Koje zanate napraviti od priručnih materijala za blagdan – Uskrs

fotografije uskršnjih zanata

Kršćani diljem svijeta s posebnim uzbuđenjem iščekuju najsvjetliji blagdan – Uskrs. Ovaj blagdan slave katolici i kršćani. Za Uskrs, kao i za bilo koji blagdan, vrijedi se pripremiti unaprijed. U trgovini se pojavljuje veliki izbor suvenira. No, ne morate trošiti novac na njihovu kupnju. Pokušajte ih sami izraditi. U ovom članku ćemo vam reći o tome koje uskršnje zanate možete napraviti vlastitim rukama od otpadnog materijala. Ovdje možete vidjeti najsvjetlije ideje.

Koje zanate izraditi vlastitim rukama za svijetlu Kristovu nedjelju

Ako se odlučite baviti kreativnošću, zapamtite da vam ova aktivnost može donijeti pozitivne emocije. Osim toga, sve uskršnje zanate možete izraditi od priručnih materijala. To znači da ne morate trošiti puno novca na materijale za izradu obrta..

Uskrsna jaja uradi sam.

Uskršnje jaje najvažniji je simbol Uskrsa. Stoga za Uskrs možete vlastitim rukama napraviti veliki broj raznih jaja za suvenire..

Uskršnje jaje s perlicama.

Najčešća verzija uskršnjeg jajeta je jaje koje je pleteno perlicama. Prazno mjesto ovdje može biti obično plastično jaje, koje se može pronaći u Kindr Surprise. Naravno, možda će vam trebati i perle. Zatim morate odlučiti o uzorku i odabrati odgovarajuće boje za njega..

Ako imate vještinu perliranja, tada se lako možete nositi s ovim zadatkom. Sada ćemo vam ponuditi nekoliko ovih opcija. Sada vrijedi razgovarati o tome kako raditi ovaj posao. Dakle, za takav rad morate pripremiti:

 • perle male veličine u raznim bojama,
 • plastična baza,
 • ljepilo i tanka igla,
 • svijetle vrpce i niti.

Napredak:

 1. U poslu će vam možda trebati dugačak konac. Na nju biste trebali nanizati perle. Da bi jaja bila prugasta, morate promijeniti boju svakih 10 ili 15 cm.
 2. Sada se na jaje s jednog ruba nanosi ljepilo. Ljepilo se mora koristiti u malim količinama. Od niti s perlicama oblikujte prsten i ljepilom ga pritisnite do vrha.
 3. Sljedeću nit perle potrebno je namotati samo kad se prethodna osuši. U radu bi perle trebale biti čvrsto međusobno povezane..
 4. Nakon toga, zalijepljeno jaje, zajedno s perlicama, treba se osušiti. Nakon toga se uz plovilo pričvršćuju žice za koje možete objesiti jaje.

jednostavni uskršnji zanati

Uskršnji zanati od priručnih materijala

Uskršnji zanati

Uskrsni zanati DIY s otpadnim materijalom

Fotografija uskrsnih zanata DIY

Uskršnje jaje od filca.

Uzmete li svijetli filc, tada ćete moći napraviti zanimljivo uskršnje jaje. Upamtite da će takvi zanati biti cijenjeni od vaših najmilijih. Ovo neobično uskršnje jaje odličan je suvenir. Usput, djeca mogu sudjelovati u izradi takvog suvenira. Međutim, ne zaboravite biti oprezni pri radu s iglom..

Nudimo nekoliko varijacija ovih uskršnjih jaja. Kao što vidite, mogu biti vrlo raznoliki..

Uskrsni zanat DIY

fotografije uskršnjih zanataVrijedi reći da takve testise možete presavijati u originalnu košaru, koju je također vrlo jednostavno stvoriti od filca..

Uskršnji zanati

Prozračno uskršnje jaje.

Uskršnje jaje na ovaj blagdan ne mora biti jestivo. Pokušajte napraviti šarena jaja od lijepe žice. Da biste napravili takav zanat, morate pripremiti:

 • balon,
 • PVA ljepilo i šarene niti,
 • razni ukrasi i vrpce.

Vrlo je jednostavno napraviti takva jaja. Napuhujete balon do ispravne veličine. Nakon toga niti impregniramo ljepilom i zamotamo dobivene kuglice s njima. Trebali biste imati ažurno tkanje. Zanat bi se trebao osušiti, a zatim iglom probiti loptu.

Uskrsni zanati DIY od priručnih materijala

Jaje od tjestenine.

Ako koristite gornju metodu i tjesteninu, dobit ćete i neobično jaje. Da biste napravili takvo jaje, prvo napuhnite balon i zalijepite ga malom tjesteninom. Nakon toga, ova struktura je obojana srebrnom ili zlatnom bojom..

uskršnji zanati

Jaje, koje je ukrašeno žitaricama.

Žitarice možete koristiti za ukrašavanje prirodnog jaja ili drvene praznine. Kao rezultat toga, možete dobiti originalan poklon suvenir.

