Sådan limes to typer tapet: foto i køkkenet, designideer

Hvis du vælger tapet til køkkenet, skal du tage hensyn til alle familiemedlemmers smag. Når du vælger tapet til køkkenet, bør du tage hensyn til alle familiemedlemmers smag.Køkkenet er et sted, hvor hele familien samles til et måltid eller aftentee. Men det meste af tiden i køkkenet bruges af værtinden, hun laver mad, dækker bord og vasker op. Og enhver kvinde ønsker komfort og hygge på det sted, hvor hun regerer, derfor skal man, når man vælger væggenes design, styres af husets elskerinde smag og præferencer..

Valg af tapet til køkkenet

Da på det sted, hvor mad tilberedes, er væggene mest tilsmudset af fedt, vanddråber og andre former for snavs, så skal denne faktor tages i betragtning, når du vælger tapet. Den moderne industri tilbyder et stort udvalg af vaskbare tapeter med forskellige mønstre eller almindelige farver. Køkkenet er altid opdelt i to zoner – dette er stedet, hvor de laver mad og stedet til at spise eller spisepladsen. Hvis du limer tapet af to typer, kan du zonere rummet og fremhæve hver zone separat. Denne metode hjælper med zoneinddeling af studiekøkkenet, samt hvis rummet har en god firkant.

Tapeter af to typer hjælper med at opdele køkkenet visuelt i flere zoner. Tapeter af to typer hjælper med at opdele køkkenet visuelt i flere zoner.

I huse i en gammel bygning, de såkaldte stalinkas, er køkkener ikke kun store, men også med højt til loftet, så du kan bruge den vandrette opdeling af rummet ved hjælp af to forskellige typer tapet.

I små lejligheder bygget i slutningen af ​​60’erne, begyndelsen af ​​70’erne i det sidste århundrede med et køkken på 5-6 meter, kendetegnes spisebordets placering ved en strimmel med to eller tre paneler, eller de fokuserer på denne væg ved hjælp af ikke brede fototapeter.

Glem heller ikke farven og strukturen på tøj til væggene. Mørke farver reducerer visuelt området, mens lyse farver øges. Men du bør ikke tage meget lette snavsede farver til kogezonen, det er bedre at hente tapet med et lille mønster på dette sted, så dråber eller nogle pletter ikke er særlig mærkbare.

I spisepladsen kan du lime tapet i lysere farver end på resten af ​​vægoverfladen, da dette rum er mindre let snavset.

En god løsning ville være at fremhæve spisepladsen ved hjælp af tapet af et andet mønster. En god løsning ville være at fremhæve spisepladsen ved hjælp af tapet af et andet mønster.

Fordelene ved at dekorere køkkenet med to typer tapet

Ud over den visuelle zonering af køkkenet er der en række positive aspekter, som giver kombinationen af ​​to typer tapet.

Vigtigste fordele:

 1. Køkkener i gamle lejligheder er enten meget små eller aflange i panelhuse fra 90’erne. Væggene er ikke altid lige, og det korrekte valg vil hjælpe med at skjule fejl i ufuldkomne vægge eller visuelt ændre rummets størrelse.
 2. Fremhævning af en af ​​væggene med tapet af en anden type giver dig mulighed for at fokusere på dette område og distrahere fra resten af ​​rummet.
 3. Efter at have foretaget overgangen fra korridoren til køkkenet vil en smuk kombination af tapet visuelt forene to værelser, men samtidig forbliver hver af dem med sin individuelle funktionalitet.
 4. Indfør en glød i køkkenets interiør og gør rummet ikke kedeligt og ensformigt.

Det korrekte design af selv et lille køkken vil øge pladsen, og væggene trykker ikke for meget, hvilket skaber effekten af ​​et lukket minimeret rum.

Brug af tapet af to typer giver dig mulighed for at skjule fejlene i layoutet. Brugen af ​​tapet af to typer giver dig mulighed for at skjule fejlene i layoutet.

Den rigtige kombination af tapet i to farver til køkkenrummet

Når du vælger design af væggene i køkkenet, skal du være opmærksom på nogle punkter om kompatibiliteten mellem forskellige paneler.

Hvad skal der til for at gøre køkkenet unikt:

 1. Tapet skal have samme tekstur. Forskellige typer kombineres muligvis ikke, da papirtapeter er tynde, og ikke-vævede eller vinyltapeter er meget tykkere, og overgangen fra den ene til den anden vil være meget slående, og effekten af ​​rummets integritet kan forsvinde.
 2. Baggrunde af to typer skal være i samme prisklasse.
 3. Vægbeklædningens stil og mønster skal kombineres med køkkensæt og apparater. Dyre tapeter og slidte headsets med gammel teknologi vil ikke kunne kombineres, men vil give rummet et akavet udseende.
 4. Fremhævelse af en væg med en lys farve skal opvejes af bløde toner på resten af ​​væggene.
 5. Blomsterpynt går godt med tapet, der gentager mønsteret af en træoverflade, geometriske former med abstraktion.

Uanset tapet til køkkenvægge, skal de limes korrekt og omhyggeligt, så den holistiske opfattelse af rummet ikke forstyrres.

