Ogrlica na vratu od elastičnih traka

Kako tkati ogrlicu od vrata s dugim razbojem

Rainbow Loom gumice izvrstan su način za izradu kompleta prekrasnog nakita. U novije vrijeme nitko nije znao za ovu vrstu ručnog rada, iako su se gumice prodavale u trgovini igračaka. Problem je bio u tome što ni roditelji ni djeca nisu znali što bi s njima. Zahvaljujući brojnim video zapisima Rainbow Loom -a, djeca iz cijelog svijeta imaju novi hobi. Već smo vam rekli kako se izrađuju narukvice, danas vam želimo pokazati kako napraviti ogrlicu od gumica s privjeskom i što učiniti ako nemate komplet za tkanje perunika.

Elastična ogrlica Rainbow Loom

Prije svega, morate odlučiti o shemi boja gumenih traka, a također odabrati privjesak za buduću ogrlicu. Za izradu nakita preporučujemo korištenje gumica s bubuljicama jer će vizualno nalikovati perlicama.

Rainbow Loom Elastična ogrlica

Za tkanje Rainbow Loom -a trebat će vam veliki tkalački stan s odvojivim dijelovima koji uklanja strane i ostavlja samo središnji red. Koristit ćemo samo četiri stupa čije bi otvorene strane trebale gledati desno. Na drugi i treći stupac nabacite elastičnu traku glavne boje, uvijenu osmicom. Bacite još dvije osmice na besplatne postove. Na središnjim stupovima ispale su dvije elastične trake, pa donji morate heklati i baciti preko trećeg i drugog stupca.

Ogrlica od gume uradi samOgrlica od gume uradi sam

Sada možete uzeti elastičnu traku druge boje i staviti je bez uvijanja na drugi i treći stupac. Pokazalo se da na ovim stupovima opet postoje dvije elastične trake, pa morate podbočiti donje i heklati ih. Nakon toga možete gurnuti elastične vrpce po rubovima bez uvijanja. Iz svakog stupca sada klizite donju elastiku preko vrha. Sada ponovite i bacanje elastike u sredinu, a zatim uz rubove i bacanje donjih dok ogrlica ne bude odgovarajuće veličine.

Kako biste uklonili ogrlicu, morate prenijeti četiri petlje na udicu

Kako biste uklonili ogrlicu, morate prenijeti četiri petlje na udicu. Nakon toga uzmite drugu elastičnu traku i provucite je kroz četiri. Zakačite kopču. Ako imate privjesak, odvojite željezni prsten i zakačite ga u središte ogrlice od gumice. U istoj shemi boja možete tkati narukvicu na vilici.

Ako imate privjesak, odvojite željezni prsten i zakačite ga u središte ogrlice od gumice.

Video o ogrlici od gume

Choker izrađen od pribora

možete napraviti lijepu ogrlicu od gumica, a ne treba vam ni stroj

Nemate Rainbow Loom? Nemojte se obeshrabriti, jer od gume možete napraviti prekrasnu ogrlicu, a stroj vam čak ni ne treba. Ovaj je nakit doista svestran: brzo se izrađuje, prikladan je za djecu, djevojčice i dječake, a izrada mu traje samo nekoliko minuta..

Ogrlica majstorske klase od uredskog materijala

Materijali:

– gumice za papir za pisanje;

– kliješta;

– spojni prsten za nakit.

Ogrlica majstorske klase od uredskog materijala

1. Uzmite dvije elastične vrpce i lagano ih prstima pritisnite u središte. Sada morate oko njih omotati treću elastičnu traku, tako da je čvor vezan.

Uzmite dvije elastične trake i lagano ih prstima pritisnite u središte. Sada morate omotati treću elastiku oko njih, tako da je čvor vezan

2. Kroz prve dvije potrebno je proći još dvije elastične trake koje će se pretvoriti u prvu kariku ogrlice.

3. Uzmite još dvije elastične trake i provucite ih kroz prethodne. Ponavljajte ovaj postupak dok ogrlica ne bude odgovarajuće duljine. Možete povećati broj elastičnih traka s navojem, na primjer, uzmite ne dvije, već 4-5.

Ponavljajte ovaj postupak dok ogrlica ne bude odgovarajuće duljine.

4. Posljednja karika mora biti spojena na prvi prsten za nakit, čiji se krajevi mogu odviti kliještima.

Posljednja karika mora biti spojena na prvi prsten za nakit, čiji se krajevi mogu odviti kliještima

Ogrlica – zanati od elastičnih traka za kosu

Pozivamo vas da napravite svijetlu ogrlicu koja će postati originalan ljetni dodatak

Moderne rukavice pronašle su drugu primjenu za obične trake za kosu: sada uz njihovu pomoć ne mogu napraviti samo frizure, već i originalni nakit. Pozivamo vas da napravite svijetlu ogrlicu koja će postati originalan ljetni dodatak.

Ogrlica - zanati od elastičnih traka za kosu

Nabavite paket odgovarajućih vezica za kosu, ali mogu biti bilo koje boje. Dvije elastične trake moraju se preklopiti poprečno, a zatim se rubovi jedne moraju saviti preko druge.

Dvije elastične trake moraju se preklopiti poprečno, a zatim se rubovi jedne moraju saviti preko druge

U rezultirajuću rupu od presavijenih krajeva elastike morate zalijepiti novu elastiku. Tehnika je donekle slična izradi ogrlice od gumica. Izmjenjujte boje gumica i tako ih provucite nitima do željene duljine ukrasa. Budući da se ogrlica ispostavlja da je prilično gusta, nije je potrebno isplesti prema veličini vrata, možete je produljiti lancem.

Savijte prsten kliještima i pričvrstite lanac s obje strane

Savijte prsten kliještima i učvrstite lanac s obje strane.

Pogledajte video: Ogrlica s guštom za kosu

Prednosti izrade ogrlica i drugog nakita vlastitim rukama su u tome što sami možete odabrati shemu boja. Sada, ako imate prekrasnu ogrlicu, ne morate ići u potragu za odgovarajućim naušnicama, cijeli se komplet može lako izraditi od seta Rainbow Loom gumica, dopisnica ili običnih za kosu. Imate li još kakvih ideja kako napraviti lijep i jeftin nakit? Pokažite svoju kreativnost i tada će vaša djela postati prava remek -djela.