Verhot-langat keittiössä-valinta, hoito, tee-se-itse-tuotanto

Lankaverhot ilmestyivät kanssamme ei niin kauan sitten. Samaan aikaan tämä sisustus on tunnettu sisätiloissa lähes vuosituhannen ajan. Kiseillä on rikas historia, ja se keksittiin ensimmäisen kerran itämaissa. Sitä käytettiin luomaan huoneen varjostus estämättä luonnollisen ilmankierron tietä..

Miksi ne ovat hyviä olosuhteissa ja keittiön sisätiloissa??

Kiseya auttaa tekemään huoneesta mukavamman ja ilmapiirin rentouttavan. Se voidaan helposti sisustaa eri tavoin yhdistettynä tavallisiin verhoihin tai muiden värien lankaverhoihin..

Kiseya yhdistettynä verhoihin ja paneeliverhoihin

Leikattaessa langat eivät ole takkuisia, ne voidaan helposti solmia solmuiksi, kutoa keskenään ja yhtä helposti purkaa ja saada sama ulkonäkö vääntymättä.

Kierreverhot - sitominen ja koristelu

Kierreverhot - sitominen ja koristelu

Tyylikäs muotoilu on kuitenkin vain yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, jotka mahdollistavat lankaverhojen käytön keittiön sisätiloissa..

filamenttiverhot keittiön sisätiloissa

filamenttiverhot keittiön sisätiloissa

 • Joten jos päivä on aurinkoinen ja kirkas, langan verhot suojaavat silmäsi sokaisevalta auringonvalolta, ja pilvisenä päivänä ne eivät suuresti estä valon kulkua keittiöön;
 • Sinun ei pitäisi pelätä tällaisten tuotteiden epäkäytännöllisyyttä – itse asiassa langan verhot eivät käytännössä likaannu perinteisiin tekstiileihin verrattuna. Joten sinun on harvoin pestävä ne..

Kierreverhoja voidaan käyttää paitsi ikkunan aukon koristeluun – niistä voidaan tehdä tehokas kaavoitus korostamalla ruokailutila tai jakamalla studiohuoneiston tila. Nuudelit luovat läpikuultavan “seinän”, joka ei häiritse sisätilojen yhtenäisyyttä eikä ole vaikeaa kulkea sen läpi.

Zonointi lankaverhoilla

Zonointi lankaverhoilla

Zonointi lankaverhoilla

Lisäksi lankaverhot lisäävät tilaa visuaalisesti lisäämällä kattoja. Siksi tällaisia ​​verhoja suositellaan käytettäväksi pienissä keittiöissä, joissa on matala katto..

Kierrä verhot keittiön sisätiloihin

Kierrä verhot pienen keittiön sisätiloihin

Onko mitään huonoja puolia?

Puuvillaverhojen haitat

 • Jos sinulla on lemmikkejä ja erityisesti kissa, on parempi käyttää tavallisia verhoja;
 • Keittiön sisätilojen verhot näyttävät erittäin kauniilta, mutta niiden väri, muotoilu ja sisustus on harkittava hyvin, jotta ne yhdistetään huoneen sisustukseen, huonekaluihin ja tyyliin. Joten, erityisen huolellisesti, sinun on valittava verhot, joissa on bugles, paljetteja ja muuta sisustusta. Liian monet koristeet voivat näyttää mauttomilta ja kyllästyä nopeasti..

Filamenttiverhojen tyypit

Sisätiloissa käytettävät filamenttiverhot tekevät keittiöstä mukavamman. Lisäksi ratkaisujen monipuolinen muotoilu antaa sinun valita vaihtoehdon mihin tahansa tyyliin – teeskentelevistä klassikoista alkuperäiseen etniseen alkuperään.

Tällä hetkellä tällaisten verhojen muotoilu on hyvin, hyvin erilainen – se voi olla:

 • Kapeat narut tai leveät nuudelit;

Kierreverhot ja verhonuudelit

 • Spiraalit, “ketjut”, paksut köydet ja pehmeät, kuten muhkeat langat;

Kisei eri paksuus ja tyyppi

 • Tavallinen lanka verhot;

Kiseya monofoninen

 • “Rainbow” -nimisten sävyjen yhdistelmät, sujuvat siirtymät tai terävät kontrastit;

Kiseya monivärinen

 • Erilaisilla koriste -elementeillä – höyhenillä, helmillä, paljeteilla, bugleilla ja jopa uudenvuoden “sateella”;

Kierrä verhot sisustuksella

 • Langat, joissa pom pomit.

