Hogyan díszítsük vagy rejtjük el a csöveket a konyhában

Egy tipikus konyhai elrendezés szükségszerűen nyitott csővezetékeket tartalmaz. Ezek a gáz-, víz-, csatorna- és fűtési kommunikációk, amelyek úgy helyezhetők el, hogy elrontják a legmodernebb és lenyűgöző dizájnt. Számos ismert módja van az ilyen csövek díszítésére, azonban a stílusos megjelenés érdekében nem szabad megfeledkezni a biztonsági elvekről..

A telepítés során elrejtjük a csöveket

A víz- és csatornacsövek esetében a rejtett huzalozás a legalkalmasabb módszer. Vagyis elrejtjük az emelőt speciálisan kialakított hornyokba, amelyek a padlón és a falon haladnak. A kívánt méretű hornyokat perforátor segítségével készítik, majd csöveket helyeznek beléjük, és a csőből a falig fennmaradó helyet gitthabarccsal borítják.

Az ilyen módon történő záráshoz kövesse az alapvető ajánlásokat:

 • A lefolyócsőnek szükségszerűen át kell haladnia a vízellátás alatt;
 • Ha a csövek vízszintesek, akkor a hideg a bal oldalon, a jobb oldalon pedig a forró;
 • A csatornacsöveket a felszálló felőli lejtőn kell elhelyezni: 32-50 mm – 2 mm átmérőnként futóméterenként, 90 mm – 3 mm átmérőjű termékek esetén.

Gipszkarton dobozt vagy szekrényt készítünk

A gipszkarton konstrukció univerzálisnak nevezhető – könnyen felszerelhető a konyhában bárhol, és bármilyen alakú és méretű lehet.

Figyelem! A gázcső lezárása érdekében ez az opció nem fog működni. Végül is lehetséges gázszivárgás – felhalmozódhat egy zárt térben, ami robbanáshoz vezet. A gázszolgáltatás, amely a megfelelő csővezetékek működését ellenőrzi, kategorikusan nem teszi lehetővé annak teljes elszigetelését.

hogyan lehet elrejteni a csöveket gipszkartonnal

A gipszkarton doboz előnyei közé tartozik a könnyű telepítés és a relatív olcsóság. Bármilyen módon díszítheti, így ez az egyik legjobb módszer a csövek elrejtésére minden helyiségben. Ugyanezen elv alapján nem gipszkartonból, hanem forgácslemezből, rétegelt lemezből vagy műanyagból készíthet szerkezetet.

Ahhoz, hogy elrejtse az emelőt egy ilyen dobozzal, a következőket kell tennie:

 1. A keret fémprofilokból vagy gerendákból készül. A keret vezetőprofilját a fal mentén, a csövekkel párhuzamosan kell felszerelni – úgy, hogy legalább 10 cm maradjon közöttük.
 2. A profilok vízszintes és függőleges kötéseit meg kell erősíteni.
 3. A keretet 3 helyen kell rögzíteni – a lapok találkozásánál, a padlón és a falakon. Ez lehetővé teszi a szerkezet szükséges merevségének biztosítását..
 4. A korábban vágott gipszkarton darabokat a szerelt kerethez rögzítik.

Hogyan lehet elrejteni a gáz vízmelegítőt és a csöveket egy szekrényben

A csővezetéket a konyhabútor mögé is elrejtheti. Ebben az esetben hátsó falak nélküli talapzatokat kell felszerelni – ez bármikor lehetővé teszi a kommunikáció elérését..

De a gáz vízmelegítővel a dolgok nem ilyen egyszerűek. Mint korábban említettük, biztonsági okokból a legjobb, ha beletörődik, és nem takarja el semmivel. De a szép megjelenés érdekében a tulajdonosok gyakran elrejtik az oszlopot a szekrényben, amint az az alábbi képen látható:

Hogyan lehet elrejteni a gáz vízmelegítőt és a csöveket - példa előtt és után

Ha továbbra is úgy dönt, hogy gázbojlert épít be a szekrénybe, akkor a következőképpen teheti / nem teheti meg:

Hogyan lehet és nem lehet elrejteni a gáz vízmelegítőt a szekrényben

1. fotó. Rossz példa, mivel a szekrény teteje és alja is zárva van, bár van hely az oszlop falai és a szekrény között.

2. fotó. Ez a módszer már jobb, mivel a vízmelegítő részben nyitva van, és a szekrény szélesebb, mint az oszlop.

3. kép. Nagyon jól néz ki, mivel a szekrények itt majdnem ugyanolyan méretűek, mint maga a vízmelegítő, és fehér színe nem ellentmond a konyhának. Elöl, felül és alul nyitva, de az oldalak meglehetősen kicsik.

4. fotó. A legjobb megoldás, mivel az oszlop nyitva van (egy kis szekrény rácsos előlappal) és gyakorlatilag összeolvad a világos fallal.

