Måder at male tapet på: 5 korrekte metoder

At male tapet kan kun virke kompliceret ved første øjekast: Faktisk kan enhver person mestre dette håndværk. Tapetmaleri kan kun virke svært ved første øjekast: Faktisk kan alle mestre dette håndværk. Maleri tapet ved første øjekast kan virke som en vanskelig og omhyggelig opgave. Men med en dygtig tilgang og overholdelse af visse regler kan selv en person uden erfaring håndtere denne proces. Vigtige punkter i at male tapet er det korrekte valg af maling, tilgængeligheden af ​​de nødvendige værktøjer og overholdelse af arbejdsteknologien.

Sådan males tapetet: vælger maling, forbereder væggene

Først skal du tage stilling til tapetmaterialet og malingstypen. Dette giver dig mulighed for at angive farven og vælge en kombination af nuancer og mønstre..

Funktionerne i malingen er som følger:

 • Vandbaseret og akryl prøver – de mest efterspurgte, har ikke en kemisk lugt og opfylder alle sanitære standarder.
 • Latex materialer er dyrere, lette at behandle, miljøvenlige.
 • Matt maler skjul uregelmæssigheder og små defekter på den behandlede overflade.
 • Blank materialer danner en modstandsdygtig film, hvilket gør dem velegnede til brug i lokaler med høj luftfugtighed.

Den mest almindelige vægmaling er akryl: den fungerer på de fleste overflader og tillader vægge Den mest almindelige vægmaling er akryl: den fungerer på de fleste overflader og tillader vægge "træk vejret"

Til ikke-vævet tapet anbefales det ikke at bruge maling, der indeholder aktive kemikalier, der kan ødelægge mønsterets struktur..

Forberedelsesperioden før tapetmaling er at forberede overfladen.

Først skal du afmontere det gamle tapet, fylde ujævnhederne med kit. Små defekter gnides med nul. Derefter limes tapet, som skal tørre inden det males i mindst et døgn. Inden arbejdet påbegyndes, er det tilrådeligt at befri rummet fra møbler og andre store genstande. Platebånd, fodlister, vindueskarme og andre ikke-aftagelige indvendige dele skal dækkes med folie eller malertape.

Hvilken slags tapet kan males: funktioner

Til maleri kan du bruge tapet af forskellige strukturer under hensyntagen til deres tekniske egenskaber..

Velegnet til farvelægning:

 1. Papirruller med præget tekstur, som er behandlet med en speciel forbindelse, der tillader flere malerier uden at beskadige materialet. Denne mulighed er let at behandle, let at lime og overkommelig. Ulemperne ved papir tapet inkluderer deres modtagelighed over for mekanisk belastning. Dette materiale anbefales heller ikke at blive vasket.
 2. Ikke-vævet tapet. Masker uregelmæssigheder, væg ruhed perfekt, klæber godt. Våd behandling af materialet og flere malerier er tilladt. Omkostningerne ved et sådant tapet er relativt lave..
 3. Glasfiber. Lavet af trådkvarts. De har høj styrke og lang levetid. Et komplet sæt med forskellige nuancer og teksturer er tilladt.

De fleste af de malede tapeter kan vaskes, de er ikke bange for kontakt med vand: selve vandet påvirker ikke farven eller farven på malingen De fleste af de malede tapeter kan vaskes, de er ikke bange for kontakt med vand: selve vandet påvirker ikke farven eller farven på malingen

Malet tapet øger ekstra varme- og lydisolering i rummet, beskytter væggene mod svampe- og skimmelsvampskader. Billedet på væggen kan vælges efter din smag. En variant med et klassisk strengt mønster, et alternativt kaotisk design eller noget derimellem er muligt..

Hvordan tapet males og behandlingsmetoder: 5 optimale metoder

Afhængigt af tapettypen, dets tekniske egenskaber, malingens kvalitet og andre faktorer, kan malingsmetoden variere. Nedenfor er de 5 mest overkommelige metoder til at arbejde med malbart tapet..

Mulighed 1: enkelhed og effektivitet

Denne metode er velegnet til at male enhver slags tapet. Materialet limes til væggen og tørres i 48 timer. Derefter behandles overfladen med vandbaseret maling. Påfør det med en rulle med en bunke over hele området i lige lag.

Når du maler tapet, skal du sørge for, at malingen ikke indeholder acetone eller andre stærke opløsningsmidler: ellers kan tapetet simpelthen forringes Når du maler tapet, skal du sørge for, at malingen ikke indeholder acetone eller andre stærke opløsningsmidler: ellers kan tapetet simpelthen forringes

For at malingen skal ligge jævnt og korrekt på alle dele af tapetet, bør bunken på værktøjet være længere end dybden af ​​mønsterets tekstur. Denne metode betragtes som den enkleste og mest effektive..

Metode 2: en universel mulighed for forskellige tapetbelægninger

Metoden er universel til alle typer tapet. Efter behandling af væggen ved hjælp af den metode, der er angivet i den første mulighed, påføres maling igen på tapetet med en velourrulle

For at få resultatet af maleriet til at se mere æstetisk tiltalende ud, kan du først anvende det første lag maling på tapetet og derefter det andet, men i en anden farve. For at få resultatet af maleriet til at se mere æstetisk tiltalende ud, kan du først anvende det første lag maling på tapetet og derefter det andet, men i en anden farve.

Denne metode gør det muligt kun at anvende farvestoffet på tapets konvekse dele. Med denne behandling kan du få en effekt med en kombination af forskellige nuancer. Derudover er det tilladt at kombinere mat og blank maling..

Teknik 3: interlining af maling og vinyl

En relativt kompleks og tidskrævende proces er designet til at male ikke-vævet og vinyl tapet.

