Hogyan készítsünk cérnás csillárt magadnak: mesterkurzus szakemberektől

A cérnás csillár emlékezetessé és egyedivé teszi a belső teret a maga nemében A cérnaszínű csillár emlékezetessé és egyedivé teszi a belső teret a maga nemében Mi frissítheti a belső teret és új, szokatlan hangzást kölcsönözhet neki? – Persze, új lámpa! Ma az üzletek hatalmas számú csillárt árulnak különböző ízléshez és pénztárcához. De ha azt szeretné, hogy a belső tér valóban exkluzív legyen, akkor a gyári termék nem megfelelő. A kézzel készített dolog a legkorrektebb és legmegfelelőbb megoldás azok számára, akik az eredetiséget részesítik előnyben. Ebben az esetben minimális befektetéssel boldogulhat – érdekes és gyönyörű lámpa készíthető a legáltalánosabb szálakból.

Adott esetben

A cérna golyó bármilyen stílusú helyiségben fog megjelenni Egy szál golyó bármilyen stílusú helyiségben megjelenhet

Hova akaszthat barkácscsillárt a szálukból? Valójában sok lehetőség van:

 • Tökéletesen kiegészíti a rusztikus stílusú konyhabelsőt;
 • Ideális egy hálószobához, ahol kényelmet biztosít és szórt fényt hoz létre;
 • Nagyszerűen fog kinézni az előcsarnokban;
 • Alkalmas nappaliba.

Lámpaernyők és asztali lámpák is készíthetők ezzel a technikával. Díszíteni fogják az asztalt, és kevésbé monotonná teszik az órákat..

Fontos: ha úgy dönt, hogy ilyen csillárt készít, akkor figyelembe kell vennie a környezetet. Nem szabad ilyen lámpát lógni a klasszikus belső terekben vagy a minimalista belső terekben. Egy ilyen csillár támogatása érdekében kézzel készített dolgoknak kell lenniük a szobában. Akkor minden harmonikusan fog kinézni..

Fényforrás: mely lámpákat válasszuk

Javasoljuk, hogy LED -es lámpákat használjon a csillárban. Világosabbak, gazdaságosabbak a szokásosnál, és egyes modellek különböző színekben ragyoghatnak. Javasoljuk, hogy LED -es lámpákat használjon a csillárban. Világosabbak, gazdaságosabbak a szokásosnál, és egyes modellek különböző színekben ragyoghatnak. Az energiatakarékos lámpák lágy fehér fényt adnak és kevés áramot fogyasztanak Az energiatakarékos lámpák lágy fehér fényt adnak és kevés áramot fogyasztanak

A barkácslámpa bármilyen manccsal felszerelhető. Energiatakarékos és rendszeres megteszi. A patronok száma is tetszőleges lehet.

Fontos: érdemes figyelni a kerámia patronra, amely tartósságával vonz.

Menetes lámpák típusai

Mielőtt csillárt készítene, el kell döntenie annak tervezéséről és kivitelezéséről. Az anyagválasztás, a szálak száma és a keret típusa ettől függ..

Tehát egy szál csillár a következő típusokból készülhet:

 • labda formájában;
 • árnyék.

A legegyszerűbb kivitelben golyó alakú csillárnak tekintik. Egy ilyen csillár az este folyamán elkészíthető minimális pénz felhasználásával. A lámpaernyő elkészítéséhez elő kell készítenie vagy meg kell vásárolnia egy fémhuzalos lámpaernyő keretet.

Milyen eszközökre és anyagokra lesz szükség

Minden esetben saját anyagkészletre lesz szüksége. Bár mindkét esetben szüksége lesz egy gombolyag szálra.

A saját kezű szálcsillár létrehozásához mindössze golyókat, ragasztót és magukat a szálakat kell létrehoznia. A saját kezű szálcsillár létrehozásához mindössze golyókat, ragasztót és magukat a szálakat kell létrehoznia.

Ahhoz, hogy saját kezűleg golyó alakú lámpát készítsen, szüksége lesz:

 • ballon;
 • pamutfonal, lehetőleg írisz típusú. A vastagságnak közepesnek kell lennie;
 • vazelin vagy olcsó zsírkrém, mint a “Baby”;
 • PVA;
 • patron;
 • elektromos vezeték;
 • PVC doboz bármely termék alól;

Plafon készítése

Először fel kell fújni a ballont, fel kell kenni és a szálakat ragasztóval. Ezután a szálakat fel kell tekerni a labda körül Először fel kell fújni a ballont, fel kell kenni és a szálakat ragasztóval. Ezután a szálakat fel kell tekerni a labda körül A ragasztó megszilárdulása után a golyót le kell ereszteni A ragasztó megszilárdulása után a golyót le kell ereszteni

A plafon gyártásával kell kezdeni. Ehhez szükség van:

 • fújja fel a ballont a kívánt méretre, és kösse össze;
 • a lekötött hely körül egy tollal kört kell rajzolnia, amelyet aztán kivágnak – ezen a lyukon keresztül a fedelet a patronra helyezik. Az átmérőnek 7 cm -nek kell lennie;
 • kenje be az egész labdát vazelinnel vagy krémmel;
 • Hígítsa a PVA -t vízzel 3 rész ragasztó és 1 rész víz arányában;
 • kenje fel a cérna orsóját ragasztóval;
 • tekerje a fonalat a labda körül véletlenszerű sorrendben, próbáljon ellenállni a szálak gyönyörű elterjedésének;
 • oldja ki a labdát, és enyhén fújja meg – a szálak megnyúlnak, majd a cérnalámpa rendesebb és szebb lesz;
 • fedje le a labdát ragasztóval több rétegben;
 • szárítsa meg a labdát – legalább 8 órán keresztül száradjon;
 • tűvel szúrja át a labdát, és távolítsa el.