Baggrundsfæller: 6 design -tricks

Ledsagende tapet kan gøre køkkenområdet hyggeligt og attraktivt, det korrekte valg af mønstre og farver samt tapetsering vil skabe en uforglemmelig effekt. Hvilke muligheder rådes i øjeblikket af mange indretningsarkitekter?

Lodrette striber

Der er flere designmuligheder for lodrette paneler. Dette er vekslen mellem en eller to striber af en type med en eller to striber af en anden type tapet. På samme tid skal ledsagende tapet have den samme struktur og farvekombination, for eksempel ser papir tapet af en lys marsk farve godt ud med lys beige tapet med samme farveskema som en almindelig. Der er også en mulighed med at fremhæve en del af væggen med en type belægning, med kantning med parallel kantning med tapet af en anden farve.

Vekslingen af ​​striber i forskellige farver giver en usædvanlig visuel effekt Vekslingen af ​​striber i forskellige farver giver en usædvanlig visuel effekt

Del vægge vandret

Lærrederne på den nederste del af væggen er gjort mørkere, og toppen er dekoreret med lyst tapet i samme farveskema. I dette tilfælde skal samlingen være dækket med en dekorativ kant eller polyurethanstøbning. En god kombination er tapet i bunden med striber eller en tern med ensfarvede farver øverst. Der bruges en klassisk kombination – mørke ensfarvede farver i den nederste del og lyse med et sjældent mønster i overdelen.

Den vandrette opdeling kan være på forskellige niveauer:

 • På vindueskarmen;
 • 1: 2, hvor toppen er dobbelt så stor som bunden;
 • Den nederste del er meget mindre end den øvre del – det giver effekten af ​​høje fodlister;
 • Den øverste del er meget mindre end den nederste, hvilket giver dig mulighed for visuelt at øge højden og størrelsen på rummet, hvis det øverste tapet har samme farve som loftet.

Obligatoriske partnere i denne version er dekorative bånd, lister, originale krøllede skær til at kombinere de to typer.

Lys top, mørk bund - klassisk kombination Lys top, mørk bund – klassisk kombination

Accent væg

Med et aflangt køkken skabes effekten af ​​en vogn, men hvis du dekorerer væggen modsat indgangen med tapet med et utraditionelt mønster eller fototapet, så kommer væggen visuelt tættere på. Accenten på væggen ved siden af ​​køkkenbordet ser godt ud. Lyse tapeter i denne del vil skabe en glad stemning i øjeblikket med at spise..

Accent i bordområdet er en populær løsning Accent i bordområdet er en populær løsning

Indsætter

Hvis køkkenets størrelse ikke tillader dig at vælge spisepladsen, kan du placere skær af paneler i en anden farve eller tapet med et mønster over bordet og dekorere dem med lister omkring omkredsen. Effekten af ​​flere billeder vises.

  Hvis det ikke er muligt helt at fremhæve spisepladsen, kan du bruge skær Hvis det ikke er muligt helt at fremhæve spisepladsen, kan du bruge skær

Lappetæppe

I dette tilfælde skal ledsagende tapet af to eller flere typer kombineres fuldt ud. At lime en sådan mulighed er en besværlig og vanskelig opgave, da det er nødvendigt at vælge den rigtige type og struktur af tøj til væggen, omhyggeligt sammensætte og klæbe små lærreder på køkkenvæggen, så leddene ikke fanger øjet.

At vælge en stil At vælge en stil "patchwork quilt", du bør omhyggeligt vælge tapetet for farvekompatibilitet

Ledsagere i forskellige farver

Lim ledsagere af to typer med samme mønster på en anden baggrund. Du kan vælge ikke kun to baggrundsfarver, men også tre, fire, det vigtigste er, at farven jævnt overgår fra den ene til den anden. 

Sådan ordnes overgangen mellem tapet fra køkkenet til korridoren korrekt

I en lejlighed med en stor firkant, brede korridorer og enorme studiekøkkener kan du nemt installere ekstra døre. Men der er også gamle Khrushchev -huse samt huse fra Brezhnev -perioden, når en indgang til et lille køkken kommer ud af en smal mørk gang. Sådan en lille korridor skal være dekoreret, såvel som køkkenets vægge ved siden af. Lim den glatte fortsættelse af køkkenpanelerne og øger derved køkkenrummets areal. I dette tilfælde vil det være nødvendigt at fjerne døråbningen fra korridoren, da det vil begrænse rummet.

I mangel af indvendige døre kan grænsen mellem køkkenet og korridoren skelnes ved hjælp af tapet. I mangel af indvendige døre kan grænsen mellem køkkenet og korridoren skelnes ved hjælp af tapet.

Hvis der ikke er noget ønske om at forlænge spisepladsen på bekostning af korridoren, kan du dekorere dørens tidligere placering i form af en uregelmæssigt formet bue med lyst, næsten hvidt tapet. Men buer er nu ude af mode.

I store lejligheder er overgangen fra korridoren eller gangen til køkkenet dekoreret med tapet, der ligner farven på væggen i det mindste rum med hensyn til areal eller er lavet i kontrast til hovedfarven.

I enhver lejlighed vil den korrekte zoneinddeling og design af glatte overgange skabe rummets integritet og angive ejernes gode smag..

Sådan limes to typer tapet (video)

Sådan limes to typer tapet (foto)