Kierrä verhot pompomeilla

Kuinka ripustaa musliini oikein, jotta langat eivät sotkeudu

Kiseya on rivi tai useita lankoja, jotka putoavat tällaisesta rajapohjasta, kuten kuvassa näkyy.

Kierreverhot - 2 tapaa ripustaa

Siten verhot voidaan ripustaa kolmella tavalla:

 1. pujota sauva (karniisi) reunan taskun sisään (jos reunassa ei ole reikää, voit yksinkertaisesti taittaa sen puoliksi ja ommella sen);
 2. voit yksinkertaisesti ripustaa verhot koukkuihin;
 3. universaali tapa – ommella verhonauha ja ripustaa musliini koukkuihin reunaan.

Kuinka ripustaa lankaverhot, jotta langat eivät sotkeudu? Tämä tehdään yksinkertaisesti.

Otamme verhot pakkauksesta ja näemme, että ne on sidottu useisiin paikkoihin nauhoilla, joten valmistaja varmisti, että langat eivät sotkeudu.

Kuinka ripustaa verhot-langat oikein

Nyt poistamme ensimmäisen yläteipin ja ripustamme verhot karniisiin millä tahansa edellä kuvatulla tavalla. Sitten poistamme loput nauhat järjestyksessä ja aloitamme varovasti purkamaan sotkeutuneet langat työntämällä musliinia karniisin leveyttä pitkin. Tärkeintä ei ole vetää lankoja ja avata ne ylhäältä alas..

Kuinka ripustaa verhot-langat oikein

Lankaverhot voivat aluksi olla pitkiä. Ei ole mitään hätää – musliini voidaan leikata helposti terävillä saksilla. Tämä voidaan tehdä vain muutamassa minuutissa..

Langan verhon lyhentäminen ja leikkaaminen

Kuinka pestä oikein

 • Verhojen pesemiseksi langat on kierrettävä huolellisesti kankaaseen, sidottava kankaalla useisiin paikkoihin (voit myös sitoa solmun tai kutoa punoksen) ja laittaa ne sitten erityiseen pussiin (nylon -sukkahousut sopivat). Jos et sido naruja ensin, ne sotkeutuvat ja niiden avaaminen on erittäin vaikeaa;
 • Pesun jälkeen nuudelit kuivuvat nopeasti – sinun ei tarvitse kuivata sitä tarkoituksella, vaan ripustaa ne heti reunaan, jossa ne suoristuvat oman painonsa alla ja kuivuvat. Tässä tapauksessa sinun on ensin ripustettava ne sidottuun muotoon ja irrotettava sitten narut vähitellen ja irrotettava sotkeutuneet langat;
 • Voit myös puhdistaa musliinin.

Kuinka tehdä lankaverhot itse?

Kiseya tee se itse

Muslinin tekeminen omilla käsillä ei ole ollenkaan vaikeaa, jopa aloittelija pystyy käsittelemään sitä. Lisäksi idean toteuttamiseksi tarvitset vain langat tai leveät nauhat verhoille a la nuudelit. Langat voivat korvata myös napit, kuoret, viinikorkit, eriväriset nauhat, kangasnauhat, esimerkiksi tylli.

DIY -lankaverhot - ideoita

DIY -lankaverhot - ideoita

DIY -lankaverhot - ideoita

Lisäksi tarvitset sopivia koruja, kuten helmiä, helmiä, paljetteja, kiviä. Muista kuitenkin, että höyhen-, nukka-, nukka-, kangaspallo- tai pompoverhot keittiöön eivät ole käytännöllisiä..

Jos haluat muslinisi näyttävän tehtaalta, valitse ompeleesi sileä viskoosilanka ompelua varten, joka virtaa ja hohtaa auringossa. 2,5 m pitkä ja 3 m leveä verho vie vähintään 10 lankaa.

Mitä lankaa verhojen tekemiseen omin käsin

Ennen kuin teet langan verhot omin käsin, sinun on laskettava tuotteen pituus oikein mittaamalla ikkunan aukko ja valitsemalla optimaalinen vaihe yhdensuuntaisten viivojen välillä. Tee-se-itse-suunnittelun perustana valitaan punos, leveä nauha tai puinen (metalli) nauha.

DIY -lankaverhot - ohjeet

DIY -lankaverhot - ohjeet

DIY -lankaverhot - ohjeet

Lankojen päät poltetaan tai sidotaan solmuun. Helpoin vaihtoehto on leikata tylli (tai muu kangas, joka ei vaadi reunaa) samanpituisiksi ja leveiksi nauhoiksi ja sitoa verhotankoon.