A lámpa kész. A lámpa szebbé és tartósabbá tétele érdekében több rétegben lakkozni kell. Akkor nagyon szépen fog ragyogni.

Fontos: jobb feltekerni a szálakat külön ragasztóval, tekercselés előtt. Ehhez veje lehet egy műanyag palack, és ragasztót önthet bele. Fűzze be a cérnát a tűbe, szúrja át az üveget, és húzza át rajta a fonalat. Tehát ragasztóval van kenve.

Mi magunk készítünk egy szál csillárt (videó)

Gyűjtjük a csillárt

Nagyon egyszerű összeszerelni egy csillárt saját kezével. Ehhez fesse le a kiválasztott üveget a kívánt színre, és készítsen lyukat a közepébe. Csatlakoztatjuk a vezetéket a patronhoz, átvezetjük az üvegen, és felakasztjuk a mennyezetről. Ezután behelyezzük az izzót, a plafonot a tartóhoz akasztjuk, és a lámpa kész. Ha nem akarja elvégezni ezeket a műveleteket, megpróbálhat a boltban kész alapot vásárolni egy csillárhoz vagy annak alkatrészeihez..

DIY lámpaernyő

A szoba egyedivé tételéhez elegendő, ha valamit saját kezével készít - a cérnákból készült lámpaernyő az igazi A szoba egyedivé tételéhez elegendő saját kezűleg készíteni valamit – a cérnákból készült lámpaernyő a lényeg Sok lehetőség van a cérnákból készült lámpaernyőkre, néhány teljesen eltakarja a lámpát a szemektől, mások csak kissé takarják el, áthelyezve a mintákat a falakra Sok lehetőség van a cérnákból készült lámpaernyőkre, néhány teljesen eltakarja a lámpát a szemektől, mások csak kissé takarják el, áthelyezve a mintákat a falakra

Egy ilyen lámpaernyő nagyon jól néz ki minden szobában. Ez egy gyönyörű asztali lámpa, amely visszavezet minket a hatvanas évekbe, amikor a szalaggal borított állólámpák divatban voltak. Elvileg ezzel a technológiával saját kezűleg állíthat állólámpát is – itt csak egy lámpaernyő, vagy inkább keret ahhoz, sokkal több van, mint egy asztali lámpa kerete.

Anyagok (szerkesztés)

A lámpaernyő elkészítéséhez szüksége lesz:

 • fém huzal;
 • cérna vagy szalag;
 • patron.

A munka szakaszai

Készítsen keretet a huzalból. Itt a méretet és az alakot kizárólag a lámpával kapcsolatos saját elképzeléseik alapján választják ki. Ezután a keretet szálakkal vagy szalaggal borítják. A legjobb, ha különböző színű szálakat választasz és váltakozol. Ezután saját kezűleg készíthet egy lámpát, amely nagyon eredeti a színében, ami biztosan senkinek nem lesz.

Ezután tegye a kész lámpaburát a lámpabúra asztali lámpa aljára.

Fontos kiegészítések

Annak érdekében, hogy a kézzel készített lámpák esztétikus megjelenésűek legyenek, és ne kézművesek, a legjobb, ha régi használt csillárok és lámpák kereteit használjuk. Tőlük zsinórokat is használhat. Az egykori lámpa csontváza és a kézzel készített plafon közötti szimbiózis több mint sikeresnek tűnik.

Az ilyen módon saját kezűleg készített lámpák konfigurációja teljesen eltérő lehet. A lufikat különböző módon lehet felfújni, válasszon kolbász lufikat, göndör lufikat. Így készíthet teljesen váratlan világítótesteket..

Ahhoz, hogy saját kezűleg lámpaburát készítsen, nem kell mindent a nulláról kezdenie - alapként használhat egy régi csillárt. Ahhoz, hogy saját kezűleg lámpaburát készítsen, nem kell mindent a nulláról kezdenie – alapként használhat egy régi csillárt. A cérnákból készült lámpabúra kiegészíthető strasszokkal, sablonokkal vagy papír dekorációval A cérnákból készült lámpabúra kiegészíthető strasszokkal, sablonokkal vagy papír dekorációval

A lámpák színe teljes mértékben a kiválasztott szálak színétől függ. Lámpákat készíthet a szoba belsejének színsémája alapján..

Ezenkívül díszítheti a lámpákat. Ha az elkészített plafont még mindig strasszokkal, flitterekkel, gyöngyökkel szórják rá, akkor nagyon érdekes megoldást kaphat. Az ilyen lámpák már elegánsnak és váratlanul eredetinek tűnnek. Ugyanígy különféle árnyalattal díszíthető elemeket is használhat, amelyek ragaszthatók. Fontos feltétel – kicsinek kell lenniük..

Következtetés

A menetes lámpa nagyon eredeti és érdekes a belső térben. Szinte mindenki elkészítheti saját kezével. Ehhez pedig egyáltalán nem szükséges művészi készségekkel rendelkezni. De óvatosan kell cselekednie – akkor a lámpa csodálatosan jól fog kiderülni..

Képgaléria szál csillárok