Vaskbart tapet til køkkenet – spørg inden køb

“Tapetet, der kan vaskes”, er virkelig en præstationskarakteristik og ikke en separat tapetkategori. Men det er netop denne kvalitet, ethvert efterbehandlingsmateriale i køkkenet skal have. Lad os finde ud af, hvilke typer tapet der kan kaldes vaskbar.

Typer og markeringer – hjælp til køber

Vaskbare tapeter er:

 1. fugtbestandig – kan kun tørres af med en blød klud, moderat fugtet i vand, og derfor anbefales det ikke at bruge dem til køkkenet;
 2. vaskbar – kan kun rengøres med en klud eller svamp ved hjælp af let alkaliske opløsninger. Dette fjerner støv, let snavs, friske pletter, men ikke fedt;
 3. supervaskbar – det er tilladt at vaske med sæbevand med en svamp;
 4. supervaskbare og slidstærke-slidstærke og fugtbestandige belægninger, der kan vaskes med en opløsning ved hjælp af ikke kun en svamp, men også en børste.

Du kan forstå, hvilken kategori den rulle, du kan lide, tilhører symbolerne på pakken.

Vaskbare tapetpiktogrammer

Tapet, der kan vaskes, skal også være markeret med materialetypen..

Typer af vaskbare tapeter til køkkenet

Følgende typer er velegnede til køkkenet:

 1. Opskummet vinyl – med en udtalt volumetrisk tekstur uden prægning. Meget let, men tæt, og derfor let at klæbe, maskerer mindre overfladefejl. De kan tørres rene, men meget omhyggeligt og uden brug af børster..

Opskummet vinyl

 1. Flad vinyl er en varmstemplet vinyl. Varianter: “Compact Vinyl”, “Super Wash”, “Silkscreen” (billedet herunder). Deres base kan også være papir eller ikke-vævet. Designet af sådanne belægninger er en række efterligninger af stof, læder osv. Flad vinyl er perfekt vaskbar, men “trækker ikke vejret” og limes kun på glatte vægge.

Vaskbart fladt vinyl tapet

 1. Præget vinyl. Præget vinyl fremstilles ved at præge et præget lag. Så du kan efterligne dekorativt gips eller ethvert andet overflademønster.

Tapet til maleri

 1. Malet tekstureret tapet er et malbart, ikke-vævet tapet. Fremragende efterbehandlingsmateriale, der både er åndbart og vaskbart, tåler op til 8 malingscyklusser med vandbaseret maling.
 2. Glasfiber er en belægning til maling, der består af glasfiber og har øget ydeevne, derfor bruges de ofte til efterbehandling af ikke-boligområder med høj trafik. De er ikke bange for fugt eller friktion, og desuden er de åndbare. Grundlaget for glas tapet er oftest papir, og de males oftest med vandbaseret akrylmaling. De er lavet i standardteksturer – rhombus, måtter, sildeben og så videre. Husk, at glas tapet ruller op i højre side..

Glas fiber

De bedste og værste køkkenbaggrunde

 • Det bedste valg til køkkenet: det såkaldte “hårde” vinyltapet på en ikke-vævet bagside, der “ånder” og holder i 15 år.

Tapet i ikke-vævet vinyl

 • Det bedste vaskbare tapet til maling: glasfiber – de er meget stærkere end fiberdug.
 • Værste valg til køkkenet: Papir tapet er ikke det bedste valg i køkkenet, selvom det er “duplex” (to-lags papir) med en fugtbestandig belægning. Disse lærreder vil trods alt ikke modstå et stort antal vaskecyklusser, desuden falmer de og holder kun 5 år.
 • Den bedste base: non-woven-i modsætning til papirunderlag er non-woven ikke bange for fugt, tørrer ikke ud, deformeres ikke, bygger bro op til 2 mm, lydisoleret, understøtter ikke forbrænding, tåler bedre bygningsbevægelser vægge. Og det er også meget lettere at lime, da striberne ikke vil strække sig fra limen, hvilket betyder, at mønsteret bliver lettere at forbinde..

Ikke -standard tapet – kork og metalliseret

Der er andre former for rullebelægninger, der kan klassificeres som:

Metallisk tapet

 1. Metallisk tapet er et af de mest moderne materialer. Hvordan adskiller de sig fra standardrullebelægninger? Grundlaget her er porøst papir og aluminiumsfolie, dækket med et beskyttende lag og maling for bedre slidstyrke. Det beskyttende lag fungerer også som et dielektrikum. Sådanne belægninger adskiller sig i et virkelig originalt udseende med en glat eller præget overflade..
 2. Kork er et miljøvenligt gulv fremstillet af korkbark. Deres base er papir og ikke-vævet. Men farvepaletten i dette tilfælde er ikke særlig forskelligartet – det er okker, mørke og lysebrune toner. Kork tapet betragtes som allergivenligt og skaber et varme- og lydisoleringslag af høj kvalitet. Hvordan kan de vaskes? Våde svampe med vaskemiddel – fugt skader dem ikke, da der påføres et beskyttende vokslag på materialet ovenpå. Forresten kan sådanne tapeter vare omkring 20 år..

Tapet i kork

Yderligere tre nuancer til indsætning af tapet, der kan vaskes

Tapet kan vaskes

 • De fleste vaskbare belægninger er tunge (over 120 g / m2), så det passende klæbemiddel skal vælges. Desuden skal limen påføres både på lærredet og på væggene, selvom bunden er ikke-vævet..
 • Vaskbart vinyltapet kræver et antiseptisk klæbemiddel med fungicider.
 • Og vigtigst af alt skal limen til vaskbart køkkenbaggrund være fugtbestandig..

Læs om den korrekte tapetsering af køkkenet her.