Proceduren for dette består af følgende trin:

 • Tapet males på den måde, der er angivet i option 1;
 • Uden at vente på, at farvestoffet tørrer, vaskes det med et tekstilmateriale fra reliefen.

Tapet af ikke-vævet og vinyl klæber perfekt til maling. Du kan bruge dette klogt og male væggen i to farver. Tapet af ikke-vævet og vinyl klæber perfekt til maling. Du kan bruge dette klogt og male væggen i to farver.

Efter at overfladen er tørret helt, er resultatet en original, ikke-ensartet farve på tapetet..

Metode 4: imprægnering af flerlags tapet

Der påføres maling på den sømløse side af vinyltapetet, før det klæbes til væggen. Efter imprægneringen afsætter farvestoffet den præget del af materialet..

Brug som farvestof vandbaseret maling eller farvestof.

Limblandinger baseret på PVA er perfekte til malbare tapeter: de kan let modstå vægten af ​​tapet og ny maling Limblandinger baseret på PVA er perfekte til malbare tapeter: de kan let modstå vægten af ​​tapet og ny maling

Tør den påførte maling godt, inden tapetet limes. Det skal tages i betragtning, at frisk påført maling modvirker tørret farvestof. Tapetlim skal være af høj kvalitet, som giver dig mulighed for pålideligt at fastgøre tapetet på væggen eller loftet.

Eksempel 5: den supergeneriske måde

Malingen påføres direkte på væggen, og tapet sættes oven på den. Limen opløser delvist malingen, hvilket gør det muligt at imprægnere basen og let skygge den for det dekorative lag.

Denne moderne metode er ret kompliceret teknisk: Hvis du ikke er sikker på, at alt vil fungere uden striber eller pletter, skal et sådant maleri overlades til fagfolk. Denne moderne metode er ret kompliceret teknisk: Hvis du ikke er sikker på, at alt vil fungere uden striber eller pletter, skal et sådant maleri overlades til fagfolk.

Ulempen ved denne metode er, at væggen forskellige steder kan absorbere inhomogene mængder farvestof. Dette fører til pletter og striber..

Er det muligt at male flydende tapet og hvad

Mange mennesker har et spørgsmål, hvordan man maler flydende tapet med egne hænder? Til at begynde med skal det bemærkes, at det pågældende materiale kan males.

Denne proces vil ikke skuffe dig, hvis du følger nogle regler:

 1. Det skal huskes, at det ikke vil fungere helt at ændre farven på flydende tapet ved hjælp af et farvestof. Dette skyldes, at den oprindelige farve vil være synlig gennem et tyndt lag, og gentagen påføring af maling vil skjule lettelsen af ​​materialet.
 2. Ofte tones flydende tapet de steder, hvor de er mest sårbare (nær møbler, husholdningsapparater) eller for at anvende et originalt mønster.
 3. For en jævn belægning af flydende tapet, brug en bred pensel eller spray.

Det vigtigste at vide, når man maler den pågældende type tapet, er at sikre, at materialets originale tekstur bevares. Vægoverfladen behandles fra top til bund. Malingen lægges i en speciel bakke, hvor en rulle eller pensel dyppes. Lækager og striber skal fjernes med det samme, inden de tørrer. For den korrekte kombination af farver skal skyggen vælges et par toner mørkere end basen..

Når du maler flydende tapet, skal du bruge en sprayflaske Når du maler flydende tapet, skal du bruge en sprayflaske

Til maling af flydende tapet er vandbaserede malinger (emulsioner og dispergerede sammensætninger) optimale. Tikkurila facade akrylmaling vil være en glimrende mulighed. Denne maling er fremstillet på alkydbasis, er et miljøvenligt materiale og har ikke en ubehagelig lugt. Samtidig ligger den smukt og jævnt på væggen. Hvis det ønskes, kan en del af lærredet dekoreres med originale tegninger eller mønstre. Malingen fås i forskellige farver. Den eneste ulempe ved et sådant farvestof er dannelsen af ​​en slags film, der blokerer væggenes vejrtrækningseffekt..

Sådan males flydende tapet (video tutorial)

Maling af tapet i to farver: gør det rigtigt

Et par tips hjælper dig med at farve tapetet på en ekstraordinær måde. Bevæbnet med alle de nødvendige materialer og værktøjer kan du fortsætte.

Når du vælger farver til maleri, skal du bruge farvekompatibilitetstabellen Når du vælger farver til maleri, skal du bruge farvekompatibilitetstabellen

For et kombineret tapetmaleri kan du bruge følgende tip:

 • Valg af matchende nuancer. Til dette formål kan du vælge pastelfarver, der er tæt på farven, eller neutrale farver (f.eks. Sort og hvid). Du kan også bruge en radikalt anderledes tilgang (spil på kontrast). Men i dette tilfælde skal du huske om tonernes harmoni. For eksempel vil grønt blive kombineret med orange farve og fersken med olivenfarve..
 • Grænsen ved krydset mellem farver kan smukt markeres med en særlig kant, støbning eller træplanke. Den dekorative kant er fastgjort til flydende søm eller anden byggelim.
 • Aktien er ikke overflødig. Maling i to farver efter eget skøn kræver køb af maling med en margen. Dette er nødvendigt for den yderligere mulighed for at anvende den ønskede nuance uden at ændre farveskemaets tone.

Sådan males tapet (video)

Faktisk er det ikke meget svært at male tapet med egne hænder. Denne proces er tilgængelig for alle uden særlige færdigheder, især hvis han har studeret teknologi og har et ønske om at opdatere interiøret i sit hjem..