykt, holdbart glas, hvilket minimerer risikoen for skader. Men for at fjerne den ubehagelige lyd fra kontakt mellem tallerkener og glas, skal du købe flere dekorative coasters. De vil ikke ødelægge udseendet, fjerne ubehagelige lydeffekter og reducere sandsynligheden for forurening af glasoverfladen.

Glasbord Glasbord Plastbord Plastbord

 • Meget ofte, især i skandinaviske interiørprojekter, kan du finde små borde lavet af plast eller metal. For en stor familie er dette ikke en særlig velegnet mulighed. Men hvis du ikke er fan af madlavning og sjældent bruger bordet, er denne mulighed god til dig. Desuden kan sådanne modeller meget godt kombineres med lyse stole af plast eller metal, med sæder lavet af kunstlæder og tekstiler.

Udseende og kombination med interiøret

Et minimalistisk bord er en ret populær løsning. Et minimalistisk bord er en ret populær løsning.

I vores artikel har vi allerede skrevet om muligheden for kombination som en moderne teknik til at skabe et unikt interiør. Denne metode fungerer godt til køkkenbordet..

Dette gælder for brugen af ​​flere typer materialer i en model, den originale form på benene og farverne. Du kan f.eks. Vælge en bordplade fra en model og ben fra en anden. På denne måde får du et unikt produkt, der passer perfekt ind i dit køkken..

Der er produkter i en lang række farver til salg, især lyse farver ser godt ud på skinnende laminerede overflader. Selvom det ikke anbefales at bruge lyse farver i opholdsrum, vil det i køkkenområdet være en fantastisk effektiv teknik..

Koraller, orange eller lysegrønne farver kan give energi, skabe et godt humør og vigtigst af alt vække appetitten..

Uanset hvilket bord du vælger, skal det være i harmoni med andre møbler og dekorative elementer. Samtidig kalder vi dig ikke til en identitet. Bordet skal se naturligt ud i dit køkken, mens du kan vælge stole fra et andet sæt, form, materiale og farve. Det samme gælder køkkenmøbler..

Rektangulært bord med afrundede kanter er ikke kun en moderne trend, men også en hyldest til brugervenligheden Rektangulært bord med afrundede kanter er ikke kun en moderne trend, men også en hyldest til brugervenligheden

Et køkkenbord kan blive et højdepunkt, det vigtigste er ikke at overdrive det og ikke købe noget, der så smukt ud i butikken, men ser malplaceret ud og endda latterligt i dit værelse. Med andre ord er din opgave ved udgangen at skabe et kompetent og organisk køkkenindretning..

Forskellige køkkenborde (foto)

Vi præsenterer dig for de mest kreative ideer: