Izvorne ideje za zanate od kukuruza

kukuruzni zanati za vrtić

Svi vole kukuruz. I to ne čudi! Međutim, jeste li znali da je kukuruz u Rusiju došao iz Amerike. A ako mislite da ćemo u ovom članku govoriti o korisnim svojstvima kukuruza, varate se. U ovoj publikaciji govorit ćemo o lišću kukuruza od kojeg možete napraviti prekrasne zanate. I to se lišće obično naziva – talaš. Od ovog materijala možete stvoriti originalne zanate..

Talash je nepotreban materijal koji se ni na koji način ne koristi u industriji. No, na primjer, u afričkim plemenima ovaj se materijal koristi za stvaranje bilo kakvih proizvoda. A djevojke na ovim prostorima već od malih nogu znaju isplesti izvorne sitnice od lišća kukuruza. Općenito, pozivamo vas da saznate koje zanate možete napraviti od kukuruza vlastitim rukama. Stoga ljeti sakupljajte materijal u velikim količinama kako biste stvorili prekrasne zanate. Upamtite da se ovaj materijal može dugo skladištiti i ne pogoršati..

Kako napraviti cvijet od suhog talaša

Zanati od lišća kukuruza mogu biti vrlo raznoliki. A mi ćemo vam u ovoj publikaciji predstaviti najbolje. Dakle, prije svega morate naučiti kako od ovog materijala napraviti lijep cvijet. Takav zanat može slobodno ukrasiti buket svježeg cvijeća ili postati veličanstven ukrasni element za neke stvari i predmete. Za stvaranje takvog cvijeta možete koristiti ne samo suhi talaš. Ispada da je čak i svježa.

Za stvaranje cvijeta od talaša vrijedi pripremiti:

 • škare,
 • ljepilo,
 • sami listovi kukuruza.

Napredak:

 1. Od talaša vrijedi škarama izrezati oko 20 latica s oštrim krajem. Također morate smanjiti podlogu. Također je vrijedno ostaviti traku talaša, koja će imati širinu od 5 cm.
 2. Zatim smotajte traku i zalijepite je na sredinu podloge. Zatim biste trebali početi pričvršćivati ​​latice u krug. I prije svega, lijepe se male latice.
 3. I ovo je gotov posao. Kao što vidite, takav je cvijet prikladan za ukrašavanje vrlo obične kutije. Izgleda jako lijepo..

Zanati od kukuruza fotografije zanata od kukuruzaZanati od kukuruza zanati iz talašazanat od suhog lišća kukuruzakoje zanate napraviti od kukuruzakukuruzni zanatisuho lišće kukuruza je blizu

zanati od suhog lišća kukuruza

Originalni zanat od suhog talaša

Ako ste kreativna osoba, tada biste trebali saznati kakve zanate od lišća kukuruza možete napraviti vlastitim rukama. Malo gore, rezultirali smo vrlo jednostavnim zanatom. Ali sada vrijedi izvijestiti o tome kako napraviti originalni zanat. Dakle, ako malo radite, možete napraviti zanimljiv zanat koji možete staviti u ukrasnu staklenu bocu.

Treba reći da se suho lišće kukuruza može obojiti prehrambenim bojama. U tu svrhu upotrijebite pamučni jastučić ili četke. Nakon bojenja, lišće bi se trebalo osušiti. Tada je vrijedno izrezati 5 latica i 3 lista iz oslikanog talaša. Ti bi dijelovi trebali biti pričvršćeni na jezgru, koja je također uvijena od talaša. Zatim fiksiramo cvijet na stabljici. Osušeno cvijeće ili lijepo kamenje treba staviti na dno boce. Zatim bocu zatvorimo čepom i ukrasimo listom kukuruza..

kukuruzni zanatikukuruzni zanatiZanati s lišćem kukuruzazanati iz talašazanati od lista kukuruza

zanati iz talaša učinite to sami

Kako napraviti kukuruz od talaša

Ovdje navodimo najzanimljivije zanate od kukuruza. Fotografiju možete vidjeti kako biste stvorili zanimljive gizmove.

U ovom dijelu članka reći ćemo vam kako napraviti lutku od suhog talaša. Vrijedi napomenuti da se takav zanat obavlja u nekoliko minuta. A osim lišća kukuruza, za izradu zanata morate koristiti:

 • 3 jastučića od pamuka,
 • čačkalica,
 • škare.

Napredak:

 1. Dakle, prije svega, vrijedi napraviti glavu kukuljice od pamučnih jastučića. Prvo se formira od diskova, nakon čega je glava omotana kukuruznim listom i učvršćena blizu vrata. Istodobno, ne morate rezati vrhove..
 2. Zatim je čačkalica pričvršćena na krajeve lišća, a njezino gornje područje omotano je listom kukuruza. Kao rezultat toga, imate široke rukave..
 3. Nadalje, vrijedno je vezati trake lišća za pojas. Za suknju koja se pokazala, vrijedi točno obrezati rubove. To je učinjeno kako bi lutka mogla dobro stajati na površini..
 4. Sada od talaša tkajte pigtail za lutku.
 5. Na kraju, napravite traku talaša koja pokriva sve niti..

koje zanate napraviti od talasaZanati od kukuruza jednostavni zanati od kukuruzafotografije zanata od kukuruzakukuruzni zanatski radovi sami

Zanati od kukuruza

Ostali zanati od kukuruza

Vrijedi napomenuti da za stvaranje obrta ne možete koristiti samo suho lišće. Ispostavilo se da su zrna kukuruza i sami klipovi dobri za vas. Pogledajte još neke zanimljive DIY ideje..

Od zrna kukuruza možete napraviti lijepu aplikaciju.

Zanati od kukuruza

A možete stvoriti i takvo cvijeće..

kukuruzni zanati

A ako sanjate, možete napraviti još nekoliko originalnih figura i drugih rekvizita.

kukuruzni zanati za vrtić

zanati od lista kukuruza

Zanati s lišćem kukuruza

što napraviti od kukuruza

Konačno

Kao što vidite, za stvaranje originalnih zanata samo trebate uključiti maštu. Ali, a ako ne znate maštati, naše će vam ideje pomoći. Zanati od kukuruza također su dobro rješenje. Stoga, slobodno maštajte i ukrasite svoju kuću ovim spravama ili ih upotrijebite za izložbu..