Kako se brinuti za stablo jabuke

Kako se brinuti za stablo jabuke. Pravila uzgoja i brige za stablo jabuke u vrtu

Stablo jabuke najpopularnije je i najomiljenije voće s ukusnim i zdravim plodovima u cijelom svijetu. Zauzima prvo mjesto među ostalim voćnjacima po količini berbe. Jabuke sadrže ogromnu količinu korisnih tvari, imaju ljekovita i ljekovita svojstva. Svakodnevnom konzumacijom ovih hranjivih plodova možete očistiti tijelo od toksina i nadoknaditi nedostatak željeza..

Osnovna njega stabla jabuke

Kako bi stablo jabuke donijelo kvalitetne i obilne berbe, potrebno je svake godine provoditi stalnu njegu voćnih usjeva..

Preventivno liječenje

Tretman se preporučuje provoditi 2 puta u sezoni. Prvi postupak provodi se u proljeće, kada počinje pupanje na drveću, drugi – nakon berbe. Potreban je kao profilaksa protiv štetočina i raznih bolesti..

Zalijevanje

Stabla jabuka navodnjavaju se tijekom ljetne i jesenske sezone.

Stabla jabuka navodnjavaju se tijekom ljetne i jesenske sezone. Posebno su potrebni po toplom i suhom vremenu. Iskusni vrtlari preporučuju zalijevanje drveća ne toliko blizu njihovog debla, već uz njegovu krunu, jer se tu nalaze usisni korijeni koji su posebno važni za razvoj kulture..

Top dressing

Složena prihrana primjenjuje se svaka tri tjedna i to samo u vlažnom tlu kako bi se izbjegle opekline korijena.

Borba protiv mrava

Mravi pomažu u širenju lisnih uši. Da biste spriječili njihov ulazak u gornji dio stabala jabuka, morate deblo vezati bilo kojim materijalom (na primjer, kartonom, tkaninom) u obliku pojasa širine oko 40 cm, impregniranog vazelinom ili drugom ljepljivom tvari..

Bijeljenje debla

Bijeljenje je potrebno u jesen (prije početka jakog hladnog vremena) jer štiti debla drveća u rano proljeće od naglih promjena temperature i od mogućih pukotina na njihovoj površini.

Kako se pravilno brinuti za voćke (video)

Kako se pravilno brinuti za voćkeKako se pravilno brinuti za voćke