Koje igračke napraviti za Noć vještica

Majstorska klasa obrta za Noć vještica

Noć vještica je pred vratima. Ovaj se praznik smatra blagdanom zlih duhova, kada vampiri, vještice i razni duhovi lutaju ulicama u sumrak. U Rusiji se ovaj praznik počeo slaviti ne tako davno. No, ovaj praznik svake godine postaje sve popularniji. Na ovaj blagdan ljudi ne ukrašavaju samo svoje domove, već izrađuju i razne zanate. Ali u ovom članku ćemo vam reći o tome koje igračke i zanate za Noć vještica možete napraviti vlastitim rukama..

Koje igračke napraviti za Noć vještica

Na Noć vještica često se izrađuju razne igračke. No najčešće se igračke izrađuju u obliku bundeve i u obliku vještica. Također, obrtnice izrađuju šišmiše i razne dodatke za zle duhove. To mogu biti: kotlovi za napitke, kopači i metle. Ako govorimo o boji takvih igračaka, onda su takvi proizvodi izrađeni od:

 • naranča;
 • ljubičasta;
 • Crna boja.

Igračke od filca. 

Danas postoji mnogo materijala za šivanje igračaka. No igračke za Noć vještica uglavnom su od filca. Treba reći da je ovaj materijal najprikladniji za šivanje igračaka. Rad s ovim materijalom vrlo je jednostavan. Ima ugodnu strukturu i veliki izbor boja. A da biste iz njega izrezali igračku, morate nacrtati skicu na kartonu. Nakon toga se radni komad nanosi na materijal i dva dijela izrezuju iz filca. Zatim se 2 praznine šivaju jednostavnim šavom. Preko ruba koji ste ostavili vrijedi napuniti igračku podstavljenim poliesterom. Vata je također prikladna za ovaj slučaj. Ako govorimo o licu igračke, tada se njeni dijelovi lijepe na igračku ljepilom. I same oči, usta i nos izrezani su od kartona. U nastavku ćemo vam dati neke primjere igračaka od filca. Imajte na umu da se mogu jako razlikovati..

zanati za Noć vještica

kako napraviti igračke za Noć vještica

Halloween igračke uradi sam

kako napraviti igračke za Noć vještica

Likovi od kartonskih cijevi za Noć vještica.

Osim zanimljivih igračaka za Halloween, možete pronaći i druge zanimljive zanate koji se odnose na ovu temu. Dakle, u ovom dijelu članka reći ćemo vam kako napraviti zlokobne igračke od stranih materijala. A da biste stvorili sljedeće likove, pripremite se:

 • čaure za toaletni papir;
 • škare;
 • boje;
 • četkom i ljepilom.

igračke za Noć vješticaRučno izrađeni zanati za Noć vješticaUradi sam zanatstvo za Noć vještica

Proces stvaranja:

 1. Prvo savijte rubove kartonske cijevi s jedne strane prema unutra. Kao rezultat toga, trebali bi izaći mali rogovi..
 2. Sada uzmite boje i njime premažite cijelu površinu kartonske čahure..
 3. Zatim se rukav treba osušiti. Zatim ga treba obojiti svijetlim bojama..
 4. Napravite vragove, zanimljive vještice ili druge likove. Tako je lako! Također možete izrezati druge dodatne dijelove za vaše likove iz kartona i zalijepiti ih.

halloween craft igračke

Donošenje s tanjura za jednokratnu upotrebu.

Za svoj sljedeći zanat kupite tanjur za jednokratnu upotrebu. Nacrtajte zastrašujuće lice na njemu. I od bijelog kartona izrežite ruke i trake. Pričvrstite ove dijelove na ploču ljepilom..

Napravite igračke za Noć vještica

Iznošenje salvete.

Sljedeći je zanat također vrlo jednostavan za napraviti. I ovdje ne morate kupovati skupe materijale. Također je vrijedno napomenuti da je takav zanat prikladan za ukrašavanje vašeg doma za Noć vještica. Dakle, uzmite malu lopticu za stolni tenis, omotajte je ubrusom i učvrstite koncem. Zatim samo nacrtajte lice duha crnim flomasterom.

kako napraviti zanate za Noć vještica

Još jedna verzija slatkih duhova.

kako napraviti zanate za Noć vještica

Oči za tenisku loptu.

Uzmite obične teniske loptice za ovaj zanat. Zamotajte ih gipsom, a zatim zalijepite oči koje biste trebali izrezati iz kartona.

kako vlastitim rukama napraviti igračke za Noć vještica

Šišmiš – pinata.

Ako se planirate zabaviti za Noć vještica, razmislite o zabavi. Samo vam želimo ponuditi da napravite pinjatu u obliku šišmiša. Takav će zanat prije svega postati zanimljiv dekor, a drugo, omogućit će vašim gostima da se zabave. Dakle, da biste ga stvorili, pripremite:

 • par balona,
 • PVA ljepilo,
 • scotch,
 • tanke rese,
 • crni, tanki papir,
 • dva crna Whatmana.

Uradi sam zanat za Noć vještica

A za punjenje pinjate pripremite: male igračke i bombone.

Postupak izrade pinjate:

 1. Prvo napuhnite balone. Štoviše, jedan bi se trebao pokazati velikim, a drugi malim. Prvi za trup, drugi za glavu.
 2. Morate sigurno pričvrstiti nekoliko ovih kuglica ljepljivom trakom jedna na drugu..
 3. Uzmite čašu i razrijedite PVA ljepilo običnom vodom 2: 1 u njoj. Kao rezultat toga, trebali biste imati tekuće ljepilo..
 4. Radi praktičnosti rada, kuglice stavljamo na staklenku ili na tavu.
 5. Nakon toga, tanki crni papir treba zalijepiti na površinu loptice. Ovi dijelovi moraju biti povezani zajedno. Kao rezultat toga, trebali ste potpuno prekriti kugle crnim papirom..
 6. Sada bi se prvi sloj trebao temeljito osušiti..
 7. Ako je papir suh, nastavite lijepiti drugi sloj crnog papira.
 8. Čim se drugi sloj osuši, zavežite konac oko tijela piñate. Nakon toga morate nanijeti još 5 slojeva crnog papira..
 9. Kad je trup miša čvrst, loptice se mogu probiti. Sada morate napuniti pinjatu slatkišima i malim igračkama. Također možete koristiti slatkiše.
 10. Ako ste dovršili piñatu, sada sigurno zatvaramo rez.
 11. Zatim uzmemo crni Whatman papir i iz njega izrežemo krila koja treba zalijepiti za šišmiš. Ovdje upotrijebite široki papir ili traku. A kako bi miš izgledao spektakularno, zalijepite konce na vrhove krila.
 12. Prijeđimo sada na glavu miša. Na nju morate zalijepiti: oči, uši i zube. Sve se to može izrezati iz papira.
 13. Sklopljene noge pričvrstite na dno trupa piñate.
 14. Kad se ljepilo osuši, možete objesiti pinjatu u središte sobe..

halloween zanatigračke i zanati za Noć vješticapinataigračke i zanati za Noć vješticaigračke za Noć vještica svojim rukamapinata za Noć vještica

Kostur lopte.

Za sljedeći zanat kupite bijele kuglice. Napuhajte ih i uvijte u kostur. Napravite detalje njuške i objesite je negdje na vidljivo mjesto.

zanati za Noć vještica

Konačno

Za Noć vještica možete napraviti veliki izbor igračaka. Sve ovisi o vašim željama. Ali ako se pokušate potruditi, dobit ćete mnogo zanimljivih zanata..