Általában szükség esetén az oszlop áthelyezhető a folyosóra, de ennek meg kell felelnie a következő követelményeknek:

Gáz vízmelegítő áthelyezése a konyhából a folyosóra - alapvető követelmények

 • Az oszlop átadását egyeztetni kell a gázszolgálattal, amely megtagadhatja Önt. Például a régi állományú házakban és a nagyon régi hangszórókkal rendelkező lakásokban az átadást valószínűleg nem hagyják jóvá;
 • A szétszerelést és a telepítést csak szakemberek végzik;
 • Ne feledje, hogy egy ilyen szolgáltatásért sokat kell fizetnie..

Gáz vízmelegítő átvitele a konyhából a folyosóra - árnyalatok

És itt a bizonyíték arra, hogy a legegyszerűbb vízmelegítő hogyan illeszkedik a leghétköznapibb lakásba, például Hruscsovban.

Konyha kialakítás gáz vízmelegítővel Konyha kialakítás gáz vízmelegítővel Konyha kialakítás gáz vízmelegítővel Konyha kialakítás gáz vízmelegítővel

Ha a felújítás folyamatában van, nem akarja átvinni az oszlopot, és továbbra is a falak színét választja, akkor a legjobb, ha a falakat világos színűre festik, és fehér szekrényeket választanak. Az oszlop ebben az esetben nem rontja el a konyha megjelenését, és a világos falak és bútorok vizuálisan növelik a teret. Így szerelte be a konyha belsejébe fehér vízmelegítőt Julia és Denis, akik a régi pétervári alap házában laknak..

Konyha kialakítás gáz vízmelegítővel Konyha kialakítás gáz vízmelegítővel

Egy másik trükk az, hogy ne csak a fehér falakat és bútorokat válasszuk, hanem a fehér csuklyát is.

Fehér vízmelegítő és fehér motorháztető a kék konyha belsejében, retro stílusban

Lásd még az anyagot: Gáz vízmelegítővel ellátott konyha tervezése és felújítása.

Dekorációs lehetőségek

Gyakran előfordul, hogy a csövek a fal mentén a szoba teljes hosszában futnak, vagy a konyha hátlapjának területén helyezkednek el. Előfordulhat, hogy el kell rejtenie az akkumulátort, vagy érdekesnek kell lennie ahhoz, hogy legyőzze az emelőt a megfelelő dekoráció használatával..

Itt számos lehetőség van a belső megoldásokra:

 1. Ha a csövek a munkaterület közvetlen közelében haladnak, akkor a legjobb dekoráció számukra korlátrendszer. A tetősínek felfüggesztési rendszer, sokféle polccal, kampóval és szükséges konyhai eszközökkel. Ahhoz, hogy a felszálló sínsé váljon, alaposan meg kell tisztítani és festeni kell rozsdamentes acélt utánzó festékkel. Ezután a szükséges eszközöket a cső közelébe helyezzük – ne felejtsük el, hogy semmi nem akasztható fel a kommunikációra.
 2. Az akkumulátor és a csövek egyszerűen festhetők a falak színére.

Csövek a falak színében

 1. A vastag csövet díszítheti belső mozaik vagy művészeti festmény.
 2. Becsomagolhatja a szerkezeteket művirágokkal, zsáklyukkal, többszínű szálakkal – mindez attól függ, hogy milyen stílusban díszítették a konyhát.

Cső dekoráció a konyhában

 1. Egy szép lehetőség akkor derül ki, ha decoupage dekorációt használ. Választhat bármilyen motívumot, amely megfelel a meglévő belső térnek, valamint fényessé vagy mattá varázsolja a felületet..

Decoupage csövek a belső térben

 1. Az akkumulátort is ilyen módon díszítheti – világos, hogy a fűtési szezonban nem szabad munkát végezni. A munka sorrendje a következő: először a csövet védik és gondosan festik, majd a kiválasztott motívumú szalvétát ragasztják a PVA -ra. Miután a szalvéták megszáradtak, a kapott mintát egy speciális lakkréteg borítja..

Hogyan lehet elrejteni az elemeket képernyővel, szekrényben vagy dobozban

A fűtési csöveknél ezek a dekorációs lehetőségek is megfelelőek. De elrejtheti őket egy dobozba vagy fiókba..

Az alábbi képen a mester saját kezével elrejtette az akkumulátort a szekrénybe, és az ablakpárkányt az asztallap folytatásává tette.

Hogyan lehet saját kezével elrejteni az akkumulátort egy szekrényben

A radiátorok számára speciális képernyők is rendelkezésre állnak. Ezeket nem nehéz saját kezűleg elvégezni. És ha rést készít gipszkartonból, akkor az akkumulátor polccá válik.

Dekoratív képernyők elemekhez és radiátorokhoz dekoratív képernyők tervezése akkumulátorokhoz és radiátorokhoz dekoratív képernyők tervezése akkumulátorokhoz és radiátorokhoz dekoratív képernyők tervezése akkumulátorokhoz és radiátorokhoz

Nézze meg a részletes anyagot: Hogyan zárja be a radiátort – 11 jó ötlet