Fotografija uskrsnih zanata DIYFotografija uskrsnih zanata DIYFotografija uskrsnih zanata DIY

U svom radu morate, naravno, koristiti žitarice i PVA ljepilo. Za urednost upotrijebite pamučni štapić.

Ako koristite žitarice različitih tekstura i različitih veličina, možete dobiti otmjeni uzorak..

Fotografija uskrsnih zanata DIY

Smiješni dječji zanati za Uskrs.

Naravno, i vaše će dijete htjeti sudjelovati u stvaranju nekih zanata. Sada ćemo za ovu priliku ponuditi samo najjednostavnije zanatske ideje..

Dakle, smiješni pijetlovi i kokoši mogu se napraviti od ladica za jaja.

Uskršnji zanati od priručnih materijala

A te se životinje dobivaju ako u kreiranju obrta koristite posuđe za jednokratnu upotrebu. Izrađuju se vrlo jednostavno..Uskrsni zanat DIY

Vijenci za blagdan – Uskrs.

Još jedan tradicionalni simbol Uskrsa je uskrsni vijenac. Ovi se proizvodi koriste za ukrašavanje kuće. Vjeruje se da ti vijenci plaše zle duhove iz kuće. Kao ukras za takve vijence koriste se različiti ukrasi, koji mogu biti:

 • figurice ptica,
 • proljetno cvijeće,
 • mini obojena jaja.

Kako biste napravili uskrsni vijenac, upotrijebite grančice vinove loze. Vrijedi reći da su vrlo prikladni za proizvodnju takvih proizvoda. Ukrasite ovaj vijenac kako želite.

jednostavni uskršnji zanati

Uskrsni zanati DIY s otpadnim materijalom

Uskršnji zanati od priručnih materijala

Uskrsni zanati DIY

Uskršnji zanat od plastičnih tanjura.

U ovom članku pronaći ćete zanimljive uskrsne zanate koje je lako napraviti vlastitim rukama. Ovdje vam nudimo fotografije samih zanata i njihov opis..

Ako želite iznenaditi svoje goste na Uskrs, onda će vam se sljedeća ideja definitivno svidjeti. Košaru u obliku guske nije teško napraviti.

 1. Izrežite tanjur za jednokratnu upotrebu. Napravite rupe za pričvršćivače.
 2. Sada pričvrstite košaru.
 3. Pričvrstite rep i glavu guske na košaru koja se pokazala.
 4. Za ukrašavanje koristite slamu i ukrasne testise.

Uskrsni zanat DIYUskrsni zanat DIYUskrsni zanat DIY

To je sve što je vaš izvorni uskršnji zanat spreman.

Uskrsni zanat DIY

Uskrsna torta “uradi sam”.

Vrlo je lako stvoriti uskrsno raspoloženje u svom domu. Žene za blagdan peku uskršnje kolače, a djeca ih izrađuju od priručnih materijala. Za izradu kolača pripremite:

 • ljuske oraha,
 • plastelin,
 • tanjur i ubrus za jednokratnu upotrebu,
 • karton.

Napredak:

 1. Sam kolač napravite od smeđeg kartona i bijelog papira.
 2. Od plastelina izrađujemo otmjene uzorke koje koristimo za ukrašavanje oraha.
 3. Gotove orahe i sam kolač morate položiti na tanjur.

Uskrsni zanat DIY

Pjetlić od pačijeg jaja.

Ako kod kuće postoji pačje jaje, može se zalijepiti obojenim papirom i folijom.

Nakon toga potrebno je od pahuljaste žice napraviti pojedinačne dijelove ptice..

uskršnji zanati

Frotirni ručnik zec.

Svi znaju da je u katoličkim zemljama omiljeni uskrsni simbol zec. Vrijedi reći da se ovaj lik može napraviti za nekoliko minuta. Za rad će vam trebati frotirni ručnik ili četvrtasta salveta. Možda će vam trebati i:

 • perlice za oči,
 • vate i sintetičkog zimovača, koji će se koristiti za nos i rep,
 • konac s iglom i vrpcom.

Napredak:

 1. Prije svega, vrijedi presaviti ručnik ili ubrus na pola kako biste oblikovali trokut..
 2. Nadalje, počevši od vrha trokuta, morate uviti ručnik kako biste oblikovali tanku cijev.
 3. Preklopimo lik koji je ispao na pola. Ne odvajajući ruke, savijte slobodne krajeve prema pregibu. Kao rezultat toga, dobivate zeku s ušima. I njegovo će tijelo izgledati poput slova O.
 4. Sada biste trebali vezati komad ručnika vrpcom..
 5. Zatim zašijete oči i rep zanatu.
 6. To je sve što je divno plovilo spremno. Upamtite da će svako dijete biti jako sretno s takvim darom..

uskršnji zanat

Sumirati

U ovoj smo publikaciji pokušali ponuditi one zanate koje je vrlo lako napraviti za Uskrs, koristeći priručne materijale koji će se vjerojatno naći u vašem domu. Općenito, maštajte i aktivno se pripremajte za Svjetlu Kristovu nedjelju..