Napravite labuda od gume

Napravite labuda vlastitim rukama od gume

Svatko od nas želio bi vidjeti čistoću i red u svojoj kući ili na dači. Nisu svi u mogućnosti to postići, štoviše, nije tako lako brinuti se o cvijeću koje krasi osobnu parcelu. Za sve je potrebno puno vremena i truda. Međutim, postoji rješenje za ovu poteškoću! Možete napraviti zanate vlastitim rukama od otpadnog materijala koji bi vas oduševili svaki dan i apsolutno ne bi zahtijevali stalnu njegu. Vrlo jednostavno, a istovremeno izgleda lijepo rukotvorina – labud iz gume.

Napravite labuda vlastitim rukama od gume

Labud napravljen od gume izgleda vrlo jednostavno i istodobno lijepo. Automobilska guma može se pretvoriti u ukras za ljetnu kućicu.

DIY materijali za izradu labuda:

  • guma;
  • kreda;
  • ubodna pila;
  • bušilica;
  • tanjur;
  • vijci;
  • boje na bazi vode.

Auto guma Swan az

Postupak izrade labuda od gume:

1) Prvo morate pripremiti gumu za rad. Poželjno je da je guma ćelava i bez nepotrebnih zavoja.

2) Labudovu glavu potrebno je nacrtati po širini duž linija, počevši od kljuna, koji je pravokutnik dugačak 9 cm i širok 2 cm. Nastavljamo, bez podizanja ruku, s crtanjem glave. 2 puta je širi od kljuna, ali duljina ostaje ista – 9-10 cm.

zanatski labud iz automobilskih guma

3) Lagano prijeđite na crtanje vrata na gumi. Morate povući crte od glave do više od polovine opsega gume. Često se linija reza same gume ne podudara sa slikom vrata, pa je potrebno vrlo pažljivo povući ravne crte kako ne bi upali u rez.

uradi sam labuda iz gume

4) Gdje ste nacrtali kljun, morate označiti labudov rep linijom, veličina – 20 cm.

5) Najteža faza u radu dolazi: izrezivanje izvučenog ključa, vrata i glave. To se mora prvo učiniti bušilicom, a zatim turpijom za ubodnu pilu, te rezati 5 cm naizmjence sa svake strane.

6) Nakon toga morate okrenuti gumu, dajući joj oblik labuda. Najširi dio koji ostaje savija se prema unutra, a on je oslonac vašem zanatu.

obrt za automobilske gume - labud

7) Bez pričvršćivača, labudov vrat neće izdržati, pa je potrebno izbušiti rupe u vratu i glavi i pričvrstiti ptičju glavu na ploču.

8) Oči labuda izrezane su od gume i pričvršćene na neupadljive vijke.

kako izrezati labuda iz guma

9) Labud je spreman, možete pokazati svoju kreativnu prirodu i početi ga slikati. Da bi plovilo postalo kristalno bijelo, morat ćete ga obojiti nekoliko puta, svaki put čekajući da se potpuno osuši.

Ako želite da vaš labud izgleda što prirodnije, možete oko njega napraviti travnjak, a također ga staviti u drugu gumu, obojenu u boju vode..

 Pogledajte koristan video: Uradi sam labuda

Ovo završava našu majstorsku klasu, više zanata za darivanje možete vidjeti u odjeljku Vikendica