Iris Folding, dijagrami predlošci

Iris Sklopive rukotvorine. Majstorska klasa. Sheme i predlošci

Zanati u tehnici presavijanja šarenice izgledaju neobično lijepo. Njihova posebnost leži u urednom lijepljenju traka papira prema određenom uzorku. Rezultat je originalna aplikacija u boji. Čak i djeca mogu svladati ovu tehniku, glavna stvar je odabrati odgovarajući predložak i papir različitih boja. Nudimo vam nekoliko ideja za izradu Sklapanje šarenice uradi sam.

Tehnika presavijanja šarenice za početnike

Ako vam je ovo prvi put da izrađujete zanat Iris Folding, počnite s jednostavnim crtežom. Na primjer, možete ispisati predložak javorovog lista. Nakon toga ga izrežite i prenesite na karton, koji će u budućnosti postati osnova za zanate.

Ako vam je ovo prvi put da izrađujete zanat Iris Folding, počnite s jednostavnim crtežom. Na primjer, možete ispisati predložak javorovog lista. Nakon toga izrežite ga i prenesite na karton, što će u budućnosti postati osnova za zanate.

Sada morate izrezati siluetu vašeg lista klerikalnim nožem. Na zasebnom listu papira nacrtajte dijagram prema kojem se izvode mnogi Irisini radovi..

Na zasebnom listu papira nacrtajte dijagram prema kojem su obavljeni mnogi Irisini radovi.

Pričvrstite praznu ljepenku na ovaj dijagram, licem prema dolje. Radi praktičnosti, učvrstite spajalicama kako strujni krug ne bi iskliznuo.

Pričvrstite praznu ljepenku na ovaj dijagram, licem prema dolje. Radi praktičnosti, učvrstite spajalicama kako dijagram ne bi kliznuo.

Izrežite trake uredskog papira. Širina traka može biti oko 3 cm. Svaka traka mora biti presavijena na pola po duljini. Boje su najčešće unaprijed označene brojevima i poredane, ali možete isprobati kaotičnu opciju..

Izrežite trake uredskog papira. Širina traka može biti oko 3 cm. Svaka traka mora biti presavijena na pola po duljini. Boje su najčešće unaprijed numerirane i redom raspoređene, ali možete isprobati i kaotičnu opciju.

Kad zalijepite sve trake, zalijepite kvadrat u sredinu. Ako ne želite da pogrešna strana rada bude vidljiva, prekrijte trake bijelim listom papira..

Kad zalijepite sve trake, zalijepite kvadrat u sredinu. Ako ne želite da pogrešna strana posla bude vidljiva, zalijepite trake komadom bijelog papira.

Preokrenite karton i dobit ćete originalni komad papira..

Majstorska klasa u tehnici presavijanja šarenice. Mačka

Ispišite obrise mačke na papir, a zatim ih prenesite na karton. Kao i u prethodnoj majstorskoj klasi, izrežite mačku iz kartona tako da ostane samo osnova za zanat.

Ispišite obrise mačke na papir, a zatim ih prenesite na karton. Kao i u prethodnoj majstorskoj klasi, izrežite mačku iz kartona tako da ostane samo osnova za zanat.

Uzmite dijagram Iris Folding i pričvrstite ga na prednju stranu kartona tako da se trake papira mogu zalijepiti na stražnju stranu kartona. Učvrstite dijagram spajalicama ili kopčama.

Za raznolikost sklopivih zanata uzmite kovrčave škare i izrežite papir na prekrasne trake. U tom slučaju ne morate presavijati trake papira na pola jer se razlikuju po izvornom obliku..

Za raznolikost sklopivih zanata uzmite kovrčave škare i izrežite papir na prekrasne trake. U tom slučaju ne morate presavijati trake papira na pola jer se razlikuju po izvornom obliku.

Sami odredite redoslijed lijepljenja traka različitih boja. Nakon što su sve trake zalijepljene, uklonite krug i okrenite plovilo. Slatka maca je spremna. Ova se aplikacija može predstaviti mami ili djevojci.

Sami odredite redoslijed lijepljenja traka različitih boja. Nakon što su sve trake zalijepljene, uklonite krug i okrenite plovilo. Slatka maca je spremna. Ova se aplikacija može predstaviti vašoj majci ili prijatelju.

Ovako je ispala mačka.

Evo mačke.

Tehniku ​​Iris Folding lako je naučiti čak i za početnike. Nadamo se da će vas ovi majstorski tečajevi inspirirati za stvaranje kreativnih ploča i aplikacija za vlastite izrade..