Fényes világítás a konyhában, rugalmas áramlással: fotók, ötletek és lehetőségek

A feszített mennyezethez speciális világításra van szükség: a javítás rajongója választhat magának lámpát, függetlenül a konyhájának stílusától A feszített mennyezethez speciális világításra van szükség: a felújítás szerelmese választhat magának lámpát, függetlenül a konyhájának stílusától. A modern világítás a konyhában kiváló, mert a többszintű elveken alapul. A helyi és a könnyű és az általános fény együtt él egy sémában, amely lehetővé teszi nemcsak az ésszerű áramfogyasztást, hanem kényelmesen mindent, amit a konyhában szokás csinálni.

Például, hogy a lehető legjobb megvilágítással dolgozzon fel ételeket, vagy vacsorázzon, ne kerüljön túlterhelésbe a napközben már elfáradt analizátor. Egyszóval nem kell egy csillárt a régimódi módon használni, vagy egy másik helyiségből lámpát kihúzni..

Különösen figyelemre méltó a feszített mennyezetű konyha világításának kérdése.

Lámpák feszített mennyezethez: hogyan néznek ki

A nyújtható mennyezeti lámpák legvonzóbb tulajdonsága, hogy bármennyire is szerényen néznek ki, nemcsak tökéletesen betöltik fő funkciójukat – hangulatos légkört teremtenek, amely átalakítja a konyha képét.

Ez a funkcionális világítás, ahol a semleges kialakítás gyakran jobb, mint a legexkluzívabb és kifinomultabb..

A leginkább bevált lehetőség a spotlámpák A leginkább bevált lehetőség a spotlámpák

Tévhit, hogy a konyhában feszített mennyezetekhez csak high-tech lámpákat használnak. Elég sok modell van a piacon, amelyek utánozzák a retro esztétikát, vagy klasszikus stílusban készültek..

A legtöbb esetben a süllyesztett lámpatesteket feszített mennyezeti helyzetben használják..

A süllyesztett lámpatestek típusai:

  • Panel vagy moduláris – alakú;
  • Pont vagy szabvány – ismét formájú;
  • Diffúz világítótestek;
  • Irányított lámpatestek;
  • Teljesen süllyesztett;
  • Külső, felületre szerelt, távoli-részben beépített.

Már elegendő mező áll rendelkezésre a választáshoz, és néhány ismertetett lámpátípust érdemes részletesebben elmondani.

Panel mennyezeti lámpák a konyhához

Úgy néznek ki, mint egy mennyezeti panel, amelynek mérete meglehetősen szabványos – 600 mm x 600 mm. Általában egy ilyen lámpa része a feszített mennyezetnek (kívülről).

A panellámpa elhelyezése: valójában a mennyezet bármely részébe felszerelheti. De egy lakóépületben az ilyen típusú lámpákat nem gyakran találják – kialakításuk nagyobb valószínűséggel vonzza az irodai stílust..

Ennek oka konzervatív esztétika és meglehetősen ipari megjelenés. De egy loft stílusú konyhában vagy egy meglehetősen szigorú konyhában az ilyen világítás megfelelő lesz..

A spotlámpákkal ellentétben a panellámpák jobb megvilágítást biztosítanak A spotlámpákkal ellentétben a panellámpák jobb megvilágítást biztosítanak

Fontos: hogy az ilyen lámpa fénye egyenletes, legalább két lámpára van szüksége.

Külsőleg a panellámpa úgy néz ki, mint egy áttetsző műanyagból készült fedéllel ellátott doboz, ezért diffúz fényt kapunk.

Téglalap alakú lámpa felszerelése a konyhába (videó)

Mennyezeti csillárok a konyhához: típusok

És itt inkább koncentráljon a konyha stílusára és a méretre. Természetesen egy kis konyha esetében nem előnyösek a terjedelmes opciók vagy a csillárok, sok dekorációs részlettel..

A klasszikus stílushoz csillár telepítése ajánlott A klasszikus stílushoz csillár telepítése ajánlott

A csillárok típusai:

  1. Klasszikus stílus. Az ilyen mennyezeti világítótesteket több mint egy évszázada használják, a dekoráció és a méretek változnak, de az általános logika ugyanaz marad. Jó lehetőség egy konyha-étkezőbe. A kristályos mennyezeti csillárok már nem csak egy lámpa típusa, hanem dekoráció, a fényűző enteriőr attribútuma, ezért alkalmasak a megfelelő stílusú nagy konyhához.
  2. Modern. Az ilyen stílusú csillárokat megkülönböztetheti másoktól a virágdísz, amely ellentétben áll a plafon hátterével. Alapvetően szövetváltozatban készülnek, természetesen a szövetek nagyon tartósak.
  3. Tiffany csillárok. Ugyanaz a szecessziós stílus, ikonikus világítás, amelyet maga az idő hirdet. Külsőleg az ilyen mennyezeti csillárok a bézs, arany, barna árnyalatok miatt borostyánszórásra hasonlítanak.
  4. Csúcstechnológia. Ezek csillárok visszafogott színekben és szigorú geometriában. Nem alkalmas a nappaliba (leggyakrabban), de jó a semleges konyhákhoz, kevés bútorral.

Joggal mondhatjuk, hogy egy modern konyha esetében az étkezőasztal feletti nagy lámpaernyők használatának lehetőségei ismét relevánsak lettek. A zöld lámpaernyő a legelőnyösebb lehetőség, és dekorativitását, képfelismerését, kényelmét és funkcionalitását értékelik..

Csillárok feszített mennyezethez a minimalizmus stílusában

A minimalizmus, a stílus, amely tegnap nem jelent meg, de csak rajongókat szerez, a maga módján értelmezi ugyanazt a világítást a konyhában.

Általánosságban elmondható, hogy a világítás a minimalizmus természetes és mesterséges „divatja”. A stílus „szereti” a rengeteg fényt, egyszóval – a fény soha nincs túl sok. De ennek a fénynek a forrásai a lehető lakonikusabbak kell legyenek. Ugyanakkor a feltűnő, sőt leírhatatlan fényszórók együtt élhetnek akár kissé extravagáns lámpákkal vagy állólámpákkal..

A minimalizmus stílusában a megjelenés nem játssza a legfontosabb szerepet: a minimalista design rajongói számára a legfontosabb a funkcionalitás A minimalizmus stílusában a megjelenés nem játssza a legfontosabb szerepet: a minimalista design rajongói számára a legfontosabb a funkcionalitás

A minimalizmus törvényei szerint a fénynek azonnal minden (vagy legalább a fő) zónában kell lennie, és ennek megfelelően kell szabályozni a különböző kapcsolókat..

Miért beszélünk csillárokról? Mivel a minimalizmus nem rontja el figyelmével a csillárokat, pontvilágításra való. De ha a konyhája minimalista stílusú, és nem tud nélkülözni egy csillárt, akkor válassza az eredeti opciót, érdekes dizájnnal, esetleg egy darab termékkel. Hiszen még az a stílusformáló geometria is a legváratlanabb módon mutatható be..

Hogyan válasszunk lámpát feszített mennyezethez (videó)

A nyújtható mennyezet olyan kialakítás, amely különböző típusú lámpákat feltételez, a feltűnő reflektoroktól a különböző stílusú nagy csillárokig. Válassza ki azt a lámpát, amely “barátságot köt” a fülhallgatóval, a konyhai textíliákkal és esztétikai preferenciáival..

Példák világításra a feszített mennyezetű konyhában (fotó)