Od vilice možete puno zaraditi. Evo nekoliko savjeta.

Što možete učiniti s vilice vlastitim rukama - 5 savjeta

Kako od vilice napraviti koristan zanat.

Vilica – predmet za kućanstvo koji je kroz povijest mijenjao oblik. Bilo je vrijeme kada je vilica imala samo jedan zupčanik, ali je u 16. stoljeću dobila dizajn koji nam je danas poznat. U kuhinji svake domaćice možete pronaći nekoliko starih nepotrebnih pribora za jelo i, koristeći moto: “Novi život za stare stvari”, pretvoriti ih u originalne unutarnje dekoracije.

Materijali:

– željezne, aluminijske ili srebrne vilice;

– kliješta;

– bušilica;

– čekić;

– netoksična boja za rad sa posuđem.

Stalak za fotografije s vilicom.

Ideja # 1. Stalak za fotografije s vilicom.

Za izradu postolja trebat će vam četverokraka vilica. Kliještima morate saviti unutarnje zube u jednom smjeru (oni će držati samo postolje), a bočne u drugom, dok ih lagano savijate na krajevima kako biste držali fotografiju.

Slikanje

Ideja broj 2. Slikanje sam.

Ako obojavate pribor za jelo, pričvrstite ga na platno i uokvirite, možete dobiti kreativnu ploču koja će dodati polet u unutrašnjost kuhinje..

Kuke za različite namjene

Ideja broj 3. Kuke za različite namjene.

Oblikujte vilice u kuku. Zubi se mogu savijati u bilo kojem obliku, a u dnu se mogu izbušiti rupe za nokte. Ove kuke prikladne su za upotrebu u kuhinji za šalice ili u hodniku za ključeve..

Narukvice, prstenje i privjesci

Ideja broj 4. Narukvice, prstenje i privjesci.

Uz malo mašte i malo truda, od starih vilica možete napraviti pravi nakit. Lako je izraditi jednostavne privjeske i narukvice pomoću kliješta. Čekićem učinite da pojedini elementi izgledaju ravni. Izbušite rupe za pričvršćivanje pričvršćivača. Ako imate barem malo vještina izrade nakita, možete napraviti prava umjetnička djela koristeći dodatne tehnike i alate..

Držači vilica

Ideja broj 5. Držači vilica

Umorni ste od gumba i magneta za lijepljenje bilješki? Napravite držače vilica. Da biste to učinili, samo trebate pričvrstiti utikače na zid. Ljubitelji ručne izrade ponudili su opcije za suvenire s vilica koji služe kao držači za telefone.

Pogledajte i video izrade držača od vilice

Prije nego što bacite staru stvar, razmislite: može li se njome ukrasiti interijer ili je pretvoriti u zanimljiv suvenir? Danas, uz pomoć fotografija različitih ideja i majstorskih tečajeva, možete učiniti sve vlastitim rukama. Glavna stvar je pokušati i maštati. Također pogledajte cijeli odjeljak DIY obrta na našoj web stranici.